Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

41 minutes ago, kalistenika u rutini said:

Micov drzi do sebe emoji38.png

 

Buljas ne propusta priliku da spomene kako ga Salo ne voli i kako ne zna zbog cega selektor ne racuna na njega. emoji38.png

 

Za razliku od Kaline koji je, ako je suditi po danasnjem danu, ovo dostojanstveno podneo, Micov se u par intervjua ponasao kao uvredjena mlada.

 

Ako mi ne verujes, izguglaj pa vidi kako Micovpicov "drzi do sebe", koji bi uzgred dupe dao da mu suetni selektor oprosti sto je bio jajasce.

 

Micov najbolje krilo Srbije

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Niti jedan objektivan, kosarkaski razlog ne postoji da Kalinic bude izostavljen iz 12.

Mozemo sad da pisemo za i protiv argumente (pritom ce ovi protiv sigurno biti glasniji), ali na njegovoj poziciji prosto nema kvalitetnijeg igraca za ono sto ekipi treba, uz ponovljenu pricu da je Kalina sa razlogom jedan od igraca koji su igrajuci za reprezentaciju, zaista donosio razliku i zaista je medju par njih koji imaju poseban kredibilitet.

  • Like 23
Link to comment
Share on other sites



Taj nedostatak samopouzdanja [emoji769] je bio vidljiv samo u reprezentaciji, dok je na klupskom nivou, gde je mnogo indikativnije zbog kudikamo ozbiljnijeg takmičenja, bio i tada vrlo dobar, ne na sadašnjem nivou, ali vrlo dobar. Te partije su ga i preporučile Šarasu, da su se odlučivali na osnovu partija iz reprezentacije ne bi igrao n.i u Lietkabelisu.


Sale nije umeo da izvuce iz Micica nista iako mu je davao slobodu u igri? Znaci Sale ne zna.

Samo mi objasni fenom pod kojim gotovo svi reprezentativci pod Saletovim vodjstvom svih ovih godina pruzaju identicne ili cak bolje partije nego u svojim klubovima?

Ume da izvuce max iz Tea, Bogdana, Bjelice, Kalinica, Raduljice, Jovica, Pefija itd, ali od Vase nista ... i to je do njega? [emoji3]

Link to comment
Share on other sites

Selektorov spisak su preziveli Macvan, Todorovic i Kuzmic koji su maltene preskocili sezone, i Birca puter ruka. Da, i amater Raduljica.

 

I da, spisak je preziveo fiba LS igrac, Avramovic, ali ne i Nedovic. Igraju na istoj poziciji, kombo bek.

 

A sto se tice Kaline, kosarkaski razlozi sigurno nisu u pitanju. Bilo bi dobro da se selektor oglasi.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Sale nije umeo da izvuce iz Micica nista iako mu je davao slobodu u igri? Znaci Sale ne zna.

 

Samo mi objasni fenom pod kojim gotovo svi reprezentativci pod Saletovim vodjstvom svih ovih godina pruzaju identicne ili cak bolje partije nego u svojim klubovima?

 

Ume da izvuce max iz Tea, Bogdana, Bjelice, Kalinica, Raduljice, Jovica, Pefija itd, ali od Vase nista ... i to je do njega? [emoji3]

 

Koji to svi reprezentativci Lučić, Milosavljević, Bogdan, Marjanović, Jokić... Birčević?[emoji23]

Ajmo redom:

- Lučić je odigrao najbolju sezonu od poslednjih nekoliko

- Milosavljević takođe pruža bolje partije na klupskom nivou nego u reprezentaciji

- Bogdan, miljenik selektora igra kao da je MJ (a nije), na klupskom, NBA nivou je sveden na pravu meru

- Marjanović, žrtva košarkaške tranzicije ka novoj košarci gde dominira brzina a ne visina. Za njega se može reći da u reprezentaciji ima veću ulogu nego na klupskom iz prostog razloga što na klupskom nema nikakvu. Možda dobije ipak još neku ulogu, u Holivudu.

- Jokić, dečko nema ama baš nikakve veze sa srpskim/ex-yu košarkaškim nasleđem, igra neku svoju igru koju ne kapira nijedan srpski trener, ni ovi najbolji, a kamoli Đorđević.

- Birčević, FCL mu je san, Euro Challenge igrač, još jedan guilty pleasure našeg selektora.Svaki put kad on uđe u igru 1 dete odustane od treniranja košarke.

Ko to igra bolje? Avramović, Đoković, Jelovac, ko?

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nedović se oglasio i priča o nekim nepravdama, naravno subjektivni dojam je takav kakav je, ali ne smeta mi toliko "nepravda" koliko činjenica da je saznao sa twittera da nije pozvan. Ovo smo već viđali npr. 2014-2015, čini mi se da je Savan saznao kad su ga zvali novinari da nije na spisku. Naš selektor je uvek imao loš PR rad, ako mu se nešto može zameriti to je ovo.

Glede davanja objašnjenja, smatram da selektor apsolutno nije dužan nikome da objašnjava što nije zvao ovoga ili onoga. Može ako hoće ali ne vidim zašto bi se pravdao. Njegov izbor i to je sad tako, a na nama je da nagađamo. Naravno da smatram da apsolutno nema nikakvih košarkaških razloga da se izostavi igrač koji je po meni jedini falio da se osvoji Evropa 2017, ali ko zna šta se tu krčka i glupo je i nagađati ovako naslepo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Prvo, ono što je gotovo sigurno da nema neke dosledne logike u optužbama da je ova odluka došla "odozgo". Niti mislim da je Djordjević neki beskičmenjak, niti je sve to što je Kalinić izjavljivao za Kosovo protiv onoga što govori Aleksandar Vučić. Naprotiv, njemu je u interesu da više javnih ličnosti priča kao Kalinić, da bi on delovao kao manji izdajnik svom glasačkom telu 😀, plus ako onda izvuče "i jedan metar Kosova", onda mu je i uspeh mnogo veći, nego da je klima u javnim životu isključivo "Kosovo je Srbija".
Što se tiče toga da je Kalinić navodno prozivao Vučića, ni to ne verujem da je razlog, jer je, recimo, Nedović bio jedan od potpisnika podrške Vućiću, kao i Gurović, Grbović i ostali bolidi.

Dakle, ne mislim da je to razlog.

Djordjević je uvek veličao Nedovića, svakako smo manje "moderni" bez Nedovića i sporiji, a opet, moguće i da je logika da pored Teodosića, Bogdanovića, Bjelice i Jokića nije potrebno još ofanzivnih oružja, nego da fali defanzive i da zato drugi imaju prednost.
Moguće da je Djordjević već odlučio da Milosavljević i/ili Gudurić imaju prednost i da neko od njih ili obojica sigurno idu pre Nedovića, pa nije hteo da ga muči i zove na pripreme, jer je onda skraćivanje sa spiska svima još teže. U prilog tome ide i slučaj sa Mačvanom, ako sam dobro zapamtio, koji je bio u svadji sa Dudom, a na prvom takmičenju ga Djordjević nije zvao, jer ima druge planove na PF (Bjelica i Erceg), pa iz poštovanja nije hteo da ga muči pripremama. Mačvan je, valjda, rekao da mu je takav odnos OK i da želi da sledeći put igra za reprezentaciju.
Jesam ja ovo dobro zapamtio ili ne? 😐 

Što se tiče Kalinića, tu je stvarno teško da se bilo šta razume. Pričati o nekakvim igračkim manama Kalinića je besmisleno, čovek je punokrvni reprezentativac, pobednik, glue guy, najbolji na svojoj poziciji.
Jedino iole logično bi moglo da bude da tu postoji dugotrajniji sukob, možda i neki sukob sa drugim igračima... I možda su te izjave doprinele svemu tome na način - Kalinić da izjavu o Kosovu, Djordjević mu piše i pita ga šta se glupira, ne može da daje takve izjave, Kalinić mu odgovori da je slobodan čovek i da može da piše šta hoće, Sale to shvati kao nepoštovanje pravila. 

Samo pokušavam da shvatim, ne opravdavam bilo koji od ovih razloga. Mislim da je to mnogo verovatnije, nego da je sklonjen jer je dao izjavu, a da tu izjavu izmedju sebe nikako nisu komentarisali. Ili, kao što rekoh da na početku, da sad neko drugi Djordjeviću bira igrače. Ne bi trebalo sumnjati u njegov integritet.

Ali bi svakako trebalo sumnjati u ovu odluku. Osim ako ne postoji nešto baš radikalno što ne znamo, ova odluka je 100% pogrešna.

p.s. A ako su zaista obojica za odluku saznali preko medija, to je tek pogrešno i neoprostivo. Kukavički, pre svega.

Edited by Bob McAdoo
  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

"Kad budemo imali 3-4 igraca sa mentalitetom Nikole Kalinica, mozda necemo morati da slavimo poraze. Ali to je valjda u genima. Volim ove momke nenormalno, mozda vise nego bilo koju generaciju i znam da nisu pickice, pokazali su to zilion puta ali ne mogu da shvatim smeh posle poraza... bilo kakvog i bilo od koga.''

Ovo sam negde napisao posle finala u Riu. Mozda se vec tada nije uklapao?

Jedan je Nikola Kalinic!

Sale se posrao na sve sto je uradio do sada. Ali govna su sada i bukvalno na ulicama.

Bon apetit svima koji ovo mogu da svare... meni se povraca.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Nema opravdanja za to da se preko twittera saznaje da nisi na spisku. Koja je poenta šireg spiska? Da li ikad Sale zove igrače i kaže da su na širem spisku? Da li je moguće da ne postoji procedura? 

 

Ili se čeka da se u Službenom glasniku objavi? 

 

Na kraju dana, Sale kod mene ima kredit i i dalje ću botovati/glasati za njega i bez sendviča, ali nije mi ovo drago uopšte. 

Edited by Južni
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, dekifisher said:

 

Sale se posrao na sve sto je uradio do sada. Ali govna su sada i bukvalno na ulicama.

Naravno da nije.

 

I svi koji misle da se ovim može posrati na sve (pre nego što olako ovo kažu neka razmisle šta je to "sve") su u najmanju ruku zlonamerni i licemerni.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sta god da je posredi, nije dobro.

 

Ne javiti igracima da su otpali, vec da saznaju putem medija/drustvenih mreza je ozbiljno problematicno.

 

Sale, iako sa reprezentacijom, skoro svaki put, izvuce maksimum, nije najsrecnije ovo uradio. 

 

Nadam se da ovo nece poremetiti odnose medju igracima, kao i da vrata za Kalinica i Nedovica nisu zauvek zatovorena.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Iako je Đorđević svojevremeno apostrofirao Nedovića kao jednog od četvorice igrača koji će biti nosioci igre reprezentacije, kada dođe do smene generacija, nekako imam utisak da nikad nije uspeo da ga uklopi u sistem, na način koji je želeo. Gotovo na svim takmičenjima na kojima je nastupao, imao je prilično skromnu minutažu. Jedino po čemu ću ga pamtiti iz prethodnog perioda, jeste ona minijatura protiv Španije u prvom kolu EP 2015. kada je bio najzaslužniji za preokret.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Skyglider said:

 

Izgleda da Mairosu nije tako uticajan kao sto mnogi ovde misle.  :lol_2:


Prodajem se skuplje nego što delujem, a delujem dosta jeftino.

Ruku na srce kad su ovakve informacije po sredi i da imam ne bih šerovao, ali kao što otvoreno priznajem, nemam informaciju, niti mislim da ih iko ima u ovom trenutku mimo Đorđevića i možda Joce Antonića i Mute. Stoga veselo nagađam sa ostatkom pučanstva.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked and locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...