Jump to content

FK Radnički Niš 2022/23


Constantin

Recommended Posts

Izvinjavam se zobg nenajavljenog odsustva...bio sam sprečen da pišem na temi :classic_biggrin:

 

Fudbaleri Radničkog iz Niša odigrali su juče nerešeno 0:0 protiv rumunskog Uta Arada, u kontrolnom meču na pripremama u Sloveniji.

Duel u Pohorju bio je tvrd i sa malo prilika, ali su i pored toga i jedni i drugi imali po nekoliko izglednih situacija da dođu do pogotka.

 

Nišlije će svoj poslednji meč u Sloveniji odigrati 2. jula protiv poljskog Slaska iz Vroclava.

Radnički je u dosadašnjem delu priprema pobedio slovenačko Radomlje sa 5:3 i bugarsku Maricu sa 6:0, dok je poražen od slovenačkog Kopra rezultatom 3:2.

 

Inače, svoje prve golove za Radnički, posle pola godine, je postigao bivši napadač Partizana, Štulić. I to ne jedan, nego 4....:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Koliko to stranaca Radnicki ima? 

 

Micibuci, YamKam, Gaku, Araujo, Tolordava. Neko ce morati na klupu za domacu ligu, samo 4 mogu u 11, ostali na klupi za rezerve. 

 

Vidim da je juce igrao Stajic na poziciji levog beka, ko je taj ? Nije mi poznat.  Stoperi Gaku i Araujo, Drobnjak na golu, desni bek Markovic ( ko je taj ? ) To je dosta novajlija pozadi.  Ofanzivni deo bi trebalo da bude bolji sa Marjanovicem, Dimicem, Petrovim, ne znam kakav je status Skrbica, zatim Mitrovic ako ostane je veliko pojacanje, ali ne verujem da ce ga zadrzati, prodace ga odmah nakon kvalfikacija. Juce je Dimic igrao u veznom redu, koliko sam video, desno Tomic, levo Mitrovic, Micibuci glumio zadnjeg veznog, prilicno ofanzivno, ranije smo imali i Pejovica i Kovacevica zajedno, sada Marjanovic, Micibuci i Dimic trojka u centralom delu, plus krila i spic, ne vidim ovde ko je jaci defanzivno nego ofanzivno, ali to je Sivic, covek gaji ofanzivan fudbal, skroz drugacije shvatanje fudbala u onosu na Bataka. Mada je Batak doneo rezultat, ali imao je Vujadinovica koji je tatko za ovu ligu, plus YamKam koji je uz njega postao bolji igrac. 

 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

Stajić je došao iz Grafičara. Verovatni put...Brodarac, CZV, Grafičar.

Gaku će možda na levom beku. Od štopera..Savić, Yamkam, ovaj Arauho možda i ne bude prva opcija, zato je u medjuvremenu došao Tolordava.

Marković-ne znam. Ili je na probu neki novi, eventualno omladinac....vidim da mu je ovo druga utakmica.

Raduje "budjenje" Štulića, četiri gola Bugarima i još poneki je dao tokom ovog pripremnog perioda, ali se plašim da ne bude samo trenutni "bljesak"...

Škrbić je valjda počeo da trenira, lagano....mada nije jasan njgov status. Nešto se priča da je nezadovoljan ugovorom, ali to su priče....ko zna čime nije zadovoljan. Pomalo je sporan i Dujmović, mada on sam sebi pravi spornu situaciju. Možda još neko dodje do kraja ??? A Mitrović.....naši se zanose time što će da tuže Malme zbog ponude....medjutim, mislim da nisu u pravu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hoce li Nis kao grad jednom ustati i reci dosta je! 

Prvo kolo, sudija nije ni sacekao da krene lopta sa centra a vec je pokazao na belu tacku.

Veceras da je mogao, i sma bi sutirao penal.

Cemu fudal u Srbiji, ako Zvezda i Partizan imaju fore u svakoj utakmici jedanaesterac ili dva?

A zucno se dozivi kad u Evropi sudija ne dozvoli Zvezdi protiv Milana da izvede korner...

 

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Barkley#34 said:

Zaslužili ste više od bodića, čestitke na igri.

Vama ode sladji bod. Idemo dalje, dešava se. Bitno je da se igrom protiv Zvezde, a i protiv Partizana nismo obrukali. Nismo prebacivali igru, ritali loptu, nismo se čak ni izležavali, koliko smo mogli :classic_biggrin:....Dosta golova....tri da daš Partizanu nije malo, imali smo dve prečke, dve-tri je Stevanović odbranio, ono iskosa Mitrović 1 na 1...jbg da je sve ušlo bilo bi 8-3....ali ne ide to tako u fudbalu. Igra se dok ne svira sudija....vratiće se ovo negde.

6 minutes ago, mare80 said:

Gde nadjoste ovog "bisera" Mladjovića ... 😄

 

Doveo ga Propadalo iz Lučana...on je inače štoper, ali jbg. Kad nam se vrati Yamkam u paru sa ovim Grruzinom, Tolordavom, biće dobro.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Onakav penal kao ovaj u nadoknadi, moze samo u nasoj ligi da se duva Zvezdi i Partizanu, smejurija od penala. Da, neko gurkanje je bilo, ali i ako je bilo to je bilo dok su trcali jedno sa drugim, plus vam 16m, ovaj ga je vec bio pustio bio pre 16m, da ne govorim da uopste nekog jakog inteziteta nije ni bilo. Plus je ocajno bio postavljen sudija, nije mogao dobro da vidi jer je ispred njega bio neko iz Radnickog, to se vidi iz ugla kamere iza gola tj pored gola. 

Radnicki je jedino kriv sto nije dao 5,6 komada, koliko je realno trebao da zabije ovim mucenicima kojima je odbrana bila u rangu najgorih horor filimova, na pamtim da je neki klub stvorio ovoliko sansi u dve nedelje zaredom protiv BG timova, bukvalno jedno 10 gol sansi, tri zabijena gola i 4x precka/stativa, dva sada i dve protiv Zvezde. 

 

Sivic je najpotcenjeniji trener lige, ubedljivo, a realno je bolji od 96% njih. Covek ima drugaciju viziju igre i to nije samo slovo na papiru. Prelazni rok je odradjen vrhusnki, selektovana prava pojacanja, Petrov, Dimov, dominiraju fizikalijama, Jovanovic je od ranije u Radnickom, Mitrovic takodje, Marjanovic sad dosao da diriguje, ovo je po meni sigurno najbolji Radnicki unazad 20ak sezona, ne znam samo da li je bolji od Lalatovog, ali sigurno igra evropskije sada nego ikada ranije. 

Sprdali su se sa odbranom Partizana i sa odbranom Zvezde. Totalni fudbal gde se napada i 88oj minuti, respect.

 

Sa ovih 3 3 ne verujem da ce iko da bude zadovoljan u Nisu, jer je morao da osvoji 3 poena. Ali ako se ovako nastavi, Radnicki ce biti u top 4, mozda i top 3, jer zaista ne vidim od ovih timova da je iko ista bolji. Cak naprotiv. 

Ovaj Tolordava je dobar stoper, bas dobar, uz YamKama to ce biti dosta mocno za jsl nivo. Radnicki vec duze ima vise nego dobar skauting, to se sada vec meri sezonama unazad gde uvek pronadju ispod radara nekog za mali novac ,a  prodaju ga za ozbiljne pare. 

Na koju foru je doveden Gruzijac? Ko ga je preporucio, svaka mu cast, doveli ga iz Telavija, tima iz sredine gruzijske lige, e to je skauting bato. 

 

Ovo je igra za fudbalske sladokurce i koja vraca publiku na stadion. 

 

Edited by Ljubitelj baklave
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

I godinama nisam video ekipu koja na Marakani napravi onoliko sansi. Ako se stabilizuju pozadi mogu komotno biti treci.

 

Mladjovica pod hitno najuriti. Sahrani ih covek. Onaj prvi penal - ili je totalan debil ili je namerno. Onako ni Gobeljic ne startuje

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Recoba said:

Čist penal, glup da, ali čist k'o suza. To što se isti ne bi svirao protiv blizanaca, to je neka druga tema. 

Jos gore, da je bila obrnuta situacija, sudija bi i nekako dosao ziv do svacionice, za nadalje nema bezbedonosnih garancija. Ne bi smeo da izlazi jedno mesec dana od kuce. Raznorazni potrali i novinari bi vristali kako je Partizan pokraden, kako ih svi mrze, ne daju im titulu, po forumi da ne pricam. Meni je od toga vise muka nego cinjenica da ovo ni u ludilu ne bi bilo svirano blizancima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Radnički malo škripi pozadi ali to se moze doterati. Pejović je odličan igrač i uz Marjanovića i Japanca moze da drži sredinu terene, onog mesarovica treba da otpuste taj se ceo život provlači a kvaliteta nema. Ako prodaju Mitrovića moraće i neko krilo da nađu. Pisao sam da je Petrov ogroman potencijal samo mu se mora pružiti šansa da igra i vratice golovima i dobrim transferom. Momak ima 24 godine i zalosno je što tek sad dobija priliku u srpskom fudbalu.

Link to comment
Share on other sites

Icepio gi je Radnicki, samo tako...

ubio im je posed, tehnicki besprekorno drzao loptu, a 1 Petrov vredi vise nego svi ovi Ajaxovi stranci koje su doveli. spram njih delovao je ko Salah i garantujem za ovog decka 😁 

 

Juce mi je delovalo da nije penal, a jutros gledam snimak i deluje da mu je stvarno zakacio nogu. Naravno da je bilo obrnuto nikad to ne bi svirali. jbg 1 greska na sredini i desi se ovo. Svaka cast Sivicu kako igraju presing ali odbrana mora i moze bolje 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Ljubitelj baklave said:

Inace, Sivic je vodio Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva tamo negde 2000te, kad su igrali protiv Zvezde u kvalfikacija za LS , 2000te, tog prezimena se bas secam, kasnije se vratio u Srbiju , ali sa Faranima je poceo karijeru. 

 

Pre toga Toršavn i Vagur. Njih je, kao i Klaksvik, vodio kao igrač-menadžer.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...