Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

 

Petrušev ima ubedljivo najspretnije ruke u regionu u klasi visokih preko 2.10cm.

Ovaj unutrašnji roling sa niskog posta mu je jebeno savršen uz školski rad nogu.

Sa apgrejdom od 4-5kg mišića preko leta biće ozbiljno zaeban u svakom segmentu.

Edited by Wingwalker
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pobeda. Što se tiče Petruševa, zadnji put sam ga gledao pre oko 2 godine kada je igrao u Gonzagi. Nisam bio nešto impresioniran tada ali vidim da mu je statistika sjajna ovih dana. Jel mu se popravila odbrana i da li njegovo prisustvo na terenu opravdava ovako sjajnu statistiku? 

 

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Slabo ima KKP u poslednje vreme, pa sam presaltao misli na reprezentaciju 🙂

Ovako nekako ja vidim nas najjaci sastav za OI (u idealnim okolnostima gde su svi zdravi  & hoce da igraju)

 

Vasa, Teo

Bogdan, Nedovic

Guduric

Lucic, Kalinic

Bjelica, Petrusev

Jokic, Milutinov

 

Ovo je 11 igraca koji su po meni beton (u gorenavedenim idealnim okolnostima).

U siri sastav bih ubacio jos i: Jovic (ako bude igrao igde), Jaramaz, Avramovic, Andjusic, Davidovac, Marjanovic, Raduljica i ostaje pitanje jos jedne cetvorke, gde zaista ne znam. Jedan od: Smailagic, Lukovic, Ilic, Simonovic (da, Marko iz Zvezde).

 

Koncepcijski, gornjoj jedanaestorici najvise treba jedan zadnji vezni jer su svi ostali bekovi u najboljem slucaju prosecni defanzivci. Dakle najrealniji bi bio Jaramaz.

Tu onda ostaje malo rizicno da se ide sa svega 4 visoka igraca, ali mogu Kalinic i Lucic ako treba da se malo pomere dole. Ili da ide i Davidovac pa da igramo savremenu kosarku sa 5 krila u postavi 🙂

 

Teoretski imamo brutalnu ekipu, gde lopta moze da se vrti dok se boje ne rastope. Bar 7 igraca sa vrhunskom kosarkaskom inteligencijom plus potencijalna microwave resenja. Nekoliko vrhunskih defanzivaca, timska d# takodje moze da se lepo zategne. I za kraj, trener konacno izasao na zelenu granu u EL pa ce moci na leto da se skoncentrise na OI.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Here’s the list of the qualified teams:

Czech Republic (host)
Georgia (host)
Germany (host)
Italy (host)
Belgium
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Croatia
Estonia
Finland
France
Great Britain
Greece
Hungary
Israel
Lithuania
Netherlands
Poland
Russia
Serbia
Slovenia
Spain
Turkey
Ukraine

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja bih rekao ipak Teo.

 

Nego ne znam samo kako da kazemo Meklaudu da to znaci da Bobi nece ici 😄

 

edit: Milutinov je pre 10-ak dana imao operaciju (12. 02.) i poceo je proces rehabilitacije. 

Prve prognoze su bile da ce odustvovati do kraja sezone, sto sam ja interpretirao kao da ce mozda ipak preko leta biti fit ali to je sve pod znakom pitanja.

Edited by Marvin
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Del Piero said:

Teoretski je sve prelepo, ali u praksi smo na proslom prventsvu imali najboljeg centra na svetu i najboljeg beka na prvenstvu i ispusili svetski. Nek igra ko hoce, samo da budemo dobri kao ekipa.

 

u praksi su u dva najbitnija meča do tada na prvenstvu, luis skola /40 godina/ i marc gasol /36 godina/ potpuno nadigrali jokića.

 

sigurno je da je selektor prvi krivac ali kakav god da je rezultat bio na kraju, ne vidim zašto bi nikoli dali popust na temu, osim što smo svi srećni (a ja prvi) kad čovek reši da igra za repku. jednostavno on na tom prvenstvu individualno nije bio dobar a makar nekoliko razloga su lično njegovi a ne zbog koncepta igre.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Poštenije je reći da su Skola i Gasol, zajedno sa svojim drugarima i trenerima, nadigrali celu našu ekipu, jer nije ni Jokić bio okružen teletabisima, kao što se to ponekad čini u Denveru.

 

O Jokićevom nastupu je sve rekao meda u par rečenica, u onom antologijskom postu nakon prvenstva. Nikola je i na startu te NBA sezone izgledao kao slučajni prolaznik. Kasnije se doveo u red i počeo da dere.

 

Ako ništa drugo, deluje da je naučio lekciju, pa je u ovu sezonu ušao brutalno, a pomenuti Gasol ne može lasom da ga uhvati (kao ni većina onih koji ga čuvaju). Valjda je šamar delovao i na ostatak tima, a i Kokoškovu dao dobru priliku da se uči na tuđim greškama.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Barkley#34 said:

Poštenije je reći da su Skola i Gasol, zajedno sa svojim drugarima i trenerima, nadigrali celu našu ekipu, jer nije ni Jokić bio okružen teletabisima, kao što se to ponekad čini u Denveru.

 

 

ne dajem ja popust nikome, samo mislim da je kod najvećeg majstora i najveća odgovornost, makar kada su igrači u pitanju. dirk nowitzki je zaista igrao sa teletabisima (ne razumem zašto građani sirbistana misle da jokić u nuggetsima igra sa nekim pacerima al' to je druga tema) veći deo svoje repka karijere, trener mu je bio ispod-proseka lik ali je on svoje obavljao, bez obzira na sve pa i na krajnji rezultat nemačke.

 

isto tako ne želim da krivim saigrače đane antetukompa pre nego što okrivim njega, da kao mvp nba lige (ma šta ja mislio i o tom priznanju i o đani) ne može da plasira svoj tim u tekme na ispadanje.

 

slažem se da je jokić shvatio da ne treba da radi protiv sebe. ako bude hteo da igra, siguran sam da ćemo videti dominatora kakav i jeste a ne onu verziju sa svetskog. tj siguran sam da tu verziju više nećemo gledati, igrao-ne igrao.

Link to comment
Share on other sites

OK, razumem pristup iako se ne slažem, tj. slažem se u nekoj meri. Jokić jeste došao na prvenstvo sa oreolom jednog od najboljih NBA igrača, ali je igrao u ekipi koja je već imala tradiciju osvajanja razne gvožđurije, bez njega ili sa njim u manjoj ulozi. U redu, nisu bili kompletni, ali opet, to nije bila njegova reprezentacija, nego se on uključivao u već uspešan tim. Igrao je ispod očekivanog nivoa, tuđom i svojom krivicom, ali, rekoh, to je tim koji je trebalo da funkcioniše na dobrom nivou i bez njega.

 

Ovo iznenadno stavljanje njega u prvi plan malko liči na one postove koji šta god da je tema opljunu po Sujeti. Moj utisak, ne znači da je tako.

 

10 minutes ago, đubrivo. said:

ne razumem zašto građani sirbistana misle da jokić u nuggetsima igra sa nekim pacerima al' to je druga tema

Napisao sam da se ponekad čini da su teletabisi, što će ti potvrditi svako ko prati Denver redovnije od mene, a srećom, ima ih ovde. Ako te bude zanimalo mogu na odgovarajućoj temi detaljno da ti obrazložim.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da ćemo se svi složiti (ili makar većina) da Jokić u narednim reprezentativnim akcijama mora da bude apostrofiran kao alfa i omega tima, lider i apsolutno najvažniji igrač. To na SP nije bio već je tu ulogu imao Bogdan. Iako je Bogdan iskidao takmičenje, sa njim u Kobe ulozi su nam očito dometi limitirani, pa je vreme da on ipak bude robin a ne betmen u reprezentaciji, dok ponajbolji centar u NBA i arguably top 10 igrač na svetu (u najmanju ruku) mora da bude taj betmen.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

To je jasno, s tim da je potrebno i da se ispuni uslov da se pojavi kao Betmen. Bilo je očigledno da je Bogdanu (kao i ostatku tima) falio Teo kao lebac, a nije bilo želje, volje i vremena da se prebace na novu koncepciju plejmejkinga. 

 

Ovaj sad Jokić, sa ovakvim razumevanjem igre, nesebičnošću, ali i dominacijom na postu i spolja, ako bude pametno iskorišćen i ispraćen, biće nerešiva zagonetka.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Mene i dalje nervira sto nismo culi sta je konkretno bio taj nekosarkaski problem na SP. Izduvacemo falushcinu opet 1/1 ako se te stvari budu gurale pod persijski tepih.

 

Meni Kokoskov ne deluje kao neko kod koga takve stvari mogu da prodju, za razliku od Djordjevica (mislim na guranje pod tepih). Cak ne mislim da je toga i bilo, jednostavno Jokic na 4 dok turisticki vodic Raduljica igra na 5 je jeres. Covek je imao neku svoju ideju, nije proslo, odmah otisao i to je to.

 

Da ne skoci vaskolika grobarija na mene, smatram da je Sale Djordjevic kao selektor premasio ocekivanja kada se njegov mandat kompletno pogleda. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...