Jump to content

KK FMP 2023/24


Delija Zabalj

Recommended Posts

On 9/21/2022 at 10:08 PM, Kooineeperk said:

Cehe mogu lagano da prodju ali nece biti lako sa Dancima

 

 

Kao sto rekoh... daleko od lakog.

 

Ono sa spancima je bilo izvlacenje na guzove protiv relativno ozbiljne ekipe, cesi su bili smesni a onda je dosla na red danska ekipa, prava takmicarska. Igrali ljudi sa 6 celih i 2 polovine igraca a cetvorica samo mahali peskirima, u tekmi sa produzetkom... Moze Covic da nakrcava jos po 10 igraca i u FMP i u Zvezdu, ali kad nemas sistem, nemas struku, nista ti to nece pomoci. Danci dosli i sa 6-7 igraca obavili posao.

 

Stefanovic celu tekmu ne moze da zaustavi 2 coveka koji postizu poene, kao da su ovi dosli sa dva Jokica!

 

Barem da su turnir igrali negde napolju pa da se kaze da su videli Evropu.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ljubitelj baklave said:

Danci su bolji tim, igraju svake sezone Evropu. Rutineri. Da se igra u Danskoj, bilo bi 15 20 razlike za njih. 

Nije ni u Fiba LS lako da se uđe. 

Benfika bambergovala Bamberg, Almeida 39 pts za 35 min, 9/14  za tri poena. 

Nema više egzotike, davno prošlo vreme.

 

Bolji su tim jer imaju struku i neku konstantnost, nisu nakrcali dvajes' novih igraca. 

 

To sto igraju svake sezone Evropu nije toliko vazno za ove kvalifikacije, a i nije bas da igraju svake sezone, imali su pauzu dve godine a igraju uglavnom 4.rang evropskih takmicenja, ovo ce im biti tek cetvrti put da igraju 3. rang - ABA je kvalitetnija od toga. Uz to Danska liga je svakako losija i od KLS. 

 

Stvar je u uredjenom sistemu i kvalitetu cije se dobijanje ne forsira kvantitetom. 

 

Vidim da FMP nece sada igrati ni taj 4. rang, FIBA EuroCup, cemu onda 18 igraca u rosteru?! Iz ABA prakticno ne mogu da ispadnu jer ima daleko losijih timova pa cak i sve klince da puste da igraju. 

 

Jankovic, Dzenkins, Valinskas, pa cak i Beech i Nerandzic su apsolutno nepotrebni za ABA. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Svejedno, igrali su Fiba LS ili  Fiba Evro Kup, imaju iskustva igranja ovakvih utakmica i sto je vaznije, vecina u rosteru su tamo nekoliko sezona zajedno. Ako cemo pojedinacno da gledamo, nisu bolji od FMPa, kao sto ni FMP nije bolji od Breogana recimo za tih 10 razlike. U jednoj utakmici je sve moguce. 

Vratili su se sa -16, poveli sa 5,6 razlike i stali. Previse limitiranih kosarkasa imaju , ne pamtim da sam video da neki tim promasuje toliko zicera ispod obruca kao Nerandzic i Jankovic, to nema veze sa srecom, vec jednostavno nemaju osecaj kad su ispod kosa, kao da bacaju kamen na kos, neverovatno. 

 

Juce im je Mur zabio 35 poena sa 90% suta iz igre, sta su radili Djenka i ostali bekovi? Slabo pratim FMP, ovo sada sam ih prvi put gledao nakon 2,3 sezone, bez preterivanja, lani ih nisam gledao maltene nijednom. Ne zanimaju me ostali ABA ligasi, sem KKCZ. Gledao sam ih sada ove tri utakmice, nije to lose, ali nije nije nesto spektakularno dobro. 

 

O FMPu kao fabrici za KKCZ , to je besmisleno pisati vise o tome, Covic vodi FMP kao svoj klub i koji ima svoju pricu, pogledajte roster pa cete videti da je ovaj FMP ustrojen ne kao fabrika talenata, vec kao tim koji ima za cilj da ostvari sto bolji takmicarski rezultat, drugim recima, Covic jaca svoje rezervne polozaje. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

Covic jaca rezervan polozaj svog sina, da mali ima cime da se bavi nakon decenije i po ispucavanja u "filijali".

 

Bas cu da ispratim sta ce Covic da radi nakon sto se ova trula saradnja konacno zavrsi (a ocigledno je da on bez Radonjica ne ume da obavlja svoj posao kako treba - sin kao drugi plej, gomila promasenih stranaca, prepunjeni sastavi, blamiranje u EL) - da vidimo kako ce onda moci da dovodi FIBA LS strance, nesto Cibona i Zadar mogu samo da sanjaju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Skromna partija FMP-a, opet se Sone nije proslavio sa vodjenjem utakmice, na kraju Nerandzic izvukao, uz pomoc Simovica i Djenke. Djenka sve ispogadjao, ne pamtim kad je ubacio 14 poena.

 

Bic je vezao dve bitne trojke pred kraj, ali defanzivno je klasican posmatrac. Saranovica nesto nije bilo danas, ali zato Manojlovic dobar. Za one koji su bolje upoznati s njihovim kvalitetima, ko je veci prospekt i moze li se tu napraviti neki 3&D igrac za Zvezdu?

Link to comment
Share on other sites

  • Guru changed the title to KK FMP 2023/24

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...