Jump to content

Sportske aktivnosti i fitness


BattleBender

Recommended Posts

26 minutes ago, Vjekoslav said:

Temperatura mora 03.04.2020.


Postaja \ Termin mjerenja 07 08 11 14 15 17
             
Dubrovnik 13.6 13.6 13.8

Svakako nema mora dok je korone 😷

 

Pretprošle godine je bilo 17 - 18 C° u ova doba, ja sam se kupao na uskršnji ponedjeljak, 02.04. dok se lani tek sredinom petog ugrijalo.

Link to comment
Share on other sites

e sad, to je (pravo) pitanje. ima li korone u Jadranu? i zasto su Grci zabranili kupanje i rekreativne aktivnosti na moru, u Hrvati nisu? virusa (raznoraznih) svakako u morima i oceanima ima, to znamo od ranije. virusi su paraziti, tamo gdje ima zivih organizama ima i virusa. zanimljivo je da virusa u morima ima vise, i to znatno vise nego bakterija.

 

https://repozitorij.unidu.hr/islandora/object/unidu%3A269/datastream/PDF/view

 

medjutim nas zanimaju humani virusi, a medju njima nas posebno zanima lipa nasa kroa, pardon, lipa nasa koronica

 

korona-sea.jpg

 

http://www.ub.edu/virusenterics/wp-content/uploads/2013/06/Human-Enteric-Viruses-in-the-Marine-Environment.pdf

 

...

 

da sam na tvom mjestu, ne bih se odrekao mora, posebno kad malkic zatopli. ni plivanja, ni ronjenja, ni serfanja. medjutim, sto dalje od kanalizacija, luka / marina, i javnih plaza. ukratko, sto dalje od homo sapiensa i njegove kulturne bastine. 

Link to comment
Share on other sites

inace, meni plivanje sad vec posve ozbiljno fali. i fiicki i psiicki. naucio sam na kopneni - vodeni - kopneni - vodeni - itd. sistem tjednog treninga, gdje mogu odmoriti / regenerirati i misice i koljena nakon dzoginga, nord. hodanja ili stepenica, medjutim s ovim novim rezimom, cak i uz 1 dnevne pauze izmedju treninga bas lijepo osjecam zilete i na meniskusima i na pateli. dakle sranje, morao bi izgleda raditi pauze od 2, a mozda i vise dana, sto nije dobro ni za kondiciju ni za psihu. anksioznost (btw. gdje nam je Bek?) raste iz minute u minutu, morat cu pronaci neku ciljnu grupu za ventilaciju. sta znam, vlasnike lajavih pasa, pusace s maskama, i tako to.

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Vjekoslav said:

btw. gdje nam je Bek?

 

U apsu. Inkvizicija ga odvela zboh hereze. Ne vjeruje u koronu, a nije mogao da zadrzi za sebe. I tako vise puta.

 

Kod mene je pravo proljece, samo sto se meni ne radi nista.

 

 

Link to comment
Share on other sites

pronasao sam lijep teren za trcanje i nordijsko hodanje, mozda ipak sacuvam meniskuse i patelu do okoncanja ovih pandemijskih restrikcija. teren je mekan fakat ko dupli tartan (pijesak, lisajevi, mahovina, niska trava), bez ljudi, bez dronova, i sto je najbitnije, bez pasa. ima dobrih 10km do granice (susjedne opcine), meni i vise nego dovoljno.

 

7.jpg


8.jpg


10.jpg

 

5.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

:thumbsup:

 

cini se lako, al dobrano se taj navjezbao dok je snimao ovaj video. 

 

 

...

 

 

 

ova koreografija (na melodiju "Primi ruze") razgibavanja / zagrijavanja je iz 1977. godine (koreograf Mata Kopic), i otad se konstantno prakticira prije pocetka svake probe. kad je cerka bila mala, pa isla na folklor (prva 4 razreda osnovne), svi smo (dakle i supruga i ja) morali znati te vjezbe. :classic_biggrin: medjutim dobre su (znalacki rasporedjene). malkic melodija ubija (u pojam), al to je samo u startu. nakon nekoliko godina predanog vjezbanja zavolis ju. mis'im, ili ju zavolis, ili te pokopa. slikovno, taj prelaz izgleda ovako:

 

(1. proba) :smiley12: ......................................................(7 659. proba) :smiley34:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blejim na poslu pa rek'o da po'vatam vaše postove sa ove teme...tako da svaka čast momčadi, dosta korisnih informacija i ideja za ova koronoicidna vremena... onaj Bekov predložak će se svakako probati, baš da vidim di sam...ja ponekad (doduše retko) odem do teretane... barem imam tu privilegiju da kao vatrogasac mogu besplatno koristit onu koju imamo u našem vatrogasnim domu, jer je sve ostalo zatvoreno. Inače glavna mi je rekreacija Disc Golf na koji idem bukvalno svaki dan...sad, za one koji ne znaju što je to nek pogledaju na netu...ta kombinacija šetnje (kod mene još uvijek kroz snijeg, katkad i do koljena) i fokusiranja misli na samu igru za mene je pun pogodak s obzirom da se igrajući ne krše pravila i preporuke kriznog stožera, a mentalno i fizički doprinosi mom osobnom "održivom razvoju"😙... srećom, kod nas nije toliki lock down kao negde pa kretanje nije preterano ograničeno, jedino što smo do sad bili u solidnim temperaturnim minusima, no ja sam već navikao na to, a čini se da idemo u plus double digit ovog vikenda, pa ću valjda uskoro moći da stavim neki post i na baštovansto

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sinoc na dzogingu skontam sipku za zgibove svega 3 metra lijevo od staze. dakle na terenu blizu juzne obilaznice koji koristim GODINAMA, ja tek sinoc, negdje iza ponoci, kad vani nije bilo zive duse, otkrijem jedan stari, napusteni okvir za bilbord, idealan za zgibove. a upravo su mi zgibovi falili na toj stazi, dakle GODINAMA. fakat nevjerojatno. ne znam da l da budem sretan zbog tog otkrica, il nesretan sto sam toliki slijepac.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Sport_rekreacija_na_otvorenom-10-05.pdf

 

...

 

od ponedjeljka je dozvoljen rad plivackih bazena u Hr, medjutim (sad sam zvao ove moje na zatvorenim bazenima), nece biti ranojutarnjih treninga (dakle sranje), a i nisu sigurni kako ce uopce raditi. bumo vidli, ono sto je sigurno je da je ova (proljetna) sezona plivanja propala.

Link to comment
Share on other sites

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Aquaparkovi_i_bazeni_14_05.pdf

 

7m po 1 personi u bazenu, to znači 90 persona u 25 metarskom bazenu, podijeljeno na 6 traka = 15 plivača u jednoj traci

ti bokca, pa tako krcato nije bilo nikada.

 

...

 

Evidencija. Za svaki trening i organiziranu športsko-rekreativnu aktivnost ili slobodno korištenje od strane građana na bazenskom kupalištu ili vodenom parku uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba radi naknadnog lakšeg epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja treninga ili aktivnosti, u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj te vrijeme dolaska i odlaska trenera, instruktora, voditelja, športaša, korisnika, asistenta i eventualno ostalih uključenih osoba potrebnih za odvijanje aktivnosti.

Link to comment
Share on other sites

Sjajan način da pokrenete telo od ranog jutra je da gurate juga sa pokvašenim kablovima uzbrdo. Aktiviraćete leđa, noge, grudi, ramena. Takođe, koordinacija pokreta glave i desne ruke je samo još jedan benefit ove, nadasve zanimljive fizičke aktivnosti. O unapređenju eksplozivnosti prilikom uskakanja u gore navedeno motorno vozilo mislim da je suvišno govoriti.

 

Fizička distanca je obezbeđena, niko vas neće ni pogledati.

Edited by Referent
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ih, kako da ne, ako ti ne dosadi, to ti je (uz pravilnu tehniku) bog bogova. i aerobna i anaerobna i specificna kondicija, i dakako, jacas misice trupa, nogu, ledja, prsa, ruku, itd. 30-45min laganog intenziteta / opterecenja svaki drugi dan i na konju si (ili u bolnici s isijasom, zato obrati paznju na tehniku i opterecenja).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Par puta sam to veslao, nema dela tela koji me nije boleo. Išao sam i u veslački klub, pa mi je njihov trener pokazao tehniku. Naravno, malo yt, malo taj trener, valjda neće doći do povreda.

Uštekao sam neke parice, nadam se da ću naći neki polovan do 150€. A još više se nadam da neće skupljati prašinu i ženine komentare "jesam ti rekla" nakon par nedelja.😃

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Dobar dan. Kao neko ko je upražnjavao light teretanu godinama za leđa i jačanje operisane noge, sa koronom nekako nemam m&da da idem u teretanu i tako već skoro godinu dana, od marta... Elem, moje pitanje je da li neko ovde ima iskustva sa kettlebellom u kućnoj varijanti, pošto kapiram da mi je to jedina sprava za koju imam mesta u stanu?

Link to comment
Share on other sites

On 1/12/2021 at 9:59 AM, freethrow said:

Dobar dan. Kao neko ko je upražnjavao light teretanu godinama za leđa i jačanje operisane noge, sa koronom nekako nemam m&da da idem u teretanu i tako već skoro godinu dana, od marta... Elem, moje pitanje je da li neko ovde ima iskustva sa kettlebellom u kućnoj varijanti, pošto kapiram da mi je to jedina sprava za koju imam mesta u stanu?

Ja sam počeo pre tačno 17 dana. Bukvalno sam u fazonu šta sam ceo svoj život radio. Ako se sećaš, dopisivali smo se oko ACL i kolena, konačno je prestalo da me boli i mogu pun čučanj da uradim. 

Za ovo kratko vreme sam nesvesno promenio način kako podižem nešto sa zemlje i sve manje me bole donja leđa.

Nemam neki plan treninga, više sam koncentrisan da naučim pravilne pokrete.

Ako hoćeš, mogu u DM da ti šibnem neke linkove.

Inače, kako je hladno, mrsko mi je da idem napolje, zbog svojih ranijih kompleksa teretana mi se nikad nije sviđala, tako da sada samo u kancelariji ili sobi radim burpee, sklekove i girju. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...