Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

31 minutes ago, riviera said:

posmatras previse ovu situaciju jednostrano i preterano simplifikovano gledajuci je samo kroz brojke i sto je najgore uzimajuci u obzir samo jedan aspekt igre i to ti pise neko ko uzima dosta statistiku u obzir (naprednu i nazadnu 😀).

 

pokusacu jos jednom i tu zavrsavam na ovu temu sa moje strane.

 

argentinski sastav i njihovi igraci nisu neko sa kim bi srbija smela da bude u ozbiljnom rezultatskom deficitu u toku vaznog dela meca, napucavajuci se u ocekivanju ko ce da ima vrucu ruku taj dan (sto se nije ni na tom mecu desilo iako mozda neko tako vidi situaciju) po cistom parametru kvaliteta kojim nas sastav raspolaze a koji manjka argentinskom sto ce se nadqm se i potvrditi protiv selekcije trikolora sutra.

 

ne mislim da su oni los tim ali ne spadaju u repke sa top talentom i sam vrh svetskih selekcija a manjak kvaliteta su nadoknadili velikom borbenoscu (pogledati otvaranje meca kad su nas jednostavno od nemoci faulirali) i koristeci ogromne rupe koja im je otvarala nasa porozna ako se uopste i moze nazvati odbrana sa dvojicom teskih centara i sporim bekovima i krilima. dalje nije bitan samo krajni rezultat vec kada ih igraci postizu da li u aktivnom delu utakmice ili u garbage time-u kada je utalmica vec odlucena. gaucosi su taj mec u najvecem delu trajanja potpune neocekivano s obzirom na kvalitet igraca  u najvecem delu meca drzali pod kontrolom zahvaljuci pogresnoj koncepciji nase igre i poprilicno losoj mentalnoj pripremi nasih igraca sto su i sami priznali da im je bilo tesko da igraju pod bremenom favorita a na terenu smo i videli da smo klasicni frontrunner-i. kad smo u vodjstvu ili kad su takmicarski utakmice manje vaznosti igramo opusteno a pod pritiskom vaznih utakmica pogubljeno i preplaseno.

Sve si sefe u pravu. I za borbenost, i teske centre i spore bekove. 

Isto, da se nisu masili ziceri, i da je pogodjena pokoja otvorena trojka, druga bi se pjesma pjevala. Niti bi lopte ispadale iz ruku, niti bi se bacali pasovi protvnicima u ruke, niti bi se preskakali sutevi i uvaljivali krompiri saigracima. 

Potencira se Bogdan i njegovi uzeti sutevi. Pa ko je branio ostalim da sutiraju. Da je Gudura isporucio sto je trebalo, da nismo cekali Lucu do revijalne utakmice, da je Jokic agresivnije napadao kos, a ne trazio atraktivne asistencije... 

Kad se gubi, trener je kriv, tu nema greske. Ali mozda je period priprema bio kratak da bi se ekipa prilagodila Jokicu, a i on njima (da osjeti koji pas mogu uhvatiti a koji ne). 

 

Edit: I da nije Bjelica prodao kad se najvise od njega ocekivalo... 

Edited by mirko_pet
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pa nisam ja otišao u krajnost sa šutem za tri poena, već Stef Kari, Majk Budenholzer (koji je od tima sa najmanjim brojem pokušaja za tri poena za samo jednu sezonu napravio drugi tim lige po šutevima trojki) i još onoliki autoriteti u svetu vrhunske košarke... Ja samo notiram ono što vidi svako ko ima čulo vida, a što potvrđuju i brojevi.

 

Na kraju krajeva, kada uzmemo sve utakmice eliminacione faze (zaključno sa današnjim utakmicama), posle kojih nema popravke, možemo da pokušamo da pronađemo reprezentaciju koja je postigla manje trojki i eliminisala onu koja je postigla više (bez obzira na procenat šuta)... Pa kad je ne nađemo, jer ne postoji, biće nam valjda jasno o čemu je reč.

 

Možemo i da krenemo linijom manjeg otpora, pa da pomislimo da je u pitanju puka koincidencija, ali mi takvu pomisao, priznajem, otežava broj godina koje sam nakupio.

 

Jer, što sam stariji, sve manje verujem u koincidenciju. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja se ipak ne slazem da je ova USA toliko slaba, oni su imali u dzepu 1/2 gde bi pregazili ARG i vrvt imali neki egal u finalu. 

 

Od ovih igraca sigurno da 3-4 imaju mesto i u najjacem njihovom timu, otkazalo je 10ak najboljih, mnogo pehova su imali, ali ovo nisu amateri. Kostalo ih je sto su imali preslab reket, a ja ne znam za neku ekipu da je na bilo kom nivou imala kantu od reketa a da je bila šampion bilo čega.

Link to comment
Share on other sites

Selektor u vezi izjave u kojoj je zabrinut za amere bez Devine intervention kada se sretnemo:

 

"Ako oduzmete ironiju iz mog arsenala oružja kao trenera, onda mi nije mnogo preostalo. To nije bilo uvredljivo. Naprotiv. To sam rekao kako bih svojim igračima uneo sigurnost i samopouzdanje. Ne verujem da sam uvredio bilo koga, svaki takmičar je slobodan da govori ono što mu je na umu. Možda smo danas potvrdili tu malu rečenicu koju sam izgovorio","

 

Saletov Mundobasket project check-list danas :

 

- da pozovem Joku da ne budem i sujetna prevara, a de ću ga...otom, potom - ček

- da ipak povedem 4 centra jer po nečemu i kolege valja da me zapamte - ček

- da pobedimo dream-team pa nek košta šta košta - ček

 

bonus edit nakon španije:

- da u Kini obezbedimo bar učešće na OI........................ček - ajte malo... uvek sam govorio da idemo utakmicu po utakmicu.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, MilošVB said:

Potcenjuje se ova pobeda protiv Amera.Velika nesrazmera u kritikama u porazima i pohvala u današnjoj pobedi na primer.

 

Sasvim je logicno da se pravi razlika izmedju ful takmicarskih koje podrazumevaju borbe za medalje i utakmica koje se igraju za puki prestiz i popravljanje utiska. Strava je sto smo dobili ovo, svakako je bolje nego da nismo, ali tamo gde se izvlace premije nasih lozova nema, a to je jedino sto je bitno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Ta'veren said:

 

Citaj pazljivije, momce. Nigde nisam napisao da tako svi rade. Niko od njih se ne nalazi u istoj poziciji i nema istu ulogu u repki, pa i tako nece u isto vreme da se povuce. Nece sigurno da se povuce pre vremena, ako nema dostojnu zamenu na njegovoj poziciji.

 

Mislim da je glupo da se bilo kome obracas sa momce osim ako ne uzivas u zasluzenoj penziji.

 

Ko ima dostojnu zamenu, Markovic? Ta dostojna zamena je igrac cija karijera je obelezena hronicnom povredom ledja, igrac koji je zbog toga propustio finale pa smo maltene igrali samo sa Bogdanovicem na 1, igrac koji bi itekako mogao da se povuce da bi produzio sebi karijeru u inostranstvu.

 

Cinjenica je da su spanski i argentinski reprezentativci svojim dugotrajnim trajanjem doprineli da te zemlje godinama imaju reprezentacije u vrhu svetske kosarke, dok kod nas svako ko predje 30 godina dize ruke od sebe, sto je takodje posledica besomucnog igranja u tinejdzerskom uzrastu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

 

Sasvim je logicno da se pravi razlika izmedju ful takmicarskih koje podrazumevaju borbe za medalje i utakmica koje se igraju za puki prestiz i popravljanje utiska. Strava je sto smo dobili ovo, svakako je bolje nego da nismo, ali tamo gde se izvlace premije nasih lozova nema, a to je jedino sto je bitno.

Ne bih da zvuči kao fraza,ali ne može da bude nebitna pobeda protiv Amera,pa makar došli u rezervnom sastavu.Mislim sport generalno se igra da bi se pobedilo u utakmici,bila ona za medalju ili ne.Ja se sećam kako smo(klub u kojem sam trenirao) se ložili kada smo pobedili po jednom Partizan i Zvezdu na juniorskom turniru u košarci,iako smo završavali uvek na donjoj polovini tabele,ili pobede protiv nekih nabeđenih glava na basketu u kraju...Poenta sporta je u takvim stvarima za mene.A medalja,bilo ih je i biće.

 

Razumem ja naravno tebe,ali i dalje smatram da je nesrazmera u kritikama i pohvalama ogromna i da ljudi nisu baš svesni kakvu smo pobedu napravili.

Edited by MilošVB
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sale Djordjevic, pre 3 godine:
 
Ponosan sam na ovu ekipu i na partiju koju je pružila. Pre dve godine na Svetskom prvenstvu izgubili smo 36 razlike, danas je bilo 30. Možda za 10 godina budemo igrali egal sa njima
 
Kad je finale?
Nije ukalkulisao dešavanja u FIBA i koliko je igračima postalo opterećenje reprezentativno angažovanje, pa je egal meč došao brže nego što je predvideo, protiv američkih treće i četvrtopozivaca.
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, dekkard said:

 
Kad je finale?
Nije ukalkulisao dešavanja u FIBA i koliko je igračima postalo opterećenje reprezentativno angažovanje, pa je egal meč došao brže nego što je predvideo, protiv američkih treće i četvrtopozivaca.

 

@mmajstor  se malo primirio i uredio posle jučerašnjeg upozorenja, a ti si nam i dalje u nekom rant modu, samo što umesto majstora juriš druge ljude po temi...  al da barem diskutuješ nešto, nego ti je svaki upis sličan prethodnom, Djordjević nema pojma, amerikanci trećepozivci.... Ajde da uzmemo, jedan dubok uzdah, popijemo čašu vode, dogovorimo se šta i kako ćemo... a ovako ćemo da se dogovorimo; malko smanjiš hiperprodukciju upisa ovog tipa jer smo te skontali pre mesec dana, da ne kažem još na prošlom forumu i samo rafalno ispaljuješ upise različite forme a iste sadržine...  i ond kad nekome pukne trpilo, pa skoči na tebe da ti objasni neke stvar, istog sekunda će se stvoriti lynch mob koja će da te juri i proganja, a tema će da nam bude nečitljiva, pa će onda da se neko umeša na tvoju stranu i onda kolege i ja da se hvatamo lopate i creva da počistimo tu za vama šta ste imali...al i da naplatimo čišćenje, a emotivno teško podnosimo svi sve ovo oko reprezentacije. 

Ajmo malo lopta dole, smisleniji postovi i to, jer ću se ja prvi napraviti lud i nijedan post sa MOP-a ti neću pustiti više, pa kukaj i plači do sudnjeg dana... a do sada su ti pa brat bratu jedno 99% upisa prošla, al pretera brate i to debelo pretera. Vidiš koliko mi je upis? E toliko si preterao.

Edited by Stondisha
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jos vise pece i boli, ne popusta uopste. Jer smo jebeno mogli da uzmemo to zlato...

Jos samo fali da oni  Spanci budu prvi, da se kamenjar Rubio cereka sa zlatom.

Sad lepo da se taj Mozzart otvori i pljune kintu za kvalifikacioni turnir. Neka im ponude reklamu koja bi se iz svemira videla.

Edited by Stondisha
odvratni španci
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

Igrali smo protiv Amerikanaca, a to nije vest. I pobedili smo, to je već nešto, bez obzira na okolnosti. U životu mi nije bilo teže da gledam neku košarkašku utakmicu. Ne znaš da li da proslavljaš koš srpske reprezentacije. Jer, svaki novi dobar potez, asistencija ili pogodak, podsećaju koliko su ovi momci dobri i koliko su mogli da naprave u Kini.

O karakteru i košarci

Edited by zoe Bg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, berti said:

Jos vise pece i boli, ne popusta uopste. Jer smo jebeno mogli da uzmemo to zlato...

Jos samo fali da oni  Spanci budu prvi, da se kamenjar Rubio cereka sa zlatom.

Sad lepo da se taj Mozzart otvori i pljune kintu za kvalifikacioni turnir. Neka im ponude reklamu koja bi se iz svemira videla.

 

Sem sto bi organizovanje kvalifikacionog turnira bilo prakticno zicer za plasman na OI, to je jedan populisticki zicer kakav AV sigurno nece propustiti. Sta je 3 miliona evra za ekonomskog tigra, ako ce zauzvrat da padne jos neko zahvaljivanje, a mozda i slikanje sa miljenicima nacije? Tako da mislim da nema sumnje da ce drzava pljunuti koliko god da treba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Duh koji lebdi said:

 

Sem sto bi organizovanje kvalifikacionog turnira bilo prakticno zicer za plasman na OI, to je jedan populisticki zicer kakav AV sigurno nece propustiti. Sta je 3 miliona evra za ekonomskog tigra, ako ce zauzvrat da padne jos neko zahvaljivanje, a mozda i slikanje sa miljenicima nacije? Tako da mislim da nema sumnje da ce drzava pljunuti koliko god da treba.

Hm, ako se desi neko čudo na izborima, možda će se neko drugi slikati?  🏆

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Poodle Care said:

Aleksandar Đorđević najvjerovatnije će napustiti poziciju selektora Srbije nakon Svjetskog prvenstva u Kini, piše beogradska Politika.

 

ovo bi me razocaralo i vise od toga kako je zasrao ovo prvenstvo
da pobegne sad kao cka da se posveti svom novom projektu
sem naravno ako nije izbio neki picvajz pa ga gro igraca vise ne zeli za vodju

 

a svakako cemo ga od blata praviti posto mi se cini da je sledeci selektor onaj kome je to sve normalno, verni vojnik porucnik reprezentacije since 1996, covek imun na sujetu (sujeta, ne Sujeta) kome nije bio problem da bude savetnik mladjem od sebe 
+ moze lako da se proda prica o kontinuitetu strucnog staba :classic_mellow:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, berti said:

Tri ili pet? Nesto mi se mota po glavi da je pet. Da li ce mamlaz da da te novce, pitanje je. U sumanutoj glavi uvek moze da okrene pricu i raspali o ustedama novca, nekakvim ulaganjima koja su korisnija...

 

Ma kakvi, te ustede se i ne vide - slikanje sa kosarkasima se vidi. Sta je pet miliona evra, ako "dignemo srpsku kosarku na noge"? Pa naslovne strane, pa publicitet...Idi, begaj 🙂

 

Udeljeno vaterpolu - check;

Udeljeno fudbalu - check;

Udeljeno odbojci - za sada ne treba, tu se cesto slika;

Udeljeno kosarci - evo prilike.

 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Duh koji lebdi said:

 

Ma kakvi, te ustede se i ne vide - slikanje sa kosarkasima se vidi. Sta je pet miliona evra, ako "dignemo srpsku kosarku na noge"? Pa naslovne strane, pa publicitet...Idi, begaj 🙂

 

Udeljeno vaterpolu - check;

Udeljeno fudbalu - check;

Udeljeno odbojci - za sada ne treba, tu se cesto slika;

Udeljeno kosarci - evo prilike.

 

To vazi za normalnog idiota. AV je podigao lestvicu idiotizma i svasta moze da se ocekuje.

Link to comment
Share on other sites

Licenca '' Zemlja košarke '' je na isteku...zveknuće genge trepnuti neće ...

...ali u tom slučaju iz redova najvernijih dolazi stručnjak - expert kalibra ujedanja za dupe cele nacije dok ne dotera do kapitena Milenka ''pardon maj frenč'' Tepića.

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, dekkard said:

 
Kad je finale?
Nije ukalkulisao dešavanja u FIBA i koliko je igračima postalo opterećenje reprezentativno angažovanje, pa je egal meč došao brže nego što je predvideo, protiv američkih treće i četvrtopozivaca.

Trećepozivci ili ne, pobeda je pobeda... A i kao takvi smatrani su za prve favorite i nedodirljive...

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...