Jump to content

Sportski komentatori, novinari i mediji


Recommended Posts

5 minutes ago, djole said:

 

?

 

bilo je mozda bas na ovoj temi, otac marka popovica valjda prica

 

neko ce baciti link. stvarno je epski

 

 

Quote

 

Šta je sve Vlade Đurović učinio kako bi vas odveo do senzacionalnog preokreta i titule protiv Cibone?

- Mislim da je on najviše tu poradio u suštini na psihološkom planu. Da se vratim na poslednji trening u Zadru pre odlaska na finale. Mi smo se spremali za zagrevanje, a Vlade je izašao vani i doneo fudbalsku loptu, bacio je i kaže "hajde, sad igramo malo fudbal". Posle pola sata je rekao "ovako treniraju šampioni". Posle tuširanje, pa smo otišli na večeru, napravio se banket, pa kaže "eto tako se hrane šampioni".

- Sutradan smo otišli na put, u dvoranu smo otišli, rekao je da se ne treba ni skidati. Ušli smo u farmericama i patikama, par šuteva smo opalili. Kaže "ovako treniraju šampioni". I u finalu, na samom ulasku u Ledenu dvoranu, na službenom ulazu, Vlade je prošao prvi. Jedan gost u kafiću, da li je bio sam, dobacio je "šta ovi zadarski ped*ri dolaze kad znaju šta ih čeka"? Vlado se okrene, nokaut, ovaj padne, Vlade kaže "ovako tuku šampioni". Tako je krenulo!

 

 

Edited by uini
  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, uini said:

 

slažem se sa đurom, tj mislim kao i on ili slično: koliko naših trenera ima nezgodan karakter, zapravo većina ga ima - ali su se usavršavali i apdejtovali po poitanju novih stvari, odnosno, to rade sve dok rade. iako su malo veći treneri od đurovića

 

i ja neverovatno gotivim vlada, ona priča nekog od bivših igrača zadra "kako se postaje šampion" ili slično - je urnebesna taman da ništa drugo ne znaš.

njegov rez sa zadrom protiv cibone (tj cela sezona) je jedna od onih priča koja zaslužuje neki espn 30for30

 

ali fakat je u nekom trenutku poverovao da je veći od igre ili je izgubio žar za učenjem. it is what it is.

 

edit @McLeod pa sto ne dade link ka originalnom tekstu. da bachimo respekt klikovima a i nije zgoreg saznati za neki novi (meni) portal

Vjerujem da bi ti i sam Vlada lupio plus na ovaj post. Slusao sam ga x puta i u nekoliko navrata se i sam posuo pepelom, sto ce reci da bi neke stvari drugacije u zivotu uradio. 

 

Za mene ima neke atribute koji su za trenera neophodni, a ocigledno se i u pravom trenutku njegova karijera vinula u orbitu. I treba da se pita kako on nije ostvario karijeru barem jednog Sakote, ako su mu visine jednog Dude i Zoca nedostizne. Za to mu nije trebalo nista vise znanja nego je imao.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ko je prvi izbacio Pavlovica u kosarkasku orbitu i dao mu shansu- Vlade Djurovic ( dobro i Koljevicu al on svoj talenat nije iskoristio). Takodje malo mu je falilo da sa FMP-om udje u finale Uleb kupa. 

 

Takodje Divac je jednom pricao da se u nasoj ligi jedino plasio Vlade Djurovica, dal zbog njegovih brkova ili sta je bilo u pitanju ne znam.

Edited by Zvezdinho
Link to comment
Share on other sites

@Sharpmozes li napisati nesto vise o hrvatskom kosarkaskom treneru Danijelu Lutzu? Znam da je mlad trener,da je trenirao Cibonu pre 6-7 godina..ponekad gledam NBA na HRT i veoma mi se dopada kao strucni komentator.
Imam utisak da revnosno prati i NBA ligu. Da li je bio nekada i "preko bare",da li je radio i tamo nesto u kosarci..?

Ako mozes/zelis da das jos nesto (zanimljivih) informacija.

Edited by Crni Bombarder
Link to comment
Share on other sites

Kako da ne, s obzirom da ga i osobno poznajem već dugi niz godina možda sam subjektivan, ali meni je on najbolji hrvatski (su)komentator na televiziji, osim NBA lige komentira i hrvatsko prvenstvo i ostale stvari koje HRT prenosi. Baš je elokventan i lijepo ga je za slušati + zna puno o košarci što je dobitna kombinacija za komentatora. 

 

On je krenuo u trenerske vode kao jako mlad, sjećam se da je prvo dugo radio u omladinskim pogonima nekoliko klubova u Zagrebu, a kasnije je bio pomoćnik dugo godina u Ciboni da bi onda u sezoni 12/13 nakon odlaska Mršića postao glavni trener i u toj sezoni osvojio kup i domaće prvenstvo. Sljedeće sezone dovode Spahiju pa odlazi iz Cibone, jedno vrijeme je bio na Kosovu, pa kratko u Cedeviti kao glavni trener druge ekipe, a zadnji angažman koji je imao je bio u Južnoj Koreji. Inače dugo godina preko ljeta radi s Bojanom Bogdanovićem pa je s te strane jako dobro upoznat s NBA ligom. 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, bekrinjo said:

Supernova od noćas ostala bez kanala UM grupe tj. Sportklub kanala...

 

Kao što rekoh, a do juče su prodavali svoje pakete sa pričom "vidite, ovde kod nas imate sve kanale i SK i Arene". Telekom je najveće govno od kompanije. Država izmišlja propise da ne bi dozvolila SBB-u da razvuče kablove u Borči, gde će naravno izgubiti sporove pred sudovima, ali će to trajati, a na kraju ćemo to opet sve mi platiti. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, bekrinjo said:

Supernova od noćas ostala bez kanala UM grupe tj. Sportklub kanala...

 

Očekivano. Kopernikus je imao ugovor do 01. januara. Na benchu pišu da od 03. februara ostaju i bez discovery, animal planet, discovery showcase, discovery science, food network, fln, eurosport 1 i 2.

 

Rado bih raskinuo ugovor sa njima ali nemam alternativu za ono što meni treba...

 

http://rs.n1info.com/Vesti/a561674/Supernova-od-danas-ne-emituje-kanale-N1-Sportklub-Vavoom-Cinemania-i-Grand.html

Edited by Knipex 4 Laki
Link
Link to comment
Share on other sites

Kao što rekoh, a do juče su prodavali svoje pakete sa pričom "vidite, ovde kod nas imate sve kanale i SK i Arene". Telekom je najveće govno od kompanije. Država izmišlja propise da ne bi dozvolila SBB-u da razvuče kablove u Borči, gde će naravno izgubiti sporove pred sudovima, ali će to trajati, a na kraju ćemo to opet sve mi platiti. 

To se znalo ko je malo više hteo da se raspita. Bilo je jasno da će po isteku starih ugovora koje su imali Vektor i Kopernikus sa SBB-om ti kanali nestati.
Pored saopstenja SBB-a izaslo je i saopstenje Supernove:

https://mojasupernova.rs/a811/Vesti/Obavestenje-za-korisnike-o-gasenju-United-Media-kanala-SBB.html

Po Supernovi, oni su pristali cak i na uvecanu cenu za produzetak saradnje ali ih je SBB ucenjivao nekim dodatnim uslovima oko podele trzista. Po SBB-u, ponudili su iste uslove kao do sada ali Supernova (Telekom) nije htela da prihvati.

Svakako vise verujem SBB-u nego naprednjackom Telekomu koji gazi sve redom ali ja, cisto kao korisnik, ne vidim razlog da prelazim sa Supernove (bivseg Vektora). Imam sve Arene gde su mi ABA, NBA, Liga sampiona u fudbalu, Liga Evrope, domaca fudbalska liga (znam, znam..ali ima nas ludaka koji gledamo i ovo)...plus aplikaciju za gledanje na telefonu na bilo kojoj mrezi (nema ogranicenja kao kod SBB korisnika koji imaju EON uz svoj paket i mogu da gledaju isti samo na SBB ili mobilnim mrezama).

Od SBB-ovih kanala svakako ce najvise nedostajati SK sa EL i EK mada je i tu pitanje koliko bi ti kanali u buducnosti bili znacajni s obzirom na najave da ce svi znacajniji prenosi biti na Nova Sport (za sad SBB ne radi to bas kao sto je najavljeno jer KKP i CZV idu i dalje na SK) koji SBB ne zeli da da nijednom drugom operatoru. Ostali kanali su prilicno nebitni - N1 retko gledam. Sve sto me zanima procitam na njihovom sajtu ili aplikaciji. Lov i robolov nebitan, Cinemania..pa, imam vec gomilu filmskih kanala..Vavum i Pikabu..aj znam da klinci vole ovaj drugi ali imamo i gomilu drugih na listi..bitno da nisu otisla ona dva Nickelodeon kanala..Grand - to mi je isto nebitno...

Dakle, resenje kojem cu verovatno pribeci, je da uzmem onaj EON sport SBB-ov koji kosta 800 din, obuhvata sve sporske kanale (i Nova Sport) i ne podrazumeva obavezu ugovora. Platite kad hocete karticom i gledate na telefonu/tabletu/kompu. Takva opcija sa nekim sportskim paketom kod Supernove (da recimo uzmete samo Arene) ne postoji trenutno. Aplikaciju Supernove sa svim kanalima mogu da koriste samo postojeci korisnici kao dodatnu uslugu. Jedina opcija kod Telekoma je onaj Kliksport koji vam onogucava da platite gledanje pojedinacne utakmice ali ne bas sjajnog kvaliteta.

https://sr.eon.tv/paketi/eon-sport-paket?gclid=EAIaIQobChMIno2ywuSM5wIVUouyCh0HbgABEAAYAiAAEgLajPD_BwE

Kod EON sporta je mana, kao sto sam ranije pricao, to sto, iako omogucavaju tri korisnika, navodno ne mogu sva tri da gledaju u isto vreme tako da ne mozete sa nekim da podelite trosak ili da u okviru istog domacinstva gledate razlicite kanale. Ali, mozda je to samo na papiru posto su slicno pricali i za obican EON a kolega i ja smo sa njegovog naloga isprobali i gledali bez problema na dva uredjaja dva ista ili dva razlicita kanala. Znacajno je i sto se ovaj EON sport tretira mao usluga van SBB mreze pa nema ogranicenja za gledanje u bilo kojoj WiFi mrezi.

Ko zeli i ostale SBB-ove kanale ima i opciju drugih EON paketa koji su 2 puta i vise skuplji i koji imaju pored SK jos njihovih kanala.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vau, jebote, kao da je ne znam šta napisao. Debil je ispao lik koji je objavio slike, jel srećan sada? I još jadniji likovi u komentarima, nema goreg naroda od našeg, nikada se ništa neće promeniti. 

Edited by Green23
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Napisano btw u kasno proleće '16 tokom finalne serije. Svi smo malo pregoreli, dešava se, we move on. 

Inače, konkretno mislim da je motiv bio što je valjda Mozzart objavio kako je Novica utišao Zvezdu jer je dao neku trojku valjda napad ili možda dva napada pre Gudurićeve, u fazonu, he called game. E pa nije hihi.

5 minutes ago, Green23 said:

I još jadniji likovi u komentarima, nema goreg naroda od našeg, nikada se ništa neće promeniti. 


Meni ovo baš super, kao da sam pažljivo krio svih ovih godina da sam najmrtviji cigan ikada. I sad se otkrila velika zavera, cigan popizdeo za vreme derbija. Shock.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...