Jump to content

Svastara


zoe Bg

Recommended Posts

Pomenuse Viskovic i Govedarica Laureus nagradu sledece godine, za koju bi obicno u olimpijskoj godini trebalo da konkurisu osvajaci olimpijskih zlata. Sad vidim da je americki plivac Dressel osvojio 5 zlata, ne znam kakve je jos imao rezultate na ostalim takmicenjima ove godine, ali on bi mogao da konkurise za sportistu godine. U zenskoj konkurenciji australijska plivacica je osvoila 4 zlata i 3 bronze.

Ema Radukanu bi mogla da konkurise u kategoriji Breakthrough.

Link to comment
Share on other sites

Jedini kviz koji sam gledao,čak i da ga postoji kod nas (što je misaona imenica), a za koji mogu da kažem da se ne bi usudio da se prijavim, bez neke duže pripreme: Mastermind. Ne samo da je sam po sebi težak quiz, nego su i pravila oštra - Prvo svaki od takmičara ima rundu od 2 min sa pitanjima iz oblasti koju sami izabere, pa kad završe, ide runda od 2-3 min opšteg znanja, ko najbolji skor ima posle druge runde je pobednik emisije. U slučaju da su dva takmičara izjednačena, onaj koji je imao manje preskakanja odgovora ("pass") je pobednik, a ako su i tu izjednačeni onda ide tiebreaker od 5 istih pitanja i jednom i drugom (bez da drugi po redu čuje naravno). Pobednik se plasira u sledeću rundu takmičenja, (i mora menjati specialized subject naravno) da bi se kraj sezone završio sa grand final emisijom. Celom hardcore quiz utisku najviše doprinosi što, koliko znam, nema novčane nagrade. Tokom godina, gledao sam bezbroj epizoda, gde se nisam mogao čudom načuditi koje lude specialised subjects Britanci često biraju - Od najužih istorijskih i političkih perioda/sukoba/dinastija, preko cricket sezone 1906/1907,  glumca, trke pasa, konja i šta sve ne. General knowledge round isto nije mačji kašalj. U gimnaziji smo se često sprdali, (parodirali neke beskorisne informacije u udžbenicima) sa nekim izmišljenim pitanjima, koja su nam postala i ostala interni meme u razredu: Kako se zvao konj Henrija VIII, navesti 10 levih pritoka Amazona, koje je latinsko ime vinske mušice, koje su vodeće privredne grane u Lubumbashiju... 😄 Sve u svemu, nijedno od tih pitanja što smo u klupama smislili radi zaebancije, nije sasvim besmisleno kad je Mastermind quiz u pitanju. Inače Slagalicu ni ne smatram kvizom, jer tu su samo 2 igre baš kviz.

 

 

Evo par epizoda MM, ovaj od skoro sve same mainstream oblasti

 

Spoiler

 

 

Grand final od prošle god

 

Spoiler

 

 

Charles II, Plant hunters, Delta blues, i Lillie Langtry kao izabrane oblasti 

 

Spoiler

 

 

 Samwell Tarly u Celebrity Mastermindu

 

Spoiler

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Milica said:

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2021&mm=09&dd=15&nav_id=1923359

Da li ce americki sportosti biti suspendovani na sledecim OI? 

Ako su Ruse zbog dopinga i umesanosti drzave u celu stvar, sto ne bi i amere zbog zataskavanja zlodela ovog monstruma.

Ovo je po meni gore od dopinga :classic_sad:

 

 

 

:classic_sad:

 

Žalim što sam otvorio link, i zbog te i zbog nekoliko drugih vijesti koje sam otvorio, a osobito komentara koje sam pročitao. Još jednom sam samome sebi potvrdio da je i više nego dobra odluka živjeti u izolaciji od tih i takvih "vijesti" i komentara.

 

Ima li nam spasa?

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

U vrhunskom sportu ima svega i svacega. Stavljaju decu na razne muke i primoravaju ih na odricanja od mnogo cega kako bi se tamo neko kasnije mogao pohvaliti njihovom medaljom, a sta ce biti sa osvajacem iste, nebitno je... 

Moja prijateljica je sa 14 godina kao veoma talentovana kajakasica otisla iz Srbije u jednu susednu zemlju da vesla za njih. Dobila drzavljanstvo, sve bilo ok dok nije stasala za veliku scenu, a onda su izokola poceli da joj objasnjavaju da za odlazak na OI nije dovoljan samo trening u teretani, vec da treba i nekih "zacina" dodati. Posavetovala se sa roditeljima i odlucila da karijeru prof veslacice privede kraju. Nakon ispunjenih obaveza iz ugovora vratila se u Srbiju, zavrsila DIF i sad uziva na Dunavu sa klincima. Veslaju, druze se i boli ih uvo za medalje i vrhunski sport. Zdravlje pre svega! 

 

Edited by Milica
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mislim da smo dosta prostora dali ježevima (ma koliko ih Boxy gotivila).

Vreme je za malo ajkula... Samo par nasumičnih (slavnih vrsta), da ne bi čaršav od posta bio

 

https://i.imgur.com/XUmq9dN.mp4

 

https://i.imgur.com/ymzt65j.mp4

 

https://i.imgur.com/ta1GELx.mp4

 

https://i.imgur.com/Xrpj4ta.mp4

 

https://i.imgur.com/jjSN1O7.mp4

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Spoiler

spacer.png

 

Edited by Marko
  • Like 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...