Jump to content

gerijatrija? za nas matore...


zoran59

Recommended Posts

12 hours ago, Helena said:

Ja sam sad ovo videla, tako da sorry, ALI moram biti partibrejker i pored lajkova :classic_mellow:

Ako sam ja dobro shvatila, ti gaziš sedmu deceniju i  stvarno nije pametno pentrati se po meredivinama i raditi ovakve stvari.

Rizikuješ pad bespotrebno i sve što uz taj pad ide.

Okej je biti dole, poraditi na tlu šta se može i zna, mesiti i kuvati.

 

Naravno da treba izbegavati rizike, ali ne možemo izbeći svaki rizik, a povećana pažnja, oprez, umanjuju rizik. Najvišu pregradu u plakaru ne mogu dohvatizi ni ja, žena još manje, moramo na merdevine ili stolicu da bi odande nešto uzeli ili ostavili, uz i niz stepenice moram svaki dan, da ne nabraja sve rizike na svakom koraku, zato imamo ono čuveno: Neće valjda.:classic_biggrin: Dosad se pokazalo kao tačno.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ma jedno je pokupiti nešto sa police, ali menjati plafonjeru je sasvim drugo i znaš o čemu govorim.

 

Lepo je osećati se vitalnim, ali ja sam videla mnogo vitalnih sa polomljenim kukom.

 

 

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, Helena said:

Ma jedno je pokupiti nešto sa police, ali menjati plafonjeru je sasvim drugo i znaš o čemu govorim.

Znam o čemu govoriš , znam i d se svi mi u mnogim situacijam ne ponašamo baš razumno i zuvek imamo nekakvo objašnjnje nekad mislimo i da je to opravdanje. Ubeđen sam da ogromna većin apušač zn da je pušenje štetno . ne smo da može da bude štetno nego je izvesno štetno, opet  imamo milione objašnjenja i opravdanjai isto toliko pušača.

OK, nije isto pušiti i stajati na merdevinama i  menjati plafonjeru.

:classic_smile:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...stariji sam nešto od diva i što se mene tiče,radim u kući i oko kuće iste poslove kao i ranije.Jasno,ne istim intenzitetom.Negdje ranije,je to dobro opisao div.Radim polasata,eventualmo sat vremena pa odmor.A ovo,da li stajati na lojtri ili ne,je irelevantno.Iz iskustva znam,da bi veći problem bio da je stajao na stolici sa rukama iznad glave.Ja koristim lojtru uvijek i kad mijenjam žarulje i ne vidim tu neki veći problem.Meni zapravo je veći problem kad moram raditi na podu.Nekada sam samo čučnuo a danas moram kleknuti.E sad,ako nešto zaboravim pa se moram dizati,i to nekoliko puta ....

Evo,sada se pripremam da ofarbam dnevno boravak sa kuhinjom i još jenom sobom.nekada mi je za to trebalp dan dva,a sada će to biti četiri pet dana.Treba razmaknuti namještaj pa vratiti na mjesto.Još uvijek sam u dovoljnoj snazi da to mogu sam odraditi.Jednostavno se moram zaposliti da ne mislim na ovo što se u životu može desiti.Ženi s kojom sam u vezi zadnjih desetak godina je nađen rak na plućima i to onaj agresivniji koji metastazira na mozak.

  • Tuzno 9
Link to comment
Share on other sites

Žao mi je zbog kancera, imam iskustvo u kući sa rakom pluća.

Mestaze u mozgu će ti objasniti neki od forumskih lekara, ako želiš, ali koliko ja znam, to više veze ima sa lokacijom u plućima, nego sa agresivnošću.

Sve najbolje želim.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...