Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Ocekivao sam dosta od Gudurica, bas je lose odigrao citavo prvenstvo. 35% za 3 i to je napumpao na prvoj utakmici sa Angolom. Mislio sam da ce vise uraditi nakon sto je izasao iz sezone gde je imao 48% za 3. 

Sada dolazi u NBA, ima 24. godine, ocekujem da napreduje u tankerskoj ekipi Memfisa (gde bi trebalo dobiti malo veci prostor) i da postane jos bolji suter, no sto je sada. Takav tip igraca ce reprezentaciji Srbije u buducnosti biti zlata vredan. Na sledecim takmicenjima ocekujem bolju saradnju Jokica i Gudurica. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, AgroUrban said:

. Ali, za razliku od vas sto ste pali nekoliko tiketa zbog njega, meni ovde ceo dan i vece na svadbi 4 Španca "trpaju mooda u usta!" (Oprostite dame), pustaju mi snimke Ljulja kako pogadja preko Bogdana, Brikija, Marka, salju mi snimke u instagram, ako osvoje usrace mi se u zivot. To mi je bata Sale poklonio e bas mu hvala. Nevertheless, napravio je ogroman rezultat sa reprezentacijom, doneo velike sportske radosti, hvala mu, ali vreme je da se pozdravimo.

spacer.png

  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Sale Djordjevic kao trener ce zauvek biti upamcen po povratku bajke u nasu kosarkasku stvarnost. Sa njim se ponovo u nasu kosarku vratila 1995. godina, sa njim smo ponovo dobili onu dozu drskosti i bezpbrazluka kojom smo svima mogli na crtu da stanemo i kazemo: "Kosarka je nas sport. Da, na celu nam pise da cemo sve da vas rasturimo!" 

Izranjavani porazima poceli smo da gubimo veru u ono sto smo decenijama smatrali da je nase. Vise i ne pamtimo ko je sve igrao u tim mucnim godinama. Onda je dosao Sale. Imao je svojih gresaka, malih i prilicno velikih. Ali, zasluge ponovnog vracanja ubedjenja da je kosarka nasa igra su nesto najvrednije i predstavljaju odlicne temelje za buducnos

Sasa Djordjevic, uz Dejana Bodirogu zasigurno najveca legenda srpske kosarke.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, AgroUrban said:

Ali, za razliku od vas sto ste pali nekoliko tiketa zbog njega, meni ovde ceo dan i vece na svadbi 4 Španca "trpaju mooda u usta!" (Oprostite dame), pustaju mi snimke Ljulja kako pogadja preko Bogdana, Brikija, Marka, salju mi snimke u instagram, ako osvoje usrace mi se u zivot.

Mislim da je pravo vreme da im objasniš koncept male srpske svađe među prijateljima. :s_d:

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dugo planiram da napisem jedan post koji se tiče Bogdana i na kraju me je Haos preduhitrio, što je i bolje jer je on to napisao spretnije nego što bih ja umeo.

 

Meni se nijednog trenutka nije dojmila njegova uloga u timu i mislim da je njegova prevelika želja u nekim trenutcima prelazila u nabijanje statistike i gušenje drugih igrača. Za to nije kriv on, ali je uzivao u toj "sam protiv svih" ulozi. Strasno su me nervirale njegove minutaze i broj suteva u prijateljskim utakmicama kao i protiv Angole i Portorika. On je super momak i nestvaran igrač, ali ova uloga koju je imao i koncept repke su potpuno pogresni. 

 

Neko je malopre pomenuo Guduru. On je primer igrača kojeg Sale nije skontao niti je probao. Svi znamo koliko momak može, ali potrebno mu je naci ulogu. On ima specifican mozak i to znam jos dok je bio u CZ, koliko zivaca je pokidao Radonjicu. Ali ako nemas nameru da se bavis njime nemoj ga zvati. Nije mnogo drugacija situacija ni sa Jokicem i Milutinovim. 

 

I ne bih sad da spekulisem jer stvarno nemam nikakve info, samo mi deluje da je doslo do lose atmosfere u reprezentaciji zbog neslaganja vodecih igraca. Govor tela i izraz lica Đordevića mi je sve vreme bio zabribjavajuci. Poslednja Bogdanova izjava u kojoj potvrdjuje da je tesko podneo klupu protiv ARG samo potvrdjuje da su odnosi bili poremeceni. 

 

Bogdan sebe mora da pronadje u drugacijoj ulozi. Dzaba statsi ako ce ostati upamceno da je izabrao lose resenje u poslednjem napadu protiv Litve 15', da se raspao protiv Slovenije u finalu 17'(iako nije kriv za to) ili da je bio prilicno skroman protiv ESP i ARG 19' u odnosu na to koliko je imao loptu u rukama. On je najviše izgoreo u želji da ih sve sam pobedi. Pamte se i drugacija izdanja 14' i 16', ali u potpuno drugacijoj ulozi. Ali to su sve teme za novog selektora.

Edited by Vredni mrav
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Tamburinjo said:

 

Ja mislim da je selektor trebao da mu kaze bas to. Imao si izuzetnu sezonu i neces ici ma koliko ti mislio da si u spreman jer...

 

Zasto? Zato sto to nije jeftina patetika nego ozbiljna stvar a i samo prvenstvo je pokazalo da bi to bila dobra odluka iz vise razloga. 

 

Sto se "govneta od misljenja" tice, meni je npr ovo tvoje razmisljanje (igram za tim uprkos svemu i reprezentacija iznad svega) mnogo blize toj kvalifikaciji, ali ti opet necu reci da ga zadrzis za sebe. 

 

Jer šta?

 

I ne, apsolutno nigdje nisam propagirao taj stav "igram za tim uprkos svemu i reprezentacija iznad svega", i iskren da budem ne znam kako si to zaključio. Samo sam rekao da je odluka o njegovom odlasku sigurno donešena sa razumijevanjem situacije i od selektora i od igrača. Predviđati neke stvari, niti je moguće niti je u nekoj krajnjoj liniji na mjestu, a svi se nađemo u situaciji da donosimo odluke bez potpune sigurnosti kako će one uticati na našu budućnost, i u poslovnom i u privatnom životu. 

 

Tako da, onima koji su i tu situaciju izvukli kako bi "poentirali" i dokazali svoju poentu, ostavljam kvalifikaciju "govno od mišljenja" da se u njoj pronađu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Casaubon said:

 

Mislim da je Kokoskov poprilično slobodan (jer je na poziciji asistenta, i to u Divcevim Kingsima, da se stvari budu lakse) da preuzme tu funkciju, i da je jedino preostalo pitanje želi li to ili ne.

 

 

To nije nikakvo pitanje jer je i to ponavljam jebeni četvrti put, pre 3 meseca izjavio da želi klupu Srbije.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Vredni mrav

Gde si pronasao tu Bogdanovu izjavu? 

Koliko sam ja shvatio na utakmici protiv Argentine, covek je jedva dolazio do daha u 4. cetvrtini, naslonio se na reklame, nikad ga takvog nisam video. Normalno je da ce ga Sale izvesti iz igre. 

 

Takodje bih voleo da znam, kakvu ulogu Bogdana vidis u reprezentaciji, sa samo jednim plejom, jer je Vasa bio skroz u autu? 

Za kog igraca tacno mislis da je ostao uskracen i da je vise morao da drzi loptu u rukama? 

21 minutes ago, Vredni mrav said:

Bogdan sebe mora da pronadje u drugacijoj ulozi. Dzaba statsi ako ce ostati upamceno da je izabrao lose resenje u poslednjem napadu protiv Litve 15', da se raspao protiv Slovenije u finalu 17'

Doziveo sam transfer blama. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Drakaris said:

@Vredni mrav

Gde si pronasao tu Bogdanovu izjavu? 

Koliko sam ja shvatio na utakmici protiv Argentine, covek je jedva dolazio do daha u 4. cetvrtini, naslonio se na reklame, nikad ga takvog nisam video. Normalno je da ce ga Sale izvesti iz igre. 

 

Takodje bih voleo da znam, kakvu ulogu Bogdana vidis u reprezentaciji, sa samo jednim plejom, jer je Vasa bio skroz u autu? 

Za kog igraca tacno mislis da je ostao uskracen i da je vise morao da drzi loptu u rukama? 

Doziveo sam transfer blama. 

 

Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju.  Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao“.

 

A što se tiče uloge, bolje je pitanje kakvu su ulogu trebali da imaju Milutinov i Jokić i da li je postojao bilo kakav plan sa Gudurićem i ako nije zašto je išao na SP.

 

PS nemoj mi leba ti u kvotovima seći rečenice

Edited by Vredni mrav
Link to comment
Share on other sites

A, evo i celog tog Bogdanovog intervjua... 

 

Quote

Bogdan razočaran, svi su krivi, on i Jokić su mogli više
0 Komentara
Reprezentativac Srbije u opširnom intervjuu govorio o učešću "Orlova" na Mundobasketu u Kini.

Bogdan razočaran, svi su krivi, on i Jokić su mogli više
Foto: fiba.basketball
Srbija se danas od 14h sastaje sa selekcijom Češke u borbi za peto mesto na Svetskom kupu u Kini.

Razočaravajući rezultat "Orlova", koji su u četvrtfinalu ispali od Argentine, koja će se sa Španijom boriti za zlatnu medalju.

Bez sumnje, naš najbolji pojedinac na planetarnoj smotri bio je Bogdan Bogdanović, koji se nalazi i na širem spisku kandidata za MVP nagradu.

Bogdan je u Kini postao i rekorder po broju postignutih poena u dresu Srbije na prvenstvima sveta, trenutno je na 152 postignuta poena.

U intervjuu za "Sportski žurnal" govorio je o porazima od Argentine i Španije.

"Dobiješ sve nebitne utakmice, pravi se atmosfera, sve je super. I onda izgubiš. Ne može niko da se krivi. Odnosno, svi su krivi. Kada se desi nešto loše svakog možeš da okriviš za njegov deo posla. Nije tako samo u sportu, mada je ovde čak i drugačije. Možeš da imaš najbolji dan, ali da izgubiš, jer je neko drugi imao malo više sreće, talenta, želje. Bude ti krivo kada se setiš sa kakvom ekipom  došao ovde. Ali uvek je tako. Kada si na papiru najjači, nešto će se desiti, nešto se neće poklopiti. Mi smo tri puta uzeli srebro i realno je da smo sada zaslužili zlato. Međutim , tome moraš da se posvetiš, da se napravi neka žrtva. Ne kažem da mi to nismo radili, ali verovatno nešto nije bilo kako treba", rekao je Bogdanović.

Nakon serije ubedljivih trijumfa, Španija nam je stala na put u poslednjem meču druge faze.

"Mi smo bili toliko dominantni protiv svih ekipa do meča sa Španijom da nije bilo straha od poraza. Osećaš se nepobedivo, igraćeš finale sa Amerikancima. Meni to Lično, nije bilo u glavi, uvek imam oprez, ali košarka nije individualni sport. Sigurno da neki igrači nemaju to iskustvo kada si stvarno favorit. To je novo što smo naučili, da osetiš kako je kada svi pumpaju da si najbolji i očekuju da ćeš dobiti svaku utakmicu. Nije kao ranije, kada uđeš u četvrtfinale  pa si već srećan i razmišljaš o sledećoj utakmici. Sada su svi samo čekali meč sa Amerikom", izjavio je bek Sakramento Kingsa.

Ističe da smo bolja ekipa od Španije, kao i da možda Nikola Jokić nije u potpunosti iskorišćen.

"Nadmudrili su nas. Stvarno verujem da nisu bolji kvalitetom. Uvek bih pre izabrao naše igrače nego njihove. Imaju na nekim pozicijama možda bolje, ali selokupna slika - birao bih našu ekipu. Duže vremena su zajedno. Možda nismo iskoristili Jokića potpuno. Imali smo našu igru koja je davala rezultat do tada. Ali došla je jedna utakmica, takvo je prvenstvo. Stvarno smo bili u šoku", dodao je Bogdan.

Nakon toga, šokantan poraz od Argentine u četvrtfinalu.

"Bili smo fokusirani, svi smo znali kakva je cena tog meča. Zbog toga smo i došli u Kinu. Ne znam kako je bilo drugima, ali ja sam se osećao fenomenalno. Sve je bilo super, ali...Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju. Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao". Ako postoji igrač na svetu koji ne razmišlja tako, on ne želi da se bavi košarkom. Kod nas nema takvog. Svako hoće da igra duže, jer misli da je baš sledeći napad njegov. Opet, teško je pričati šta je tačno. Jer, kada se izgubi, svako može da analizira iz svog ugla šta se desilo.  Ako bi svako izneo svoj problem i stavio ga na prvo mesto, bilo bi svima bolje", rekao je reprezentativac Srbije.

Ističe i da nije bilo problema između igrača, iako se tako pretpostavljalo u srpskim medijima.

"Sve je u redu. Nemamo mi takve odnose da se neko među nama ne gotivi", kaže Bogdanović.

Za kraj, ističe da je ovo neuspeh reprezentacije Srbije, ali kako kaže, ne i tragedija.

"Razumem ja ljude, ali možda sam i ja morao da uradim bolji posao. Mada, zaista verujem da nisam nikoga uskraćivao. U drugačijim su ulogama bili svi momci. Ne može neko da igra po sistemu iz klubova. Mi moramo da se složimo i slušamo našeg trenera. Što smo stvarno radili, tako da nije bio problem ni u tome. Jednostavno, desilo se loše, a onda i mi tako izgledamo. Jeste neuspeh to svako zna, ali nije tragedija", zaključio je Bogdan Bogdanović.


Hajde samo da sada ne svaljujemo bilo šta na Bogdana... od 2015 on sluša o tom poslednjem šutu protiv Litvanije koji je promašio. Sad dođe nikad spremniji, ubacuje i levom i desnom, i zapravo ga ima svuda po terenu. Ajde da ne bude sad da je sebičan i da drugi zbog njega nemaju prostora... 

 

 

P.S. @Vredni mrav  Ovo ne znači da si ti rekao da je sebičan, ali ako se produbi diskusija tipa ''Uživao je u ulozi 'sam protivh svih'...'', plašim se da će se vrlo brzo doći do takvog okvira. Slažem se da ovakvo slaganje igre u reprezentaciji nije dobro, ali nije samo ni do selektora, ima tu igrača koji nisu baš odgovorili zadatku na pravi način. 

Edited by Milisav
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Son_of_a_gun said:

Na Areni sad rekoše da se spekuliše da će Kokoškov biti novi selektor. Odakle im informacija i ko spekuliše moraćete njih pitati.

Spekulacije u našim medijima uglavnom znače samo puste želje - voleo bi i ja Kokoškova, samo nisam siguran koliko je to realno. 

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, Vredni mrav said:

Meni se nijednog trenutka nije dojmila njegova uloga u timu i mislim da je njegova prevelika želja u nekim trenutcima prelazila u nabijanje statistike i gušenje drugih igrača. Za to nije kriv on, ali je uzivao u toj "sam protiv svih" ulozi.

 

56 minutes ago, Vredni mrav said:

a se raspao protiv Slovenije u finalu 17'(iako nije kriv za to) ili da je bio prilicno skroman protiv ESP i ARG 19' u odnosu na to koliko je imao loptu u rukama.

Preteške reči.

 

Protiv Španije i Argentine je uzeo manje šuteva nego protiv Italije, Amera i Čeha. Šut protiv Španije 9/14, protiv Argentine 6/13. Protiv Španije i 6 asistencija, protiv Argentine 2..

 

Šut ostalih igrača protiv Španije zbirno 12/38 - 32%. Protiv Argentine 22/54 - 41%. Protiv Španije je imao jednu od naših 17 a protiv Argentine jednu od timskih 16 izgubljenih lopti? Koga je on to ugušio i kako je tačno nabijao statistiku? Tako što su ostali promašivali zicere i otvorene šuteve, gubili lopte u serijama ili dodavali jedni drugima da ne bi morali da šutnu?

 

Koji je to tačno raspad protiv Slovenije? 22 poena uz šut 9/21 (od čega je par promašaja je usledilo na kraju kad je već umrEo). 5 asistencija i svega jedna izgubljena lopta (od timskih 9). To baš i nije definicija raspada.

 

Ovde na forumu se pisalo da je Bogdan nestajao u nekom periodu. Sad ispada da je gušio. Zbog čega su se primećivali prazni minuti u njegovoj igri? Pa zato što niko nije iskočio da ih popuni.

 

Gudura treba da se izbori za svoje mesto. To se ne radi promašajima otvorenih trojki ili zicera, fintiranjem vazduha ili dodavanjem prvom do sebe ili protivniku. Na dva takmičenja se našao u situaciji da je manjak bekova u timu i nije istupio iako je bilo prostora koliko hoćeš. Najmanje je njemu Bogdan problem.

 

Od igrača koje je poveo Sale se jedino ogrešio prema Milutinovu, jer ga je loše koristio u tim ključnim utakmicama. Ostale greške vezane za utakmice su više usmerene ka timu u celini.

Edited by 34Barkley
greška u broju
  • Like 14
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Vredni mrav said:

 

Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju.  Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao“.

 

A što se tiče uloge, bolje je pitanje kakvu su ulogu trebali da imaju Milutinov i Jokić i da li je postojao bilo kakav plan sa Gudurićem i ako nije zašto je išao na SP.

Ja ne vidim u toj izjavi nista sto bi asociralo na netrpeljivost izmedju Bogdana i selektora. A kasnije je rekao i ovo :

"Sve je u redu. Nemamo mi takve odnose da se neko među nama ne gotivi" 

 

Zasto bi bio kontradiktoran? 

 

Jokic je imao dovoljno lopti, slobodu. On je stvarao dosta otvorenih suteva. Nikola tako igra i u NBA, samo sto tamo nesto i mogu da pogode. 

Milutinov nije nikakav ballhandler, samim tim i ne treba da drzi loptu u rukama. O Guduricu sam vec pisao, potpun raspad. 

 

Bogdan je igrao fantasticno, cak mislim i da je morao i jos vecu ulogu da preuzme. 

 

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, 34Barkley said:

 

Preteške reči.

 

Protiv Španije i Argentine je uzeo manje šuteva nego protiv Italije, Amera i Čeha. Šut protiv Španije 9/14, protiv Argentine 6/13. Protiv Španije i 6 asistencija, protiv Argentine 2..

 

Šut ostalih igrača protiv Španije zbirno 12/38 - 32%. Protiv Argentine 22/54 - 41%. Protiv Španije je imao jednu od naših 17 a protiv Argentine jednu od timskih 16 izgubljenih lopti? Koga je on to ugušio i kako je tačno nabijao statistiku? Tako što su ostali promašivali zicere i otvorene šuteve, gubili lopte u serijama ili dodavali jedni drugima da ne bi morali da šutnu?

 

Koji je to tačno raspad protiv Slovenije? 22 poena uz šut 9/21 (od čega je par promašaja je usledilo na kraju kad je već umrEo). 5 asistencija i svega jedna izgubljena lopta (od timskih 9). To baš i nije definicija raspada.

 

Ovde na forumu se pisalo da je Bogdan nestajao u nekom periodu. Sad ispada da je gušio. Zbog čega su se primećivali prazni minuti u njegovoj igri? Pa zato što niko nije iskočio da ih popuni.

 

Gudura treba da se izbori za svoje mesto. To se ne radi promašajima otvorenih trojki ili zicera, fintiranjem vazduha ili dodavanjem prvom do sebe ili protivniku. Na dva takmičenja se našao u situaciji da je manjak bekova u timu i nije istupio iako je bilo prostora koliko hoćeš. Najmanje je njemu Bogdan problem.

 

Od igrača koje je poveo Sale se jedino ogrešio prema Milutinovu, jer ga je loše koristio u tim ključnim utakmicama. Ostale greške vezane za utakmice su više usmerene ka timu u celini.

Ako cele pripreme i meceve protiv slabijih protivnika gradis oko 1 igraca, nemoj da ocekujes da ce drugi da iskoce kad je frka i kad su muda u procepu. Nikako Guduri ne moze BB da bude problem. Ali je selektor na pripremama razigravao BB, a ne Guduru. Da ne pricam sad ponovo o Nedovicu. BB je najbolje partije pruzao kad je imao podrsku Teodosica. Na selektoru je da mu tu podrsku napravi u nekome.

 

Pitao si me za Sloveniju. On je fizicki bio na izmaku snage i trpeo je batine i zato nista ne zameram. Mi smo vodili 82:80 3 min pre kraja. Oni su napravili seriju 10:0, za to vreme Bogdan je promasio 2 trojke, 1 polaganje i na jos 1 polaganju dobio blokadu. Uz to Kuzmic je promasio 2 bacanja u neverovatnom trenutku i Mačvan je polomio tablu dok je bio sam na šutu. Sve se to desilo negde od 36. do 39. minuta utakmice.

 

Ja ne mislim da je Bogdan sebičan, on radi ono sto je selektor zamislio, a pritom ima samopouzdanje i želju. Ali ispalo je da je BB bio veci faktor protiv Angole i Portorika nego protiv Argentine i desilo se da najvise vremena provede na klupi u najvažnijim trenutcima na prvenstvu. Dakle potpuni promašaj sa njegovom ulogom na prvenstvu.

 

A posto sam odgledao poslednju cetvrtinu finala sa Slovenijom, prvo sam primetio ogromnu energiju Đorđevica pored terena. Bukvalno kao da nije isti čovek vodio EP i SP.

Edited by Vredni mrav
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Swift Pancakez said:


da li bi pre na ovom prvenstvu gledao nedovica ili guduru npr?

 

Nije sporno da je Guduric odigrao vrlo slabo prvenstvo i da kod njega postoje izvesni problemi sa samopouzdanjem. Sa druge strane, jednako je fakat i da je znacajno napredovao u Feneru i da je sada kompletniji igrac nego sto je to bio pre godinu, dve, tri. Nazalost, na ovom SP nismo dobili od njega ono sto smo ocekivali, alo to jednostavno nije dovoljno da bih prednost dao 10x manje kosarkaski inteligentnom igracu koji ima brzinu koju ne zna da iskontrolise, promenu pravca sa kojom ne zna sta ce, skocnost iz koje ne uspeva da izvuce prednost... Ne vidim zasto bih Guduricevu izgubljenu loptu zbog oklevanja menjao za Nedovicevu koja dolazi nakon idiotskog slaloma posle neke od 1na5 epizoda. Defanzive da se ne doticem.

 

3 hours ago, Guru said:

 

Reč je o tome da je posle Bogdanovića naš najkvalitetniji igrač na toj poziciji i da je za razliku od ostalih bekova u stanju da ponudi nešto drugačije. To da li je opravdao hajp je potpuno nebitno, dečko je postao odličan evroligaški igrač, koji kada je zdrav apsolutno ima kvalitet za 12 reprezentacije.

 

Ovde se ne mozemo sloziti. Niti je on za mene najkvalitetniji nas bek posle Boba, niti ZAISTA nudi nesto drugacije. Kao sto rekoh, kod njega je sve u domenu ideje, koncepta - kao super, evo sad ce da pretrci ove kad nas stegnu u odbrani i oduzmu prostor i dace nam dodatne opcije, a na parketu se to svede na mozga bez jurnjavu i festival brzo prodatih lopti koji userava momentum. Ne, i da je bio ovde sada umesto ili zajedno sa Guduricem, apsolutno nista se ne bi promenilo. Nikakvih garancija nema da bi izgledao ista bolje od Marka, to je samo puka pretpostavka i wishful thinking jer > kazes postao odlican EL igrac, super, isto, a kudikamo i vise vazi i za Gudurica i sta smo dobili u Kini..? Kao da svi ovde ne znamo da bi se po forumu isto tako kukalo za Markom da su kojim slucajem uloge bile zamenjene i pisalo kako je on MORAO da ide jer nemamo boljeg beka and so on. Ostavimo to.

 

2 hours ago, SunZero said:

 

ovo je najdetaljniji moguci opis Gudurica

 

imenuj boljeg domaceg beka (Bogdan excluded)?

 

Guru brzi

 

Nikako ne moze biti. Gudurica nikad nije pratio hajp nikakav, za ovo sto je postigao izborio se sam, iz relativne anonimnosti. 

 

Uz sve svoje limite, Gagi bi kod mene takodje dobio prednost (povrede da apstrahujemo, svakako da je sada veliko pitanje i kad se vrati sta ce od njegove igre koja je vec pretrpela decline zapravo ostati). Raznorazne Vanje je neozbiljno pominjati sada. 

 

Daleko od toga da je Nedovic najgori bek sa nasim pasosem, tu je u najuzoj konkurenciji za 12, no naprosto nije neizostavni core piece ili siguran putnik na svako veliko takmicenje. Ako se vec Guduricu pamti svaka greska koju je ikad napravio u dresu repke, hajde onda da budemo toliko posteni i ne pravimo se kao da i tog Nedovica nikad nismo gledali u reprezentativnim akcijama i imamo selektivnu amneziju.

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Bogdanovic prosto nije lider i nikada to nece biti. On je dobar volume scorer, kada ga krene spasavaj se ko moze. Nije ni koriscen dovoljno dobro i nije dovoljno svez na kraju kada nam najvise treba da ubacuje svoje suteve (za to nije kriv).

 

Odigrao je vrhunski turnir, ali osecaj kao kad gledas Hardena protiv GSWa - znas da ce da natrpa i znas da ce da izgubi. Mi smo ovo mogli da osvojimo sa Jokicem Betmenom i Bogdanom Robinom, i uz giljacku rolu ostalih, mnogo stvari je nedostajalo, ovo peto mesto cak i maskira koliko smo mi zapravo bili daleko na mora se reci verovatno najslabijem Svetskom prvenstvu u kosarci po kvalitetu u 21. veku.

  • Like 2
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Ne može da bude nabijač statistike neko ko šutira 50%, od čega veliki broj trojki, ima jednu izgubljenu loptu i 5 asistencija u proseku, a pritom nema ogroman procenat uzetih timskih šuteva. Imaš ubicu u timu, koji ne maši i ne greši, kako da ne gradiš igru oko njega? U bukvalno svakom timu na SP bi on imao sličnu ulogu.

 

Protiv slabijih protivnika je po 20 minuta provodio na klupi, imali su ihahaj vremena da se uigraju bez njega i nađu sebi ulogu. Ali treba istupiti, jbg.

 

Protiv Slovenije je promašio na kraju jer je ceo svet znao da idemo na njega i da će sve da urade da ga spreče. Nije se sakrio, par promašaj ana kraju nakon vrhunskog prvenstva i solidne utakmice nije definicija raspada. Preuzeo je odgovornost u osakaćenom timu. Kao što je preuzimao odgovornost protiv Rusa u polufinalu ili davno protiv Batuma. Raspao se u onim finalima sa Amerima, ali to je druga dimenzija priče.

 

Nešto drugo je u pitanju, zbog čega se stiče takav utisak. Ona autističnost njegove igre koju je meda pomenuo. On nije sebičan niti samoživ, nego je nekako izolovan od amplituda tima (ne 100%, naravno). Njegove dobre ili loše igre su rezultat njegove borbe sa sobom i svojim demonima, ne pada zato što se tim pogubio niti ga podiže rapsodija igre ostalih. On registruje loše periode tima, ali to mu je samo signal da treba da pokuša da ga izvadi iz kanala, dodatnom snagom, ali ne utiče na to u kojoj je fazi njegova igra. Tačnije, utiče posredno jer mora da se dodatno troši, ali zavisan od frekvencije tima.

 

Zato i mislim da nije materijal za kapitena, jer mu treba neko kome će da veruje a ko će opet da više oseća i diše u ritmu tima. Kao što je bio Teo (ili Gagi u KKP), koji je imao Pefija kao dodatni sopstveni korektivni faktor. Ali to je neka druga priča.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Drakaris said:

Ja ne vidim u toj izjavi nista sto bi asociralo na netrpeljivost izmedju Bogdana i selektora. A kasnije je rekao i ovo :

"Sve je u redu. Nemamo mi takve odnose da se neko među nama ne gotivi" 

 

Zasto bi bio kontradiktoran? 

 

Jokic je imao dovoljno lopti, slobodu. On je stvarao dosta otvorenih suteva. Nikola tako igra i u NBA, samo sto tamo nesto i mogu da pogode. 

Milutinov nije nikakav ballhandler, samim tim i ne treba da drzi loptu u rukama. O Guduricu sam vec pisao, potpun raspad. 

 

Bogdan je igrao fantasticno, cak mislim i da je morao i jos vecu ulogu da preuzme. 

 

Ja tu slobodu ne videh na samom turniru, Jokic je  ovde bio  desno i levo  smetalo, Djordjevic nije znao sta da radi sa njim niti kako da ga iskoristi u napadu, a moze da se iskoristi na hiljade nacina i kao skorer ,razigravac,kombinacija svega. Tuzno je sto ga je bolje koristio 2016, barem na onom olimpijskom  kvalifikacionom turniru, nego  li  ove godine, gde je  sada duplo bolji igrac.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Bogdan je odigrao na  MVP nivou celo SP, tu nema dileme. 
Na SF skali za celo prvenstvo ima 5 zvezdica, jedini koji se pojavljivao na svakom mecu, potpuno nebitno da li je to Angola ili Spanija.

Nadamo se da ce da prenese ovo u NBA ligu, mislim tesko da ce sve da prenese posto su ovo all star brojke 55%fg 50 za 3% na 8 pokusaja i 80%ft. Ali neka prenese 70% i bice odlicna sezona, ovo mu je 3 sezona tada najcesce igraci prave iskorak.
(boli srce kao ciganin da pisem ovo ali jbg sta cu)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Putuj igumane i srećno u Virtusu. Hvala bogu se sam odlučio da ne produži ugovor, jer reprezentaciji treba neko stručno potkovaniji, savremeniji i koji je u stanju da vodi i one igrače koji ne potpadaju tako lako pod famu legende.

 

Đorđević je u teškom trenutku preuzeo reprezentaciju i uspeo da ponovo izgradi kult iste. I na tome večito mu hvala. Ali to ipak više spada u domen marketinga. Možda je trebao on da bude predsednik saveza umesto istetovirane ispičuture i prethodnika. Ali stručno, pogotovo taktički, je svo vreme ipak bio tanak. Da je proveo par godina kao asistent Žoca ili Ivkovića, bila bi druga priča. Prebrzo je uleteo bez odgovarajuće pripreme. Neke stvari su bile vidljive već duže vremena onome, koji to želi da vidi. Uspesi su to prekrivali, tačnije Teovo prisustvo je mnogo što-šta prekrivalo.  Sada će ga Teo i Pefi vaditi (prekrivati njegove nedostatke) u Virtusu. Osnovu ove generacije je postavio još Ivković, Sale legenda je samo nasledio, to ne treba zaboraviti. Mi smo protiv Španaca i Argentinaca, pored indisponiranosti pojedinih igrača. najviše pukli na tome što se naš skauting bazirao na USA i zaboravio sve ostale. A špance makar dobro poznajemo. Nedostajao je pravi skauting, taktička i psihološka priprema slaba i ismo imali reakcije/rešenja na njihove poteze tokom meča. Makar da im je seckao momentum koliko god može sa TO. On se tokom tih mečeva pasivnije ponašao negi i pojedini igrači. Čak i tokom sa velikom razlikom dobijenih mečeva je više vladao haos nego jasna organizacija u timu. Retko ko je tu znao svoju ulogu, a i to što je određeno je loše određeno. Posebna priča neiskorišćavanje Jokića i Milutinova. Ali upravo razlike u nekim mečevima su svima zamutile percepciju.

 

Sve se to lepo videlo i na kvalifikacijama i da nas Grčka nije pustila odnosno poslala šestopozivce možda se čak ne bi ni kvalifikovali. Uz taktičku nepotkovanost mu je i selekcija na momente bila diskutabilna. Njegovo forsiranje određenih igrača, koji su ili bivši igrači ili nikada nisu ni bili igrači, se graniči sa kriminalnim odnosom prema reprezentaciji. Nekima se uz svo poštovanje za minuli rad trebalo zahvaliti a neke nikada ni zvati. U trećepozivce za kvalifikacije je stvarno mogao da ubaci i par mlađih domaćih igrača mesto nekih levaka, koji igraju u levim evropskim timovima. Od "domaćih" on je pokušao da promoviše Iliju Đokovića, madre mia kakav fail.

 

Da se ne ponavlja sve već rečeno, velika igračka legenda, dobar motivator (ali ne i psiholog), ali slab selektor i prvi trener. U kombinaciji sa ekipom, koja ga prati, to je kad-tad moralo doći na naplatu. Nije bio Teo tu da pokriva neke stvari, uz izostanak Gagija i Kaline, to je bilo dovoljno da kiksnemo.

 

Ipak, povratkom kulta reprezentacije je uradio veliku stvar na kojoj neki potkovaniji i stabilniji trener može da nadogradi priču. Nekim igračima se stvarno treba, uz svo dužno poštovanje, zahvaliti. Bobi, Braduljica, Simonović su zreli za reprezentativnu penziju, Birču nikada nije trebalo ni zvati. Za kvalifikacije za OI novi coach će imati još uvek pool odličnih igrača: Tea, Jovića, Vasu, Bogdana, Jokića, Milutinova, Kuzmića, Smailagića, Gagija, Mačvana (valjda će se oporaviti i vratiti u formu), Bjelicu, Kalinića, Nedovića, Lučića, Micova (i pored godinica, ima taj još šta da pruži), Gudurića (ako mu Ameri isperu vodu iz ušiju i stabilizuju ga), možda i Dangubića i Lazića i da se probaju i eventualno polako uvode neki mlađi tipa Simanić, Dobrić, Marinković, Jaramaz, Mišković, Apić, Avramović. Možda se i Zagorac najzad stabilizuje. Izbora za kvalifikacije za OI znači ima, treba da se nametne zdrava konkurencija (to bi posebno Guduriću godilo, da se malo trgne), za kvalifikacije za sledeće svetsko prvenstvo će uz Fibine prozore biti teško da se uhvate igrači obzirom da su ambicije Zvezde i Partizana narasle a i Bayern i Himki nam ne odgovaraju u Euroligi. Neka novi trener nađe neka rešenja, samo da nisu Raduljica, Simonović, Birča, Bobi, Peno, Đoković i sl.

Edited by Akiro
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...