Jump to content

Evrovizija / Eurosong


Drug Crni

Recommended Posts

Što se tiče pesama, takmičenje je bilo baš dobro. Bar 3,4 koje su memorable.

 

uključujući:

1728526829_WhatsAppImage2021-05-24at22_32_32.jpeg.d4da4660af2b479e2906408df5b5d3ac.jpeg

 

 

I posle svega, meni je Ukrajna ubedljivo najbolja. Italijanske pesme se već ne sećam, a mislim da ću ukrajinsku pamtiti više godina.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo sa pratecim vokalima ima smisla.

 

Sto se tice Moldavije, to je onaj lik sto se pojavljivao sa njom stalno. On je ruski kompozitor, menadzer i jos milion stvari (Marina Tucakovic tip) koji je jako uticajan tamo. On je i sam ucestvovao na ES 90 i neke, nista posebno nije uradio, ali se infiltrirao sto bi se reklo.

 

Komponovao je obe pesme Sergeja Lazareva, Ani Lorak itd. Cene ga tamo kao dobrog kompozitora, nema pobedu jos ali njegova pesma svake godine prodje dobro. Mozda i zbog tih zakulisnih radnji 😄

Link to comment
Share on other sites

Ne vidim šta je u tome problem.

 

A i to može prilično da se relativizuje za svaku zvezdu oduvek, pa i one najveće.

 

Bolje se, kao ja, usresredi na nadanje da će Bugarka ostati vidljiva u svetu muzike i pri tome verna stilu 🙂

Edited by MilošVB
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, BattleBender said:

Rekoh vam lepo da je Damiano pobedio, a ne pesma...

 

Vidiš, za muškarcem toliki odlepitis, pa pobedi. Kako ne odlepiše za Bugarkom, Albankom, Grkinjom, pa da pobede one? Ili je prosto manje glasalo strejt muškaraca od uspaljenih klinki + gej muškaraca?

 

Eto mene Damijano uopšte ne dotiče, ali kad pogledam onu basistkinju ovako mator... prosto mi dođe da se nadam da je povukla izgledom na kevu, pa da joj slatko opsujem mamicu :64:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bila je manija žena i gejeva i za onog Ruvasa iz Grčke pa je pao. Ne sporim da je njegov personality igrao veliku ulogu ali ima tu i drugih razloga od kojih je jedan i dobra pesma. No ja bih kao i Stiletto istakao i :

 

Victoria_Maneskin_Etro.jpg

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jel ti ostala zato što ne veruješ da mu je to žena ili zato što ti je pesma dobra 🙂

 

Meni je Izraelka ostala za pevušenje a Litvanca pogledam manje više svaki dan. Francuski i Italijanski ne znam pa ne mogu te da pevušim ali su mi sve tri odlične.

Link to comment
Share on other sites

Mali Italijan je objektivno lepih crta lica. Vidi se i na slikama bez sminke. Svo cetvoro u bendu su lepi, a bend im je dobar. Moze hajp da se napravi, ali ne moze da se odrzi tek tako. Ali kome(n)dija je da su hejt imali botove i za ovo. Realno Evrovizija je vazda bio cirkus manji ili veci, ali da organizovano spinujes na cetvoro klinaca koji cine odlican bend je novo dno. Cela Evrovizija je bila obelezena scenskim kostimima koji podsecaju na i sedamdesete. Italijani obuceni kao Raven u filmu Streets of fire. Mislim da se klinci malo i inate zbog hejterskih komentara.

Edited by Plavi Golub
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Maneskin su počeli 2016., klinci 15/17 godina, kao ulični svirači. 2017. učestvuju u italijanskom X Factor-u, imate snimke na Youtube, da ne kačim na temu o Evroviziji. Svirali su sve od Killersa do Ed Sheerana. Klinci su već tada znali i da sviraju i da se ponašaju na sceni, a kilometraža svirki za ove četiri godine je to samo nadogradilo. Da se ne lažemo, izgled je uticao jedno 20%, 80% pobede je donela dobra pesma i izvođenje iste u odnosu na sve ostale na takmičenju.

 

Moram ipak ovo da okačim. 2017-a, imaju od 16 do 18 godina, Cover Amy Winehouse, Back to Black. Akustična gitara i bas, drveni sanduk umesto bubnja, baš kao da sviraju na ulici. Obratite pažnju i na kvalitet sviranja i na Damianovo izvođenje pesme. Ma još kao deca su znali znanje.

 

 

  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Barbara Pravi se nije upoznala sa našim pevaljkama. Vrlo interesantna izjava francuskinje danas tokom intervjua za "Nova S". E sad nije rekla zašto ali pošto sam odgledao par njenih intervjua prilično sam siguran da ona nije ta koja je digla nos jer je prilično prizemna i pristupačna osoba. Nju sam viđao da daje intervju čak i za youtubere sa par hiljada subs-a dok su naše birale da se "druže" samo sa medijima i najvećim YT kanalima. I naravno da "kradu kadar" italijanima kada su proglašeni za pobednike. 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Danas je objavljeno 36 pesama koje će se nadmetati za poziciju našeg predstavnika na Evroviziji u Torinu. Na stranu što ih ima previše, većina ima vajb radijskog muzičkog festivala od pre 20 godina. Ovo je moj favorit:

 

 

Ali pošto znam da će teško biti izabrana jer se previše razlikuje, imam i komercijalnijeg favorita: 

 

 

Bruji bruji čaršija 🙂 

 

Inače ovo mi je apsolutni favorit i prilično sam sigurna da Italijani mogu da osvoje b2b:

 

 

 

Debitovali su na 1. mestu na Spotify global.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sam uvek za taj neki spoj tradicionalnog i modernog :

 

 

 

Sjajan deo oko refrena. Tekst bi mogao da bude malo bolji, biće potreban dobar nastup na bini za top 10. Ali ovo bi sigurno prošlo u finale.

 

Ja sam na prvo slušanje takođe pomislio da bi Italijani mogli da pobede ali posle drugog slušanja se čuje da ovaj drugi dosta slabo peva. Ima i Mahmud grešaka ali mislim da kod njega to sve mož da se popravi. Inače je pesma ko poručena da pokupi glasove gay lobija.

Link to comment
Share on other sites

Pa Sara Jo je spoj tradicionalnog i modernog. Coby je stvarno vrhunski isproducirao. Zorja ima vrhunski glas ali mogla sam da se kladim u Vučkovih 100 evra da će snimati neku etno tužbalicu. Pesma zvuči napadački, tekst je patetičan za moj ukus i još je pesmu nazvala po sebi. Bukvalno wtf i veliko ne.

 

Što se tiče Italije, namerno sam stavila live nastup sa Sanrema. Obojica pevaju odlično, bukvalno ovaj deo u refrenu koji pevaju kroz falset je tako dobar da se naježim svaki put. Na sve to, njih dvojica imaju takvu hemiju, odnosno stvarno donose tekst koji je prejak - stvaraju tenziju na sceni. Nek se nakači gej lobi na to ali svakako je pesma vrlo kvalitetna i ima dobru poruku, bili gej ili ne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Preslušah Konstrakta, Sara Jo, Angelinu i Zorju pošto vidim da se o ove tri zadnje najviše priča. Konstrakta je interesantna pesma, sviđa mi se, za razliku od nje Sara Jo mi se ne sviđa, no na stranu moj ukus problem ove dve pesme je što "ne idu nigde" 3 minuta istog ritma, ništa da privuče pažnju, to jednostavno ne prolazi na E zato mislim da neće pobediti. Angelina ima nešto malo takta, nema ni ona neki prelomni deo ali ima bar catchy refren koji svako može da peva. Zorja je klasična pesma za E, "ide negde" sa tim ritmom koji se ubrzava, notama koje se penju u visine tako da definitivno drži pažnju.

 

Ja sam iskreno čuo za Sara Jo a ove ostale nikad čuo (nema pinka kod mene 🙂 ) . Sara Jo znam da zna da peva pa sam se začudio da se opredelila za pesmu gde više priča nego što peva, to joj je otežavajuća okolnost kod mene. Što se tiče ove dve kojima dajem prođu kod Angeline se pribojavam što ona tokom cele pesme ima dupliran glas i prateće pa nisam siguran da li ona uopšte i zna da peva, takođe mi se čini da joj je glas provučen kroz kompjuter a to na takmičenju ne može. Takođe tri godine za redom da šaljemo manje više istu stvar nekako ne pije vodu. Kod Zorje mi je prvo pala na pamet izraelka od prošle godine koja je promašila žestoko onu visoku notu. Ovde ima gomila dugačkih i visokih nota i šanse za tako nešto su ogromne. Što se toga tiče treba da čujemo ipak live verzije jer te dve pesme bi uživo mogle biti gore od Sara Jo ako se moje slutnje pokažu realnim. Vidim da svi hvale Zorju da je odličan pevač pa se nadam da grešim.

 

Zorja ima interesantnu biografiju i vidim da je youtube-r (izuzetno važna stvar jer najveći deo promocije se radi na internetu) a navodno joj prateće peva Sanja Vučić. Dakle kao da je neko od nje pravio projekat za ovaj E. Ko poručena. Ove nedelje sam u paklu ali sutra posle ručka imam par sati pa ću malo zasesti na YT da ispratim šta se priča po poznatim youtube kanalima.

 

Od stranaca za sada dosta mršavo za moj ukus. Italijani su dobri, Špankinja odličan nastup ovo ostalo nisam baš oduševljen, mada ove od ove nedelje nisam pogledao a vidim da ih ima dosta. Inače sam se pitao odakle mi je španjolka poznata i tek posle 10 dana se setih :

 

87a2d84ebb01f5515d1f6b917f3bc19e.png

 

Glorija iz Sopranosa

 

🙂

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Konstrakta stvarno ostavlja jak umetnički dojam. Samo ne znam kako će to zvučati uživo, isto je i sa Sarom Jo. Jako su zeznute pesme gde se više izgovara nego peva, a nema ničeg u pozadini da to ispegla. Što se tiče Sarine pesme apsolutni naklon Cobiju koji je tako dobro "izblendao" zvuk čočeka i moderan zvuk. Fenomenalno.

 

Angellina mi je tu najslabija i odmah da ti kažem da ona nije ništa specijalno uživo.

 

Zorjina pesma je "klasična evrovizijska", ali za naše standarde. Kad ne znamo šta ćemo mi šaljemo etno fazon, na koji se stranci nalože u ovim reaction videima a posle niko ne glasa za to i budemo 15. 😄 Nije problem da li ona može da otpeva ovo uživo. Hint:

 

 

Apsolutno može. Problem sa pesmom i njenim glasom je što nije prijatno za čuti više od jednom, imam utisak da mi napada bubne opne cela 3 minuta.

 

Od svega najveće šanse da se kotira iznad 10. mesta ima Sara Jo, ako nastup i live izvedba budu na nivou.

 

Što se tiče stranih, Španija mi je ok - klasična evrovizijska ša-la-la pesma koja može dobro da prođe na energiju. Italija, kao što već rekoh, fakin powerhouse 😍

 

Okej, vozdis? 😄 Jako zabavna pesmica, mislim da će se dopasti ljudima. Bukvalno naše kolo:

 

 

 

Edited by DameTime
Link to comment
Share on other sites

Zorja pobedjuje u najdosadnijem takmicenju ikad. I meni je ok Konstakta, generalno je izbor tanak, ima jos 20 balada za koje ne znas cija je cija.

 

Ne volim to sto radi Sara Jo, mada je objektivno prava moderna pop zvezda koja sa ovih prostora moze da se meri sa nekim svetskim standardima (ma koliko sund oni meni bili).

 

Ovo je verovatno najgora pesma koju je izbacila u poslednjih 5 godina. Da nije Sara Jo, ovo bi bio predmet sprdnje.

 

Sto se tice Italijana, meni je ovo potpuno razocarenje. Ok je pesma, ali oni generalno u poslednjih 7-8 godina retko kada imaju losu pesmu. Mislim da je ovo najslabija posle Occidentali's Karma koja ima poruku i angazovana je, ali je upakovana ocajno, sa tankim vokalom. Ovi vokali su dobri, takodje ima neku formu i pricicu, ali vec vidjeno toliko puta, tanko.

 

Od pesama koje su do sad izbacene, ova je za klasu ispred svih. Mada zvuci kradeno (nista novo za Evroviziju).

 

 

Zavisice kako ce zvucati na sceni i kakav ce vajb napraviti. Ovo dobro izgleda i zvuci na maloj bini, na velikoj nisam siguran.

 

Link to comment
Share on other sites

Šta ti je tačno razočaranje? Italijani ne mogu imati lošeg predstavnika na ESC jer ga oni zapravo ne biraju, već se bira pobednik Sanremo festivala. I to je odličan pristup koji im garantuje da će uvek poslati kvalitetnu pesmu. 

 

Mislim da njih u odnosu na ostale izdvaja sposobnost da komponuju pesmu koja ima progres kako odmiče. To se često čuje od producenata i vocal coach-eva koji analiziraju, čula sam to i za ovu i za Maneskin prošle godine. Pesma ima strukturu, ima flow, znaš da ide negde kako instrumentalno tako i vokalno, ka tom velikom finalu ili krešendu.

 

Ne idu unazad, što je problem mnogih pesama. Ako se refren tri puta ponavlja i svaki put zvuči isto, to je problem (uglavnom aranžmana) i postaje dosadna. Kao recimo ova koju si ti okačio. Ne znam da li je "kradena", na nešto svakako podseća. Ali ni sa tim nemam problem, teško da možeš stvoriti nešto ni iz čega, uglavnom se jedno isto reciklira i daješ neki svoj pečat. U tom smislu mi ne može neka pesma biti razočarenje ako nema neku novu, nikad viđenu poruku, jer je bitniji način na koji je ispričana.

 

Kod nas je ovome što sam opisala najbliža, ironično, Zorjina pesma. Tačno se oseti da je na njoj radio neko ko je muzički obrazovan.

Link to comment
Share on other sites

Znam da ne mogu imati loseg predstavnika jer je Sanremo jedan od retkih festivala koji i dalje drzi neki nivo i smisao. I to je pametan nacin izbora, sam dobar plasman na Sanremu je i dalje jako znacajan za izvodjace, odlazak na Evroviziju je samo bonus i eventualna odskocna daska u karijeri. Zato i prolaze dobro, jer im nije sam nastup tamo cilj, vec je cilj sto bolji plasman na Sanremu, sto automatski znaci da ne pravis neku trominutnu glupost da te zapamte na Evroviziji, vec dobru pesmu.

 

Sto se tice toga zasto je razocarenje, pa iz prostog razloga sto se ne istice ni po cemu. Vokali su dobri, prica je ok, ali tu nema nicega sto ce se zapamtiti ili ostati u secanju. Ovo je pesma koja ima potencijal da napravi instant bum, ali lose raste. Potpuno suprotno od Maneskina i recimo Shuma od prosle godine, to su evidentno rastuce pesme koje peakuju na takmicenju.

 

Takva je ova i Ceska, ona ulazi u usi, moderna je, radio friendly i takva pesma ce samo rasti do takmicenja.

 

Spanija takodje ima veci potencijal od Italije. A kada u manje od 10 pesama vec vidis dve koje su verovatno bolje i imaju sanse bolje da prodju, to je jasan signal da od nove pobede nema nista.

Link to comment
Share on other sites

Ok, Brividi se ne ističe ni po čemu i nećemo je zapamtiti... Još uvek čekam da mi kažeš po čemu se onda ističu Češka i Španija, pesme same po sebi? Čuješ jednom i zaboravio si ih. Shum i Maneskin su imali pesme koje su se baš isticale ali su takođe bile risky - zbog toga se niko nije usuđivao da ih svrstava u favorite do prve probe. Tada su skočili na kladionicama, pogotovo Maneskin.

 

Brividi je manje risky u tom smislu ali je pesma, ako gledamo samu pesmu, u svakom smislu superiornija od ovih koje si ti naveo - instrumentalno, vokalno, strukturalno, porukom. A instant bum je napravila jer su Mahmood i Blanco užasno popularni u Italiji (Blanco je prošle godine prodao više albuma od Maneskina, a ima 18-19 godina), a Mahmood čak i van Italije zbog buma na prošlom ESC na kom je učestvovao. Ne treba zaboraviti ni uticaj Maneskina koji su popularnošću skrenuli pažnju na Sanremo globalno gledano (žalosno da je tako...).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...