Jump to content

AC Milan


LayupFromTheMidget

Recommended Posts

On 4/29/2022 at 6:19 PM, HAMMER said:

rimuje mi se nekako simo spasic - rade krunic mada bivstvovanje tog igraca u milanu mi je misterija ranga mijovic u zvezdi.

Jel se sjećaš možda Dražena Brnčića? Taj je ni kriv ni dužan igrao i u Interu i u Milanu. To mi nikad nije bilo jasno kako. Onda sam prije tjedan dana saznao kako. Marko Naletilić mu je bio menadžer. Njega je spomenuo na pitanje da li je kada plasirao igrača u klub gdje po kvaliteti ne pripada. I kaže Brnčića je prodao u Milan, i poslije u Inter samo zato jer je mogao. U Milanu je bio praktički dio kluba, a kako ima veze po cijeloj Serie A, zašto ne i Inter 😂

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Drug Crni said:

@Ridjijel idemo po bod protiv Atalante ili po ceo plen?

Ja se nadam, ne bih voleo da u poslednje kolo udjemo sa tolikim pritiskom protiv ekipe taj meč ama baš ništa ne znači. 
Pobeda sutra a onda bunker u poslednjem kolu :s_d:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

da, taj isti rade krunic je napravio krucijalan klizeci u svom sesnestercu u potencijalno opasnoj prilici za atalantu i omogucio da dodje lopta do tea koji je uradio to sto je uradio. mimo tog detalja dobro distribuirao lopte i sljakao dobro otpozadi svih 75 minuta. ali hej iskljucivost na osnovu ljepote imena i prezimena je tragikomicno.

dobro mozda vi bolje znate od piolija, ko ce mu znati


 

Link to comment
Share on other sites

Pa,nije bas ni da mu je bio nekakav narociti adut u sezoni.

Od 37 utakmica zabelezio 27 nastupa. Od toga prosecno na terenu boravio nesto manje od 50. minuta. Vecinu utakmica ulazio sa klupe. U ovoh par poslednjih kola dobija prednost u odnosu na Diaza malo iz taktickih razloga,a malo jer je Spanac bas pao u formi. Inace smatram da nijedan od njih nije materijal za Milan. Makar ne za Milan koji u Ligi sampiona treba da se vrati u vrh.
Krunica sam dosta gledao. Mene ne impresionira i par dobrih poteza ne mogu da mi promene misljenje. U dvomecu sa Zvezdom bio jedan od najlosijih na terenu; prilicno iskritikovan od strane tifoza.

No,bice vremena i za ovakve diskusije,u medjusezoni. Najpre okoncati ovu, dugo ocekivanom titulom.

Link to comment
Share on other sites

Dobro, jasno je da je nama taj neki skudeto, eto tako neki manji trofej koji čak i Juventus može da osvoji, i da je nama uvek cilj uzeti Ligu šampiona, ali nije loše da bar neko napiše ko je šampion Italije za 2021/2022 😁😁😁😁

 

056tclgfq2191.jpg?width=960&crop=smart&a

I veliki Zlatan, koji je svojom energijom i liderstvom stavio na pravi put ove klince kad je došao nazad

 

gc7cgoa0n2191.jpg?width=640&crop=smart&a

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Decembar 2019. U Bergamu je pukla petarda. U nasoj mrezi. Atalanta - Milan 5:0.
Sa Piolijem na klupi i posto je Marko Djanpaolo otisao posle samo cetiri meseca i sedam utakmica na klupi MIlana. Sve mirise na jos jedan raspad sistema i neminovni restart.

Dve i po godine kasnije - Milan je sampion. Italija pripada Milanu. Po devetnaesti put. Kako?
Pa,tako sto je imao Paola Maldinija na svojoj strani,kao sportskog direktora. Tako sto je "pronasao" i istrpeo Stefana Piolija. I tako sto je vratio Zlatana Ibrahimovica.

Nakon sto je klub visio nad ivicom provalije, bankrotom pod Kinezima, "Eliot" grupa preuzima klub. Izvrsni direktor postaje Ivan Gazidis koji stize iz Arsenala. Maldini postaje sportski direktor i za savetnika uzima Zvonimira Bobana. Dvojac bira Italijana rodjenog u Svajcarskoj za trenera prvog tima. I gresi u proceni. Djanpaolo je bio veliki promasaj. Gazidis zeli da dovede u klub Ralfa Ragnika i da mu u ruke preda ceo sportski sektor,ne samo klupu. To cini bez znanja Maldinija i Bobana. Zbog toga popularni Zvone daje ostavku i odlazi. Maldini odlucuje da ostane i uspeva da ubedi upravu da je Stefano Pioli pravi covek za njih. Trener zavidnog iskustva,ali bez ijednog trofeja u karijeri. Verovao mu je Maldini i posle debakla u Bergamu. Verovao je,medjutim,da i tim mora da se razvija,unapredjuje i pojaca.

Nakon nedavne utakmice u Veroni Igor Tudor,trener Verone,je izjavio da je MIlan po igrackom sastavu "treca ili cetvrta ekipa u Italiji". I nije pogresio,bar ne mnogo. Ipak, ovih dana crveno-crni deo Milana burno proslavlja titulu,prvu nakon 2011.

Prvenstveno zato sto je tim savrseno odreagovao na Piolijevu viziju tima - taktiku i sistem igre. Pioli insistira na tempu,na aktivnom i napadackom fudbalu,ali sa ravnotezom u igri. Uspeo je igracima usaditi pobednicki mentalitet,pravi Milanov DNK kod,ali i smirenost u igri. Medjutim,nisu to samo opsta mesta i subjektivne opservacije. Iza Piolija su i realne brojke. MIlan je titulu osvojio sa 86 bodova - drugi najveci broj bodova u sistemu od tri boda za pobedu. Njegov prosek osvojenih bodova po utakmici je impresivnih 1.96 po cemu je tik iznad trenerskih legendi Ariga Sakija (1.95),Nerea Roka (1.95) i Karla Ancelotija. Samo je Fabio Kapelo (2.02) uspesniji u ovoj kategoriji u celoj istoriji kluba.

Paolo Maldini je bio brilijantan igrac. Jedan od najboljih levih bekova na svetu. Ikada. Legenda kluba kao fudbaler,a sada ide putem da to postane i kao funkcioner. Jednog dana, nema sumnje,i kao trener.
Uspon MIlana ide i na racun Maldinijevih poteza na trzistu. Naravno,bilo je tu i pogresnih procena,ali u globalu ucinak mu je zadivljujuci.

Odbrana je ucvrsena povratkom danskog veterana Kjera. Prava "cindarella story" je akvizicija Pjera Kalulua iz Liona,koji pre MIlana,nije zabelezio nijedan minut fudbala na ovom nivou,za nekih pola miliona evra, Naravno,dodavanje Tomorija iz Celzija je pomoglo mladom Francuzu da napreduje. Englez je stigao za 28 miliona evra,a sada trzisno vredi bar duplo.
Kada je italijanski reprezentativni golman Donaruma,sa bivsim i pokojnim agentom Rajolom, isporucio prevelika potrazivanja za novi ugovor,Maldini je potrazio i pronasao njegovu zamenu. Donarumi nije ponudjen novi ugovor i njegov odlazak bez obestecenja je mogao biti veliki udarac za klub. Medjutim,Maldini je za 15 miliona evra doveo Maika Manjana iz LIla. I pogodio je - Maik je proglasen najboljim golmanom Serie A u sezoni koja je iza nas.
Direktan razgovor sa Maldinijem je ubedio i Tea Ernandeza da dodje na San Siro. Zasto je Zinedin Zidan dozvolio najatraktivnijem levom beku danasnjice da napusti Bernabeu za samo 20 miliona evra, ostaje misterija.

Sandro Tonali nije ostvario brzi uticaj na igru Milana. Prve sezone se dosta trazio u timu,ali ove sezone je napravio proboj u prvi tim i poceo je da se razvija u zanimljivog box-to-box veznjaka. Tonali je u startu poredjen sa Pirlom. On sam je za sebe govorio da je blizi Gatuzu. Zapravo je negde izmedju ove dvojice.
Medjutim,najveci pogodak sportskog sektora je nesumnjivo Rafael Leao. Izdanak cuvene Sportingove omladinske skole najpre je otisao u LIl,da bi zavrsio medju roso-nerima za samo 23 miliona evra. Momak pleni talentom i puca od kvaliteta. Najveci su mu brzina i sarmantno-nonsalantna zavrsnica,ali tu su i tehnika i snaga. Prilicno podseca na mladog Anrija.

Svi navedeni igraci jasno dokazuju da Maldini ima oko za povoljne transfere,posebno kada je rec o mladim fudbalerima.

Medjutim,odluka iz januara 2020. da se u klub vrati 38-godisnji Zlatan Ibrahimovic (besplatni trensfer),pokazala se krucijalnom. Svedski majstor doneo je ovoj grupi ono sto im je falilo - iskustvo i samopouzdanje. Cesto osporavan zbog navodne arogancije (iako je nesporno da ima izrazeni ego u svojoj licnosti),Ibra je brzo kliknuo sa skromnim Piolijem,postajuci neka vrsta njegovog pomocnika. Iako sprecen da vise pomogne na terenu,Zlatan je bio kljucna figura Milanove svlacionice. Pred put u Veronu saigracima je rekao sledece: "Svi pamte Milanove igrace koji su osvojili Skudeto ili Ligu sampiona,pa ako hocemo da nas pamte imamo tri utakmice koje treba da dobijemo".
I MIlan je dobio sve tri - preokretom na Bentegodiju,pobedom na rasprodatom San Siru nad Atalantom i potvrdom protiv Sasuola.

Milan je napravio mali podvig uzevsi u obzir gde je bio pre dve i po godine. Zbog skoro pretrpljenog bankrota pod kineskim vlasnicima,klub finansijski jos nije na nivou najvecih rivala u Italiji,a kamoli u Evropi.

Medjutim,iako je Tudor bio u pravu kada je rekao da Milan nema najbolje igrace u Italiji,ima najbolji tim i najboljeg trenera.
Srecna nam titula,"milanisti"!



 

  • Like 2
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ova Milanova titula deluje kao prava sporCka prica.

Uz vrlo malo finansijskih izdataka, dobra selekcija i skauting, dobro sprovodjenje plana igre na terenu, atmosfera i vera u sebe kao krila koja su ih nosila do kraja.

 

Po meni, u pitanju je prvoklasno iznenadjenje.

Pored vec spomenutog deficita u suvom kvalitetu igraca, impozantno mi je da je bas Pioli uspeo da iscedi suvu drenovinu. Oduvek sam ga smatrao italijanskom verzijom Lopetegija, dakle, dosadnjakovicem, za nekog ko bez ikakvog (znacajnog) trenerskog pedigrea i pokrica dobija anganzmane u najjacim klubovima, odakle biva ubrzo najuren usled losih rezultata.

 

Zvuci suludo reci za celokupnu sezonu da je fluke, ali ja ne vidim kako ce ACM u sezoni 2022/2023 uspeti ista vise od borbe za mesto u CL u domacem sampionatu, osim ako ne promene mnogo toga u svom timu (a nece)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...