Jump to content

A long time ago in a Galaxy far,far away... (Star Wars)


Drug Crni

Recommended Posts

Da,trajanje epizoda se produzilo sto je dobra stvar.
Sadrzinski..hm..ne znam..fali malo vise dubine u prici (ne znam ni kako da to artikulisem valjano). Vec je i po imenu serije jasno ko je glavni lik i koga pratimo u seriji,ali ne mogu da se otmem utisku da fali malo i neke sporedne price. Mozda je to samo moj utisak?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Interesantno mi je da čitam po ovim forumima očekivanja pojedinih serija. Pogotovo Star Wars kao kultni serijal filmova koji je pokupio silne milione zarade. Kada se shvati da je Star Wars od svog prvog filma u stvari jedna obična svemirska bajka, filmovi za cijelu porodicu, da ga je na kraju preuzeo Disney, onda se tu više ne traži ni dubina, ne treba se čuditi što je to toliko jednostavno da "nije ni za decu" nekoj odrasloj osobi koja je navikla na mnogo kompleksnije likove i dublje motive protagonista - čitaj spletke, zavjere itd. 

 

Spoiler

Iz prve 4 epizode Mandalorijanca se jasno nazire pravac u kom su krenuli. Nema tu mnogo komplikovanja, nema mnogo sivih nijansi, lako se nazire crno-bijeli svijet western žanra smještenog u daleku galaksiju. Imamo Clinta Eastwooda u oklopu, usamljenog revolveraša koji vraški dobro barata sa svojim pucaljkama, a koji je iako ozloglašeni lovac na glave, eto meka srca, jer se ogriješio o kodeks profesionalca da bi zaštitio nemoćno (naizgled) biće. Ima tu scena iz Divlje horde, Sedmorice veličanstvenih, i još nekih tipičnih western okršaja, očigledno je. Odlučili su da igraju na sigurnije, pa će vidjeti reakciju publike. Vidjećemo kad odgledamo zadnju epizodu sezone.

 

Meni lično, Mandalorijanac je prijatna, lagana razbibriga, i sviđa mi se smjer u kom su se uputili, ali i ja se nadam da će biti neka glavna/sporedna priča (zavisi kako ko gleda) oko koje će se serija zavrtiti. Ovako neće dugo trajati, jer će dosaditi gledaocima.

Edited by Mitar Miric
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sinoc odgledao epizodu 9,vizuelno jako dobro odradjeno,film mi je bio poprilicno zanimljiv dve trecine a ostalo ne toliko.Dobili smo odgovore za neke stvari koje su nas interesovale mada sam ocekivao drugaciji kraj.Od novih filmova iz fransize vise su mi se svideli Rogue one i Solo nego nova trilogija.Mendalorijan za sada ide u lepom pravcu...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Poslednja epizoda "Mandaloriana" bitno izvukla prosek serije,bar po mojim merilima.
Ustvari je to vec ucinila i pretposlednja,ali osma je bas bila u stilu - konac delo krasi. Em su ove dve epizode bile pristojnog trajanja,em su konacno i obogatile pricu. The Mandalorian je bio pravo osvezenje nakon poslednje epizode Skywalker sage.

Sa nestrpljenjem iscekujem drugu sezonu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...