Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Razumijem da nije bilo vremena da su kratke pripreme ali jedna stvar definitivno bude oci.

 

Pozove se akcija i igrači kao da ne znaju ko gdje treba da bude. Onda je dva puta Kalina pokazivao Avramu da ide na drugu stranu, jednom ga čak i gurao jer je dosao u lijevi ćošak gdje je bio on, dok je Petrusev otisao u reket iako da je Teo dva puta zvao u blok. Meni to dovoljno govori o uigranosti ekipe.

 

Takođe igra u odbrani. Apsolutno nikakva reakcija igrača, stručnog štaba nije bila tokom meč. Bjelicu volim kao brata ali ono sinoc je bilo za zatvor. Apsolutno nikakvo cimanje u odbrani, ništa baš. Mene to boli što nisam vidio nikakvu glad za uspjehom

I da neko spomenu da treba da igra 12 najboljih, ja mislim da tih 12 treba da budu oni koji najvise odgovaraju sistemu koji želi trener, čak i po cijenu da se nekog odreknes ako ti ne odgovara. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Brigate BL said:

čak i po cijenu da se nekog odreknes ako ti ne odgovara. 

 

Slazem se, ali zadnji put kada se to desilo, veliki deo nacije je prizeljkivao kiks reprezentacije koji su konacno docekali 2019, nakon 3 godine. Samo da bi isterali neku poentu... A igrac nije ni zeleo da se odazove, nije cak ni bio slucaj da ga je selektor precrtao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Alex_Serbia said:

Ne sumnjam u Igorovo znanje, bilo bi brzopleto najuriti ga. Imao je tu nesrecu da mandat pocne sa tim usranim prozorima, a sada bez najvaznijih (ne nuzno i najtalentovanijih) igraca.

 

Ukoliko se kuca pocisti iznutra temeljno i sto pre, njegova strucnost ce doci do izrazaja, kao sto je dosla skoro svuda gde je radio.

 

On nije trener koji vice i grmi pored aut linije, niti to mora biti. Njemu treba ekipa kosarkasa koji zele, koje vreme nije pregazilo, bez unutrasnjih sukoba. Onda cemo mozda i postati Slovenija iz 2017.

 

Verujem da ce Teo, Beli, Bobi i jos neki biti posteni i sami se povuci. 

Pa jebi ga, ako Teo i Beli nisu bili u stanju/formi da igraju na odgovarajucem reprezentativnom nivou, zasto ih selektor nije odjavio kao ludog Radulju.

Mislim, pozvani su, odazvali su se, ali nisu spremni - zao mi je, probajte drugi put.

Ne krivim iskljucivo Kokoskova, i ne mislim da ga zbog ovoga treba smijeniti, i tacno je da je Beli prodao (kao u ostalom i Sasu na svjetskom) ali suplja je prica: da su Teo i Beli posteni oni ne bi igrali, kao, rekli bi mi vise nismo za repke.

Pa ne sastavljaju njih dvojica ekipu, nego selektor i strucni stab. Ako neko nije dovoljno dobar, neka stisnu muda i to kazu prije takmicenja. Kad vec to nije uradjeno, nema prebacivanja osgovornosti....

 

E da, sve isto vazi i za Bobija. Nije da nismo znali sta moze, sta se dobija a sta se gubi. Sta sad, kao iznenadio je selektora nezalaganjem u odbrani?

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Triticum vulgare said:

Dali bi se promenilo zalaganje igrača u proteklim kvalifikacijama ako umesto da platimo organizaciju dali bi to njima za uspeh plasmana na OI?

 

Spoiler

Brate.

 

 

Edited by BartonFink
Link to comment
Share on other sites

Možete se raspravljati do mile volje oko Bobija, Tea, Bjelice. On su završili sa reprezentacijom.

 

Treba gledati napred, videti kakva je situacija sa Lučićem (32), Jovićem (31), Kalinićem (30), Nedovićem (30), Anđušićem (30). Videti ko među njima namerava još igrati za repku. 

 

Trebamo biti svesni da će Bogi imati 31 godina na SP 2023 ako se plasiramo. 

 

Trebaju nam naslednike za prethodnu generaciju koji bi pored Milutinova, Petruševa, Davidovca, Dobrića, Gudurića, Jaramaza i Micića predstavljali sadašnjost i budućnost reprezentacije. 

 

I glavno pitanje ostaje isti, kako se kvalifikovati za SP bez tih Evroligaški igrača.

 

Lako je biti pametan nakon bitke, ali nedostajao nam jedan facilitator, koji bi se trudio u odbrani, pogodio po koju trojku i borio za svaku loptu. Upravo zbog toga, Savez je trebao da pokuša da privoli i naturalizuje Končara iz Memfisa.

Edited by MikiMilane
Link to comment
Share on other sites

Nije se bas ni Luca proslavio u repstativnim okupljanjima, mada kod njega zelja nije bila sporna nikad. Fajter je lik, bilo bi dobro da bude tu, ali i ja mislim da nije realno. I Jovic mislim da je bas upitan posle ovih silnih povreda.

 

Svakako ne treba da se odricemo igraca koji mogu da doprinesu, ako strucni stozer proceni da ne remete hemeju. 

Link to comment
Share on other sites

Ako se slučajno plasiramo na SP 2023. U zagradi () koliko ću igrači imati godina na tom takmičenju. Ostaje glavno pitanje kako se plasirati

 

Micić (29)

Jaramaz (28)

Jović (33)

Bogdanović (31)

Anđušić (32)

Nedović (32)

Gudurić (28)

* Končar (27)

Marinković (26)

Đurišić (19)

Dobrić (29)

? Nakić (21)

Kalinić (32)

Jović (20)

? Pokuševski (21)

Davidovac (28)

? Smailagić (23)

Milutinov (29)

? Jokić (28)

Petrušev (23)

 

Treba videti kako će igrati Nik Rakočević ako dođe u Evropi pošto kineska liga namerava za zabrani strane igrače. Možda i Radanov ako konačno eksplodira.1

 

Šteta što je KSS poklonio pleja Bogića Vujoševića Austriji, dobro bi nam došao u kvalifikacijama bez NBA i Evroligaški igrača.

Edited by MikiMilane
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Od klinaca nema leba dok malo ne nakupe minuta u ozbiljnoj košarci, tako da smo hteli, ne hteli upućeni na veterane i starije igrače i u narednom olimpijskom ciklusu. 

 

Da se nadamo da će klinci da se razvijaju kako treba (Poku, Smailagić, Petrušev, Tristan, Nakić, Koprivica, Andrej Stojaković, Jović, Stefanović...), da će starije služiti zdravlje i motivacija, a da će se medju "propalim" talentima naći neki late bloomer.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, McLeod said:

 

Mogla je sreca i zreb i da nas ne pogleda pa da ispadnemo od Amera u cetvrtfinalu. 

Mogao je Maradona da promasi onaj veleslalom protiv Engleza, pa mozda ga i ne bi smatrali najboljim igracem. Mogao je Mesi da igra u nekom drugom timu i sistemu od Barselone pa ne bi bio tako veliki igrac. Mogli su Italijani da ispadnu u grupi 1982. sa tri neresene da nisu imali srece, pa ne bi bili prvaci sveta. Mogao je Djokovic da prestane da igra tenis pre par godina, pa ne bi nikad stigao Federera. Mogao je Djordjevic da promasi onu trojku protiv Hrvata, pa bi nas sad Hrvati podjebavali. Mogao je...

Edited by diego
  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

U neku ruku mi je drago sto smo ispali,za svaku uvred vprema Jokicu i ovim momcima.Jednostavno ih nismo zssluzili.Na tviteru Dj Vukadinovic kritikuje,pa on je sigurno bio oslobodjen fizickog.Ovaj druka Djokovica Vimbldonu nicim izazvan pozivajuci se na savest.Holandjani gube i posle kazu bice bolje sledeci put,i bude bolje.Zasluzili smo Bugarsko Rumunsku sudbinu da cekamo nekog vrednog pomena kao Halajevu kometu.Sto kaze Era Ojdanic jebem te Srbine najgori si....

  • Like 2
  • Tuzno 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Kido from Junkovac said:

Mozda je dosao trenutak da razmislimo o nekom strancu u ekipi, koji bi nas provodio kroz kvalifikacije i pokazao nasima kako se grize za majcinski dres. 

Nije

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Darko said:

Nije

Ja prihvatam ovaj trnoviti put. Krcicemo kroz prasume kvalifikacija tim macetama,

a dolazak do cilja bice upitan. 

Ali sada ide veoma zanimljiv cin drame na sledecem EP. To prvenstvo definitivno ce nam otkriti

gde se nalazi put kojim treba ici.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kido from Junkovac said:

Ja prihvatam ovaj trnoviti put. Krcicemo kroz prasume kvalifikacija tim macetama,

a dolazak do cilja bice upitan. 

Ali sada ide veoma zanimljiv cin drame na sledecem EP. To prvenstvo definitivno ce nam otkriti

gde se nalazi put kojim treba ici.

 

 

Ja ne znam ima li šta gluplje od ovoga što je FIBA dozvolila. Razumem šta hoćeš da kažeš (takva su pravila, što ih ne iskoristiti), jednostavno ne bih zbog principa. Ali i ne treba - dovoljno smo talentovani da izborimo plasman, problem je bio sa povredama i nedostatku vremena zbog pandemije. 

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...