Jump to content

Strane košarkaške lige


Del Piero

Recommended Posts

Uglavnom udje u ritam iskljucivo protiv Reala. :classic_smile:  Ovogodisnji playoff, proslogodnji kup, ovogodisnji kup, pa i obe utakmice u EL.  Da li mu sistemski odgovaraju, ima li neku posebnu motivaciju protiv njih ili je nesto trece... sve u svemu ovo su mu poslednje utakmice u dresu Barse jer ovi nece produziti ugovor sa njim. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Stondisha said:

Ne mozeš da budeš šampion, bez kontrole defanzivnog skoka, čestitke Realu na tituli i da poželim Kariju više sreće sledeće sezone i da konačno dobavi nekog krštenog centra.

 

kari je bivsi, dolazi p martinez sa Kanara...

Link to comment
Share on other sites

Zlostavljao ih Tavares, bas mu nista nisu mogli. Kari je uradio odlican posao u sezoni i po, zasluzio je da vodi upgradeovanu Barsu naredne sezone.

 

Vasa dao 20 poena bez trojke i bez utiska da je odigrao neku posebno dobru utakmicu. Fener nije imao dzebane za Efes, premalo igraca koji mogu da kreiraju. Larkin i Vasa su samo ubacili 60 poena, a ko zna koliko jos otvorili, dok ovamo Slukas vukao, i to muski, ali ne moze sam. Guduric se definitivno ne razvija kako se ocekivalo kad je kreacija u pitanju.

Edited by Del Piero
Link to comment
Share on other sites

Ne bi bilo posteno da se ne pomene odlicna rola Sanlija. Odigrao je cijelu 2/4 i veci 3/4. Ubacio je sve sto je trebalo i odigrao vjerovatno najbolji mec ove sezone. 

 

Feneru je mnogo nedostajao Veseli. Nijesu nikako mogli da preuzimaju Larkina i Vasu. Vjerujem da bi Jan mogao da ih uspori. Guduric je krenuo bas dobro u mec , sakupio je brzo 11 poena, ali se kasnije skroz raspao, uzimao je neke ishitrene suteve i sve promasivao.

 

Kad se sve sabere, Efes je zasluzio da krunise ovu sjajnu sezonu jednim trofejom. 

Edited by Shunsuke Nakamura
Link to comment
Share on other sites

Zanimljiva finalna serija u Turskoj.

 

Ni jedna ni druga strana nisu bile u zavidnoj poziciji. 

Efes usled pravila turske lige prakticno sveden na samo 5 igraca po utakmici (budimo darezljivi, I kazimo 7 ukljucujuci balbaja I sanlija) dok Fener nije mogao da racuna na Grina, Lovernja i, sto je najvaznije, Veselog.

 

Mislim da je zasluzen trijumf Atamanovih pulena, lavovski su odradili posao.

 

Larkin je imao jednu pravu space jam sezonu. Od igraca koji je izgledao kao da su mu ukrali talenat, do takeover-a koji ne pamtim da sam video u poslednje vreme u Evropi, sa karijevskim prodorima i surovom kanonadom uz stvarno uzasnu potrosnju.

 

Vasilije igra karijeru zivota. Izvanredne organizatorske sposobnosti, odlican ulaz i solidna odbrana. Cini mi se da je ojacao, nosio se sa Kalinom (!!!) na postu ne mali broj puta kroz seriju, i lepo koristi tu isto svoju snagu i cvrstu gradju (ko je rekao frame) za zavrsavanje na obrucu.

Ono sto je jos lepse, postoji ocigledan prostor za napredak (sut, odbrana, pomalo eksplozivnost) a koji usled njegovih odredjenih bljeskova inspiracije tokom sezone izgledaju ostvarivi.

 

Ogresio bih se o coveka da ne spomenem i Moermana. On je stvarno kicma ovog tima, neumoran borac koji radi sve i moze sve. Da li usled samopouzdanja, ili usled cistog kvalitativnog napretka, radi uspesno stvari koje nikada ranije nije. Ne lici na onog igraca iz Darusafake.

Usudiobih se da kazem da je cak mozda drugi najvazniji igrac Efesa, posle Larkina, ako nista drugo, jer dostojnu zamenu za ono sto on radi na terenu Efes jednostavno nema.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...