Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ne mogu da verujem da Teo ne moze citavu karijeru da se obuzda i ne uzima ovakve sulude suteve u krucijalnim trenucima meca. Njegovo nemanje strpljenja je deo celokupnog karaktera i genijalstva na terenu, ali nekad zaista forsira po svaku cenu da ti se smuci. 

Kari drzi ovu lesinu od Zagorca ja mislim u kontinuitetu preko 10 minuta na parketu u 2/2. Zaboravio MJK na klupi, Trifunovic mu igra na 5 minuta do kraja...U jednom delu meca svaki napad imaju cisto polaganje, on ne reaguje. Koprivica ni minut u dva meca, kao da su mu konkurencija Jokic i Milutinov, a ne Ristic. Jedini koji moze da odbrani nesto od visokih, zasto ga je zvao uopste. Takodje jedan od nasih najtalentovanijih igraca koji uredno igra ABA ligu po 30 minuta sa 18 godina ne dobija ni minut u konkurenciji Zagorca, Dangubica i Trifunovica. Ne zna se ko je beznadezniji slucaj od njih. Bas sam popizdeo. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Ja bih ove kvalifikacione utakmice dao nekom ABA treneru da ih voidi, tipa duo Jovanovic, Marinovic... Verujem da bi izvukli bar 20% vise od ove ekipe koja je uglavnom sastavljenja igracima iz domaceg takmicenja.

 

I Kokoskov i Kari deluju kao da u zivotu nisu pogledali igre ovih igraca. Nemam drugo objasnjenje za bitisanje odredjenih pojedinaca u timu.

 

 

 

 

Edited by MrTripleDouble
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nije ova ekipa uigrana za razliku od Belgije i eto loseg rezultata.

 

Konstantno nam treba sreca da bi se ugurali na velika takmicenja od kad je ovog nenormalnog sistema kvalifikacija, iskreno cemu sve to - daj da se vodece reprezentacije zaloze za promenu formata umesto da prolazimo srecnim trojkama u poslednjim momentima meca i tako nekim stvarima.

 

Nisu ovde nista krivi igraci, prosto ovako vise ne moze da se igra. Juce i prekjuce Letonija, juce Slovenija, sutra cemo mi da izvisimo.

Link to comment
Share on other sites

Naravno da je traumatično što smo prinuđeni da gledamo likove kao što su Zagorac i Trifunović u poslednjoj četvrtini.

 

Ali, i pored toga, sa Teom na parketu, lako je sve vreme moglo da se igra za Petruseva i da mu se traži missmatch, a ostali da statiraju i čekaju šut za tri.

 

Iskreno, ko nije gledao Virtus poslednjih godina, u onim odlučujućim mečevima - eto, ovako je to otprilike izgledalo. 

 

Meni je Teo maltene all time favourite, ali što je dosta, stvarno je dosta. Naravno, to je i Karijeva krivica, ali nije ni njegovo da u ovim godinama vaspitava najveće ime koje se odazvalo.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dugo mu je bilo izlaganje tako da je najbolje da vratis nazad. Uglavnom da u zadnjoj cetvrtini nismo izveli nijedno slobodno bacanje, da smo debelo podbacili u odbrani, i da igraci sa klupe nisu dali svoj doprinos kada su prvoborci izgubili energiju... uz naravno iznet glavni problem neuigranosti u odnosu na Belgiju. 

bas bas sad kad slusam Kovacica kapiram koliko smo izgubili sto je palicu u EL prepustio mrtvom Plavsicu. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, medobrundo said:

Volim Tea, ali on već dugo nije profesionalni igrač, sa kojim može da se igra ne rezultat.

 

sjebao je teo (sjebao je po meni više kari koji nije tražio tajm aut a nakon tajm auta su se dešavali sigurica poeni tokom tekme)

ipak, bez tog neprofesionalno-penzionerskog tea mi ne bismo ovde i protiv letonije ni došli do neizvesnih završnica, već bi komotno izgubili obe. 

 

ja moram da se izvinim navijačima partizana feat. @realno *w, rade ketamin zagorac je iskustvo koje je nesvakidašnje ali ne želiš ponovo da ga doživiš.

 

dakle, jeste sjebao teodosić ali on sjebe kada niko ne želi da preuzme odgovornost, kada nema blokova, nema kretnji. 

jebiga, teško je mučenje ovaj kvalifikacioni šit, ja sam zahvalan likovima koji se akaju ovde a koji nemaju nikakvu perspektivu u repki osim petruševa i smailagića.

  • Like 9
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Upravo tako. Olako se daju ocene sramotno i sl. 

Imali smo 1 EL igrača sa 20 godina i 0 dana treninga, 2 igrača za gornji dom EC i ostalo tuga jesenja i to sa cirka 5 dana treninga. Teško da tu ima garancije za pobedu nad bilo kim. 

I da, znam da Belgija ima 0 EL igrača ali nije to poenta

Edited by Marvin
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ako se ne varam Pešić je dao šansu N. Bjelici onomad u Zvezdi. Uz dobru minutažu našao mu i ulogu plejmejkera. Koji kao iskustvo puno značio Bjelici tokom karijere.

 

Moj predlog je da Pešić lepo pozove opet reprezentativnu akciju za mlade. Koji u oktobru nažalost izostao. Pa lepo krene po receptu sa Bjelicom. Neka nađe dvojicu, trojicu koji su spremni da grizu, da damo šansu njima u narednim prozorima. Mislim da imano jedinstvenu priliku da promovišemo par mladih igrača uz prekajenih aseva u ovim kvalifikacijama. Može se praviti lep kontinuitet i u narednim utakmicama. Slažem se sa ostalima da igraju što više mladih ove utakmice. Pa će njima lakše pasti kad na kraju NBA asovi će nekolicine njih izgurati iz konačnih 12, ali sam siguran da jedan ili dva ipak naći na konačnom spisku. Samo da se kvalifikujemo.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam ipak mislio da ćemo rutinirati Belgiju kako je izgledalo na poluvremenu, iako oni igraju u praktično svom najboljem sastavu a nama igraju npr Zagorac i Trifunović. U ovom našem timu je Avramović najkompletniji igrač kad se uzmu odbrana i napad u obzir, a on je teško i neki niži EL nivo. Teo i Petrušev su ofanzivno dominantni za nivo ovih tužnih fiba prozora, al u odbrani pika je to tandem koji možemo kako hoćeš da bušimo propolis i ja, kamo li profesionalci bilo kog ranga. Van Rossom je dugogodišnji startni plej Valensije, nije neki levak i jasno je video gde treba napasti. Slažem se za završnicu utakmice sa većinom ovde, to je bio brainfart za brainfartom a sve iz nemogućnosti da se bilo šta kreira kad se odseče Teo i Avramoviću oduzme leva strana. Ovaj naš sastav je jednostavno šuterski očajan i neki Anđušić bi zlata vredeo. Ne vredi slash and kick kad nema ko da ubaci trojku. U završnici je Teo probao nekim divljaštvima i to je nažalost bilo očekivano. Moglo je više na Petruševa, za Ristića se ne slažem da može bilo šta protiv jače odbrane, a danas mu se i potrefilo da su mu ugradili Kuzmićeve ruke. Zašto Jović i Koprivica ne igraju bila je enigma, obojica bi teoretski mogli da donesu nešto, Jović bar neku kreaciju, Balša bar neku zaštitu obruča koji je bio na izvolte. Slažem se i za Ilića, misterija kako ga nema pored Radeta "zločin koji traje" Zagorca. Nažalost i dominantni Kuridža se nije pojavio u drugom poluvremenu a koncepcijski nam je možda i najvažniji igrač, što valjda dovoljno govori o kvalitetu ovog sastava a samim tim možda i o našoj kolektivnoj nerealnosti o dometima u ovoj postavi. Tako da nije strašno ali jeste pomalo tužno kako sve ovo izgleda. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Chaos Is Me said:

Ja sam ipak mislio da ćemo rutinirati Belgiju kako je izgledalo na poluvremenu, iako oni igraju u praktično svom najboljem sastavu a nama igraju npr Zagorac i Trifunović. 

 

i ja sam to mislio kao verovatno x komplet gledaoci.

 

onda kada odgledam bilo koje repka-takmičenje, podsetim se koliko je mučno i teško gledati a kamo igrati basket bez proper priprema. 

i na turnirima je sve lošiji basket, jer ni tih 15ak ili koliko dana nije blizu da se napravi neka logika, ni u odbrani ni u napadu.

 

jedino da imaš 3 x vanserijska igrača u relativnom prajmu i ekipu koja iz godine u godinu igra zajedno, kao španci sa gasol bros, navarom, fernandezom i ostalima.

onda svi već sve znaju, samo treba da si fizički spreman i to je to. ostalo je sve mučenje

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, propolis said:

MVP Aba lige za novembar je Dalibor Ilić.

Mogao bi neko da javi Kariju čisto da zna.

 

imao je sigurno neke treninge sa emvipijem i došlo je do toga da emvipi sedi na dve tekme u civilu.

 

nekome je to dokaz da kari nema pojma a meni nešto drugo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2021&mm=11&dd=30&nav_id=2065216

 

Ma jašta. "Kakva bi Srbija bila bez Jokića i Micića", Bobija, Zagorca, Dangubića... medalju ne bismo videli dvadeset i kusur godina.

 

Kakav crni Teodosić, Krstić, Marković, Bogdanović, Bjelica, Kalinić, Lučić...

Bez Miška bismo propali načisto. Zar se takvom čoveku neko usuđuje da kaže da je grobar srpske košarke.

Edited by Stiletto87
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

52 minutes ago, uini said:

 

imao je sigurno neke treninge sa emvipijem i došlo je do toga da emvipi sedi na dve tekme u civilu.

 

nekome je to dokaz da kari nema pojma a meni nešto drugo.

 

A mozda je i nešto treće ili četvrto, možemo samo spekulisati. 

Šteta je samo da najtalentovaniji igrač na poziciji 4 ,koji ima smo 21 godinu,nije imao mesta u ovoj sklepanoj reprezentaciji gde su bili Novak, Ristić, Trifunović, Zagorac....

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, propolis said:

 

A mozda je i nešto treće ili četvrto, možemo samo spekulisati. 

Šteta je samo da najtalentovaniji igrač na poziciji 4 ,koji ima smo 21 godinu,nije imao mesta u ovoj sklepanoj reprezentaciji gde su bili Novak, Ristić, Trifunović, Zagorac....

 

proyori sigurno nisu mesto da se marko jagodic kuridza udomi za sledecu sezonu. kari sigurno nije trener koji radi u korist nekog igraca a na stetu repke.

tako da jedini razlog koji ja mogu da razumem je da dalibor ilic nije uspeo da razume ili imitira na treningu ono sto je zacrtano za njegovu poziciju

 

postoji i ta opcija da je kari izlapeo, taman nemamo vise izlapelog golubara, pa eto.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, uini said:

 

proyori sigurno nisu mesto da se marko jagodic kuridza udomi za sledecu sezonu. kari sigurno nije trener koji radi u korist nekog igraca a na stetu repke.

tako da jedini razlog koji ja mogu da razumem je da dalibor ilic nije uspeo da razume ili imitira na treningu ono sto je zacrtano za njegovu poziciju

 

Kažem da je šteta i ako je tako

35 minutes ago, uini said:

 

postoji i ta opcija da je kari izlapeo, taman nemamo vise izlapelog golubara, pa eto.

 

🤔

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...