Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Kad se već sležu utisci, evo par mojih... Prvo, atmosfera u Areni odlična, minus zviždanje grčkim igračima na predstavljanju. Nije ovo Zvezda-Partizan, publika neka se sabere. Drugo, izuzetna atmosfera u timu  - momci nisu klonuli duhom nakon Vasine povrede, imao je ko da istupi i pokrije njegovo mesto. 

 

Za one koji kažu da smo loši, ok, nije savršena predstava, ali ko je očekivao da nabijemo Grke 25 razlike (čak i kao domaćini) sa Janisom u prajmu i namazanim Kalatesom + Itudisom na klupi... Svaka čast svakome i bez uvrede ikome, ali ne znam čemu takvi komentari. Vidi se da Kari nešto radi sa ovim igračima i da svako ima svoju ulogu u timu, vide se obrisi ekipe i što je najvažnije - ne zavise od Jokića. Da, on je najkvalitetniji individualno i cheat code, ali ima ko da prenese loptu i malo organizuje napad dok on odmara. Toga sam se najviše pribojavala i zadovoljna sam kako Pešić koristi sve igrače koje ima na raspolaganju.

 

Odbrana nam je katastrofalna, nepostojeća. Naši reprezentativci i stručni štab kao da nisu pratili NBA 5 godina unazad, pa ne znaju da će ekipa građena oko Janisa igrati maksimalno kroz tranziciju jer je to njegovo najjače oružje. U prvom poluvremenu nismo presekli nijedan napad niti smo pravili faulove do pred kraj. Potpuno su nas nadskočili što je nedopustivo pored Jokića, Davidovca, Milutinova (koji je jedini kontrolisao skok), Luče... Jaramaz se bori za skok sa Tanasisom, wtf. Sve su nam pokupili pod košem što su mogli. Na momente sam imala utisak da Janis namerno promašuje samo da bi njegova braća pokupila otpatke i umuljila u koš.

 

Što se mene tiče, čitav tim (kao tim) dobija i više nego prelaznu ocenu. Izdržali su pritisak povrede jednog od lidera, konsolidovali se i prelomili protivnika, iako jedva. Ali piše se pobeda. I jedan i drugi tim su želeli pobedu no smo je mi možda želeli malo više i to je bilo dovoljno da im je preotmemo, makar u OT... Napad nam je bio odličan u prvom poluvremenu, kasnije ne baš. Jaramaz je bio MAESTRALAN. Kakva hrabrost, kakvo samopouzdanje, na 40 minuta je probudio Ognjena iz one sezone sa Trinkijem u PAR i nadam se da će nastaviti u tom ritmu. Imam utisak da je večeras stvoren Bogdan 2.0 reprezentacije, neko ko procveta pod najvećim pritiscima. Vanja takođe sjajan, ne znam zašto ga ovde hejtujete, dečko daje 110% od sebe i uvek ću pre uzeti to nego nekog bezvoljnog bezmudaša... Gudurić da ne igra pleja, bukvalno Pešiću tu fantaziju zaboravi koliko večeras. Dobrić se trudi u odbrani, Davidovca nisu videli na terenu, Kalinić bez obzira na statse koje navodite samo na osnovu eye testa na terenu očajan. Milutinov najbolji centar Evrope i u tu nema spora, obrisao je patos Janisovim burazerima i jedan je od retkih koji igra odbranu. Luča preko potreban i suvo zlato reprezentacije, obožavam njegovu energiju i odluke koje donosi na terenu.

 

Što se tiče Grčke, laki su za čitanje jer je očigledno da apsolutno sve ide kroz Janisa i Kalatesa. Ono što nije lako je to zaustaviti. Sve vreme probijaju po levoj strani, lopta se spušta u reket Janisu i on ili baca povratan pas ili rešava 1 na 1. I ti znaš da će se to desiti ali da zaustaviš nema Boga. Biće zeznuta ekipa na EP pogotovo kad budu kompletni i sa Itudisom koji će sve maksimalno iskoristiti. Ostali znaju svoje uloge i idu na maksimalni hustle, napaljeni su na pobedu i to uvek pozdravljam.

 

A sad... Janis i Jokić, dve zveri. Zahvalna sam što sam imala priliku da ih gledam uživo. Jokić u napadu odličan (sem slobodnih), velika mana skok, pogotovo defanzivni. Jednostavno ne sme dozvoliti da ga svi nadskaču. Janis, čudo prirode i svega živog, čovek koji našu odbranu (koliko god bila slaba) raznosi kao da ne postoji, koga ne vredi više slati na liniju za slobodna i zviždati mu jer ga apsolutno ništa ne ometa... Njegova mentalna snaga je neverovatna. U par navrata je čuvao Jokića i ono što sam videla je odlično zagrađivanje, pravovremeno postavljanje no Jokić ga je ipak rešavao (jedna situacija je onaj Sombor Shuffle) i tu se vidi kakva su dva majstora košarke u pitanju. Good defense, better offense, nema se šta zameriti ni jednom ni drugom. Takođe njegova sposobnost za proigravanje i taj povratni pas koji svim saigračima otvara prostor... neće njega zaustaviti FIBA pravila. Inače, u nekom momentu su na slobodnim skandirali MVP umesto zviždanja i mislim da je tek tad prvi put promašio :)) gggggggg kaže neprimetnih 40 poena, ali sam ja sve vreme imala utisak da je dao 30-40 poena, za Jokića takođe, iako nisam pratila statistiku. Ali bih rekla da nisu bili overall jedini dominatori već je više igrača na obe strane pokazalo mnogo toga.

 

Za kraj, poslednji napad u regularnom delu. Neko je već napisao da se niko nije demarkirao na vreme, to je potpuno tačno i to je bio problem tog napada. Dakle sigurno nije Pešić nacrtao baš ovako. A nije se igralo na Jokića jer su ga Grci stalno utrajali i imalo je smisla iskoristiti to kao našu prednost te je bila smislena odluka. Verujem da je lopta i trebalo da dođe do Jareta, ali ne na onaj način.

Edited by DameTime
  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Prvo da se najebem majke za sat vremena čekanja ispred Arene ... Ljudi su napravili jedan ulaz za 20K ljudi.

A sad vedrije teme. Jednom rečju spektakl. Kakva dva igrača, neverovatno.

Lučić i Kalinić objasnili , stekao sam utisak da su igrali 40+ minuta

Milutinov car

Jare pokazao muda.

U pozicionoj odbrani smo kratko ćebe, mnogo smo dugački, mnogo inteligentni.

Marinković odlično počeo, Kari ga posle zaboravio, Gudurić me iznenadio defanzivno.

Mi pobedili, sve u svemu lepo.

 

P.S. Jokić lepo čuvao Janisa 1-1, bilo je problema u odbrani pika sa kalatesom kad očiste jednu stranu , ali ni to nije bilo loše.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

malo blasfemije, za nas je mozda bolje da Bjelica ne igra

 

ok, svi su svesni da to nije vise ni senka onog igraca, ali ce vecina reci da je ipak zlata vredan igrac sa takvim stazom u reprezentaciji koji ce stati na loptu i biti stalozen kad treba

 

nazalost, ono sto meni izgleda verovatnije, na osnovu njegovih najsvezijih izdanja za repstaciju, je da cemo da cemo dobiti letargiju umesto te stalozenosti, a s obzirom upravo na tu reputaciju i staz, nece ga se moci tako lako skrajnuti

 

videli smo veceras kako su Kalina i Luče riljali i koliko to znaci - plasim se da znacajan deo toga gubimo sa Bjelicom, a nisam siguran sta dobijamo jer sekundarne kreacije, koja nam jeste prekopotrebna, u njemu vise nema ni blizu kao pre

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ajde da se osvrnem na neke kritike koje sam pročitao.

Prvo Kalina. Bukvalno je odigrao maestralno, mislim da je bio dogovor da se ne pomaže previše sa krila, odnosno sa Dorsija i Pape, Janis je neumoljiv u takvim situacijama i mislim da ga ne treba pustiti da razigrava sve okolo.

Defanzivni skok je patio jer su burazeri zveri, izuzetno brz skok imaju zaleću se na ofanzivni skok . Janis je imao perfektno šutersko veče morali su da mu izlaze.

Gudurić je sasvim ok odradio ono što nije igrao možda nikad i u ovih 12 ne vidim nikog drugog ko je mogao da menja Jaramaza.

Ubili su nas u tranziciji, to stoji , mora to bolje

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, McLeod said:

Kalinic igra jednu tragicnu utakmicu na obe strane terena. Bukvalno uzasan je celo vece.

 

Najužasniji, drugi u timu po indeksnim poenima i drugi po +-

 

Jeziv učinak, da se odma ubaci Birča umesto njega dok još ima vremena.

  • Like 6
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

sad gledam produžetak...tačno od tri jaka kontakta u nizu za nesviran faul Janisa na Jokiću ispred dvojice sudija u ključnom napadu, samo je jedan bio regularan body check...još je i kod poentiranja fauliran po ruci...

i onda šatro Dorsi ispaljuje čudjenje na KZN zbog penala sviranih samo jednom njihovom igraču...

 

zato je Kari sve to zabiberio u Alan Ford stilu :

''...mnogo je bolje kad se pobedi, nego kad izgubiš...''

Edited by Wingwalker
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Barkley#34 said:

Ajd samo polako, ne navija Mek ni za jedan od ta dva kluba, ne zadevaj odmah 

 

2 hours ago, McLeod said:

I 20 lakih poena mahom njemu na dusu, nepovezanost u prvoj cetvrtini sve njegovo. Svi sutevi sa distance njegovi, svako nezatvaranje strane pomoci njegovo.

 

Mozda je i do Karija, ne kazem, ko ce cetvorku da pokriva ko trojku i onda gubljenje u preuzimanju samo jebi ga, Lucic se gubi mnogo manje citav mec i mnogo je bolji u odbrani bio citav mec od njega.

 

Nikad mu neće biti oprošteno ono napušavanje Birčevića:s_d:

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, srlepajce said:

 

Cela kzs

 

Izlapeli odrtaveli Pirotjanac ipak zna znanje. :)) Mada moram reći, ako je univerzum hteo da pošalje poruku Kariju da je pogrešio precrtavanjem Tea, nije morao baš preko Vasine povrede. 

 

Malo off topica: Jaramaz i Bogdan su meni preslatki, mislim da imam neki fetiš na plavušane koji su igrali u Partizanu... Kraj off topica.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, srlepajce said:

Sta je uradio? Nije ni sesti igrac! Lucic ni dvanaesti!

25 minutes ago, DameTime said:

 

Izlapeli odrtaveli Pirotjanac ipak zna znanje. :)) Mada moram reći, ako je univerzum hteo da pošalje poruku Kariju da je pogrešio precrtavanjem Tea, nije morao baš preko Vasine povrede. 

 

Malo off topica: Jaramaz i Bogdan su meni preslatki, mislim da imam neki fetiš na plavušane koji su igrali u Partizanu... Kraj off topica.

A ti ne volis dlakave ruke?

  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Neko resenje mora da se napravi sto se tice Milutinova, najozbiljniji sam.

Jbte tako dobar, zahvalan, kvalitetan, mocan, dobar, snazan, inteligentan, jak, jesam rekao snazan?, uticajan...igrac da bude druga petorka, pa nerealno je.

I ne samo nerealno, nego neposteno, necovecanski...taj moraaa da bude sveprisutan jer je momcina ipo!

Kada god udje, skok se stabilizuje, dominiramo na obe strane, uliva sigurnost, sa njim nema zime.

Lucic i Kalinic dva borca sa kojima bih krenuo u rat ako mogu da biram, a mogu.

Sinoc mi je eto Dobric ispao pickica i prosto bih ga poslao prvim "vlakom" za Zeljeznik.

Ne zelim da diskutujem o igracu koji masi dve otvorene trojke a igra beka- pi cki ca!

Verujem Pirketu i uzivam na max. 

Just now, Crni said:

Neko resenje mora da se napravi sto se tice Milutinova, najozbiljniji sam.

Jbte tako dobar, zahvalan, kvalitetan, mocan, dobar, snazan, inteligentan, jak, jesam rekao snazan?, uticajan...igrac da bude druga petorka, pa nerealno je.

I ne samo nerealno, nego neposteno, necovecanski...taj moraaa da bude sveprisutan jer je momcina ipo!

Kada god udje, skok se stabilizuje, dominiramo na obe strane, uliva sigurnost, sa njim nema zime.

Lucic i Kalinic dva borca sa kojima bih krenuo u rat ako mogu da biram, a mogu.

Sinoc mi je eto Dobric ispao pickica i prosto bih ga poslao prvim "vlakom" za Zeljeznik.

Ne zelim da diskutujem o igracu koji masi dve otvorene trojke a igra beka- pi cki ca!

Verujem Pirketu i uzivam na max. 

Znam pouzdano da 511 sremcica ide do Zeleznika, pa eto Dobric moze njime ujutru u 07:00

Link to comment
Share on other sites

Odgledah ponovo. Dve stvar su držale Grke u životu. Naše izgubljene lopte i građenje koša u odbrani kada je Jokić na terenu.

18 izgubljenih lopti na domaćem terenu je puno, i to uglavnom neka nerezonska dodavanja, telefoniranje... Hoću da kažem da nije neka agresivna odbrana Grka tome previše doprinela. Ako ovo budemo radili u Turskoj biće 30+.

14 skokova u napadu su imali, ja sam video jedan ili dva kada je Milutinov igrao.

Po ovome večeras, Gudurić je siguran u 12. DavidOvac zavisi od Bjelice, a Dobrić od Nedovića.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, dekifisher said:

Odgledah ponovo. Dve stvar su držale Grke u životu. Naše izgubljene lopte i građenje koša u odbrani kada je Jokić na terenu.

18 izgubljenih lopti na domaćem terenu je puno, i to uglavnom neka nerezonska dodavanja, telefoniranje... Hoću da kažem da nije neka agresivna odbrana Grka tome previše doprinela. Ako ovo budemo radili u Turskoj biće 30+.

14 skokova u napadu su imali, ja sam video jedan ili dva kada je Milutinov igrao.

Po ovome večeras, Gudurić je siguran u 12. DavidOvac zavisi od Bjelice, a Dobrić od Nedovića.

Svi su udarili na Vanju, ok jeste se na kraju raspao, ali je za Dobrica neki vekiki dr mr. Nadam se da ce otpasti.

Guduric je siguran odavno.

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...