Jump to content

Grupa C (GRE, ITA, CRO, UKR, GBR, EST)


Recommended Posts

Naravno cim sam pohvalio sutersku ekipu ovi se za njihove standarde raspali u sutu.I kamen bi pokvario.

 

Pokazali su interesantnu stvar sa udvajanjem Janisa dole.

 

@Beonegropogledaj(i svi ostali) situaciju u poslednjem minut prvog poluvremena,44:40 za Grcku Janisov kos u reketu,poprilicno sam siguran da su bili koraci u polasku.Umesto nekih 4 5 a mozda i manje na poluvremenu bilo je 7 jer su priznali kos i bila je tehnicka jer su se Italijani bunili zbog koraka.Bio bi onesposobljen da igra da mu sude,kao 2019.

 

Kazem,kako je tako je ali nije nepostojece ili minorno da ne menja utakmicu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Slazem se, ne mislim da je Janisu problem i da igra 40 minuta svaki mec, on je specimen, ali je ipak IMO potrebno da se rastereti u nekom smislu. Itudis koristi najmanje igraca ubedljivo od svih top ekipa.

 

Ako se gleda samo statistika i raspodela minuta ne izgleda to strasno, ali u samoj igri je podela uloga takva da posle Janisa i Dorsija bukvalno nemaju nikoga ko ce da preuzme neku znacajniju ulogu i na koga mogu da se oslone.

 

Tu je interesantna paralela s nama, gde se slicno ocekivalo od Jokica i Micica ali vidimo da Kari radi tu mnogo bolji posao.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam ocekivao pobedu Italije sinoc, ali malo su se raspali u sutu dok je Grcima svasta ulazilo. Fontecchio je kasno upalio, ali opet ubacio 26 poena, bice on dobar u NBA za ovim sjajnim sutem i kratkim pamcenjem. Fali Italijanima malo bekova, Tonut je dobar igrac, ali malo je izasao iz cipela u zavrsnici.

Grcka mi ne uliva poverenje iako su dobili dve najteze utakmice i bice prvi u grupi. Janis ce da isporuci svoje, ali ostatak ekipe je sumnjiv. Dorsey igra kao u transu za sada, videcemo koliko ce to da traje. Ne mislim da ce da se raspadne u nekoj utakmici, ali ovo sto mu ulazi sada je previse. Agravanis 13 poena, 21 indeks, saosecam se sa Italijanima zaista. Papajanis i Kostas nedostaju, ali koliko ce oni zapravo doneti, a koliko odneti kao telo u reketu koje ce da pravi guzvu Janisu. Najveca rezerva je u Slukasu, nema puno njegove organizacije, mada je covek u godinama i imao je napornu sezonu. Takodje ce i Papapetrou verovatno u nekom trenutku krenuti da igra vise, vidi se da je van ritma totalno, ali sa svojim stilom igre ne znam koliko ce to biti efikasno.

Janis ce ovde bukvalno morati da nosi na ledjima Grke do medalje. Za njih je dobra stvar sto su sada 99% prvi i idu u verovatno laksi deo zreba, mada to dosta zavisi od raspleta u grupi B gde se ne zna nista za sada.

Edited by Del Piero
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, drperce said:

Mogžze da bude i krug ukr, cro i ita da svi imaju 3-2.

Ukrajinci igraju sa Grckom i Hrvatskom, a Hrvatska i Italija medjusobno

 

Može, ali teško da će Ukrajina ubedljivo izgubiti od Hrvata, pa da budu četvrti. Iako se tome nadam.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, ChrisJudd said:

 

Može, ali teško da će Ukrajina ubedljivo izgubiti od Hrvata, pa da budu četvrti. Iako se tome nadam.

Ne znam, ja ocekujem da nekog Bogdanovic rasturi na ovom prvenstvu jer je do sada bio los, tako da sto da ne Ukrajince.

Link to comment
Share on other sites

Kod Hrv najveći problem je Hezonja, koji igra neki svoj Gentile stil. Očigledno ga Mulaomerović ne podnosi i tu očekujem ubrzo neki pičkaranje.

Mario ima talenta i ako do dočeka svojih 5mins da se zapali i uđe u ritam, možda i zaliče na nešto. Mada, ja da sam na Mulinom mjestu, poslao bih to davno kući banana stilom. Ostali bi imali šansu da zbiju redove i proigraju. Puno tu ima skila za ovako sramotnu košarku.

Link to comment
Share on other sites

Prvi problem Hrvatske je nedostatak pleja. Drugi problem je NBA style odbrana. 1 na 1, svi preuzimaju sve, a nizak intenzitet. To je recept da te ozbiljna ekipa unakazi i razlog zasto su i Turci banda i zasto je ona Italija sa Galom i Belinelijem uvek bila banda. Treci problem je nepostojanje bilo kakve napadacke koncepcije, sve se svodi na individualne akcije i izolacije. Jedini periodi smislene igre su kada Simon igra pleja. Sve ovo mi nema neke preterane veze sa Hezonjom, mada je evidentno da igra sa najvecim bolom u spolovilu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...