Jump to content

AC Milan


LayupFromTheMidget

Recommended Posts

Grande Berluskoni.

Od Milana koji je tavorio po drugoj ligi,izmrcvaren sa dugovima vratio na krov Evrope.

Sigurno bi i više trofeja osvojio da nije otišao u politiku.

Voleo je Milan,uvek je imao onaj dečački osmeh kad je vreme pobeda i trofeja,bes ga obuzimao kad se igra defanzivno i sa jednim špicem,ali imao je stila.

Neka počiva u miru.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Gde ste Milanisti,ima li nas još ovde?

Počela nova sezona. Nisam hteo da pišem dok ne pogledam bar nekoliko utakmica. Nakon tri odigrana kola može se napisati i prvi komentar.
Prijatno iznenađen. To bih rekao za start sezone. Tri pobede..9 bodova..a utisak o igri je jednako dobar ako ne i bolji..igramo brže,otresitije..sa više opcija u završnici. Protiv Rome sam primetio jednu taktičku novinu Piolija: u fazi napada Kalabrija sada često ulazi u sredinu kao zadnji vezni. Tu se pojavljuje kao višak sa kojim začetak akcija ide lakše.

Znate da sam bio konsterniran otkazom za Maldinija,ali prelazni rok je korektno odrađen. Od nosilaca je otišao samo Tonali,a za pare dobijene od njegove prodaje dovedeno je nekoliko solidnih igrača. OK,jeste Tonali odličan veznjak i reprezentativac,domaći igrač,ali su pare pametno potrošene.

Rejnders, Loftus Čik su dva fizikalna veznjaka,dugog koraka i brza..sa njima na početku sezone igra Krunić čije kvalitete Pioli očito ceni..i jedan naš forumaš koji me je već kritikovao zbog mog mišljenja o Radetu..evo,neka se javi jer sam zaboravio ko je tačno u pitanju. U svakom slučaju,povratkom Benasera,Rade će verovatno ispasti iz 11. Čukvuedze,Okafor su fino popunili mesta za rotaciju..ali se na početku sezone od novajlija najviše istakao Pulišić. Ogroman apgrejd u odnosu na Selemakersa i Mesijasa. Kristijan je odmah podsetio na svoja najbolja izdanja iz Dortmunda i deluje da će u seriji a pronaći svoju izgubljenu formu.

Stigao je i Luka Jović..šta reći i koju poruku poslati?
Kad je one sezone porobio u dresu Ajntrahta žarko sam želeo da dođe kod nas. Smatrao sam da bi mu Milan bio idealna slaedeća stepenica u karijeri - veliki klub na putu povratka u Ligu šampiona. Umesto toga odlučio se da tu jednu stepenicu preskoči i završio je u Realu. Ostalo je istorija..karijera mu je krenula nizbrdo. U Violi je nastavio tu agoniju i evo ga sad kod nas na pozajmici jer su i u Firenci izgubili strpljenje sa njim. Kao neka oštećena roba.

Može li da preokrene trend kod nas? Pojma nemam..Doveden je da bude zamena za Žirua koji u Milanu doživljava drugu fudbalsku mladost. Imaće mesta,biće minuta za Luku jer je Francuz u ozbiljnim godinama ipak i ne može celu sezonu da drži ritam od dve utakmice sedmično. Koliko sam video na predstavljanju, Luka za godinu dana života u Italiji nije savladao skoro ništa od jezika,a italijanski jezik nije pretežak za učenje..baš još jedan loš znak u nizu sa kojom on nezainteresovanošću zapravo vodi svoju karijeru.. Nisam optimista da ćemo dobiti nešto od njega iako mu je ovo velika prilika za nešto veliko..samo nisam siguran da njega to uopšte i zanima..

Sledi derbi protiv Intera koji je takođe na 100% učinka. Ovo će biti najozbiljniji test za Milan jer su nas u Ligi šampiona potpuno nadigrali u dve utakmice.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav...


Da se javim starim drugarima ovde, ipak je ovo "moj" topic :) 

 

Slažem se da je prelazni rok izvrsno odrađen sa budžetom kakvim raspolažemo, ispratio sam prva tri kola i zaista zam zadovoljan prikazanim. 

Složiću se za Tonalija, sa tim parama smo doveli 4-5 igrača koji nam zaista mnogo više znače od jednog veznog poput njega, ne bismo uspeli tako da se pojačamo bez tog transfera a fali nam to, teško da bi Žiru sam mogao napred celu sezonu. 

 

Što se Luke tiče nemam komentar, zaista promenljivo igra ne znam koliko će i da li će uspeti da se nametne, voleo bih da bar bude korektan džoker ili bar napadač iz senke, da ogira kada je najpotrebnije. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Proigrali smo nešto u poslednje vreme..ali zapravo dođoh da napišem kako mi je pobeda u Udinama u subotu izuzetno draga..izvojevana protiv rasističkog nakota na tribinama. I tako se to i radi - vratiš se i pobediš šljam na terenu

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Valjda smo samo mi sposobni da promašimo dva penala i popijemo gol u nadoknadi vremena.. Tako da neće baš biti da je Pioli kriv za sve..

U ostalim vestima: Antonio Konte će biti novi trener od juna. Evo,pojma nemam šta da mislim o tome..
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...