Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

9 hours ago, Guru said:

 

Jel' si ti gledao Nedovića poslednje 2-3 godine, ili pišeš na osnovu sećanja iz reprezentativnih akcija? On u ovom trenutku nudi vrlo konkretne kvalitete, jer je igrački sazreo i značajno unapredio svoju igru. Odličan je i raznovrstan skorer, sposoban da poentira na različite načine, kreira iz driblinga, igra od lopte... Naš je najbrži, najatletičniji i najprodorniji bek, na obruču završava sa obe ruke, a i zabijanja u gužvu je smanjio, jer je usavršio flouter, pa sada nakon što probije prvu liniju odbrane ne ide na silu do kraja. U poslednje 3 sezone u svim takmičenjima ima 2.0 pogođene trojke po meču uz 38% realizacije, naspram Gudurićeve 1.2 pogođene uz 40%, pritom ima brži izbačaj od Gudurića, pa mu nije potrebno toliko vremena i prostora da uopšte uputi šut. Kreacija za druge: 5.8 asistencija per 36, naspram Gudurićevih 4.1, uz to Nedović ima za nijansu bolji odnos asistencija i izgubljenih lopti. Gudurić je značajno unapredio igru u odbrani i tu je lagano bolji od Nedovića.

 

Nedović je bukvalno vukao onaj limitirani tim Unikahe, bio ubedljivo najbolji igrač te ekipe, trpao najkvalitetnije evropske timove... Što je još važnije: sa njim su imali odličnih 12-11, bez njega 1-6, da se nije tradicionalno povredio u toku sezone, verovatno bi uspeo da ih uvede u plej of EL, pošto su i ovako završili na 9. mestu. Od poslednjih 39 utakmica u EL, na 22 je ubacio 15 i više poena, pokazao da kada je u ritmu uopšte nije važno ko ga čuva, jer lasom nisu mogli da ga uhvate ni Tejlor, Hanga, Lazić... 

 

31 poen i 8 asistencija protiv Fenerbahcea:

  Reveal hidden contents

 

 

25 poena protiv Reala, dva puta:

  Reveal hidden contents

 

 

  Reveal hidden contents

 

 

26 poena protiv Barselone:

  Reveal hidden contents

 

 

Da ne kačim sada sve klipove, Broseu je u dve utakmice sručio 52 poena, Himkiju, Makabiju, Armaniju, Valensiji, Oliju 20 i više... Da ne nabrajam šta je radio ekipama u Endesi.

 

Nekonstantan je, ima utakmice na kojima se raspadne u šutu, odbrana mu je slaba, hoće i sada povremeno da isiluje... I da, i sa tim manama je 2. najkvalitetniji srpski bek i bolji fit za reprezentaciju od Gudurića, odličan za ulogu 6. igrača, koji sa klupe može da donese preko potrebne poene, igru sa loptom, brzinu, promenu ritma. Poslednje takmičenje na kome je on igrao za reprezentaciju su OI 2016. to je bilo posle prve sezone u Unikahi, kada je imao 25 godina... U odnosu na tada je jednostavno mnogo bolji igrač, ko ne gleda utakmice neka makar uporedi statistiku. Ponavljam, nemam nikakvu dilemu da je to igrač za 12 reprezentacije kada je zdrav. 

 

Na sledećem takmičenju priželjkujem above the rim drugu petorku: Jović, Nedović, Lučić, Simanić, Milutinov. Startna petorka je nadam se očigledna...

 

Isto ovako mogu i ja da izvucem Gudurine top utakmice iz EL ili ABA, jos uz neke solidne clutch momente. 

 

Ove high scoring tekme jesu da se skine kapa, ali u tom poredjenju sa Guduricem veliki problem pravi ogromna razlika u usageu, koji je gotovo duplo veci kod Nedovica. Nemam podatke na osnovu kojih bih mogao da zakljucim da Marko ne bi mogao da isporuci iste brojke pri toj potrosnji, so there's that.

 

Pitas se zasto pisem o Nedovicu na osnovu prethodnih rep. akcija? Pa zar to upravo ne rade svi koji zagovaraju Guduricevo nogiranje iz repke zarad Nedovica? Isti taj Guduric je u Feneru odigrao vrhunsku proslu sezonu, kao izuzetno bitan igrac ekipe koja je (opet) igrala F4 i borila se za trofej EL.

 

Neka vreme pokaze ko je u zabludi, mislim da nije produktivno da dalje drvimo jedno te isto;)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Sector said:

Meni je utisak nekako da smo najbolje igrali kad su ocekivanja bila manja zbog povreda i otkaza.

 

Pa tacno tu je kljuc. Cini se da smo omasili u psihologiji. U situaciji kada smobili  osakaceni povredama i otkazima, moral i vera u tim i rezultat drasticno padaju, i neophodna je neka energija, mozda i nerealni optimizam da takav tim ima sasvim dovoljno kvaliteta da dodje do samog kraja. To retko ko moze, a Sale je kao stvoren za tu ulogu. Na sp 2014, OI 2016 i EP 2017 je postajala bojazan da mozemo do medalje i Sale je svojom energijom ulio neophodno samopouzdanje i veru igraca u tim da pruze i vise od svog maksimuma. 

 

Na ovom SP i nakon grupne faze EP 2015 je bila potpuno drugacija situacija. Nakon ubedljivih utakmica svi su nas videli kao favorite, i jos plus otvoren zreb do finala je ucinio to da igraci budu opusteniji, sto vuce i manji fokus na naredne utakmice... dok su ostale ekipe bile u onoj situaciji gde smo mi bili ranije. To su one situacije gde kao favorit mozes vise da izgubis nego sto to moze protivnik...jer svi ocekuju tvoju pobedu kao ocekivanu i normalnu, dok je kod protivnika to maltene good/win situacija. Da li je u takvoj situaciji neophodno promeniti psihologiju i umesto energicnog optimiste postati dzangrizavi trener koji ce u svakoj dobroj utakmici isticati ono sto nije dobro funkcionisalo? Mislim da da, i tu smo mozdaomanuli u vodjenju i pogresnoj motivaciji.

 

Uvek se setim kada je Sale pricao kako su posle Istanbula 92 i utakmice kojim su postali prvaci evrope uvece slavili i radovali se... a pokojni Aca Nikolic, tada Zeljkov pomocnik/asistent, im uleteo i prodrao se - "Sta se koji k***c veselite i radujete, razbice vas IBON u ponedeljak". 🙂 🙂

Link to comment
Share on other sites

On 8/18/2019 at 11:19 PM, Shonewizard said:

Ali sa kakvim stavom na teren izlazi Bogdan, zaista mislim da ga ranije nismo u reprezentativnom dresu gledali u ovom izdanju. Potpuno je sazreo kao igrač, ima ogromnu vjeru u svoje sposobnosti i šut i uz sve to okruženje mu je skroz poznato i na neki način podređeno - dobitna kombinacija.

Skinuo ga danas Janis sa onog kucanja, i možda bi se neki "raniji" Bogdan tu malo povukao, ovaj današnji odmah blokira na drugoj strani šut i ide direktno na Janisa (dobija faul). Isto tako nakon promašaja, bukvalno imam osjećaj da u svaki naredni svoj šut vjeruje više nego u prethodni, nezavisno od ishoda. Definicija mamba mentaliteta. 😄

I da, skroz mi je okej sva sloboda koju ima i ovo potezanje za tri kad god se ukaže prilika, jedino što bih volio da na prvenstvu u nekih tipa 10% situacija kad dobije loptu umjesto egzekucije potraži taj extra pas ili potraži neku poludistancu (djeluje kao automatik kad šutira unutar linije za 3) i biće to bombonica. Rekao bih čak i da je poprilično izvjestan u borbi za najboljeg skorera šampionata.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
 

 

😎:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, NMX said:

 

Uh uh uh...hajde da se sačeka sa ovim. Izuzev Smailagića, potonja dvojica tek treba da pokažu da su nešto više od Dušana Ristića i ostalih ncaa talenata. 

 

A ako imas problem sa četvorkama, ne možeš nažalost više da računaš na Machuana, imaš situaciju sa Kalinom, logično je da kreneš da nabrajaš ko bi mogao da uleti pa je valjda i logično da se pomene Simanić.

 

I još jednom nazad na ovu trojicu, jbg Kupere, znaš i sam kako ide sa klincima sa koledža (btw, Petrušev će na OI imati 20 godina, nije dete više). Eno ga Dule Ristić odvalio sezonu na vrh koledžu pa ga u ABA silovao svako ko ima preko dva metra. 

Sta je to Smailagic pokazao osim sto  ga je GS draftovao??? Ne kazem da decko nije talentovan ali Petrusev i Pokusevski su nivo iznad po potencijalu.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Miki8 said:

Sta je to Smailagic pokazao osim sto  ga je GS draftovao??? Ne kazem da decko nije talentovan ali Petrusev i Pokusevski su nivo iznad po potencijalu.

 

Ovde se spotice sto Borisa nema ozbiljne utakmice, a onda neko ozbiljno razmatra tri nacklija koji nemaju 200 seniorskih neozbiljnih minuta. Super su, talentovani su, bice jednog dana za a tim, ali valjda zato imamo mladje selekcije da bi oni tu igrali.

 

Borisa naravno u Zvezdi nije treca opcija na svojoj poziciji, vec druga iza Brauna, a ako nista barem je spreman da atletski, defanzivno i sutem za 3pt doprinese reprezentaciji, a gle cuda, bas to nam je falilo ovo prvenstvo. 

 

Meni je Teo oozbiljna misterija. Igrace jadno takmicenje, nista specijalno ligu, uz to izlazi iz povrede i prethodne dve godine je bio statista. Ne bih voleo da robujemo imenima, pa da se on uzima u neke ozbiljnije projekcije dok imamo 2 legit EL pleja, ali opet ga volem i ne mogu da racionalno razmisljam. 😄

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, mmajstor said:

 

Pa dovoljno... ovde je masa ljudi zaslepljeno nba, pa cim ga je draftovao nba klub taj mora da je sigurno mnogo dobar. 

Nije ga (samo) draftovao GS, vec su trejdovali, da bi mogli do njega, dali su i nekih par mil. $, a i godinu dana su mu sekli minutazu, da bi ga "sakrili".

 

Sigurno je da su nesto videli u njemu i da dosta ocekuju od njega.

Link to comment
Share on other sites

Svideo je se on njima, prate ga dugo to je istina ali to sto je izabran na draftu ne garantuje da ce on  napraviti veliku karijeru ili da je spremniji od nekih drugih nasih  mladih igraca da pomogne seniorskoj ekipi. Da je Petrusev ostao na draftu i on bi bio izabran u to sam uveren. Petrusev je mnogo vise pokazao od Smailagica   kada su u pitanju mladje kategorije, onaj najvisi nivo takmicenja . Smailagic je dominirao u nasoj veoma slaboj juniorskoj ligi a Petrusev na EP i SP za juniore..

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Referent said:

https://tenor.com/Qngx.gif

Odoh na KKP temu. Želudac mi gori.

prilicno nerealan tekst, i pisan potpuno iz ugla "zaljubljene šiparice"

kapiram da savrseno lezi onom delu forumasa koji su hteli da razdvoje repka topik na dva posebna:

- jedan koji vorshipuje trojku hrvatima i ne prihvata nista drugo

- i onaj drugi, koji se rado seca 1997. ali zapravo zeli da komentarise tekuca desavanja

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Wook said:

Nije ga (samo) draftovao GS, vec su trejdovali, da bi mogli do njega, dali su i nekih par mil. $, a i godinu dana su mu sekli minutazu, da bi ga "sakrili".

 

Sigurno je da su nesto videli u njemu i da dosta ocekuju od njega.

 

E pa to je vec onda nesto drugo.

Sigurno ozbiljan igrac. 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, mmajstor said:

 

E pa to je vec onda nesto drugo.

Sigurno ozbiljan igrac. 

Moz' da bude, ne mora da znaci. Mnogi su i Jokica smatrali za cirkuzanta i govorili da nema kvalitet za 1. petorku CZ...ipak imam vece poverenje u NBA skaute, nego u forumaske strucnjake.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hajde da pocne ova NBA sezona pa cemo videti sta se moze ocekivati od Smailagica...

Za mene je za sada Beli cetvorka no.1 u reprezentaciji, Simanic no.2 , ukoliko se plasiramo na OI...

Generalno za OI imamo igrace koji su u zadnjih par godina vec igrali u reprezentaciji,nece tu biti nekih velikih iznenadjenja...

Vec za naredno EP je druga prica,verovatno ce se dosta podmladjivati sastav...

Link to comment
Share on other sites

Nece se videti mnogo ove godine od Smailagica (na parketu). On ima dugorocni program, u svoje vreme ce dobiti sansu. 

 

Vidim svi ga stavljate na PF. Ono (malo) sto sam video od njega mi govori, da se najbolje snalazi na mesu small ball C.

Link to comment
Share on other sites

 Pozdrav svima!

 

Smailagić nije samo dominirao u juniorskoj ligi, nego je bio i jedan od najboljih igraca Beka u seniorskoj konkurenciji sa svojih 17 godina. Možda je bas to jedna od njegovih prednosti u odnosu na Simanića koji je stagnirao na klupi kod Radonjića, a kod Tomića ne iskazuje pun potencijal koji poseduje. Onda Pecarskog koji telom još nije spreman za seniorsku kosarku i samo iz tog razloga nije dobijao željene min. u Partizanu (to su i reči Seada Krdžalića, kon.trenera), na kraju i Petruševa koji je imao slabiju sezonu na koledžu nego što je Smailagić imao u razvojnoj ligi koja je opet seniorska konkurencija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Smailagić je igrač od koga ne treba očekivati da će igrati nešto previše u narednih par godina. Pecarski mi izgleda kao igrač zarobljen između pozicija, nedovoljno snažan za 5, nedovoljno brz za 4.
Jedini koji ima ozbiljnu ulogu u seniorskoj košarci je Simanić, od ove godine steći će i EL iskustvo u pravoj meri. Ukoliko se ne nastavi udaljavanje ECA/NBA - FIBA njega najpre možemo očekivati u reprezentaciju uz Bjelicu.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, krzna said:

OK. Na pet takmicenja Djordjevic ima skor 29-14. Protiv reprezentacija poput Grcke, Brazila, Francuske, Spanije, USA, Italije, Argentine, Australije, Litvanije, Rusije i Slovenije skor je  10-14. Preostalih 15 pobeda je zabelezeno protiv Irana, Egipta, Angole, Filipina, Portorika, Ceske, Venecuele, Kine, Hrvatske, Turske, Nemacke, Islanda, Finske, Velike Britanije, Belgije i Madjarske. Premalo pobeda u 24 sudara sa velikima. Na OI 2016, od velikih je pobedjena samo Australija, sto je uz ukupan skor 4-4, donelo srebro na turniru. I svetsko srebro 2014 je osvojeno uz prosecan skor 5-4. Velikom razlikom su porazi od Litvanije u SF 2015, ovo u Kini sada, oba poraza ubedljivo. Cinjenice, nista drugo...

29-14 ukupno, 10-14 protiv ''jakih'', preostalih 15 protiv ''slabih''.!?

Ili ja ne znam matematiku ili si ti: 1.bezobrazan, 2.zlonameran, 3.ne znas da sabiras

 

4 hours ago, McLeod said:

 

Pa ne znam sta da ti kazem, Bogdanovic jeste bio lider u Partizanu, u Feneru svakako nije, a u Sakramentu je izgubio rolu i minutazu koja mu je namenjena. Lider u reprezentaciji ne moze da bude, ali ja ga ne krivim zbog toga, to je jednostavno tako. On je ovde bio ubedljivo nas najbolji igrac i svaka mu cast na odigranom turniru koji smo zavrsili na petom mestu.

BB je u Istambulu bozanstvo (sto se ni bi moglo reci za Kalinu, Judoa ili Veselog)... naravno, oni se verovatno ne razumeju u kosarku kao ti.

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...