Jump to content

Alonso potpisao za Aston Martin!


Borko

Recommended Posts

Dakle, Loren Rosi je nudio Alonsu ugovor na godinu dana i prelazak u WEC 2024. U tom slucaju Piastri bi vozio za Vilijams sledece sezone i zamenio Alonsa od 2024. Okonov odlazak/pozajmica/placanje da odsedi 2024. ni u jednom trenutku nije bio opcija jer je Francuz.

 

Alonso nije bio zainteresovan za jednogodisnji ugovor, a ni za WEC, pa je odlucio da se kocka sa Fors Indijom. Navodno je dobio ogromne pare, pokazana mu je nova fabrika tima u Silverstonu, predočeno da ce bolid za 2023. dizajnirati dojucerasnja Njuijeva desna ruka u Red Bulu Den Folous i da ce tata Strol dovesti jos vrhunskih inženjera za '23, i, prema rečima Marka Hjuza, sve je dogovoreno za 94 sata. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo je bas doslo iznebuha, juce citam da im je glavna meta za Fetelovu zamenu bio mali Sumaher.

Alpin se stavio u problem zbog Pjastrija, ne zele da ga izgube a nemaju za njega mesta (jedini proizvodjac bez "B" tima ili musterije kojoj prodaju motore), Meklaren je vec bacio oko na njega. A Francuz u francuskom autu je za njih ocigledno marketinski znacajniji od dvostrukog sampiona sveta i legende sporta pa je Alonso u zadnje vreme tu tretiran kao levo smetalo.

 

Ne znam kako ce Nandu biti u Astonu, i to je prilicno nezdrava sredina gde se protezira jedan vozac (ovaj put ne po nacionalnom vec po familijarnom kljucu) ali valjda je mislio bolje kako tako u F1 nego nikako u F1. 

 

Strol lupa ozbiljne pare u tim, prica se da hoce da pokrenu i proizvodnju motora (valjda u saradnji s nekim, tesko ce to ici "na suvo") e sad koliko ce njemu jos da bude interesantno da finansira sinovljevu karijeru kada ovaj iako ocigledno talentovaniji od klasicnih placenika tipa Latifi i tako to ipak nije kapacitet za svetskog sampiona pa makar ga stavili u RBR. Doduse, kako stvari stoje izgleda da kupaca za F1 tim u buducnosti nece manjkati jer su ovih postojecih 10 zatvorili ulaz svima drugima zainteresovanima da bi sebi nabili cenu. A svakako dok to bude doslo na red Nando ce vec okaciti volan o klin tako da njemu svakako dobro...

Link to comment
Share on other sites

Strol ozbiljno radi na povećanju vrednosti ekipe u $$$. Izgleda da puca na prodaju ekipe Audiju ili već nekom drugom. Čovek je biznismen, sa autosportom ima veze koliko i njegov predhodnik Vidžaj Malija. Dokle god je njegovom sinu zacementirano mesto u ekipi nema tu reči o nekoj nameri da ekipa postane zaista šampionska. 

 

Alonso mora da je dobio ponudu koja se ne odbija...

Edited by Drago
Pravopis
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Drago said:

Čovek je biznismen, sa autosportom ima veze koliko i njegov predhodnik Vidžaj Malija.

 

S jednom razlikom - matori Strol zaista voli automobile i autosport, vlasnik je trece najpoznatije trkacke staze u Kanadi (Mt. Tremblant) i jedne od najvecih privatnih kolekcija retkih Ferarija na svetu, i to jos dugo pre nego sto se uopste povela prica ofinansiranju juniorovog nastupa u F1. Malija je kroz F1 samo kupovao licni prestiz, Lorens izgleda ipak isteruje neke licne tripove kroz sve ovo.

Ali primarni motiv jeste lova.

Link to comment
Share on other sites

Jbg mislili su da drze sve karte u svojim rukama, da vozaci nemaju izbora nego da potpisu to sto od njih traze.

Onda je Fetel neocekivano objavio da ide u penziju i otvorilo se mesto, a Lorens Strol umesto da uzme malog Sumahera priupitao Alonsa za zdravlje... 😄

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Borko said:

Niko ne komentarise uništenje Renoa koje su za 36 sati sproveli Rosi i Safnauer? Izgubili i Alonsa i Piastrija. 

 

Jel moguće da za Alpin koji je ful fabrička ekipa ne želi da vozi ni jedan top vozač? 

 

Svaka čast Piastriju na juniorskim titulama ali one ništa ne znače u F1, prvaci F2 su bili i već zaboravljeni Vandorn i Palmer, a ni Mik ne opravdava sav hajp koji se pravi oko njega. Nije mi jasno da se Alpin i Meklaren toliko lome da ga potpišu kada je čovek neproveren, nema ni jednu trku iza sebe. Mučeni Rasel se godinama dokazivao u kanti od bolida pa je tek onda uskočio u fabriku.

Link to comment
Share on other sites

Piastri je bio trostruki uzastopni prvak, prvo formula reno, pa f3, pa f2... Mick je prve sezone po prelasku iz f3 u f2 pola sezone bio potpuni raspad, evo ove godine hauger poprilicno tanko, dakle nije ta titula u f2 nesto normalno... Piastri je mnogo veci talenat od micka i palmera (vaandorne je spec prica), rekao bih talenat blizu rasela (dakle samim tim i norisa). Alpina nema nista ni blizu njegovog talenta (sem alonsa lol), a mcl mi ovde deluje da je u fazonu da komsiji crkne krava

Link to comment
Share on other sites

Nesporno je da je Oskar talenat ali ti pehari u juniorskim kategorijama ne znače mnogo osim da velike ekipe daju tom vozaču poneki test ili eventualno sedište u manjoj ekipi gde će da pokažu šta znaju baš kao Rasel i Lekler.

 

Komično je da se Alpin odnosno veliki Reno blamira oko vozača koji još nije ni isterao bolid na stazu na trkačkom vikendu. Očekivano je da vozači hrle da voze za njih, a ne da beže.

 

Spomenuo je neko situaciju sa Batonom ali on je već bio dokazani materijal 2004. godine kada se dešavala ta saga za razliku od ovog slučaja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Alpin če uzeti Ricca. I to če biti odličan potez. Ako uzme i malog Šumija, biti če sasvim OK. U rezervi Gasly, Albon. 

Ne razumem, da mali Oliver želi u Mclaren, koji pored fabričkog Mercedesa može samo da sanja borbu za naslov.

A Alonso, ako nije obavestio Alpine, da ide ili javio nakon potpisa, stvarno je đubre. Alpine mu dao šansu nakon što ga niko nije hteo. Shebat če ih i u AM.

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da je ovo osveta Alonsa Safnaueru zbog izjave da Reno nije kriv za njegove kvarove, da se seti sta je uradio u Majamiju i Kanadi i da on nije bio sef tima kada je potpisan ugovor sa Alonsom. 

 

Da, Alonso je osvetoljubiv, ali Safnauer ima vec iza sebe dve sage - Baton hoce u Vilijams/nece u Vilijams kad je bio potpredsednik Honda motorsporta, i otpuštanje Peresa nakon sto je ovaj spasio tim od gasenja da bi dosao Fetel. 

 

No, pravi krivac za celu situaciju jer Loren Rosi. Prica se da ima harmonicnu vezu sa Virijem jer su Francuzi, a veoma losu sa Enstonom jer ih gleda kao na ljude koji nisu njegovi vec su angazovani od strane Budkovskog i Prosta. Njegova i isključivo njegova odluka je bila da se Okonu da novi, trogodišnji ugovor u trenutku kada je imao samo 12 bodova prošle sezone, kazu i da je proslog avgusta proveo nedelju dana letovanja sa porodicom Okon. Dakle, "Francuska iznad svega" prica. 

  • Like 2
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Videh u ovom videu sto je okacio Radoje da je navodno Safnauer izjavio kako je zvao Alonsa da mu pojasni razloge ovakovg nefer poteza, ali ga nije dobio jer je Alonso na odmoru bez telefona, da bi samo par minuta nakon te izjave Alonso okacio post na Instagram. Ako je to istina 3 bambija za Alonsa :87:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zao me zbog raspada u Alpinu zbog dragih prijatelja njihovih navijaca ali utisak je da su sami sebi pucali u nogu i sad se jos vise ukopavaju. Samo da ne bude kraj price ponovo povlacenje ekipe iz F1 i gubitak jos jednog proizvodjaca (jes' da nemaju musterija ali taj know how je steta da bude izgubljen)...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...