Jump to content

Trcanje


...

Recommended Posts

ali nije pretrcao 110km, uglavnom ih je prehodao. pa i to sa stankama / pauzama (cak i za tusiranje).

 

na stranu sad sto teren kojim se kretao i nije za trcanje vec za planinarenje, na stranu i posve (trendovski) osajdareno mjerenje planinarskih sati u miljama / kilometrima (to je uvezeno iz USofA), na stranu i sto je lik simpa, i sto je zasluzio pravog trenera, a ne onog "i saw the light" svecenika s Kosutnjaka, ali...  fakat je da nije istrcao 110km.

 

edit; tipfeler

Edited by Vjekoslav
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Vjekoslav said:

ali nije pretrcao 110km

 

Zato jesam ja danas 5 + 3km, nakon 3 dana pauze radi kisurine. Sutra idem 5, a u nedelju 15. Da prokinem ovaj max 10km stalemate.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Danas sam istrcao ne znam ni ja koliko. Negdje 11 ili 12km. Imao sam u planu 15 ali nekad u 7. se GPS ugasio. Ne znam koliko sam trcao dok nisam priomijetio, mozda 800m. Weird. Onda sam ga (na kurblu) ponovo upalio i istrcao jos malo preko 5km. Nisam se zaustavljao, sve resetovanje sam odradio u trku. Koji sam ja multi tasker.

 

Anywasys, dobar session, preko 10km i to po najruznijoj kisurini.

 

73Mt4Op.png

 

 

Ima li jois neko nesto za prijaviti ili ste svi postali princeze?

 

:classic_biggrin:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Petak, subota i danas istrcao po 10km. Uspijem 3-4 puta odraditi nekakav trening ali bude slabo - izadjem 10km za 63 minute, kao neki starkelja sa losom prostatom. Danas sam doduse uspio za 59min, sto i nije tako lose. U najboljim godinama sam trcao 54min/10km, nadam se da cu uskoro opet moci izvesti tako nesto ako ne bolje.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Prije 5 dana sam istrcao 6km (37m:38s) i do danas nisam mrdnuo dupetom. Juce sam zamalo izasao na ulicu da istrcim ali sam se sprijecio u zadnji momenat i namazao si krisku hljeba sa nekim cokoladnim namazom. Danas sam se spremio da istrcim 5km, vise jer me je sramota ali mi je tako prijalo da sam istrcao 10. Mogao sam jos ali nisam htio pretjerivati nakon ovako duge pauze i neregularnih treninga.

 

bjoV3cL.png gFO4hGT.png

 

Nije neki rezultat ali picio sam uzbrdo, zaobilazio prolaznike u sirokom luku, trcao kroz visoku travu pa se odrazilo na vrijeme ali nije drasticno.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

I danas sam uspio 5km, sto je ukupno 20km u zadnja 3 dana. Vracam se pomalo u formu...

 

ixPhbxN.jpg

 

5km/32:16, los rezultat ali nisam ni ganjao rezultat. Manji bolovi u koljenu nego juce ali nije mi lako bilo trcati. Sutra bih trebao napraviti pauzu pa bi u nedelju mozda mogao jace, bolje, brze?

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Naletih nedavno na jedan clanak koji povezuje dugoprugase i testosteron. :smiley33:

 

A study published in the British Journal of Sports Medicine found that men who regularly ran long distances ( > 64 km or 40 miles per week) had significantly lower testosterone levels than even the non-athletic control group.

 

https://www.runtastic.com/blog/en/sex-testosterone-and-running-how-are-they-all-connected/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Drugari, moja tezina je 84 kilograma. Visina 187 cm. Prica da težina predstavlja problem je delimično tačna za brži tempo. Moj rekord na beogradskom (polumaraton) je bio 1:34:26. Krivo mi tada bilo što sam sjajnih prvih 12 kilometara trčao 4 minuta po km da bi ostalih 9 samo slabio sa tempom, da sam oko 18 km udario u takozvani trkački zid. Na kraju vreme nije loše, ali ostaje žal što nisam išao ispod 90 minuta, makar sekunda. Generalno, ona nizbrdica na samom početku je izgleda krivac a i da ne lažem, imao sam poslovih obaveza da nisam mogao da vežbam. Batalio trčanje dobar deo godine nakon toga i evo, aktivirao se ponovo, ono što je prednost priprema za kruševački polumaraton jeste taj što sam trenutno do 2 jula u brda i nemam ovde jedan kilometar ravno da povežem. Da kažem, ne bežim ja od brda, pre mi su mi bila brda uključena u trening jednom nedeljno ali ovde sam osudjen na sav trening brda i nizbrdo. Ipak, sa svojom težinom i voljom trčim i ne dam se, skratim korak, ne dižem previše kolena, ubrzam rad ruku, ako treba i ubrzam ali brdo pregazim. Evo sa jučerašnjeg treninga. 

 

Screenshot_20200615-203416_adidas Running.jpg

Screenshot_20200615-203425_adidas Running.jpg

Screenshot_20200616-115927_adidas Running.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ovo, naravno, nisu, moji rezultati, vec mog sefa.

Ostavicu grafike bas iz nase aplikacije (posto ja radim na projektu za monitoring i analitiku za fitness i sport). Desava se da mu je Heart Rate i oko 40 pre nego da krene da trci.

Nedeljno trci 5,6 puta u proseku. Trci u zavisnosti od toga koliko ima vremena (jer radi po 13,14h svakog dana, i spava 3,4h :O) , ali je to uglavnom nekih 20ak kilometara. I to uvek bude tom nekom brzinom, oko 17km/h.
Ne trci cesto ove deonice od 50km, ovo sa slika su mu prakticno prva trcanja tih deonica. Niti je imao neko gradativno povecavanje tih deonica. Samo je izaso i istrcao to, a pre toga je u 99 posto slucajeva trcao do 25 km-a po run-u.
Sto je, da kazem, i bizarnije. 
I nije atleticar(bivsi atleticar) ne bavi se trcanjem celog zivota. A trci nekad i po kiši (čak sam i proveravao nekad vremensku prognozu za mesto gde zivi 😄 )

Imali smo dosta klijenta i za fitness, sada i za sport, gledao sam zilion Heart Rate + accelero podataka sa graficima/dijagramima, ali on i jos jedna zena (33) god, koja igra profesionalno fudbal u Grckoj, i igra za reprezentaciju jedne drzave iz Juzne Amerike, to mi je bilo najvise wow. Ta zena nekad trenira sama kuci, i u resting sekvencama, u toku samog treninga, nekad ode ispod 60 bpm (HR). Radi nekad i po 35 nekih trbusnjaka u streak-u od 30ak sekundi.

Sa sefom pricam naravno svaki dan, sa ovom zenom sam nekoliko puta, zanimljivo je kakav je to mindset, ne samo za treniranje. To su extra-ordinary osobe, ne samo za treniranje. To je zena koja je zavrsila koledz u Americi i sada radi na PhD-u iz oblasti sport science-a.
Često imam problem da ljudima objasnim vrednost podataka, analize, monitoringa, sta sve moze da se radi sa podacima, kako sve moze da se koristi tehnologija. To je zena koja zna sve, kapira, istrazuje, cita, upoznata je sa data science... i najbolje od svega pazljivo slusa, i raspituje se od mene, iako ima ogromnu fitness ekspertizu. 
Dok naravno, obicni fitness treneri, pogotovo kod nas... zna da uradi čučanj, ima trip "ma šta je to, to li će mene da uči". Ima dosta ignoranata.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od svih podataka, hvatam se za možda glupost, ali zar nije to nerealno malo sna? Do pre par nedelja sam bio u fazonu da je 6 sati sna sasvim dovoljno, da bih nakon predloženog podcast JRE sa Walker-om, bukvalno sam se skenjao i skontao zašto mi se nek stvari dešavaju. Još uvek ne uspevam zbog loše organizacije da dođem do brojke od 7 sati sna, ali ovo 3-4 mi je baš ekstrem.  Još toliko aktivnosti...

Mislim, svaka čast na podvizi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

spacer.png

 

Upgrade-ovao za zimu. Salomon Speedcross 5 GTX. Prvi put trcao juce po snegu i ledu (na -6 C). Neverovatno dobar grip na ledu. Trcao sam na snegu u mraku, samo mesecina, u sumi na trail-u :classic_smile: . Mada ne bi preporucio da se trci samo na ledu ali sneg, topljeni sneg i blato bez problema. Ovo je Gore-Tex verzije, znaci blato i voda nije problem.

 

 

Edited by nonick
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...