Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

3 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Da li vam deluje da je bilo nekog sukoba? Ne baš kao 2005. godine, ali dovoljnog da razjebe mnogo toga.

 

Normalno, govor tela i pogledi svedoce da se nesto desilo. I Bogdan je govorio o tome. Ne mislim da je bilo tuce, ali je hemija vidno narusena.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Da li vam deluje da je bilo nekog sukoba? Ne baš kao 2005. godine, ali dovoljnog da razjebe mnogo toga.

 

ja verujem rečima Bjelice koji je najviše iskrenosti i srca uneo baš u apostrofiranje i to nekoliko puta, da su se stvarno osećali dobro kao ekipa...ali eto.

 

pre sam mišljenja da naš karakter ne može da se oporavi nakon onoga sa španijom...jer nismo mi samo izgubili taj meč...igru i mojo su nam uzeli i to na svim nivoima i pred gaučose smo se pojavili goli - golcijati.

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Da li vam deluje da je bilo nekog sukoba? Ne baš kao 2005. godine, ali dovoljnog da razjebe mnogo toga.

 

A beše provlačila se priča da je Kalina šutnut jer su neki igrači bili u fazonu da ne mogu sa njim?

 

Mislim..sve je to rekla kazala, jebeš to. Da nešto očigledno nije izgledalo kako treba, nije. Lica na klupi, svi u falusu. Fazon kao sa Đokovićem, kad mu vidiš pogled u prva 3 gema, znaš da li briše patos Fedalom ili se muči sa Kolšrajberima i ostalim Rosolima. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

O jebem ti zivot.[emoji38]_2: Ova tema mi je ulepsala dan.

Naci cu ti... pa cu okachim scn shoot

 

 

Na 6:20 do kraja mi na -3, Jokic ima cistu situaciju dole i ns zeli da zavrsi, vec baca napolje pas. Gudura fintira ostaje sam na flouteru i skrati mu se ruka..

 

Kad nisam pukao tada...

 

Sent from my SM-G965U using Tapatalk

 

 

1f4b1adccfbf716ce8e21bc2482f6db4.gif

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Just now, goldberg said:

Interesantno je da je sudjenje bilo veoma naklonjeno protivniku (pustena tuca), ali u komentarima to niko ne pominje, a ni sami igraci to nisu pomenuli.

 

Da je ovako neko sudio Zvezdi/Partizanu svi bi komentarisali samo sudjenje.

Zato što nema smisla pominjati kada smo 3 klase bolji 😄 Mogli su bukvalno da sude korake svaki put kada neko dribla loptu i ne bi bilo opravdanje 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sto se mene tice prvenstvo je zavrseno. Jeste mnogo vazno kako ce se rasplesti mec USA-Fra i Aus-Ceska, pa da probamo da se domognemo tog petog mjesta i plasmana na OI, koji bi itekako mogao biti vazan za buducnost nase reprezentacije. Ali nije mnogo toga u meni ostalo. Nisam cak ni ljut, ni nervozan, jednostavno sam porazen. Od boljeg, kompetitivnijeg, sa sistemom koji je vise pobjednicki nego nas. 

 

A kakav je taj nas sistem. Ocigledno bazdaren da leti visoko, a kad nestane goriva povne munjevito da pada. I ne, nije to samo osjecaj od danas i prekjuce, ostalo mi je nakon svakog takmicenja isto u memoriji, jer smo se jelte svaki put vratili kao porazeni. 

Ma sta god Sale pricao o odbrani i kako mu je ona vazna, generalno na nikad nije bila tm. I to momenata kada smo je dobro igrali kao protiv Aus i Hr, bilo je na neki prepad, ne trajnog karaktera. Vise na neki individualni kvalitet pojedinaca nego na tim.

Istina je da smo se uvijek hranili napadom i da Sale trazi petorku koja ce igrati dobar napad, a ne odbranu. I kada ide to je spektakl za oci, ranije predvodjena Teom kao komandantom, a u novije doba kao Bogdanom. Ali ko je kadar da nas zaustavi u toj leprsavosti, tako nas otvori na drugoj strani terena da bas boli. Cim pocnemo da stizemo neciju razliku mi radimo samo na napadu, a odbrana ista ili bolje receno na petama. Ako se negdje za Amere moze naci opravdanje, mada je i to pokazatelj, Slovenija onda, Spanija i sada Argentina su kao preslikane u tom pogledu. Jbg, mi ipak nismo bili u stanju da zaustavimo Prepelica i Blazica, Kampaca ili sut nikad manje raspolozenih Spanaca, niti da se izborimo od batina koje su nam dali Dimec, Hernangomezi ili ovi kudravi Gaucosi sa repicima. 

 

Pokazalo je prvenstvo (bar meni) da ne postoji jedan model igre koji dominira. Ne igra ni ta Argentina neku silnu odbranu, ali vrte napad, sta tek reci o Australijancima koji trpaju kao nikada. Cak i ove latino zemlje igraju kosarku koja bi bila opasna da je vodi neki Arojo ili Nes iz zlatnog doba (sjeca li se ko kako nas je Kanada razmontirala 2000). Ali evro kosarka podrazumjeva da ne smijes imati timske slabosti, koje se daju eksploatisati bez adekvatnog odgovora. Mi nismo imali odbranu (bar 15 trojki mogu da nabrojim u dvije zadnje utakmice jer smo razvuceni po parketu), a Grci npr. nisu imali napad. I na kraju smo zbog toga ostali kratki. Ne mozes igrati odbranu da te neko na istu foru izvoza dvije utkamice. Nema dileme cija je to krivica.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Nije bilo Tea da lopta cirkuliše kao ranije i da se stvara višak u napadu, a od kad nema Pefija, a sad i Kaline nema ko ni da zarazi ostatak ekipe igranjem odbrane.

Ovde je se u stvari videlo, neko će reći i pre dve godine, koliko je Sale tanak u taktickom smislu.

I meni kao laiku bode oči što apsolutno uvek izbegava da priča o takticickim zanatskim stvarima, kad mu novinari postave pitanje.

Ispada da je trener na "foru" I vic, pre svega kao harizmatican tip i veliki motivator sa oreolom šampiona, a da je kao stručnjak nedovoljno kvalitetan, da je ostao na nivou gde je bio pre pet godina ili bar nedovoljno dobar da to znanje prenese na igrače.

Ne može niko da me ubedi da pismen trener ne može da dobije od Gudurica bas nista 10 utakmica u nizu, od igrača koji je jedan od najboljih sutera i bekova u poslednjoj EL sezoni.



  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I da, da dodam jos nesto. Nismo mi sigurno dugo imali takav individualni kvalitet kao Bogi i Joka, plus Bjelica, sigurno nikad bolji od 2005. To je osnova koja je morala garantovati dobar napad, a na sve to imas dva velika pleja, koji su odlicni pik igraci, te Milutinova kao komplementarnog Jokicu, a i ostali su odlicni za iskoristiti. To je prosto izuzetna osnova da se svasta dobro uradi. Prosto mislim da nije bzv bila velika euforija, koliko god se pricalo da su neki igraci ovakvi ili onakvi. Kao da mi se cini da Sale misli da igraci trebaju da budu sposobni sve da urade. A ne, ne moze ti Jovic ubacivati kao Bogdan, on se hrani dobrom odbrano koju mu nisi namjestio, a nisi mu dao priliku za ljudski pik. Bjelica moze sve, ali ipak je mekan i moras da ga uvedes iz drugog plana. Ma kao da su svi igraci dobili u zadatak da budu spremni i da daju kad su sami, ali i da vide pas dalje, kako ce odbrana da se otvori, suvise suvise slozeno za vecinu od njih. Na kraju su svi izgledali pogubljeno na terenu.

  • Like 9
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

 Ako se Nemanja Bjelica odazove na poziv za Olimpijadu već sada ima moj naklon jer sumnjam u tu opciju.

Nažalost, mišljenja sam da nije karakter spreman na još jedan čelindž na ovom nivou i sa sada još većim rizikom i u jačoj konkurenciji.

Edited by Wingwalker
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Død said:

Ovo mi je valjda najrandom pogodak ikada. Sve vreme tokom tekme sam se secao za koju opciju sam glasao na ovim anketicama i bilo mi je neprijatno.

Isto tako. Cijeli dan sam nervozan, osjećam se odgovornim za ovo što se desilo. 🙄

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Katastrofalna selekcija igraca neprimerena modernoj kosarci.

Zatim, los izbor protivnika na pripremama, niko ne vrti pik, igras 2 puta sa Litvanijom koja ima slican koncept. Umaras Bogdana cele pripreme da bi se dobila npr. Litvanija umesto da je pustio da nas tamo naguze 20 razlike pa da znamo gde smo kao tim.

Veliki broj igraca igrao van pozicija u kojima se najbolje snalazi.

 

Da li sam rekao ocajna selekcija? Gde su Simanic i Marinkovic posle sezona zivota? Gde su Davidovac i Dobric da ih izvuces iz frizidera i da izginu kad zatreba.

Sve su ovo momci koji su trebali da budu bar na sirem spisku, a ne da se pravi omaz zasluznim gradjanima.

Kalinu i Nedovica da ne spominjem.

 

P.S. Na sve ovo mi deluje da je nesto puklo na relaciji Milutinov - Sale. Mislim , ovo mi je bilo ocigledno , mozda u sukobu ima i neko treci.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ne znam odakle bih počeo. Nadigrani smo i to debelo. Da su Argentinci imali još kojeg napadački potentnog visokog izuzev Skole, ovde bi bio pravi debakl. Suštinski, dobili su nas na vrlo sličan način kao i Španija, trčanjem, šutiranjem i kretanjem generalno. Osim toga, Argentinci su uvek bili poznati kao neviđeni fajteri i na tome im svaka čast. Mi smo, kao i u većini sportova, užasno spori i tromi, ali ovog puta ne i lucidni i metodični. Timski su nam održali lekciju, kao i Španci. Baš onako kako smo mi mislili da ćemo preslišavati redom. Pomislili smo da smo veći od igre, ali nismo. Nismo poštovali igru. Pa i neke dobre individualne partije su zapravo tek posledica individualnog kvaliteta i ništa više. Nema onoga što se zove added value, nije postignuta sinergija. Verovatno će narednih dana isplivati razni tekstovi, razne afere, što stvarne, što izmišljene. Živimo u tabloidnom svetu gde 12 momaka igra košarku, a milioni od toga grade neke svoje sudbine i vešto ili manje vešto laprdaju. Znamo svi gde živimo i ko vodi državu, ko vodi savez, ko obezbeđuje sponzore i ko postavlja "brend menadžere" reprezentacije, svedoci smo rada javnog servisa i njegovog kvaliteta realizacije ovih prenosa, svedoci smo košarkaških stručnjaka sa vokabularom od 50 reči, blablabla, ali ovo zapravo jeste samo sport ili, još lepše rečeno, igra. Mi smo silovali tu igru nakaradnim rešenjima, tvrdoglavošću i arhaičnošću i možda i ima nešto poetsko u tome što je poletna, brza igra porazila dinosaurusku košarku koja zapravo nije ni imala glavnu komponentu, a to je odbrana. 

 

Saša Đorđević je igračka legenda, bio, jeste i ostaće zauvek. Međutim, evidentno je da taktički nije nek naročit mag, da je tajna njegovog uspeha u harizmi, motivaciji, stvaranju timskog duha, elokvenciji i auri koju nosi kao "nepobediv šampion" iz igračkih dana. To ponekad nije dovoljno. I ne samo to, Sale je fejlovao u onome u čemu je do sada bio odličan. Njemu nedostaje jedna ogromna stavka da bi bio bolji trener, on jednostavno nije fleksibilan. Možda se previše uživeo u mit koji je stvoren i koji je negovao, a za koji je imao podršku i podstrek javnosti sve ovo vreme. Bilo je lepo biti lice sa reklama i megacar, sport daje mnogo ali i uzme dosta, neproporcionalno i neracionalno. Saša Đorđević je najveći krivac za ovaj neuspeh, ne Vučić, Suzana Vasiljević, Danilović, Tomašević, Vujošević, Čović ili Nugetlija...nego Saša Đorđević. Kada budemo videli od njega da prihvata tu odgovornost, automatski će dobiti predispoziciju da bude bolji trener.

 

Kao što sam više puta ponavljao, Kalinić i Nedović su evidentni igrački nedostaci. I dalje verujem da je njihovo odstranjivanje Saletova lična odluka, čovek je nefleksibilan i svakako svestan da je u javnosti mnogo veće ime od bilo kog igrača, pa i ovih najboljih koje imamo. Što se Kalinića tiče, naravno da je nedostajao i to mnogo igrački ali isto tako naravno da on sam po sebi ništa ne bi garantovao jer ni Lebron nije mogao baš uvek do zlata ili prstena. Previše se potencira i prenaglašava Kalinićev stav prema državi i vlasti. Ja sam jednom rekao, za mene je da si protiv Vučića conditio sine qua non za ok osobu, ali to je samo uslov bez kog se ne može, nikako i dovoljan uslov. Dečko je džulov, više puta dokazano i definitivno je propustio priliku da sve ovo gospodski istrpi i vrati se jači. Svestan sam ja da je danas teško očekivati od profi košarkaša da budu po manirima Radivoj Korać ili Krešo Ćosić (mada verovatno do nas danas dolaze samo njihove romansirane biografije) ali neki red i osnovna pravila pristojnosti su imperativ. Nedović nam je, takođe, jako falio, sumnjam da bi nešto ovde uspeo da preokrene jer nema baš istoriju šampionskih poteza, ali u teoriji je tip koji zna da dribla, da šutne, da podeli pas i, što nam je najviše nedostajalo, da trči. 

 

Biće prilike za neku individualnu analizu. Teško je. Postoje sigurno vankošarkaški problemi u ekipi, a i sam smrtni slučaj u porodici jednog od 12 momaka bi bio dovoljan da ih sve ozbiljno uzdrma. Međutim, moramo da poštujemo košarku i da pokažemo da smo bar delimično izvukli neke pouke time što ćemo odigrati maksimalno ove utakmice za plasman. Po tome nikad nismo bili poznati, al jebiga, nismo mi preplaćeni na medalje i podsmevanja Hrvatima, Grcima ili čak i Amerima. Ovo je ozbiljna šamarčina ali nadam se da možemo da se ponesemo kao košarkaška nacija, a ne kao isto to što jesmo samo bez predznaka "košarkaška". OI su mnogo bitne, nema ni godinu dana do njih, ako smo košarkaška nacija, trebalo bi da nam je jebeno stalo da se nađemo u Tokiju dogodine.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 30
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Talenta je ovde bilo da se ne lažemo, ali falilo je žara, borbe. Falilo je ratnika. Pefi, Gagi, Kalina tip igrača. Naravno biću isprozivan moguće od strane onih koji ne vole zvezdu, ali jedan Lazic bi dosta značio ovako mekanoj ekipi da uštopuje Ljulja, Kampaca, da ih prebije ako ništa drugo.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, momohyoideus said:

Sta je sramotno? Sto ne smatra covek da je tragedija? Pa i nije, zna se sta je tragedija i daleko bilo da dozivimo neku.

 

Naravno da nije tragedija ali je tragican taj stav. 

 

Kao kapiten je morao nesto normalnije da izjavi. 

 

Bjelica je bar priznao da je odigrao kao govno. 

Link to comment
Share on other sites

Prvo poraz i ispadanje pre polufinala su sasvim zasluzeni. Reprezentacija kao tim nije pokazala ama bas nista.

Barem su se otklonile neke dileme. Prvo Jokic nije vodja i ne moze da igra pod pritiskom. To je vec pokazao nekoliko puta i u NBA.

Kada nije vazna utakmica, a takvih je pola u NBA, on se super zeza, asistencije, sara trice, pa ako i promasi, nema veze. Osim toga u NBA je manje zastupljena timska igra, publika vise dolazi da vidi neke igrace, nego tim. Na krilima stampe i drustvenih mreza decko je proglasen za novog Divca, Bodirogu, Danilovica, pa i ovog nesretnog Djordjevica, koji se jos prije proslavio gubeci od Slovenije u finalu EP. I tada smo bili favoriti na papiru.

Medjutim Jokic to nije, jer za njega je igra zajebancija i jos kada se dodaju ogromne pare koje je uzeo, lako je shvatiti neozbiljnost, nedolaska na pripreme, uticaj kluba, menadzera i slicno.

Ne vjerujem da ce ikada postati ono sto je bio Divac, bez obzira na NBA uspehe i lovu.

 

Bogdanovic, nas najbolji igrac, takodje nije vodja tima, what the fuck, neko ce reci, pored svega nema kvalitet Tea ili nekada Bodiroge da u kljucnim trenucima uzme loptu i uvali tricu, ali sve pohvale za borbenost, covek je dao svoj maksimum, pa mozda i preko toga.

 

Licno me je najvise razocarao Bdzelika (Bjelica),  takav igrac, visina, sut, iskustvo?

 

Jovic, Lucic, Micic, prosjek, poneku ubodu, ali niko nije vise ni ocekivao od njih, prema toma ispunili su zadatak. Pogotovu Lucic, nekako ga je bilo, ali kod sve trojice jajca ko klikeri,.

Raduljica, Bobi, mogli su da ostanu da se odmaraju. Ne znam sta je sa Bobijem, toliki covek ne moze da uhvati loptu, izgleda da treba da radi na fizickoj spremi da malo bolje jede, mozda bi mu pivski kvasac pomogao.

Simonovic, objektivno ne znam zasto je tu, mozda iskustvo, neki bonus za penziju, to ce ostati tajna, kao Raduljica u ostalom.

Bircevic, nesto se i ne secam mnogo, da li je on uopste igrao.

Gudura lost in translation.

I na kraju bih pomenuo Milutinova, koji je jedini bio dobar centar, ali na zalost, trener ga nije uvodio u danasnju utakmicu, da li mu je ovaj nesto reko pre meca, ili ga jednostavno zaboravio, ko ce zapamtiti sve igrace.

 

Sto se tice trenera, samo bih rekao da je covek majstor da postavi igru svoga tima tako da razigra protivnicku ekipu, sto je jos pre pokazao u finalu EP protiv Slovenije.

Kada on vodi ekipu u vaznim mecevima, svaki protivnicki igrac ubacuje trice kao nikad u zivotu. Kako mu to uspeva nije mi ja jasno, a jos manje da i sami igraci makar instiktivno nekada podignu ruku da ih lopta ne udari. Oni samo sto jos nisu stavili ruke u dzepove.

 

Mora da se zna da svetska prvenstva, olimpijade, osvajaju pre svega treneri, stratezi, motivatori. Djordjevic to nije, Grci su ispali sa jednim Janisom, MVP-ijem NBA, znaci i njihov trener je taraba ko i ovaj nas.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...