Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

11 minutes ago, goldberg said:

Ne znam da li se samo meni cini da su pustili dosta grubu igru Argentinaca? Nista se njihova odbrana nije razlikovala od odbrane Buducnosti u Podgorici, samo je ocigledno da smo manje vezani za reprezentaciju (osim kao sredstvo da se lozimo da smo najjaci i da cemo sve da ...).

 

Ako ćeš iskreno, pismenija publika na reprezentaciji nego na klubovima. Samo je @Nicklord to malo uvio u sjajni papir i mašnicu.

 

U pravu si ti kad kažeš da su nas argentinci prebili i sudije pustile tuču, al kvalitetom smo  +20 i malo.si dobio batina i kuku lele sudije ovo ono... pošteno nas pobedili, nismo se pojavili i to je to. Kakve sudije, kakvi "tvrdi obručevi"...

 

Kontaš?

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, LayupFromTheMidget said:

Ma sta ti znas, NBA liga je sranja, MVP ispao u 16 a Jokica najboljeg bambusao Skola od 45 ljeta.
#nbaexposed. Sutra Nando samara 12 NBA zvezde i stavlja tacku na tu prevarantsku ligu.

Pa tako i jeste bilo. Skola sa 40g ga je unistio.Jokic ima oko 4 TO po mecu na SP. Odradili ga Mark i Skola. 

 

Sve te greske i da progutas, ali zastita obruca je nivou malog Nece iz Srecnih ljudi. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ali mmajstor koji uskoci kroz prozor, opljune u gifu Bjelicu i uhvati dzadu 😆

 

epilog svega: svevisnji vlasnik troje srebara predugo krio karte i na kraju zaboravio gde ih je sakrio. 

 

Zao mi samo igraca na celu sa Vasom. Tom decku je tek sada definitivno haos u glavi.  Igracima nemam sta da zamerim jer nesto je trulo u ekipi srpskoj, to je evidentno.  Selektora mi nije zao, i, ako mogu i mrvu satisfakcije da iscedim iz svega ovoga, to je sto je evidentno jako tresnuo o ledinu i sto ve verovatno u skorije vreme postati bivsi. Kao igrac legenda, kao trener - previse umisljen, nepristupacan i nestrucan. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Imali smo Bobija koji je nadominantniji igrac na prvenstvu,ni to nije znao da iskoristi.Mada ruku na srce ni Bobi nije u nekoj formi.

 

Djordjevic je trebao da podnese ostavku jos posle sramnih kvalifikacija. Setite se kakve katastrofalne rezultate je imao.

  • Like 1
  • Ha-ha 5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Amigo said:

 

Denver kao drugi na zapadu ne dolazi do finala. na svom terenu ga izbacuje Portland.

Ja bih drugar volio da nije tako, ali Jokara nije u Kini pokazao nista od liderstva.

Daj brate 😄

Jokic nije imao dovoljno kvalitetnog drugog saigraca da izbaci mocan duo Lilard-Mekolum, pa ni Dzejms ne moze sam, a ne Jokic. Ispao je u sedmoj utakmici i neizvesnoj zavrsnici. Pre Portlanda je izbacio SAS, malo li je?

Sto se tice reprezentacije, tu su druge stvari u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

Da se ne zezamo, imamo mi ovde dobre igrace i fin izbor i van ovih 12 (naravno, metla treba da radi). Ali ti igraci traze vrhunskog trenera, ne coveka koji zivi i umire od svlacionice. Sale, hvala na svemu i dovidjenja. Jedino mi je zao sto je svima nama u ustima ostao ovaj ukus trulih govana. Ali ko se sem Dude dzentlmenski oprostio od repstacije?

Iz ovoga treba izvuci pouke. Od izbora selektora, izbora igraca, izbora pripremnih utakmica, podele uloga u timu... Ja sam i dalje stava da u kosarci imamo previse legendi da bi je zagovnali. Medalja vec na sledecem takmicenju na kome budemo igrali nije nedostizna, ako iz ovoga naucimo dobru lekciju i ne ponovimo greske. Ovo ne sme da nam se desava.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Amigo said:

 

Denver kao drugi na zapadu ne dolazi do finala. na svom terenu ga izbacuje Portland.

Ja bih drugar volio da nije tako, ali Jokara nije u Kini pokazao nista od liderstva.

 

ne moze on odjednom da postane lider u reprezentaciji a da to bude na prirodan nacin, lider je de facto i de jure Bogdan, do pre 15 dana to je bio Teo

 

mozda bude lider ako bude igrao u buducnosti i ako namestimo igru oko njega, ako je to mogla jedna NBA ekipa zasto mi da se foliramo i da glumimo da je Jokic samo "jedan od najboljih igraca u ekipi" kako rece selektor

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Wook said:

Jokic nije mogao da dodje do daha na kraju 2/4, a u 4/4 je umirao. Dosao je vidno zapusten na prvenstvo.

 

Ne mogu da shvatim da igraci tog kalibra, ne mogu da odigraju utakmicu? Pa one stare sampionske ekipe su igrale po 40 minuta ko nista.

Izgleda sto vise para, sve manje snage :cigar:

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Pa ja ne znam kakav je Đorđević motivator kao šta se tu govori. Koga je on uspio motivirati, skoro svi igrači igraju ispod svojih mogućnosti. Jedino su Bogdanović i Milutinov odigrali na razini. Onda još ovaj sjebava Milutinova i šilji svoju patku nad njim, da bi stavljao onoga cirkusanta Marjanovića. Nije ni Jokića uspio uklopiti u tim. Generalno tanak trener. Jedino šta je dobar u tome šta drži tim na okupu već godinama i šta nije neki seljober i ima nešto harizme.

 

Šanse da dođe Kokoškov su 5%, ima lik svoj posao u Nba. Možda bi mogao Radonjić, on se pokazao kao dobar strateg, plus je ok kao lik, ugodan prema igračima i medijama.

Link to comment
Share on other sites

Znao sam da neće ispasti dobro sa selektiranjem ekipe onog trenutka kad je skratio spisak, gde su mu kao višak ostali sve sami rekonvalescenti i trećepozivci (Todorović, Mačvan, Avramović....). Jeste to bio njegov human odnos prema ljudima koji su nosili dres reprezentacije (da se pripreme za sezone u klubovima), ali po samu reprezentaciju, to je bilo potpuno nesvrsishodno. Preranim uklanjanjem Nedovića i Kalinića, tačno se videlo da je već odavno znao kojih 12 će da vodi ne uzevši u kalkulaciju moguće povrede koje nas kao konstanta prate na skoro svakom takmičenju. I onda kad se iste dogode, spisak se sam svede na 12 imena sa sve Simonovićima, Birčevićima i sl. Druga nebuloza je bio konačni spisak sa 6 visokih što je narušilo ravnotežu između dva dela ekipe i predodredilo našu buduću usporenu igru. Na neke stvari, naravno, nije mogao da utiče. Ko je mogao da predvidi da će se Lučić i Gudurić napadački ugasiti kao sveće. Ubuduće bi trebalo da se spisak svede na 18 imena na koje se najozbiljnije računa (bez maskota ala Štime, Birča, Simon...) i da svi prođu te bazične pripreme tako da bi se u slučaju povreda, uvek mogao pozvati igrač približnog kvaliteta. Ovo što imamo u takvim situacijama je konstantno krpljenje već godinama. Na tom širem spisku će morati da se ojačaju sve pozicije sa po najmanje još jednim igračem (npr, dvojka sa Vanjom, trojka sa nadam se oporavljenim Todorovićem ili Davidovcem, četvorka sa Smailagićem i Simanićem... itd).

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Chaos Is Me said:

Nisam se lepo izrazio. Imali smo mi kvalitet na papiru ali u ovakvim mečevima gde smo nadigrani pre bi neki Nedović nešto doprineo nego Lazić. 

 

Fora je u tome što je u sportu jako tanka linija između trona i provalije, posebno kad učestvuju ekipe sličnog kvaliteta. 

Kako bi tačno Nedović doprineo više u utakmici u kojoj smo puno solirali? Hoćeš da kažeš da nam je bio potreban još jedan takav? Uopšte se ne slažem. Nama je bila potrebna energija, timski duh i zajedništvo. Toga nije bilo i to se moglo videti po uzasnom protoku lopte i po (ne)komunikaciji u odbrani, gde smo ispadali i užasno loše preuzimali.

 

Moje mišljenje je da je bilo potrebno fajta. Jer da ga je bilo, ne bi nam postigli sigurno 54 poena na poluvremenu. 

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Bobby Axelrod said:

Boli ga kurac,milioni su tu,riba tu,dobar zivot i dalje tu.Sad cu ja de nerviram zasto on uopste ide u Kinu,bivsi igrac,jos kapiten.Iz ove perspektive mi zaista nije jasno da je poveo Vasu koji je imao ovakvu situaciju u porodici,neobjasnjiv potez.

Takodje,puklo je izmedju njega i Milutinova.

Neodoljivo podseca na 2005.

 

Ima li neko sa kim se nije pokacio? Sale je skroz pogubio konce. 

 

Raduljica je blejac i bivsi igrac koji nije zasluzio da bude u 12. I takvom liku udelis traku. Smejurija. 

Link to comment
Share on other sites

Ma nesto je ocigledno puklo i medjuljudski odnosi nisu bili dobri u reprezentaciji. I kada smo stizali argentince govor tela nasih igraca je sve odslikavao. Kao da vecina nije zelela da bude tu i da nisu verovali da mozemo do pobede.

Paradoksalno, da me je neko pitao da li to moze da se desi, rekao bih nikako. Sale je prosecan pa mozda i los takticar, ali za atmosferu u ekipi on, Muta I Nesa Ilic su uvek bili super. I onda se desi ovo...

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...