Jump to content

Najbolje pivo


ironside

Recommended Posts

12 hours ago, Stiletto said:

Ako mogu da zamolim znalce ovdašnje, a da ne čitam 27 prethodnih strana ako je moguće, kad uđem u "samo pivo" ili neku sličnu radnju ovde u Beogradu a trgovac me pita, "izvol'te?", šta da naručim da bih popio kvalitetno pivo a da ne ispadnem glup u društvu, a ako je moguće i da mi se novčanik posle kupovine ne oporavlja mesec dana?

 

Niko ti ne moze preporuciti da kupis jer svako ima drugaciji ukus. Kao sto je napisao @Ser Jaime! Rickon! Dickon. moras imati izgradjen ukus , tj da znas da kad popijes gutljaj da ne kazes odma bljak 😄 vec da potrazis od ukusa u ustima sta ti se svidja a sta ne. Jer veruj mi da nista nije bljak dok ne probas. Ponekad cak nije dovoljno ni da probas jednom, vec vise puta isto pivo, kao i istu hranu, iako ti se prvi put nije svidelo, jer ce ti se mozda sledeci put vise svideti.

To moras sam odluciti. 

pogledaj na sajtu da li imaju opise piva, od cega je, kakve ukuse ima,.... pa onda zamisli sta bi ti od takvih ukusa zeleo probati i tako.

 

Citao sam pre par godina( u vreme kad sam pravio svoje pivo) dobro pivo ne treba biti ledeno, tj losa piva su dobra kad su ledeno hladna. Dobra piva treba da se piju na oko 10-11 stepeni. 

Edited by Slavisa iz Tavankuta
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ser Jaime! Rickon! Dickon. said:

Moraš da imaš izgrađen ukus. To je isto kao da pitaš koji sir da kupiš, a verujem da znaš koliko su međusobno različite stvari koje potpadaju pod termin "sir".  Što se tiče cene, tamo ti je kvalitetno pivo od 3 do 5 eura, čisto da znaš šta te očekuje.

Za početak ti preporučujem da skineš aplikaciju sa Play Store-a. Obično su vrlo ažurni sa točilicama, dok ono što stoji da imaju pod flaširanim pivima obično znači da se generalno može naći ( ili se moglo naći ), ne nužno i da imaju u datom momentu. ( ovo se odnosi na Samo Pivo )

 

Edit: Evo npr...ja da ovog momenta uđem u Samo Pivo bez trunke razmišljanja bi naručio ovaj "Market Porter" od Thornbridge-a jer znam da je odlična engleska pivara i jer sam izgradio ukus prema tim tamnim ostrvskim ale-ovima  ( porter, stout )

Ti kad ulazis u Samo Pivo - Sef prostire crveni tepih, a radnici su na kolenima u strahu  da, ako te ukaljaju svojim pogledom, njihove porodice ce biti proklete narednih 5 generacija.

Zato u ostavi ceka neka devica iz tih familija - za svaki slucaj.

:lol_2:

Link to comment
Share on other sites

Nije baš tako. Baš retko idem unazad par godina. Bio je jedan period kad sam išao jednom nedeljno i eksperimentisao dosta sa ukusima i stilovima, a sad samo ako me put nanese pored i imam viška vremena. Nema teorije da sad zapucam u grad namenski zbog toga.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
U radnjama se pojavilo posle dugo, dugo vremena moje omiljeno sezonsko pivo Karma Citra ...... 
 
20200822_151709%20(1).jpg?raw=1
 
Da izbegnem subjektivnost ovo je ocena sa Rate Beer-a ...
 
karma.JPG?raw=1
Yakima Valley Citra, bruka bi bila da je ispod 95..[emoji16]

Razmišljam da odem popodne na dva - tri, nisam popio pivo mesec dana..

Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...