Jump to content

La Liga


Baros

Recommended Posts

Van svake pameti mi je uopce i pomisao na Contea kao novog trenera Reala. Znajuci kakav je on karakter, nema teoretske sanse da ne izbije rat izmedju njega, uprave i igraca kroz par mjeseci. Uz svo postovanje i za Juve i za Chelsea i za Inter, pritisak, ocekivanja i opcenito mentalitet Reala je neuporediv sa bilo kojim od ovih timova. Radije bih nekog tipa Raula Boga Madrida ili Xabija, oni mi puno vise idu uz mentalitet Reala. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Biće zanimljiva sezona u La ligi. Borba za titulu se svodi na tri imena kao do sada. U prvom krugu favorita su ekipe iz Madrida, dok Barsa vreba iz senke. 

 

Real ubedljivo najjači roster. Ali i dalje prolaze kroz turbuletni period u post Ronaldo eru i nisu kadri da uzmu 90+ bodova. Karlo na klupi, a on ce uspeti da ishendluje sastav pun zvezda. U svojim redovima imaju najjačeg igrača lige sada kada je Mesi otišao, Benzemu, uz večne i nepokvarljive Krosa i Modrica, i ta osovina će im biti glavno oružje ko i prethodnih sezona. Veliki upgrade imaju u Azaru, ako dotični konačno bude zdrav i isporuci barem delic onoga što je pokazivao pre dolaska u kraljevski klub. Ako Real uspe da potpiše dugo cekanog Mbapea do kraja prelaznog roka postaju mi apsolutni favorit broj jedan za naslov prvaka. Ovako su mi za pedalj ispred Atletika. 

 

Atletiko Madrid. Idealna prilika za B2B titulu što u modernoj istoriji nisu uspeli. Real i Barsa nisu toliko dominantni kao što su bili. Crveno beli imaju najbolji sistem rada u ligi, uz dobar i dubok roster bez promena i kontinuirani rad Cola Simeonea su im veliki plus u odnosu na rivale. Ipak Colo je mač sa dve oštrice. U poslednje dve sezone izgleda da su prerasli njegov degradantni fudbal i da bi im prijalo presaltavanje na napadacki stil igre što po roster u itekako mogu i da im ne bude odbrana svog gola apsolutni prioritet. Naravno trener ima apsolutno poverenje uprave i navijača zbog rezultata i uzdizanja kluba na viši nivo i jedini način da ode je verovatno kada se on odluci za taj korak. Vlahovic koji je navodno blizu dolaska bi bio značajna nadgradnja. Mogao bi da odmeni i odmori Suareza kada je to potrebno, da bude džoker sa klupe, u nekim varijantama i da budu partneri. Takođe je akvizicija za prvog špica u budućnosti, i post Suarez period. 

 

Barselona, period šta posle Mesija je došao pre nego što je većina očekivala. Loša ekonomska poslovanja kluba su dovela do toga da su tokom leta dovodjeni igrači koji ću bili FA. Svakako su oslabljeni odlaskom Mesija (ne spadam u fele koje misle da im je Mesi gusio napad u poslednjih nekoliko sezona), ali verujem da će istupiti igrači koji su vrlo dobri ali ima nije prijalo igranje sa Leom, prventveno mislim na tebe Grizmane i Kutinjo, a očekujem vise protagonizma kod Pedrija i De Jonga, pa i Depaja. Očigledno da će morati da se okrenu davanju šanse mladim igračima i dobrom skautingu (dje je onaj baja što je imao osam milki godišnje, skaut Južne Amerike 😁). Imaju dobru osnovu mladih igrača Pedri, De Jong, Fati, Dembele (ako se sredi) , Garcia. U prva dva nemam sumnje da će biti WC igrači, nije ni Dembeleu daleko od njih, ako sazreli i izbegne povrede. To je više nego pristojan temelj za budućnost uz prave dodatke bi Barsa mogla da se uzdigne. Mislim da Barsa nije bez šanse jer Real i Atletiko ne izgledaju kao timovi koji će minimalno kiksirati, ali se ipak najmanje pitaju za titulu u ovom trouglu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Felixu dva zuta kartona u roku od 10 sekundi. Izgleda da je nesto ruzno rekao sudiji pa zbog toga drugi zuti karton i iskljucenje.

 

Na osnovu dosadasnjeg dijela sezone, Real Madrid je apsolutni favorit za titulu. Igraju ofanzivno i postizu puno golova, a odbrana im djeluje sve bolje. Ali najbitnije od svega je to sto imaju najbolju veznu liniju u ligi.

Link to comment
Share on other sites

Vini definitivno pokazuje ogroman napredak ove sezone. Prosle godine je izgledao kao najobicnija trkaca kokos bez imalo mozga dok je ove godine mnogo mnogo bolji u svim segmentima. Hazard sinoc takodjer dobar, odlicno kretanje izmedju linija i strasna sigurnost u duelima i na lopti. Polako se vraca na nivo na kojem smo ga navikli gledati, ne sumnjam da ce vremenom doci i golovi ako ne bude nekih novih povreda. Benzemu zaista suvisno i komentarisati, nevjerovatna klasa. On i Haaland na startu sezone prikazuju najbolje partije u ligama petice. 

 

Protiv Mallorce u srijedu na Bernabeu ocekujem prvi start za Camavingu. Idealan protivnik. Tu bi se moglo i Benzemu odmoriti, a u napadu startati Edena, Vinija i Rodryga. Miguel na lijevom beku takodjer treba dobiti sto vece minute. Nacho je solidan i zahvalan igrac ali s njim na LB imas igraca manje u napadu cime i Viniju pravis probleme jer onda igra 1 na 2. 

 

Sve u svemu odlican start sezone, pogotovo kad uzmes u obzir da fale Mendy i Kroos kao startni lijevi bek i vjerovatno najbolji veznjak tima. Bez Tonija tacno vidis koliko se tim zna mucit sa  visokim presingom jer je Casemiro tehnicki uvijek bio inferioran igrac. Liga se moze i mora osvojiti, a u LP neko cetvrtfinale bi bilo sasvim korektno. 

Link to comment
Share on other sites

Barca skoro bez sanse u prvom poluvremenu. Osim pokusaj Arauja pred kraj poluvremena, ni blizu prave sanse.

 

Ogroman underperforming  sto se tice Barce od starta sezone. Niko ne zamijera sto nema rezultata jer je jasno da se tesko moze nesto osvojiti bez najboljih igraca u timu ali ovakva igra je bas prava katastrofa. Igraci djeluju kao da uopste ne treniraju. Koeman mora da ide pa da dodje neko ko moze implementirati neki napredak bar.

Link to comment
Share on other sites

Vecerasnji tim Barcelone je losiji od Villareala. Koeman jeste poprilican klaun al nedostatak kvaliteta u ekipi je puno veci problem. Cak i kad se vrate svi povrijedjeni, samo za Ter Stegena, Busquetsa, Frenkiea i mozda malog Pedrija mozes reci da su neke klase. Eventualno se tu jos o Fatiju moze pricat ali Boga pitaj na sta ce on licit kad se vrati obzirom na ogromnu pauzu. 

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice tima i igraca, puno je mladih igraca i nedovoljno dobrih trenutno za osvajanje titula. Medjutim ocekuje se mnogo bolja igra od ove trenutne, a definitivno se moze. Jer De Jong sigurno moze bolje od ovoga sto trenutno igra, on treba da ima potpuno drugu ulogu na terenu, treba da mu bude primarna pozicija defanzivni vezni, na toj poziciji je odigrao svega nekoliko utakmica od kako je igrac Barce i cijeli tim je igrao puno bolje. Njegovo konstantno prikljucivanje napadu i pokusaji da ide na centarsuteve pokazuju bezidejnost igre Barce, takva igra nicemu ne vodi. 

 

Mislim da Dest takodje moze bolje, kada bi se poslozile ostale pozicije na terenu. Garcia mi trenutno isto djeluje kao neko na koga se moze racunati. Ali najbitnije je angazovati pravog trenera, sto se nadam da ce uspjeti Laporta i njegov tim mada bice jako tesko. Vec se pominje Martinez, selektor Belgije, ali uopste ne vidim da je on taj profil trenera koji treba Barci. Kljucno je da se vidi napredak u pogledu igre ekipe i individualnog napretka igraca, to treba da bude glavni zadatak novog trenera na pocetku. A ako se uspije u tom cilju onda ce se ocekivati da se ide u borbu za titule. Ako se treba naci nekakvo poredjenje onda bih rekao da Barci treba da se desi nesto kao kada je Klopp dosao u Liverpool. Od tada, izgubi Liverpool nekada utakmicu ali bas malo toga moze Klopp da im zamjeri, 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Mile1 said:

Nema Kumana i Roberta i barsa odmah 50% jaca

Tako je. Bukvualno ne vidim ulogu Roberta na terenu. Ne igra dovoljno dobro ni u defanzivnom a ni ofanzivnom pristupu igri. Cesto se desi da se otvori prazan prostor naprijed a Roberto odmah stane i loptu vraca unazad. Nekada je imao dobru ulogu u timu a i bio je u mnogo boljoj formi ali ovo sto on igra u poslednje dvije sezone je bas slabo i malo kome je jasno kako on ima tako jak status u klubu u pogledu minutaze na utakmicama i u pogledu finansijski jakog ugovora.

Link to comment
Share on other sites

Pa mislim da ima do Cholove filozofije fudbala. Više bi mu prijao tim koji igra brži i direktniji fudbal. Nisam ga skoro gledao ovako dobrog, okretao je svoje čuvare ko balvane. 

 

Sličan problem ima i De Jong, koji je takođe zaglavio u pogrešan klub. Guraju ga ofanzivni je nego što mu najbolje leži. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...