Jump to content

Evrovizija / Eurosong


Drug Crni

Recommended Posts

Objektivno, Konstraktina pjesma je nebuloza, ali valjda je ljudima dosadila ta neka na silu pop varijanta, erotika, kobajagi etno uticaji i slicne u sustini proracunate ljigavstine, pa su se odlucili za nesto novo, pa makar to bilo bilo sta.

Preslusao sam i nekoliko jos pesama od Konstrakte i sve je to manje vise na isti kalup. Meni se ne dopada i sve te pesme ce se zaboraviti sigurno, ali ja joj zelim od svega srca sto bolji plasman, pa cak i pobedu, sto nema sanse jer je politika usla i u muziku, tako da Ukrajina ladno pobedjuje ove godine, a posle ko ce da slusa tu pesmu u Evropi, verovatno niko.

Link to comment
Share on other sites

Ono što meni kod Šveđanke najviše bode oči je da se ona smeje dok peva pesmu o raskidanju. To moraju pod hitno da isprave, ako ne oseća pesmu neka je nauče da glumi. Inače peva ona odlično samo sam ja gledao snimak posle proglašenja pobednika gde je malo falširala. Evo jednog snimka gde se lepo čuje kako peva :

 

 

 

Mislim da takođe ima problem sa izgovorom engleskog ali možda je i do tog njenog glasa koji je zaista unikatan za pevača.

Link to comment
Share on other sites

I Azerbejdzan balada, meni posle Poljske najbolja. Ovo ce se iskristalisati nastupom/kvalitetom izvedbe i/ili nekom nekonvencionalnom promocijom gde mi recimo imamo neke sanse. Ovako ostaje Ukrajina jer situacija i Spanija letnji hitic. Eventualno Poljska ako nastup bude brutalan. Odbijam da verujem da Svedska moze ista vise od top 10 sa ovom pesmom

Link to comment
Share on other sites

Inače krenuo je i American Song Contest koji smo pominjali prošle godine. Nisam još povatao po kom sistemu će ići. Jedino što vidim da će biti 5 kvalifikacija sa po 11 učesnika. Učestvuju 50 američkih država i 5 teritorija. Izašla je prva grupa i trenutno najgledanija pesma na YT je iz Oklahome :

 

 

 

Ok, ovo je po meni ESC standard. Verujem da bi ovo bilo u finalu negde u sredini tabele. Pored ove slušao sam nekog kičastog kauboja, onako zajebancija od pesme ali bar smešno. Ostalo sam pregledao u onim miks videima 10 sekundi po pesmi i osim Misisipija ništa drugo mi nije privuklo pažnju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Možda da malo smirimo skepsu prema Amerima. 😄 Ja recimo pratim njihov The Voice i tamo se ne pojavi jedan pevač koji je baš loš i sl. Plus imaju stvarno veliku muzičku industriju gde se može iskopati dosta kvaliteta, mada naravno da ima i treša. 

 

Pristalica sam stava da je snimljeno sve što može da se snimi. Sad je pitanje kako će ko da prepakuje neki sadržaj i osveži ga (uvek kao primer uzimam Maneskin koji u 2021-22 osvežavaju glam rock iz 80ih).

 

Što se tiče ASC-a, ovo za sada jeste loše tj. više bezvezno i neinteresantno nego loše. Ova devojka koju je Klotzen prikačio je ok, ništa specijalno, pesmičica za 15. mesto max na Evroviziji (pre 10ak godina bi bila bolje plasirana).

 

Na 16:38 je Majli Sajrus iz svoje faze u 2010. godini xD

 

 

 

Edited by DameTime
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iz našeg polufinala po meni sigurno idu dalje (nije lista) :

 

1. Finska

2. Australija

3. Kipar

4. Poljska

5. Švedska

 

Sigurno ne idu dalje :

 

1. Azerbejdžan

2. Gruzija

3. Irska

 

Od ostalih 10 pesama mislim da sve imaju šanse da se provuku jer su razlike minimalne i odlučiće raspoloženje publike i žirija to veče. To je problem naše pesme. Upala je u jače polufinale. Ako vratimo film na naše takmičenje o njoj niko nije ništa pričao do 1/2, posle nastupa smo pogledali na netu o čemu ona u stvari peva i oduševili se i glasali za nju u finalu. Nije ona loše prošla ni u 1/2 ali nije ni pobedila. Ako promocija ne bude dobro odrađena to bi moglo da se desi i sada i ako prođe lošije kod publike a žiri ne nagradi hrabrost da se sa takvom pesmom ide na ESC. U onom drugom 1/2 ona bi rutinski bila u top 5.

 

Po meni ako prođe u finale biće definitivno u gornjoj polovini, tu ne strahujem.

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Klotzen said:

Iz našeg polufinala po meni sigurno idu dalje (nije lista) :

 

1. Finska

2. Australija

3. Kipar

4. Poljska

5. Švedska

 

Sigurno ne idu dalje :

 

1. Azerbejdžan

2. Gruzija

3. Irska

Ovo si gledao po kvalitetu pesama? Ok kvalitetna pesma će proći, ali tu postoji još jedna kvaka, a to su "frendly" glasovi. Ne znam ko je sa nama u gurpi, ali treba očekivati da recimo bivše sovjestske republike poguraju jedna drugu, bez obzira na kvalitet pesme.

Link to comment
Share on other sites

To vreme je prošlo. ESC je preuzeo kontrolu glasanja i žirija i publike pre jedno 10 godina. To je sad jako komplikovano da utičeš na žiri da ti poklone bodove. Azeri i Gruzija su manje više sami to veče i to im neće mnogo pomoći. To veče je još i Estonija koja je više uvezana sa Skandinavcima.

 

Kod nas imamo MKD, SRB, MN i to nije loše za nas jer žiriji iz MKD i MN će sigurno razumeti Konstraktu i nagraditi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svejedno mislim da je Azerbejdzan vrlo siguran. Pesma je ok i oni su veci overachieveri od Svedjana maltene. Za mene sigurno ne prolaze Irska, Malta, Makedonija, Crna Gora, Gruzija se mozda povadi nekim ludilo nastupom i Izrael. A ako mene pitate, San Marino ne prolazi i Rumunija ne prolazi.

Link to comment
Share on other sites

"Ratna" verzija Stefanije :

 

 

 

Hold me closer je definitivno dobra pesma. Samo neka dobro osmisle nastup a ona mora da pokaže više emocija. Recimo Barabara Pravi je lep primer. Grkinja koja je jedan od mojih favorita takođe, mada grkinju smo gledali u spotu nju tek treba da vidimo live.

 

Mini trivija, šta u stvari znače neke stvari u pesmama :

 

"Eat your salad" je pesma o seksu

"Give that wolf a banana"  vuk je covid a banana je vakcina. To ako antivakseri saznaju .... 🙂

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je Hold me closer i dalje potpuno bezveze. Culi smo ovo milion puta, prosle godine razapese Kipranku jer je kopija Bad Romance, a ovo je Shallow 10 puta vise, pa nista, jer je Svedska.

 

Da je ovo poslala Crna Gora ili Rumunija, ne bi niko obrvu podigao.

 

Zanimljiva pevacica, glas, samo prisustvo svakako, ali ako ovo udje u top 3, to je stvarno cirkus.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prodje London i Israel Calling, gde smo se pojavili po prvi put. U Izraelu je maltene bilo kako ce biti na Evroviziji.

 

Imali smo malo problema i bila je sama. Kontam da ovo moze jos mnogo bolje, ali mi se iskreno svidja gde ide.

 

Publika je definitivno voli.

 

Sa druge strane, Poljak daje jake winner vibracije. Mislim da postaje polako ali sigurno najveci favorit.

 

 

 

Nisam sve preslusao, sutra cu 🙂

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...