Jump to content

Strana reprezentativna kosarka


Recommended Posts

Quote

The co-hosts (Czech Republic, Georgia, Germany and Italy) will participate in qualifiers, but have already qualified to the EuroBasket 2022.

 

E sad, koliko je regularno da domacini igraju u kvalifikacijama?

 

U svakom trenutku mogu da promene ekipe i da protive jednih ekipa igraju jedni, a protiv drugih ekipa sasvim drugi igraci.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Izrael dobio Spaniju 95-87, nakon sto su na poluvremenu gubili 36-52.

 

Mekel, Blatt, Cohen i Ginat izdominirali i uz sut za 3 poena od 12/23 nije ni cudo sto idu na 3-0. Ta grupa se manje - vise igra revijalno, jer svi znaju da mucena Rumunija ne moze nikoga da dobije.

 

U grupi B, Rusija ubedljiva kod svojih zapadnih komsija sa 84-56. NBA izdanje Rusa sa cak 19 pogodjenih trojki iz 36 pokusaja. Kos Estonaca van linije 6.75 zatrpavali su Baburin (5/8), Strebkov (4/4), Vorontsevic (4/6).. Estonci imaju 2-3 mlada prospekta, ne znam da li su im oni igrali. Njima je najvaznije da pobede Severnu Makedoniju ili da izgube sa manje od 9 razlike (ko je kriv Makedoncima kad su drugu cetvrtinu kod kuce izgubili sa 25-5). Sad vidim da Estoncima nisu igrali Kristian Kullamae (sin legende Gerta Kullamaea) koji je strpao 31 poen Makedoncima, nije igrao ni Raieste ni Vene.

 

Grupa C, Litvanija se nalazi na konopcima. Izgubili su od Danske kojoj nije igralo nekoliko bitnih igraca, a protiv Belgije je bilo -21 i sa tim mogu da budu zadovoljni jer je bilo i preko 30 razlike za Belgijance. Cak su se i protiv Ceske mucili. Ako se zna da Ceska sigurno ide na prvenstvo, Litvanci sa porazom od Belgije mogu znatno da iskomplikuju svoj polozaj.

 

Grupa D, Hrvatska rutinski do pobede nad ocajnom Turskom koja vise nema bazu i spasava je samo to sto su im dostupni najbolji poenteri evrolige (Wilbekin, Larkin). Bez tri pobede ne vidim kako oni mogu na eurobasket.

 

Grupa E, blamaza Srbije i poraz od Svajcarske koji ce vise odmoci Finskoj jer oni sad moraju da dobiju Svajcarce. U ovoj grupi je pitanje sta ce raditi Gruzija u trecem prozoru. Ako se odluce da raspuste ekipu, to ce bas zaboleti Svajcarsku koja bi mogla samo zbog toga da ostane bez plasmana.

 

U grupi F vidim da je Slovenija naturalizovala Morgana. Kako je to zgodno, fali ti visoki igrac, ti posegnes za nekim dobrim Amerikancem iz EL ili EC. Ukrajina je, logicno, pregazena i njima ostaje borba sa Madjarima i Austrijancima za odlazak na eurobasket.

 

Grupe G, Nemacka je vec tu, ostaje da se vidi da li ce Crna Gora ili Velika Britanija biti 3. putnik na prvenstvo. Velikoj Britaniji treba pobeda od najmanje 8 razlike ako misle da imaju bilo kakve sanse za prolazak dalje.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Sector said:

CG izgubi 15 od Britanaca, nevjerovatno. Sad je upitan odlazak na EP. 

 

Nije samo upitan, vrlo je verovatno da nece ici. Dovoljno je samo da Velika Britanija dobije Nemacku.

 

Unistio ih je Gabi Olaseni. Za Britaniju igra i Daniel Clark koji je pre par sezona igrao u MZT.

 

U ostalim grupama, Danci su dobili i Cehe, ali su imali bas srece na kraju jer je Darbou na 91:85 30 sekundi pre kraja dobio tehnicku i Cesi su smanjili na 91:90 i imali sut za pobedu. Pitanje je koliko ce im to vredeti jer imaju 2-2 i igraju jos protiv Litvanije i Belgije, a imaju -16 iz prvog meca protiv Belgije.

 

Turci su jedva dobili Holandjane sa 73-71. Sad oni imaju 1-3 kao i Svedjani, a Holandija ima 2-2. Trenutno imaju 1-2 i -12 u krugu sa Svedjanima i Holandjanima (Svedska ima 1-1 i +5, Holandija 2-1 i +7). Sto znaci da bi Hrvatska mogla da izbaci Tursku sa EP ako budu posteno odigrali poslednje kolo.

 

Bugarska je najverovatnije prosula svoje sanse da ode na EP. Vodili su protiv Grcke 68:63 30 sekundi pre kraja i imali napad koji su upropastili, onda su primili trojku, dali dva bacanja, opet primili trojku, pa je njihov vehabija promasio jedno bacanje, Grk lako zakucao i vehabija promasio otvoren sut (nije bilo ni blizu).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
2 hours ago, MrTripleDouble said:

Letonija izgubila kuci od Bugarske i ispusila za EB. I to su igrali Timma, Bertans, Meiers i jos par solidnih igraca. Steta, necemo gledati jednu odlicnu reprezentaciju na EB zbog ovih smrdljivih kvalifikacija.

 

Iako se potpuno slazžm sa ocenom sistema kvalifikacija, uvek je lepo kad Letonci izgube. Naročito zbog braće i ogavnog Time. Žao mi jedino Porzingisa.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam kako je lepo da izgubi reprezentacija koja nije mogla da racuna na najbolje igrace tokom veceg dela kvalifikacija i jedna je od retkih bez random - 30% svih poena ekipe - Amerikanca?

 

Pritom, ispali su nakon sto su izgubili u produzetku od Bugarske, za jedan poen od Bugarske i za jedan poen od Bosne i Hercegovine.

 

Mnogo antipaticnije su Turska, Crna Gora, Severna Makedonija i Gruzija sa sve argumentima - "fali nam centar/plej, hajde da platimo EL igraca na toj poziciji i sve je OK". Ne, nije, reprezentacija nije klub i ako se ovako nastavi ne vidim razlog zasto ne bi ukinuli takmicenje reprezentacija u potpunosti. Odluka FIBA je besmislena i predstavlja truli kompromis koji nije odrziv na duze staze.

 

Sto se tice grupa, situacija je sledeca:

 

Grupa A: Dalje idu Izrael, C tim Spanije i Poljska, ispada Rumunija, nema ovde nekog iznenadjenja.

Grupa B: Italija i Rusija ocekivano idu na EuroBasket, Estonija ide dalje ako izgubi sa manje od 9 razlike od S.Makedonije.

Grupa C- Belgija i Ceska kao domacin idu dalje, Litvanija i Danska ce odigrati mec u kojem pobednik ide dalje, a porazeni ispada (na sta je spala FIBA kad smo dosli u ovu situaciju :ajme:)

Grupa D- Zbog poraza Hrvatske dalje idu i Turska i Holandija, izvukla se Turska nezasluzeno na kraju. Bilo bi zanimljivo gledati mec Svedska - Holandija da je Hrvatska dobila sve do kraja ( reprezentacije Svedske i Hrvatske bi mogle da nameste rezultat tako da i jedni i drugi idu dalje).

Grupa E: Ocekivano dalje ne ide Svajcarska. Srbija se nekako progurala bez jedno 15 igraca, Gruzija je otisla dalje samo jer je Shengelia patriotski nastrojen, Finska je morala da pozove sve najbolje igrace osim Markkanena da bi isli dalje.

Grupa F: Slovenija, Madjarska i Ukrajina su ocekivano bolje od Austrije.

Grupa G: Crna Gora je ostala bez plasmana nakon trojke u poslednjoj sekundi na mecu GER - GB. Ovde je svakako bilo tesko proci grupu kad domacin tankuje vecinu meceva.

Grupa H: Letonija ostade i bez plasmana na EP i kao spomenik svemu sto ne valja u ovakvom "sistemu" (pre bih rekao anarhiji) takmicenja. FIBA mora da shvati da nije FIFA i ne moze da se pretvara da je FIFA.

Edited by goldberg
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Litvanci na kos od propustanja evropskog prvenstva. Mogu da zamislim kako je bilo njihovim navijacima, moguce nekolicina preminulih usled srcke. Ajde LET i CG, koje imaju dobre ekipe, posebno LET, i steta je sto ce propustiti Eurobasket, ali zivo me zanima da li bi FIBA bar porazmislila o necemu da je im je otprilike jedina zemlja kojoj je kosarka ubedljivo no1 sport propustila evropsko prvenstvo na kome ucestvuju kurta i murta. 

Inace se Litvancima bas namestilo da ispadnu. Oni bi verovatno dovukli sve sto mogu iz EL da odigra ovaj mec, ali nisu imali koga. Jedini Litvanci koji igraju EL su u Zalgirisu, a oni sutra igraju sa Zvezdom odlozen mec, pa bi verovatno igrali protiv Danske da nije tog neredovnog meca, ali eto, nekako su pretekli. Doduse sad sam se setio Gidraitisa i Ulanovasa, ali mozda im nije dopusteno da igraju. A i Gudaitis je igrao zaostali mec danas. 

Dancima nije igrao Lundberg, verovatno zbog prelaska u CSKA, tako da je taj transfer moguce spasio Litvance.

Edited by Del Piero
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Gledao sam mec, steta je jedino sto bi mozda ispadanje Litvanije znacilo i kraj ovog nebuloznog formata, inace, naravno da su Letonija i Litvanija zemlje kosarke i za dve klase bolje od Bugarske i Danske.

 

Estonija je u finisu izgubila od Severne Makedonije, znali su da im treba -8 ili manja razlika i plasirali su se na prvenstvo. Kristian Kullamae (sin Gerta Kulllamaea), Sander Raieste, Ker Kriisa Henri Drell su neki od talenata uz vec dugo prisutne Dorbeka, Sokka, Joesaara, Veidemanna i Venea.

 

Makedonci imaju prosecne igrace, tacnije imaju Dimitrijevica i mogu da biraju da li ce beka ili centra stranca, ovo ostalo su Vojdan Stojanovski i gomila MZT tipa igraca.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
35 minutes ago, Geronimo said:

SK1, Luka Doncic vs Roko Leni Ukic...

Nije imao zavidnu minutazu ove sezone u NBA,a i nije odigrao veliki broj meceva pa ne mora da pazi na svoje telo.

Lik ladno igra prijateljsku utakmicu,bravo👏

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...