Jump to content

Sportski komentatori, novinari i mediji


Recommended Posts

1 hour ago, Skyglider said:

 

Ako Mairosu dolazi na forum, verujem da to znaci da je otvoren i za kritike. Ili svi moramo da pisemo samo hvalospeve o njegovom radu, kao da radi nesto spektakularno i ekskluzivno ?

 

Ukazala se prilika za intervju sa selektorom i onda je logicno da ga pitas i nesto malo skakljivo. Naravno da bi bilo glupo da ga je pitao "e jel istina da Kalinic nije pozvan zbog Kosova ?" , ali je cisto mogo da ga pita "zbog cega Kalinic i Nedovic nisu pozvani na zavrsne pripreme?" Ako bi on odgovorio "oni znaju" , ok onda i to je to. E sad, ako bi on zbog pitanja o nepozivanju dvojice igraca koji su na prethodnim takmicenjima bili neizostavni deo reprezentacije, dobio ban da radi intervjue sa bilo kim iz KSSa u buducnosti, onda jebi ga bas. 

 

To je ista SNS-ovska bagra  kao i svuda i radi po istom principu prećutnog zastrašivanja, e sad što je nekima ta ekipa oko KSS-a i selektora simpatična, pa su spremni da zažmure na oba oka, je druga stvar.

Nešu Ilića sam nekada obožavao i smatrao dobrim prijateljem, onda  se uhvatio u kolo sa govnima, pa sada prelazim na drugu stranu ulice kada ga vidim.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Alal kurac svima, pa učite čoveka kako da radi svoj posao. Od selektora i trenera, sad ste postali i novinari. Sjajan CV imate.

Da li možete da provučete ideju između dva uha da Kalina i Nedović nisu otpali zbog jebenog Kosova i Vučića, već zbog nekih drugih stvari koji oni u reprezentaciji znaju zašto? Kako to da su svi pisali oKalini kao SNS kadru kad je rekao da KiM treba konačno rešiti u momentu dok je Čićvu istu stvar proturao preko medija?

@Mairosu

Hvala ti što iščekujem svaki petak da čujem  nešto novo i zanimljivo. Legendo, izdrži.

Nadam se da ćeš dovesti još igrača iz Winston Yuba lige.

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Uz zahvalnicu za "podršku" mislim da zaista nema ništa lošeg u tome što ljudi kažu šta bi hteli/voleli da čuju i kako bi to oni. Onda jedino što moraju da čuju i moju stranu jbg :D Ovo je ipak forum, jel'te.

Ne mislim da bi dobio nekakvu anatemu od KSSa zbog nekih pitanja al' lično ne verujem da nije bilo vremena i prostora za takve vrste dijaloga. Na stranu što selektor ima dovoljno kredita, barem kod mene.

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Referent said:

Alal kurac svima, pa učite čoveka kako da radi svoj posao. Od selektora i trenera, sad ste postali i novinari. Sjajan CV imate.

Da li možete da provučete ideju između dva uha da Kalina i Nedović nisu otpali zbog jebenog Kosova i Vučića, već zbog nekih drugih stvari koji oni u reprezentaciji znaju zašto? Kako to da su svi pisali oKalini kao SNS kadru kad je rekao da KiM treba konačno rešiti u momentu dok je Čićvu istu stvar proturao preko medija?

 

 

Niko nikoga ne uci kako da radi svoj posao, vec je ovo forum koji je otvoren i za kritike , a ne samo za hvalospeve. A kako vidim, Mairosu je spreman da cuje i kritike, cim dolazi na forum, jelte. Verujem i da mu drveni advokati, poput tebe, nisu neophodni. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 8/2/2019 at 7:53 PM, Mairosu said:

Eo i soundcloud. Premijera je gotova, pa možete na link kojije nemanja izbacio da pogledate ispočetka.

 

 

 

Svaka cast na trudu i dobro obavljenom poslu. Keep it going. Steta samo sto nije postovano na temi o reprezentaciji pa ranije da ga pogledam. 

 

btw. imas li negde taj raniji podcast gde je "varnicilo"? 

Link to comment
Share on other sites

Just now, mmajstor said:

 

Svaka cast na trudu i dobro obavljenom poslu. Keep it going. Steta samo sto nije postovano na temi o reprezentaciji pa ranije da ga pogledam. 

 

btw. imas li negde taj raniji podcast gde je "varnicilo"? 

 

https://www.vice.com/rs/article/nembez/sasa-dordevic-za-vice-srpski-navijaci-su-fenomen-kakvog-nema-u-evropi

 

Ovaj deo : 

ABA liga je trenutno naša sadašnjost, i jedini put do Evrolige. Da li vi kao selektor u ABA ligi vidite i našu budućnost? Oponenti jadranske lige su u početku govorile da ćemo mi ojačati regionalnu košarku...

To smo i uradili.

Jesmo, ali smo ojačali i same sebe zar ne?

Pa mi smo uvek bili jaki.

Bio je jedan period kada nismo imali željene rezultate, između 2003. i 2009.

Željene rezultate gde...?

Na reprezentativnom nivou. Ali smo se opet podigli kada je stigla nova generacija koja je stasavala u ABA ligi.

E sad...vidi. Ja imam jednu teoriju – klinci, kada se odlučuju kojim će se sportom baviti, a to je uglavnom sa devet ili deset godina, imaju veliku šansu da se odluče za nešto što je u tom trenutku uspešno. Dakle, ako ti gledaš neku reprezentaciju kako osvaja medalju a imaš devet-deset godina, na tebe to ostavi utisak i odlučiš se za taj sport. Tako je i moja generacija 1978. gledala Jugoslaviju kako osvaja svetsko zlato u Manili – deset godina posle toga, dolazi nova generacija koja vlada evropskom košarkom. Možda malo konfuzno pričam, ali postoji tu jedna fina matematika.

Drugim rečima, heroji prave heroje?

Apsolutno. Apsolutno! Kada pogledate unazad, videćete da deset godina posle svih istorijskih momenata ponovo dolaze novi šampioni. Ako mi kažeš da mi nismo bili dobri u tom periodu od pet-šest godina, ne možeš napraviti pravilnu analizu na temu šta nam je ABA dala, a šta oduzela, jer je to jako kratko.

 

Ali sa druge strane, Hrvati, Bosanci, Slovenci i ostali koje smo trebali da ojačamo ne uzeše ništa.

Dobro, da, ali oni nas ne bi trebali uopšte da interesuju. Mi treba da gledamo u svoj tanjir. Ja sam uvek bio mišljenja da smo trebali da pravimo našu ligu – što jasniju, čak i manju, nikakav problem, i da se kroz instance i institucije borimo za mesto u najjačim klupskim takmičenja. Znači, da šampion Srbije ide da igra Evroligu.

U idealnom svetu.

U idealnom svetu. Sada, ovaj svet u kojem mi godinama sa četiri-pet ekipa idemo po regionu i dižemo neke nove centre poput, ne znam, Širokog Brijega gde nisam ni znao da se igrala košarka, ili Novog Mesta...koliko je njima interesantno da im dođu Zvezda i Partizan? Meni ne bi bilo, a deset puta je manje interesantno kad te ekipe dođu u Beograd. Ko bi ih ikada gledao?

Prema tome, hajde da ne pričamo ko je izvukao više od ovog takmičenja. Sigurno su ga naše komšije više iskoristile, jer sve te naše ekipe su imale mnogo više kvaliteta da pruže drugima. A zna se – kad igraš protiv kvalitetnije ekipe, ti moraš da dižeš svoj nivo, svoju formu, i to su radili ti drugi klubovi, trudeći se da pobede nas koji smo nekako po mom mišljenju u ovom sportu malo bolji.

Po vašem mišljenju? Po faktima, rekao bih.

Po faktima, eto i to.

I sada kad smo sve to presabrali – da se vratim na inicijalno pitanje. Da li je jadranska liga i dalje naša budućnost, ili treba da radimo na ojačavanju nacionalnih takmičenja?

 

Ja bih radio itekako na ojačavanju nacionalnih takmičenja. Kroz ta takmičenja, mi bi imali priliku da i ranije dajemo šansu nekim mladim momcima koji kucaju na vrata velikih klubova. U ovom trenutku, mladi igrači sa osamnaest, devetnaest pa i dvadeset godina jako teško dobijaju šanse, iako klubovi i treneri stoje iza njih. Mada mi u mlađim kategorijama imamo dobre rezultate, taj skok u seniorsku selekciju mladićima predstavlja određeni problem.

Mlad igrač je sada vođen od strane ne samo svog trenera i svog kluba, već i od strane nekih drugih ljudi, nekih uticaja kojima njegov razvoj nije u isključivom interesu. Tu su i neki drugi aršini, poput novca, a kada se vratimo unazad videćemo da mladi igrači u tom stadijumu svoje karijere nisu imali novac, već bi prvo morali da pokažu svoje kvalitete, zarade mesto u reprezentaciji, pokažu neki nivo i onda tek putem nekog odlaska u inostranstvu steknu pravo da zarade malo ozbiljnije pare. Sada je to potpuno okrenuto – nisi napravio nikakav rezultat, niti došao do nekih individualnih ciljeva, a već imaš priliku da zarađuješ. To je postala jedna potpuno apsurdna situacija, ali dobro – kako je tako je, mi se adaptiramo i idemo dalje.

Link to comment
Share on other sites

Da se razumemo ja bih Saletu dao ugovor na 10 godina sa reprezentacijom ali čovek ume da bude prepotentan, drzak pa i neprijatan. To znam što se kaže iz prve ruke, pa pretpostavljam da i to novinarima ume da oteža uz ove druge nepovoljnosti sa vremenom za intervju i okolnostima.
Drugo, može pre intervjua da se zamoli zbog atmosfere, kolektivnog duha itd. da se određene teme izbegnu.
I ne može intervju sa Saletom da bude kao sa Stojkovićem jbg to se podrazumeva.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Mairosu said:

 

Pazi kad nisam ni ovaj gledao. Mislim da su ti te varnice vise subjektivni utisak i da si se skroz dobro poneo u situaciji gde se sagovornik nije slozio sa tobom. Izneo si svoju konstrukciju, malo je celendzovao, i nisi uopste insistirao na svom stavu nego si stao, sto je jako dobro. Recimo Vladan Tegeltija ne bi izdrzao nego bi tezio dokazivanju svog misljenja, da bi onda na kraju to pokusao da ispegla tezom kako je u redu imati razlicita misljenja, a ono ispade kupus od intervjua. 

 

Ima zanimljiva situacija u njegovoj emisiji bas kada mu je gostovao Sale nakon imenovanja na mesto selektora, i pitanje je bilo vezano za Saletovu izjavu da je cilj nase reprezentacije pobediti Spaniju. A kad to planiras da pobedimo Spaniju, a na kom takmicenju, itd... ovaj je pokusao da mu objasni da je to vise figurativna izjava i da se ne odnosi konkretno na jednu utakmicu, ali Tegeltija nije ukapirao i nastavio je da insistira da mu kaze na kom takmicenju cemo ih pobediti, da bi mu Sale rekao - ok, ne razumes... ajmo dalje 🙂

Edited by mmajstor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, VoodooDerina said:

@Mairosu

 

Hvala što si okačio ovaj odlomak, čisto da se vidi da je na istoj ksenofobnoj liniji sa Bodirogom, Tegeltijom i ekipom.

 

"Nisam ja protiv Jadranske lige, ja sam protiv ovakve Jadranske lige" :classic_rolleyes:


Mislim da je selektor Srbije ipak gotovo u obavezi da kaže da se zalaže za nacionalno takmičenje u nekom kapacitetu. Sve drugo bi me iznenadilo. Tu sam malo džarao priznajem.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Evo jos jednog loseg primera. Jugoslav Cosic osokoljen ranjenim sagovornikom koji je ujedno i velika trenerska velicina, cedi grometrijskom progresijom svog gosta koji je zbog dobro poznate situacije u defanzivi sve vreme.... da bi se na kraju toliko osokolio da mu postavi ono bezobrazno pitanje na 24. minutu.

 

 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

Sve ti jebem koliko je ovo neprijatno. Na stranu što si doveo gosta koji u tom momentu ima hm puno toga osvojenog, nego si ga stavio na penal i hvala bogu izazvao righteous fury gde čovek krene da te razrađuje. A provali ga kako skuplja muda da mu sune to, pa se onda posle prve reči ohrabri, pa krene u napad i onda ga ovaj sahrani.

Jao.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Taj intervju je i odgovor zasto ne bi trebao da postavljas takva pitanja, ali ne zbog toga sto ne bi smeo da se pogledas u ogledalo. Ti ili bilo ko drugi.

 

Tada je selektor bio naivan, podlegao je pritisku javnosti, sastavio kao nekakav drim tim od raznih ,,zvezda'', iako sam siguran da je negde od prvog casa znao u dubini duse da to tako nece ici... Dozvoljavao je novinarama, javnosti...da se mesa, da svaka budala pita i mesa se u to ko igra i koliko...

 

Ako sad posle 14 godina nismo izvukli pouke iz toga, onda jebi ga.

Edited by Bek
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zeljko je ovde zapenio najviše zbog toga što je ipak on odgovoran za rezultat repke, a nije preduzeo ono što je bilo potrebno - a to je da istera jednog  ili drugog, a mozda i obojicu, a mozda i 4-5 igrača ako je to bilo potrebno.

Ovako je ispao naivan i to ga boli i zato toliko peni. Al dobro samo pokazatelj da grese i najbolji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 8/4/2019 at 9:05 PM, VoodooDerina said:

@Mairosu

 

Hvala što si okačio ovaj odlomak, čisto da se vidi da je na istoj ksenofobnoj liniji sa Bodirogom, Tegeltijom i ekipom.

 

"Nisam ja protiv Jadranske lige, ja sam protiv ovakve Jadranske lige" :classic_rolleyes:

brate kakva ksenofobija ?! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

brate kakva ksenofobija ?! 
Na primer ona kada kaže da strani igrači sa srpskim državljanstvom nikad neće igrati za srpsku reprezentaciju. Zašto, ako izraze želju i imaju kvalitet da budu deo nje (mada vidimo da je ovo drugo sve manje odlučujući faktor)?
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

  • MetalHead changed the title to Sportski komentatori, novinari i mediji

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...