Jump to content

La Liga


Baros

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

E, i ja sam gledao tekmu. Dobili su 3:0, a realan rezultat je trebalo da bude 7:0 otprilike.

Zapanjujuce kako im je samo "kliknulo" kao kolektivu. Jbt, to je gotovo isti tim koji je pre par godina igrao Segundu, a sada pojacan sa par otpadaka osrednjih timova Primere i par anonimnih Urugvajaca dovedenih za kikiriki iz jedne od najslabijih liga Juzne Amerike :S

Prvi spic (Molina) igra najbolji fudbal u karijeri sa 38 godina. Aduriz sindrom 😄

Edited by RatzenStadt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je Mata ipak prvi špic. Uglavnom počinju Mata i Molina a Anhel, koji je btw najbolji strelac ekipe, ulazi u drugom.

 

Ima tu dobrih igrača. Pored navedenih... Dakonam je odličan štoper. Po učinku koji ima na kvarenje igre protivnika podseća na Kantea iz one sezone kad je Lester uzeo PL. Prošle godine se spominjala neka cifra od 30-40 milki za prelazak u neki PL klub.

Suarez je kvalitetan bek. Kukurelja je Barsin igrač, prošle godine bio odličan u Eibaru , ove godine još bolji u Getafe-u i moje je mišljenje da ga jedino prisustvo Albe na istoj toj poziciji sprečava da se tamo vrati. David Soria vrlo kvalitetan golman.  Niom,  Arambari...sve su to igrači koji bi imali mesto u bilo kojoj ekipi osim ovih top 4-5 ekipa.

 

Ali slažem se da im je kolektiv mnogo veća snaga nego sam roster pojedinac po pojedinac.  

 

edit: Zaboravih Maksimovića koji je odličan ove sezone.

Edited by Charlie Foxtrot
Link to comment
Share on other sites

Pah, nisam bas siguran u to da bi nabrojani igraci zaista imali mesta u top ekipama. Uostalom, vreme ce pokazati jer ce im se verovatno i ova ekipa rasuti kao i ona s kraja 2000-ih cini mi se kada su isto imali par dobrih sezona.

 

Inace, naleteh na podatak da imaju ubedljivo najgori procenat tacnih dodavanja od svih ekipa iz top5 liga u Evropi. Koji je najvisi stepen komparacije prideva "frapantno"?

 

Ono kad podesis Passing style na "Direct" u FM-u.

az1BZeN_700bwp.webp

 

 

Edited by RatzenStadt
Link to comment
Share on other sites

Dakonam i Kukurelja bi bili pojačanje za većinu timova u TOP 5 liga izuzev ovih baš baš vrhunskih tipa Liverpool, City, PSG, BVB, Bajern, Real, Barsa...

 

Što se tiče ove passing statistike. Lično smatram da je procenat kompletiranih pasova ubeljivo najgluplja statistička kategorija. Legneš pozadi...dva štopera, jedan bek i golman razmene 10-15 pasova i odmah statistika ode na gore a da ništa pozitivno nisi uradio.

 

Evo ti recimo suprotan primer. Kad je Payet igrao za WHU, onu prvu sezonu pod Bilićem. Lik je bio jedan od najboljih igrača u ligi te sezone. Imao je procenat kompletiranih pasova nešto malo iznad pedeset posto, ali je zato stalno pokušavao da da pas koji će nešto napraviti, stvoriti šansu, napravit asistenciju. Više volim procenat uspešnosti od 25 posto takvih pasova nego bilo koji procenat nabijen na način opisan u prethodnom pasosu.

 

edit: ali slažem se sa tobom da kvalitet igara koji Getafe trenutno prikazuje nije održiv na duže staze. To je par sezona maksimalno i povratak u borbu za opstanak.

Edited by Charlie Foxtrot
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Barsi dozvoljeno da van prelaznog roka izlešinari Brajtvajta iz Leganjesa, s druge strane Leganjesu nije dozvoljeno da nađe zamenu za Brajtvajta. Leganjes je drugoligaš već sad. Nakon odlaska El Nesirija u Sevilju i gubitka Brajtvajta na ovakav način, tamo jednostavno više nema ko da da gol. 

 

Sinoć fantastičan gol Moralesa protiv Reala za pobedu Levantea od 1-0.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Real na kraju rutinski osvaja titulu.Ovo je karma za sve sto se radi u Barseloni podlednjih godina.Onaj klosar Pike ne znam sta vise trazi u Barseloni izgleda samo je u klubu sto podrzava nezavisnost katalonije.Prvo da se nadje trener sa imenom i prezimenom a onda kompletan remont ekipe pocevsi od odbrane.Zidan na kraju fino poslozio kada je trebalo.Bojim se da krece njihova dominacija koja ce trajati sigurno nekoliko godina

Link to comment
Share on other sites

Real je u situaciji da izgradi ozbiljnu dinastiju i dominaciju. Florentino je upalio sve lige na fm i doveo svakog U21 wonderkida koji je bio dostupan dok je barsa napravila 3 transfera preko 100m i juce od njih 3 samo je Grizman odigrao cela 4 minuta. Matora je barselona a ova zamena za pjanica ne pomaze Ich.

Getafe i @Bilbao su im najjaci testovi do kraja liga

Link to comment
Share on other sites

Strašno je šta Barsa radi već nekoliko godina. Kostur ekipe im je ostario, a nisu dovoljno uradili po pitanju dovođenja nasljednika. Imali su 3 promašaja od preko 100 miliona, a jedino u De Jongu imaju legitimnu opciju za budućnost. Ni sa trenerima nisu ništa bolje prošli. Ne vidi se nikakav plan. Natrpali su sredinu terena igračima van prajma, a to im je najveća boljka već godinama unazad. Za Nejmarovu zamjenu su dali preko 300 miliona da im najbolja opcija bude klinac od 16 godina. Ne vidim način na koji Real neće dominirati u narednom periodu. 

Link to comment
Share on other sites

Ako negledamo finansijsku konsolidaciju trampa Pjanica od 30 leta za Artura od 23 leta je totalna glupost. Igraci su pribliznog kvaliteta, a Melo je prosle godine pokazao potencijal da bude novi Cavinijesta.

 

Glavni problem Barce je neplansko trosenje para ko neki bahati pijani sin od nkog milijardera je ili Milicic Darko kada je posle ugovora sa Detroitom kupio jahtu, pa je sjebo i prodao za trecinu vrednosti. Umesto da dovedu na spornim pozicijama oni se nagomilavaju sa igracima na pozicijama na kojima su pokriveni. Uglavnom nagomilavaju veznjake, a odbrana koja ima je najslabija karika nikako da dobije pravi upgrade. Jos od Pujola nisu uspeli da nadju pravog stopera, a doticni se povukao valjda 11. Pike je u prajmu umeo da kiksa, a pogotovu sada kada je olinjao. Sto kaze Mile verujem da gadrze zbog katalonicanstva. Stoper/2, desni bek, levi napadac, i mozda zamena za Suareza, ako ne ovo leto onda sledece.

 

Atleti je poceo da igra gledljiv fudbal. Izgleda da su ekplozija u formi Ljorentea i povratak Karaska podigli tim. Mozda su u ovom covid izazvanom letnjem trening kampu uigrvali ofanzivniji fudbal. Ova sezona je bila idealna prilika za njih (ili neki drugi tim, mada neki tim izvan ova 2.5 muskarca bas tesko) ukrade titulu Barci/Realu, medjutim nisu na vreme slozili kockice. 

 

Ako izuzmemo mani faktor Janik sprco 2 godine po Kini umesto da bude temelj Atletika ili nekog drugog evropskog velikana. Sinoc ponajbolji igrac Jorgandzija, svaku kontru koju je povukao je bila pretnja za defanzivce Barce.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...