Jump to content

Klimatske promjene, zagađenje i uništavanje životne sredine


...

Recommended Posts

40 minutes ago, wrecktangle said:

Poenta je bila da prica o toploti i muskoj plodnosti ima nekakvo utemeljenje.  Slazem se, naravno, da su danas  razni eksperti (posebno preko yr) dobili prostor da sire , vrlo cesto budalastine, koje nemaju nikakvo utemeljenje.

 

Jasna stvar, nisam ja tebi nista prebacivao.

 

Nazalost i ovo globalno lozenje zagrevanje je vise stvar YouTube-a, koji opet nije kriv za bilo sta :classic_biggrin: da se razumemo, nego sto je tu neko levicari video carobnu formulu, za otimanje 2 vrlo vazne stvari:

 

1. novac

2. moc (politika).

 

To i jeste "novo hriscanstvo" (posto ostale religije boli q za globalno zagrevanje). Obecavanje raja …… ako platis i verujes  glasas  u za to.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Jonnhy Clash said:

 

Sta nas briga do tada ce kanalizacioni i vodovodni sistem biti renoviran jedno 16 puta i nista se to nas nece ticati. Srecom ove projekcije su pouzdane kao i tvoje trolovanje, to jest, ni malo.

Link to comment
Share on other sites

On 7/11/2019 at 2:05 AM, Kinik said:

...

 

DT je u pravu - 'globalnog zagrevanje' nije prozurokovano covekom.

A prljavi okeani - to je stvar higijene.

...

 

Jeste, uticajni klimatolog DT protiv celokupne naučne zajednice, baš se dvoumim kome da verujem. Mada, evo zaladilo usred jula ovde kod mene, dokazah i ja da je globalno zagrevanje mit...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Eddard said:

... jeste, uticajni klimatolog DT protiv celokupne naučne zajednice, baš se dvoumim kome da verujem.

... mada, evo zaladilo usred jula ovde kod mene, dokazah i ja da je globalno zagrevanje mit...

:66:

Najs traj!

 

Zaista, kada razmislim, da se DT pridruzio apelu 'celokupne naucne zajednice', verovatno kod tebe ne bi 'zaladilo usred jula'!

Sto bi, verovatno, bio ultimativni dokaz da tzv. 'globalno zagrevanje' nije mit!

 

E, Trampe, Trampe - zasto nam to radis!

:classic_sad:

 

PS.

Setih se neke diplomatske pikanterije, kad je, valjda, Gromiko rekao Reganovoj zeni: da sam na vasem mestu, ja bih svake noci saptao na uvo predsedniku - mir, mir, mir ...

Gde se ona snasla i rekla - ma saptala bih ja i vama!

 

:thumbsup:

 

...

Edited by Kinik
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Eddard said:

 

Jeste, uticajni klimatolog DT protiv celokupne naučne zajednice, baš se dvoumim kome da verujem. Mada, evo zaladilo usred jula ovde kod mene, dokazah i ja da je globalno zagrevanje mit...

 

Veci deo te "celokupne naucne zajednice" se ili smeje ili place kada ih neko pita da li su do sada predlozena resenja izvodljiva i efikasna ……… a mnogi samo pognu glavu i pobegnu da ne bi morali odgovarati na "nezgodna pitanja".

 

Naravno, tu su i oni brojni sa raznih "braca karic univerziteta" koji ne odstupaju od/sa svojih "pozicija". :classic_biggrin: A bave se uglavnom klimatski vrlo srodnim naukama …… Women's, Gender and Sexuality studies, African-American studies, Liberal Arts studies i ….. potpomognuti u poslednje vreme  ……. Chinese Language Institutes poznatijih kao Confucius Institutes …… po americkim univerzitetima, da ne bude zabune. "Huawei institutes" if you know what I mean :s_d:

 

Oni najhrabriji, najposteniji ili finansijski i karijerno najnezavisniji (kakogod hoces) nemaju nikakav problem da konstatuju kako je problem tesko zloupotrebljen u politicke svrhe.

 

Ja prevashodno pricam o tome ………. moje znanje o konkretnom problemu je vrlo skromno ……… jer se tesko motivisem da pratim pojave koje su potpuno van moje kontrole ……. trenutno sam okupiran problemom zamene klima uredjaja u stanu, da li ce ovi stari izdrzati ovu sezonu ili da ih ipak zamenim ovih dana po jakim sezonskim cenama, moja zgrada nema centralno hladjenje/grejanje.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nemam nikakav problem da prihvatim zloupotrebu tog pitanja (hoću da kažem, sa tim mogu da se složim da postoji), imam problem kad se čitava pojava - ljudski izazavane klimatske promene - u potpunosti negira.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Eddard said:

... imam problem kad se čitava pojava - ljudski izazavane klimatske promene - u potpunosti negira ...

 

 

Ti za to nemas nikakve validne dokaze, osim nekih vrlo upitnih 'projekcija / modela', raznoraznih manipulatora alavih na pare.

 

No, mozda i za to ima leka - a sto ne probas da licnim primerom doprineses borbi protiv 'klimatskih promena'?

 

Unapred ti kazem - ja se tome necu pridruziti.

:wink2:

Nemam auto, air-condition sam kupio deci, redovno iznosim djubre, ponekad operem sprat pred liftom, ne djubrim na ulici.

Pre neki dan sedeo u nekoj lokalnoj kafanici-kiosku, pa odmotao celofan sa cigarilosa i stavio u dzep, zamolio za pepeljaru. Popio svoje picence, otisao unutra i vratio pepeljaru, da vetar ne raznosi pepeo i pikavac, koji smezuran lici na pseci brabonjak.

:classic_cool:

A pred ulazom, u pasazu. dva kucova dahcu, prepoznali me, masu repom. Popeo sam se gore i izeo dve stiroporske posude, flasu vode i malo suve hrane. Pa im prvo dao vode - oni znaju ko je 'dominantan', znaju redosled, pa dao suve hrane, i onda me otpratili do kontejnera u koji sam bacio posudice.

 

Kako ja jos mogu da doprinesem ocuvanju 'prirodne okoline' - drekom na internetu?

Ja verujem o 'antropogeni faktor' ... ali na individualnom nivou.

 

Nemam ni vremena a ni zelje da vodim brigu o citavom covecanstvu.

Trenutno imam precih obaveza.

 

...

Edited by Kinik
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Eddard said:

Nemam nikakav problem da prihvatim zloupotrebu tog pitanja (hoću da kažem, sa tim mogu da se složim da postoji), imam problem kad se čitava pojava - ljudski izazavane klimatske promene - u potpunosti negira.

 

18 minutes ago, Eddard said:

Nemam nikakav problem da prihvatim zloupotrebu tog pitanja (hoću da kažem, sa tim mogu da se složim da postoji), imam problem kad se čitava pojava - ljudski izazavane klimatske promene - u potpunosti negira.

 

Dobro, korektno.

 

Medjutim, meni je i dalje veci problem sto oni koji nude da sprece globalno zagrevanje dokazano nikada nisu uspeli da sprece glad, masovnu …… zapravo, oni su je izuzetno uspesno izazivali gde god su se pojavili.

 

Zaista ne bih hteo da zvucim kao oni likovi u JNA koji su panicno zatvarali prozore u smrdljivim spavaonicama objasnjavajuci kako " od'smrada jos niko nije umro, a od zime jes' " ……… ali ti kao doktor sigurno ces se sloziti da to apsolutno jeste tacno! :classic_biggrin:

 

A kroz najave "spasitelja" se sve jasnije ukazuju …… glad, zima, zabrane, kaznjavanja nepodobnosti i klimatske nepravovernosti ……… i tu se uvek nadje i po neki gulag.

 

Pa da ja ipak zatvorim prozore ……. smrad  zagrevanje jeste neprijatno, ali …….. 

------------------------------------------------------------------------

 

Primetio si da je vecina forumasa iz nekog razloga "pretplacena" na The Guardian :whistling:……… i neko je izneo interesantan clanak o tome kako bi posumljavanje sa trilion stabala po misljenju naucne zajednice uspelo da "uhvati sav taj CO2" i resi problem.

 

Uradjen je i estimate da je vrednost tog posla 300 biliona dolara, manje nego sto 3 najbogatija coveka imaju u slamarici kombinovano, dakle neverovatno jeftino.

 

To bi filantropi i publika pokrili sa sitninom iz dzepova. Nema nikakve potrebe za otimanjem. Uh … cekaj, pa mozda je to problem, a ne zagrevanje :s_d:

 

Moje pitanje ne moze biti jednostavnije …….. STA SE CEKA?

 

Spoiler

spacer.png

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Teško je razlučiti šta je danas relevantno i kome verovati.

 

S jedne strane, imamo naučnike sa svih univerzitata sa Šangajske liste, a i duplo više onih sa univerziteta koji na toj listi nisu - i svi su objavili rezultate, bezbroj puta proverili da li su kolege u pravu... I svi tvrde da imamo ozbiljne ekološke probleme.

 


Probleme, koje će ova planeta bez problema pretrpeti, pa i posle njih opstati, kao što će opstati i mnogobrojne biljne i životinjske vrste. Nekima će klimatske promene čak i pogodovati.

Problem je što ćemo mi, kao homo sapiensi, isto kao i biljne i životinjske vrste kojima se hranimo, upasti u jako teške nevolje.

Planeta će u tom slučaju morati dalje bez nas. Nu je baš briga za to, ali mene jeste.

 

S druge strane imamo Trampa, a i mnogobrojne pisce, pravnike,  političare i you tube influensere i influenserke, koji nam kategorički tvrde da je sve to velika laž i međuuniverzitetska 3ABEPA - od Kineskih  do USA naučnika, svi su u dosluhu i lažu nas da ugrabe lovu.

Zaista, ko je potkovaniji?


Pre samo sto pedeset godina, na ovoj planeti je bilo daleko manje ljudi. Potrošnja fosilnih goriva je bila zanemarljiva. Niko nije ni znao šta je plastična kesa, a kamoli da su ih u radnjama dobijali za džabe i razbacivali uokolo. Oralo se konjskim i volovskim snagama.

 

 

Danas je sve drugačije.

 

 

Jedan engleski fizičar (zaboravio sam ime, a nemam volje da googlam) je pokušao da na zanimljiv način ilustruje našu ljudsku nesposobnost da shvatimo velike brojeve , apogotovo šta je eksponencijalni rast.

(Za nas je hiljadu miljardi tek malko više od milijarde, mislim,  dvanaest nula umesto devet, dođe mu na nekih 25% razlike, brat bratu..)

 

 

Lik kaže

 

Zamisli da ubacimo kulturu bakterija u flašu koka kole.


Bakterije se množe eksponecijalno, hrane se koka kolom i svakog minuta ih je duplo više.

 

Lako se da izračunati da će danas, tačno u dvanaest sati, u flaši biti 100% bakterija i 0% hrane (koka kole).

 

 

Negde u dva minuta do dvanaest, bakterije-naučnici počinju da shvataju problem i dižu uzbunu.

 

 

 U minut do dvanaest, gomila bakterija-političara i njihovih uvlakača, kao i bakterija, koje su u školi bežale sa časova prirodnih nauka i matematike - masovno vrište u glas "fake news, zavera naučnika, zar ne vidite svojim očima da je naša flaša koka kole još uvek poluprazna!"

 

 

 Naravno, naš "minut do dvanaest" nije minut, već period od narednih stotinak a i više godina, tako da ima više nego dovoljno vremena za akciju.

 

 

PS
 Upadljivo je da su Kinezi "najbolji đaci" u ekološkom razredu, ali to je valjda zato što njihova cela vrhuška ima dilome prirodno naučnih i terhničkih fakulteta (stečenih pošteno, mnogo pre nego što su ti likovi ušli u politiku)


 

Edited by yossarian
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, yossarian said:

Upadljivo je da su Kinezi "najbolji đaci" u ekološkom razredu, ali to je valjda zato što njihova cela vrhuška ima dilome prirodno naučnih i terhničkih fakulteta (stečenih pošteno, mnogo pre nego što su ti likovi ušli u politiku)

 

Opa ……. doslo vreme da se malo divimo partiji. Ako, ako …… i treba biti otvoren, sto da se foliramo, dugo se vec znamo.

 

Pa vidi, poznato je da Kinezi imaju vrlo specifican humor, odnosno, da te gledaju u oci, smeju se i zajebavaju te. :roflmao: uz to obavezno vicu "Yes, yes", nebitno da li si ih nesto pitao. Jos manje je bitno sta si ih pitao.

 

Posto smo zakljucili da je Kina nasa svetla anti-globalno-zagrevacka buducnost ……….. da te pitam ……… 

 

Kakav je tvoj komentar da na listi 100 svetskih univerziteta "za klimatsku akciju" ne postoji ni 1 jedini univerzitet iz KINE ??? 

 

Pare nisu problem, imas na listi univerziteta iz yebenog Vijetnama i Pakistana, znaci u pitanju je ……...

 

Pa u pitanju je taj neverovatni kineski smisao za humor ……. koji doduse ne prolazi kod inteligentnih ljudi :roflmao:

 

Zato kada imas retardiranog premijera tamo je 6 kanadskih univerziteta. Nije ni cudo, on je ucitelj drame za nize razrede osnovne skole.

 

kako su tvoji Holandjani veoma prakticni ljudi oni imaju samo 1 univerzitet na listi.

 

Pa cekaj bre …… Kanada se smrzava, njoj bi malo zagrevanja leglo k'o kec na desetku, a vi cete se valjda potopiti? Sto to ne izucavate bRe!?!

 

Kompletna lista prilozena …. https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/top-universities-climate-action

 

Edited by Denis Jasharevic
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, yossarian said:

... PS ... Upadljivo je da su Kinezi "najbolji đaci" u ekološkom razredu, ali to je valjda zato što njihova cela vrhuška ima dilome prirodno naučnih i terhničkih fakulteta (stečenih pošteno, mnogo pre nego što su ti likovi ušli u politiku) ...

 

Nisam hteo ovo da komentarisem - no zaista je bisercina!

Pa oni se ne bi zaustavili pred novih 100 miliona zrtava samo da se nametnu svetu.

Dovoljno je pogledati slike njihovih gradova pod smogom / zagadjenja.

Sa druge strane - nema tog proizvoda koji ne falsifikuju. Ali ne samo da ga prave losije, vec koriste otrove.

 

Pa se konacno ispostavilo - sva ona zvaka / prica oko slobodnog ekonomskog delovanja, polako pocinje da se svodi na to, da te 'firme' - silom-milom, partija uzima pod svoje. Zavrsio se medeni mesec izmedju tzv. privatnika (partijskih likova kojima je bili dato upravljanje firmama) i CK Politbiroa Partije. 

 

U nekom kulturnom smislu - postujem i njihovu tradicionalnu filozofiju, poeziju, umetnost, narodne obicaje, kulinarstvo - no u politickom smislu to je jedna nevidjena azijatska satrapija koja zasluzuje apsolutni prezir!

 

Nemaju ti partijski likovi nista sa kineskim kulturnim nasledjem. To je kasta partijskih uskopljenika / evnuha, kojima su secnuli yayca zarad ideologije!

:classic_cool: 

Sve sto rade to je zelja da izdominiraju svetom ekonomski i vojno, nametnu svoje politicko grandomansko ludilo.

Zato su svesni da ga svet nece prihvatiti, pa guraju korumpiranjem, ekonomskim dampingom, pretnjama i penetracijom gde god mogu.

 

No, oni imaju jednu slabu tacku - sami sebe su doveli u poziciju da uzasno zavise od izvoza, gde ih se moze zestoko susprezati.

 

...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne verujem političarima, naučničkim lobijima ali verujem svojim očima: 

http://www.severe-weather.eu/recent-events/extremely-severe-thunderstorm-hits-pescara-central-italy-july-10th-2019/?fbclid=IwAR161lLJahTit3BhCNM50nMUXd-NDF59_v-ZnhUk-LiPoJOYbsHWpCyjyng

Imate klip na kojem se čuje i vidi snaga udara ledenih lopti....

Pitanje: šta je ubilo turiste na Halkidikiju?  Nisu imali sreće, bili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme? Krov koji je ubio ženu sa detetom nije na kući od blata već na gradi sazidano po pristojnim standardima, koji je izdržao nalete mnogih kišnih oluja, do ove poslednje koja iskače iz statističih proseka. Ubilo ih je nevreme ekstremne jačine i retkosti. Priroda uzvraća udarac.....uzgred, navijam za nju.....

Edited by Pletilja
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja bih bio licemer ako bi sa jedne strane bio "borac" protiv zagadjenja, a sa druge kad sam dokon i nemam drugu zabavu- sednem u auto i vozim se okolo - naokolo jedno sat-dva!? 

Mislim, definitvno je klima otisla u k... ali da li je to posledica ljudskog delovanja ili prirodne ciklicnosti, to je veliko pitanje????

Ali slazem se i sa onim sto je Jashar naveo: ako je CO2 problem, zasto se ne ide sa jednim kampanjskim posumljavanjem gde god je to moguce? Jer ima logike: biljke vole CO2! Vise CO2  , vise biljaka .... i one absorbuju taj visak CO2 i on se opet svede na normalnu meru?  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, boxcube said:

 

Sta nas briga do tada ce kanalizacioni i vodovodni sistem biti renoviran jedno 16 puta i nista se to nas nece ticati. Srecom ove projekcije su pouzdane kao i tvoje trolovanje, to jest, ni malo.

Ove projekcije su pouzdane jer dolaze od naucne zajednice a vi, pro-kapitalisticki fanatici ste uvek bili u sukobu sa cinjenicama. 

Kad u sumadiji budu stepe i savane i kad pijaca voda bude 400 dinara onda cu vas pitati. A to ce brzo biti. Zato sto kapitalisticke barabe unistavaju zivotni svet oko nas vec 200 godina. 

Edited by Jonnhy Clash
Link to comment
Share on other sites

Ah, Kinik i Jašarević, postovi puni starih izlizanih štosova.

Kada ne umeju da odgovore na post, kreće trolovanje, podmetanje i odvlačenje teme u neki totalno sporedan pravac.


Jedan od njih je od mog celog posta o ekologiji izdvojio "P.S." pa krenuo da mi objašjava kakvi su Kinezi kao narod, kakav je mentalitet tih ljudi. Drugi udario da piše o geopolitičkoj ulozi Kine... a obojica mi učitavaju ljubav prema partiji, pogotovo kineskoj, pa onda kreću da ocenjuju koliko sam moralno politički podoban za ovaj forum... 

 

 

 

Tema je ekologija, a poenta mog pominjanja Kine je u sledećem:

 

Njihovu vrhušku niko ni spolja ni iznutra ne može da natera da uvode ekološke mere.

Kina je dovoljno velika država i niko im ne brani da i oni, kao Tramp, kažu: "fake news, 'ebala vas ekologija, nismo ludi da bacamo pare na te gluposti"

 

Umesto toga, oni uvode stroge norme, forsiraju kupovinu električnih automobila, teraju gradove da uvode električne autobuse, ulažu u superbrze pruge i vozove, potpisuju međunarodne sporazume.

 

Zašto to rade?

 

Da li zato što su u pitanju tehnokrate, koji su u stanju da sa razumevanjem čitaju i interpretiraju naučne studije? Koji i sami vide koliko su zagađeni kineski gradovi?


Ili zato što su odjednom postali hipici, navadili se na "libtardizam" u zrelim godinama, ili postali vatreni sledbenici ove nove "religije"...

 

Ja imam utisak da je ono prvo u pitanju.


 

Edited by yossarian
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Jonnhy Clash said:

Ove projekcije su pouzdane jer dolaze od naucne zajednice a vi, pro-kapitalisticki fanatici ste uvek bili u sukobu sa cinjenicama. 

Kad u sumadiji budu stepe i savane i kad pijaca voda bude 400 dinara onda cu vas pitati. A to ce brzo biti. Zato sto kapitalisticke barabe unistavaju zivotni svet oko nas vec 200 godina. 

 

Boldovan je izjava koja ukazuje totalno nerazumevanje zasto i kada se valja pouzdati u naucna saznanja. Jos daleko pre prosvetiteljstva za vreme srednjeg veka kad su monasi utirali put  renesansni a i kasnije ustanovljeno je argumenti za istinitost nekog stava moraju biti pravdani necim sto ne zavisi od toga KO to iznosi. To je alfa i omega svak kriticke misli, koja bi jelte toboz trebala da bude tipicna za vas levicare, a kamoli naucnih modela izuzetne komleksnosti sa kakvim se nosimo danas. Ali boli tebe uvo sto to ne znas, ti si mnogo vise trol nego levicar.

Edited by boxcube
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, boxcube said:

 

Boldovan je izjava koja ukazuje totalno nerazumevanje zasto i kada se valja pouzdati u naucna saznanja. Jos daleko pre prosvetiteljstva za vreme srednjeg veka kad su monasi utirali put  renesansni a i kasnije ustanovljeno je argumenti za istinitost nekog stava moraju biti pravdani necim sto ne zavisi od toga KO to iznosi. To je alfa i omega svak kriticke misli, koja bi jelte toboz trebala da bude tipicna za vas levicare, a kamoli naucnih modela izuzetne komleksnosti sa kakvim se nosimo danas. Ali boli tebe uvo sto to ne znas, ti si mnogo vise trol nego levicar.

Kao prvo, ti nemas nijedan dokaz da sam ja trol. To sto ti smatras levicarenje za trolovanje to je druga stvar. 

Kao drugo, naravno da je bitno i ko kaze. Nije isto da li neku naucnu cinjenicu govori ekspert iz odredjene oblasti ili neki narandzasti laik. Kao sto nije isto da li je neko levicar ili desnicar. Jednostavno. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Jonnhy Clash said:

Kao prvo, ti nemas nijedan dokaz da sam ja trol.

 

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 

20 minutes ago, Jonnhy Clash said:

To sto ti smatras levicarenje za trolovanje to je druga stvar. 

Kao drugo, naravno da je bitno i ko kaze. Nije isto da li neku naucnu cinjenicu govori ekspert iz odredjene oblasti ili neki narandzasti laik. Kao sto nije isto da li je neko levicar ili desnicar. Jednostavno. 

 

To je druga tema da li je bitno i  ko kaze i odmah bi se slozio da je i to bitno kad odlucujemo o tome koga prvo da saslusamo eksperta ili random lika. Ali ti si gor jasno postavio drugaciji odnos stvari. Direktno i nedovosmisleno si napisao da je pouzdano zato sto ih je iznela naucna zajednica. Dakle to si postavio kao prvi i glavni uslov za ustanavljanje istinitosti neko iskaza sto je u potpunosti suprotno sa kritickim i naucnim nacinom mislenja.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, boxcube said:

 

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 

 

To je druga tema da li je bitno i  ko kaze i odmah bi se slozio da je i to bitno kad odlucujemo o tome koga prvo da saslusamo eksperta ili random lika. Ali ti si gor jasno postavio drugaciji odnos stvari. Direktno i nedovosmisleno si napisao da je pouzdano zato sto ih je iznela naucna zajednica. Dakle to si postavio kao prvi i glavni uslov za ustanavljanje istinitosti neko iskaza sto je u potpunosti suprotno sa kritickim i naucnim nacinom mislenja.

Kad o nekoj temi nemam pojma, onda mi ostaje da saslusam ljude koji o toj temi govore. A u tom slučaju za relevantnije informacije smatram one koje dolaze od nauke i struke (pod uslovom da nisu korumpirani) nego od Ali Trampe i 40 razbojnika.

Btw, meni su ovde zamerali zbog avatara a ti držiš kapitalistu i robovlasnika na profilnoj slici.

Edited by Jonnhy Clash
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, yossarian said:

Ah, Kinik i Jašarević, postovi puni starih izlizanih štosova.

Kada ne umeju da odgovore na post, kreće trolovanje, podmetanje i odvlačenje teme u neki totalno sporedan pravac.

 

 

Neverovatno, ali u tvom postu si uspeo da 

 

1. ne odgovoris na moj post (ne umes)

2. istrolujes

3.podmetnes i 

4. odvuces temu u potpuno suprotan pravac.

 

Idemo, redom …..

 

1. nisi odgovorio na moje jednostavno pitanje kako je moguce da Kina nema nijednu visokoskolsku ustanovu koja se iole ozbiljno bavi ekoloskim problemima, a ti si je proglasio svetskim sampionima ekologije?

 

2. Ti nama "objasnjavas" kako je Kina dovoljno velika drzava I da im niko nista ne brani (ne moze da zabrani) ………. ALI, ko je to sporio? :roflmao:Niko.

 

3. Podmeces da se na tvoj post "ne ume odgovoriti". Ali tvoj post je na nivou predskolskog uzrasta gde nam ti "objasnjavas" kako je nekada na planeti zivelo manje ljudi, koji nisu znali za plasticne kese I orali su konjima I volovima umesto traktora …….. pretpostavljam da bi pozeljan "odgovor" bio da ja napisem kako to nije tako :s_w: pa da onda poentiras !

 

4. onda odvlacis temu u pravcu toga da Kina uvodi stroge norme, forsira kupovinu elektricnih automobila, elektricne autobuse i slicne nebuloze …….. sto je tacno, apsolutno tacno !!!

 

Pri cemu su Amerika i Evropa uvela te stroge norme pre 50 godina i koje su jos uvek znacajno strozije od kineskih, a zamisli ….. oni ih I postuju, nisu samo na papiru, kao kineske.

 

Pri cemu se vrlo lakomisleno previdja da ce ta uvedena elektricna prevozna sredstava koristiti energiju proizvedenu u 800-1200 termoelektrana na ugalj ciju je proizvodnju Kina upravo najavila u narednih 20 godina. :roflmao:

 

Dakle vise nego sto ih svet trenutno ima ………. :ajme:  u USA ih je trenutno 359. U Evropi je ostalo oko 300. A zatvara se jedna nedeljno.

 

----------------------------------------------------

 

Najgore od svega je ipak tvoja podmetacina da ja odredjujem tvoju moralno-politicku podobnost za ovaj forum …………. tebi politicka ostrascenost steti u toj meri da ne mozes napisati smislen post ……….. niti je ovaj forum desnicarski, naprotiv …. pre ce biti obratno …….. niti sam ja ovde bilo kakav faktor koji odlucuje o bilo cemu, naprotiv …. niko i nista …. potpuno isto kao i neki lik koji se danas registrovao.

Edited by Denis Jasharevic
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Klimatske promjene, zagađenje i uništavanje životne sredine

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...