Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Uvek je bilo da je maltene teze plasirati se na OI nego osvojiti medalju tamo. Medalja na OI zavisi od dve stvari - da izbegnes Amere sto je duze moguce (idealno do finala) i da dobijes laksu grupu. Ako dobijes grupu kao mi prosli put sa Venecuelom i Kinom, prolazis je kako god da igras i ostaje ti bukvalno, ali bukvalno da odigras jedan mec protiv solidne ekipe (a nas je i tu usralo jer smo igrali protiv Hrvata) i eto si u borbi za medalje.

 

Jeste da taj turnir nosi najveci prestiz, ali sa ovakvim kvalifikacijama i sistemom koji nikako da se unapredi, nego se i dalje igra 2x6, daleko je to od kvaliteta cak i Svetskog prvenstva. Razliku samo pravi cinjenica da Ameri vole zlato sa OI a fucka im se za Svetsko.

Link to comment
Share on other sites

Quote

The twelve teams will be split in to three groups of four teams. The first two-placed teams advance to the quarterfinals aswell as the two best third-placed teams. After the preliminary round, the teams will be seeded accoring to their results (four teams seeded and four unseeded), afterwards a draw will determine the pairings. From there on a knockout system is used.

Unapredili su ga.

 

Ja nemam još uvek šta pametno da napišem, brat i ortaci su me gledali kao ludaka još u polufinalu, jer sam samo vrteo glavom i govorio da je ovo što Srbija igra neozbiljno. Posle pravog eliminacionog meča Litvanija-Slovenija gde je sve pucalo, dobili smo onu predstavu gde sam posle 15 minuta pomislio da je možda i dobro da nam Italija učini uslugu. Jer bi tek u Japanu bilo blamiranja. Možda se opasuljim i nešto smislenije napišem večeras.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NMX said:

Лука Дончић не игра за Србију јер га је тата научио да навија за црвену звезду а не за мајку Србију. Аутошовинизам уз клубаштво су исто разлози синоћњег неуспјеха. Да не улазим дубље у ову тематику... 

ako može bez ovakvih sranja na reprezentacija topiku

 

Па добро аутошовинисто бануј ме. Ради свој посао 🙂

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, zorex said:

Unapredili su ga.

 

 

Hvala, nisam gledao grupe zbog, jelte, znamo cega 😄

 

Mada mi ne deluje preterano unapredjeno, cak mi deluje i grdje. Upadnes u grupu sa Iranom/Nigerijom i prolazis 100%. I posle opet kako ti se zalomi kostur od cetvrtfinala na dalje.

Link to comment
Share on other sites

Precenjujemo mi nase igrace, ali opet ono od sinoc nikako ne moze biti realno, jer su sinoc Teodosic, Micic i Bjelica delovali kao igraci Borca iz Cacka i Igokee. 

 

Ali definitivno mora da se presece, jer se nikad nije veselo zavrsavalo kad su se ovako dve generacije susretale i trebale da stvore neku koheziju. Tu treba bas neko poput Djordjevica ko ce imenom da ih privuce, da znaju da ne mogu da talasaju, dok Kokoskov prosto ne deluje dovoljno harizmaticnim ili ne znam kako autoritativnim da to uradi.

 

Ok ako je Vasa sinoc bio povredjen, ali on decko za repstaciju redovno igra na leru. Ne postoji jedna utakmica u nacionalnom timu da je on odigrao odlicno ili bio najbolji kod nas. Decko u Efesu igra jedan basket, ovde totalno drugi, sutira trojke, statira u odbrani, ne pokusava bilo koga sem sebe da razigra. Teo moze da se kritikuje do sutra, on definitivno jeste ex plejer za ovaj nivo, ali za razliku od Vase, svestan je da mu je zadatak kao pleju i da razigra nekog, a ne da sili do prekosutra (mada je totalno nepotrebno uzeo onaj sut na kraju kada je Andjusic bio u zoni). 

 

Bjelica je dao finu izjavu posle meca, ali jel on svestan kako je odigrao? Ako je neko bio malokrviniji od Vase sinoc, onda je to on. Covek totalno nije postojao u odbrani, dok se u napadu sve svelo na hero ball trojke. Bukvalno nijednom nije probao ulazom nesto da razbije, niti da razigra kao sto je to radio prethodnih godina. Kao da je neko Simonovica staviio na parket sinoc, e taj level.

 

Kalinic non faktor sinoc. Hustle tu i tamo, ali bezopasan u napadu, dok u odbrani opet jedini igrac koji je bar nesto na toj strani terena pokusavao da odigra. Jbt, nama niko nije ni pokusavao da odigra bilo sta u odbrani. Nema to do toga ko je kakav defanzivac, bukvalno ni zelje, ni htenja nije bilo. Kao da izadjes na basket u kraj pa cepas sa nekim ortakom 1 na 1, od koga znas da si bolji 5-10 poena, pa racunas da je dovoljno ono sto u napadu uradis da ga dobijes i da ne mroas puno da se znojis kad je lopta kod njega. 

 

Ima i do trenera, ali ima i do toga kada ti nosioci odigraju ovako. Onda je ili pogresno sto su nam oni nosioci ili bi za sledeci ciklus uloge nosilaca morale drugacije da se raspodele.

 

Btw, moze Jokic do sutra da bude MVP, kao i Vasa, ali Teodosicu i Bogdanu jos uvek ne mogu da ciste cipele, sto se tice repstacije. I da, svi kolektivno bi mogli da gledamo igrace iz prizme reprezentacije, a ne iz klubova, jer kao sto vidimo - cesto se desi da neko jedan basket igra u Efesu, a drugi u Srbiji. Meni je zato i bilo npr krivo sto Nedovic nije bio na proslom prvenstvu, jer je decko redovno DOBRO igrao za reprezentaciju, a onda s druge strane imas nekog npr Gudurica koji nema 5 dobrih minuta u repstaciji i tako. Jednostavno, ne sme da se robuje imenama, karijerama, sezonama, vec mora neka osnova da se napravi iz koje se tesko ispada i u koju se tesko ulazi. I ako cemo u njoj da budemo bez Jokica konkretno, neka budemo. 

 

Nadam se da se ove partije Andjusica, Dobrica i Petruseva nece zaboraviti zarad nekih zvezda i super igraca koji igraju super u svojim super klubovima. U tome je i dobar deo Djordjevicevih uspeha lezao (dok se nije izblamirao sa Kalinom i Nedom), sto je cenio neke koji su se odazivali i igrali ove manje tekme DOBRO. Kolko god nam isli na kurac u nekim tekmama, jebiga, na ljudskom nivou znaci da kada i sa strane gledas da neki Stimac krvari tu celo leto, posle i dobije sansu na prvenstvu. Nekako sazivis se s njim, druzis se tu metar dana, vidis da se bori, a opet znas da i tebe sutra nece sutnuti kao kera. Kako je taj princip narusen 2019. godine i kako su krenuli ustupci da se prave, tako smo i zavrsili. 

 

Edited by Markoss
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Naprotiv, reprezentacija treba da bude skup trenutno najboljih igraca. Meni je oduvek u svim reprezentativnim sportovima najmanje islo u glavu kad krene ta prica ovaj igrao dobro kvalifikacije, a kvalifikacije u fudbalu bukvalno godinu dana pre prvenstva, sa pauzama od par meseci izmedju meceva.


Sta sad, ispao si iz forme, tuzno, ali tako je. Te stare zasluge prave mnogo vece probleme nego to sto ce neko ko je "krvario celo leto" da izvisi za turnir. I taj Stimac zna gde mu je mesto, ne mozes da kazes e jbg, Stimac bio na pripremama igrao DOBRO, sad jbg Jokic hoce crveni tepih da mu se prostre, ne moze da igra nije igrao kvalifikacije.


To je potpuno besmisleno, pogotovo u kosarci gde nemas 100 igraca, pa ti od koncepcije zavisi da li ce ti desni bek biti Voker ili Van Bisaka ili Dzejms ili neko deseti.

 

Te stvari se na ljudskom nivou lako resavaju, narocito za ovakve turnire - prvo gledas ko je spreman i motivisan da igra. Ako se neka "zvezda" necka, ne mora da igra, bolje i da ne igra, nego da dodje kao Teodosic i Bjelica sad za ove kvalifikacije.

 

Onda ides i pravis tim po svojim preferencijama i najboljih mogucih 12 igraca za kompetitivnu kosarku, posto je ono sto smo mi igrali sinoc mozda basket ispred zgrade sa ortacima gde necemo mnogo da se znojimo, pa onda sve ostalo. Sto znaci ako treba Branko Lazic da ide, Branko Lazic ide. Ako treba Ilija Djokovic, Ilija Djokovic. Nista nije gore nego kad dovedes isluzene i nespremne igrace da igraju na ime, i onda ih napaljeni protivnik kazni jer ce svaki profesionalni kosarkas valjda da pogadja kad je sam kao sto su ovi bili sinoc, umesto da ako bar nemas taj individualni kvalitet, odigras jace i cvrsce, za Italijane, pogotovo ovakvu reprezentaciju, mesa svakako imamo, za zgoljavka Meniona Ilija Djokovic je snagator, da ne pricamo o nekim drugima.

 

A oni ne samo sto su nas dobili ofanzivno, nego su nas i nadskakali i prebili, e to je bilo nedopustivo.

 

Ako postoji neki problem medju igracima, razgovor 1na1 prvo, a onda zajedno. Ako ne mozes da resis problem - seci, i ispostavi racun na kraju. Jedino tako mogu da se resavaju problemi. Ovo sto smo mi probali na ovom turniru se uvek zavrsava kako se i zavrsilo ovaj put.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Tomiprunet said:

Da li zaista mislis da Kokoskov treba da trgne Teodisica, Bijelicu, i ostale najiskusnije igrace? A posle pises kako je Slovenija imala dvojicu sa cojonesima + znanje. Mislis da Teo i Bijelica nemaju? 

Ako pitas mene - imali su. Da, Teo i dalje moze da uradi dosta toga, ali nije to ni blizu Tea kakvog mi idealizujemo.

Bjelica je drasticniji primer, ali postao je potpuno drugaciji igrac. Ne uzima loptu, ne kreira, ne igra pik sa visokim, ne ide ni na ulaz vise. Stavise, od reketa bezi kao Pero Antic.

A i ako cemo iskreno, Bjelicu nikada ne bih stavio u isti kos sa Teom, Dragicem ili Doncicem kada je rec o igrama za reprezentaciju i pre svega uticajem na igru iste.

 

Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, Tamburinjo said:

 

Prvo ne znam kako si povezao komunisticka vremena i vikanje trenera na igrace? Posto je bas suprotno al da ne idem u sirinu. 

 

Jel mozes da skapiras da je trenerov posao da motivise igrace na nacin na koji on nalazi da je uspesan? To ako ti smatras ili su tebe u srednjoj skoli koju potenciras motivisali samarima i urlanjem to je 

bukvalno tvoj problem i zalim slucaj sto si naisao na takvog trenera, ali da u profesionalnom sportu je uobicajno da se igraci prodrmaju iz letargije povisenim tonom, ukazivanjem na greske i generalno

ne bas pristojnim ponasanjem. I ne vidim tu ama bas nista sporno. I stvarno ne znam zasto vrtis ovu sobarica pricu kao ako oni sami ne mogu da se mptivisu ne treba im trener kada ima milion primera

da trener preokrene situaciju motivisuci svoje igrace na poluvremenu ili u toku utakmice. 

 

 

Komunistička vremena sam povezao sa pretnjom zabrane igračima da se viđaju dva meseca sa devojkama, ženama, decom ako izgube. Pošto imam utisak da su neki to očekivali.

 

A mene niko nije motivisao šamarima, već sam to pomenuo jer je pisano sinoć tokom utakmice ovde kako sam video, kako Kokoš treba da im nalupa šamare i slično. Ja ne znam u kom svetu pojedinci ovde žive, al kad bi on lupio recimo šamar Bjelici ili Miciću tokom timeouta ili poluvremena, verujem da bi završio sa polomljenim nosom.

 

 

 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, McLeod said:

Ako postoji neki problem medju igracima, razgovor 1na1 prvo, a onda zajedno. Ako ne mozes da resis problem - seci, i ispostavi racun na kraju. Jedino tako mogu da se resavaju problemi. Ovo sto smo mi probali na ovom turniru se uvek zavrsava kako se i zavrsilo ovaj put.

 

 

Ako je išta olakšavajuća okolnost za nesretnog Kokoškova, onda je to da u ovoj formi kratkih kvalifikacija i još kraćih priprema, teško da stignu da isplivaju takve stvari.

Ali to je samo delić problema.


 

Quote

 

A oni ne samo sto su nas dobili ofanzivno, nego su nas i nadskakali i prebili, e to je bilo nedopustivo.


 

 

Ma ovo je najveća sramota od svega. Naši igrači su mirno gledali kako oni iz četvrtine u četvrtinu trpaju i prave razliku, nije to bila jedna velika serija.

Čast izuzecima, a nije ih bilo puno. 

 

Recimo Dobrić tu spada svakako.

 

Edited by realno *w
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Gilmour said:

Raja, ako imate stav da iskusnim igracima ne treba autoritet, motivator ili sta vec, moram da vas pitam - sta je poenta trenera u toj prici? Da bude tu mladjim igracima samo?

 

pre svega da pokuša da spreči taj visoki pik koji igraju talijani a kako razumem, jer nisam gled'o, nije ni pokušano za vreme utakmice u kojoj nas delju tim nekim one-trick-poney potezom.

 

svestan sam da je to nekad lakše reći nego uraditi i da nisam gledao tekmu, samo zaključujem kontekstualno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, realno *w said:

 

 

Ako je išta olakšavajuća okolnost za nesretnog Kokoškova, onda je to da u ovoj formi kratkih kvalifikacija i još kraćih priprema, teško da stignu da isplivaju takve stvari.

Ali to je samo delić problema.


 

 

Ma ovo je najveća sramota od svega. Naši igrači su mirno gledali kako oni iz četvrtine u četvrtinu trpaju i prave razliku, nije to bila jedna velika serija.

Čast izuzecima, a nije ih bilo puno. 

 

Recimo Dobrić tu spada svakako.

 

oni su fizicki daleko jaci od nas...pokretniji. nije to nista cudno sto su nas nadskakali. bobi prosto nije bio za ovaj mec. Saketi je vema kvalitetan trener i cela familija mu je kosarkaska. Realno Ridjo ce biti top kosarkas..Pajola je udavio Tea,a mi nismo imali tog defanzivnog pokretaca...eventualno Kalinic.. centri su nam defanzivni kratari kao i Avramovic,Andjusic, Teo, Bjelica...

Edited by Devil In My Pants
Link to comment
Share on other sites

Nekoliko baš top komentara, gde je skoro sve rečeno, naročito @BartonFink i @McLeod, a ima ih još.

 

Posle prospavane noći mogu da kažem da je ovo vrlo slično 2005. godini. Bar što se neuspeha tiče. S tim da smo tad imali skoro kompletan tim (sem Divca i Stojakovića čini mi se) koji je u sred Beograda prvo pukao od Španije (i to bez Gasola), pa onda od Francuza u TOP16 (doduše sa Parkerom u prajmu). 

 

Oba puta smo mislili da je dovoljno samo da se pojavimo, i da će protivnik da skine gaće i sam se pobedi, jer se igra kod nas a i "mnogo smo jaki" fazon. Nisu nam bili dovoljni signali koji su ukazivali da nešto debelo ne štima, tada sa Španijom, sada sa Dominikanom i Filipinama (ekipama koje naša repstacija obično jede za doručak sa 25+ razlike). Onda smo unapred upisali titulu, a sada plasman. Vratilo nam se sa kamatom.

 

Onda je Robija izašao i optužio igrače, a sada Kokoškov izokola-naokola krivicu vidi u svima po malo...

 

Iako sam pisao sinoć u afektu da je ovo B tim Italije, što na papiru i jeste (bar je bio do juče), ova ekipa Italije igra odličnu košarku. Posloženi su fantastično, dobro su vođeni i max nabrijani. Videli su svoju šansu, sagledali sve naše mane i izekploatisali ih do perfekcije. To što su nam se usrali u život totalno u sred Beograda i ponizili nas, je bolno ali kad se sve sagleda, pobedio je mnogo bolji i kompaktniji TIM. Ovo je najbolja Italija od ko zna kad, i to će se pokazati i na ovim OI, a i u budućnosti. Fali im samo jedan "težak" centar, da budu ekipa za max respect. Slažem se tu potpuno sa MCL.

 

Mislim da je vreme da se podvuče crta kod nas. Neki igrači više ne mogu, lepo je i sam Bjelica to rekao. Da probamo da napravimo neku zdravu osnovu i rasčistimo prvo sa sobom neke stvari (pre svega oko Jokića, iako sam ja siguran da je to završena priča), a onda da krenemo polako sa igračima koji žele da igraju, da ginu na terenu bez izgovora, pa koji god bili. 

 

Što se Kokoškova tiče, nisam pametan. Njemu izgleda treba malo više vremena da složi stvari u ekipama koje trenira. I sa Fenerom je krenuo užasno, pa se povadio. Nije moj omiljeni tip trenera, nekako je bez emocije na terenu, a i nismo ličili ni na šta ni u kvalifikacijama za EP, a ovo sad i da ne govorimo. Krštene akcije nije bilo, o odbrani da ne govorim... ne znam ni ko bi mogao da dođe eventualno umesto njega... jebena situacija... mnogi igrači na zalasku, ovi mlađi nezainteresovani (čast izuzecima)... plašim se samo da ne padnemo u čabar kao od te famozne 2005. pa sve do 2009... Videćemo...

Link to comment
Share on other sites

dodao bih i da je jedna od vecih zabluda kokoskova to da bobi, u ovim godinama, i ovom stanju moze da bude faktor/starter na ovom nivou

nesreca je sto je i petrusev bas tanak u odbrani, ali bar moze koliko toliko da pokusa da isprati nesto

bobi samo gleda 

Edited by Takeshi_Kovacs
Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da je situacija sa Micićem (koja još uvek nije objašnjena, da li je mišić ili "mišić" kako je izneo @zoziezli fereirakoji je obično dobro obavešten) dosta poremetila planove pa je morao Avramović da igra plejmejkera, a on tu nije nikakav faktor, verovatno dosta slabiji igrač od Manniona. Anđušić i Dobrić kao neprikosnoveni članovi petorke - brrrr. Ovo što je ostalo od Tea, uz standardni propuh u odbrani. Bjelica ponovo među najvećim razočaranjima, uništili su ga i Polonara i Fontekio. Na sve to dva centra sličnih karakteristika, post napadači i sporaći, jedan đene đene ali mlad i neiskusan i jedna klasična bandera. Dosta je to tanko, kad se realno pogleda. Pri tome je Anđušić odigrao vrhunski u napadu, Dobrić sasvim solidno plus Bobi i Petrušev po malo. Mi smo sinoć zaslužili da nas Tonut i drugovi baš gadno razgaze. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

dodao bih i da je jedna od vecih zabluda kokoskova to da bobi, u ovim godinama, i ovom stanju moze da bude faktor/starter na ovom nivou

nesreca je sto je i petrusev bas tanak u odbrani, ali bar moze koliko toliko da pokusa da isprati nesto

bobi samo gleda 

Izostanak Milutinova nas je unakazio sto se odbrane reketa tice.Mozda je i vise falio od Bogdana, koliko god cudno bilo

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, oubrevo. said:

 

pre svega da pokuša da spreči taj visoki pik koji igraju talijani a kako razumem, jer nisam gled'o, nije ni pokušano za vreme utakmice u kojoj nas delju tim nekim one-trick-poney potezom.

 

svestan sam da je to nekad lakše reći nego uraditi i da nisam gledao tekmu, samo zaključujem kontekstualno.

Ušao Mc u uinija :classic_smile:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne sumnjam u Igorovo znanje, bilo bi brzopleto najuriti ga. Imao je tu nesrecu da mandat pocne sa tim usranim prozorima, a sada bez najvaznijih (ne nuzno i najtalentovanijih) igraca.

 

Ukoliko se kuca pocisti iznutra temeljno i sto pre, njegova strucnost ce doci do izrazaja, kao sto je dosla skoro svuda gde je radio.

 

On nije trener koji vice i grmi pored aut linije, niti to mora biti. Njemu treba ekipa kosarkasa koji zele, koje vreme nije pregazilo, bez unutrasnjih sukoba. Onda cemo mozda i postati Slovenija iz 2017.

 

Verujem da ce Teo, Beli, Bobi i jos neki biti posteni i sami se povuci. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Ne sam Safete said:

Ušao Mc u uinija :classic_smile:

 

verujem fritrou recapu od jutros 

bio je detaljniji ali ovako pocinje :

 

Pošto nisi gledao utakmicu mogu da ti uradim detaljan recap: Ialijani prave pik na 7m, naši igrači se svi skupljaju u reket, lopta ide na trojku i pogodak. Puta 25.

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...