Jump to content

Đokovići, svakodnevica jedne naše porodice


erwin

Recommended Posts

 

 Fin mu taj drugar.

  

Quote

Da li verujete institucijama ili svojim očima? Tako bi mogla da počne priča iz beogradskog naselja Kumodraž gde meštani tvrde da već tri godine postoji divlja deponija, dok nadležne institucije, isto toliko, tvrde da to što meštani vide nije deponija.

Ni opštinska inspekcija, ni gradska, ali ni Srbija šume – niko nije video deponiju u Kumodražu. Osim onih koji tu žive. (...)

Blokadom lokalnog puta pokušali su da zaustave kamione kojih je, tvrde, na stotine dnevno. Sve se, kažu, završilo pretnjama vlasnika placa, oca i sina.

„Ja krenem na put, tu četiri džipa, ja se vratim, a Vojkan kaže „ako se pobunimo, krvi će biti do kolena“. Kažu mi: Pa je l’ vi znate s kim ste se vi zavadili? Nisam se ja zavadila, ja branim moj kućni prag“, kaže  meštanka Jadranka Janjić.

Vlasniku placa Vojkanu Krstiću bilo je, kako kaže, ispod časti da se pojavi u priči u kojoj ga predstavljaju kao nekog ko se svađa s komšijama jer je, tvrdi, poznat samo po dobrim i humanim delima. U razgovoru pred isključenom kamerom demantovao je da su on i njegov otac pretili bilo kome, ali i tvrdnje da imaju divlju deponiju.

„Plac u Kumodražu je moje privatno vlasništvo i tu parkiram teške građevinske mašine, budući da posedujem građevinsku firmu. Ne nasipam ni zemlju ni šut. Sve ovo dvojica komšija rade da bi ostvarili svoj lični interes“, tvrdi Vojkan Krstić, vlasnik građevinske firme ELITA gradnja.

I dok vlasnik placa kaže „bogat sam i zato im bodem oči“, meštani kažu „bogat je dovoljno da kupi i nadležne“.

N1: Vi mislite da je vlasnik deponije potplatio nadležne?
Borislav: Ne mislim, nego znam.

Zna, međutim, i inspekcija, da svojim očima nije videla ni 100 ni 200 kamiona, koliko meštani tvrde da ih dnevno prođe.

„Nije moglo biti utvrđeno da se na navedenoj površini odlaže građevinski šut, kabasti otpad i drugo kućno smeće, te nasuta površina nema karakter deponije“, kažu iz Gradske inspekcije.

https://rs.n1info.com/vesti/a247254-deponija-u-kumodrazu-nevidljiva-za-nadlezne/

 

Quote

Predistražni postupak nad sedmoricom šofera i [vlasnikom firme "Elita gradnja" Vojkanom] Krstićem kao njihovim nalogodavcem je završen, a u narednom periodu kreću njihova saslušanja pred tužilaštvom. (...)

(...) godinama nasipao građevinski otpad na ilegalnoj deponiji (...)

(...) protivno zakonu eksploatiše državno zemljište (...)

(...) žitelji Kumodraža svedočili da im je Krstić pretio da će ih pobiti kada su se pobunili protiv njega (...)

(...) priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su ga optužili da ih ucenjuje i traži od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im naplaćuje od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu (...)

(...) u Ulici Milorada Jovanovića bb na Čukarici nasut komunalni i građevinski otpad na površini od šest hektara i visini do 15 metara! Godinama je po 150 kamiona dnevno istovaralo šut na toj lokaciji, a o užasu i svakodnevnom teroru građevinskih šlepera svedočili su i stanari okolnih zgrada.

https://www.republika.rs/vesti/drustvo/191888/blizi-se-epilog-afere-divljih-deponija-krstic-pokusava-da-izbegne-corku-pa-krivicu-svaljuje-na-vozace

 

Quote

Počinje suđenje Vojkanu Krstiću vlasniku "Elita gradnje".

Potvrđena je optužnica za protivpravno zauzimanje zemljišta i krenula je faza glavnog pretresa.

Njemu će se suditi po članu 218. krivičnog zakona, sto je blaže krivično delo od početne faze istrage, kada je Krstić bio osumnjičen i za ugrožavanje životne sredine, jer je otpad istovarivao na zelenu površinu grada Beograda.

https://www.republika.rs/hronika/hronika/262826/pocinje-sudenje-vojkanu-krsticu-preti-mu-tri-godine-zatvora

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Počeo sam ozbiljno da kriziram po pitanju svoje navijačke egzistencije. Nije da ću ikada navijati za likove poput Nadala i Federera, ali mi je Novak sve više stran. 

 

Možda grešim, možda je ovo samo "njegova porodica" a ne on...možda. Ali fakat je da se teško poistovećujem sa njim ovih dana. A bio mi je heroj doslovno.

 

Koliko novca je čoveku dovoljno? Postoji li suma? Tačan broj koji zadovoljava čovekov ego. Ili da definišem drugačije, šta to Novaka čini obaveznim da se druži sa ovim i ovakvim sa kojima se druži? Ko njega ugrožava pa mora ovo da radi?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Darth Bane said:

Pa ova zadnja poseta je u znak zahvalnosti sta je sve doticni ucinio za njega dok je Novak bio u nemilosti u Australiji. 


A sta je to “doticni” ucinio? “Doticni” uvijek poziva da se gledaju rezultati- a rezultat je sedam dana pritvora, deportacija iz Australije I zabrana ulaska na tri godine … Sve bi to dobio i bez drzavne pomoci 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam kako to da sa tolikim parama koje nije ukrao niti smuvao ne uzme neki stvarni PR tim, neke ucitelje sta li su, da se kultivise malo i uljudi. Neke normalne, iz civilizovanog sveta, koji bi ga savetovali da zamamuza ove njegove iz familije, koji nikad drugo nisu ni radili, nego stvari kao iz ovog teksta, itd. Eno ono kad se oko litijasenja u Crnoj Gori ovaj njegov otac nesto peo na prozor i kreveljio, skakao kao lud i drao se nekakve nacionalisticke pesme, jos pa ponosan sto su mediji to objavili. Da li je ono normalno ponasanje coveka koji je verovatno u sedmoj deceniji, i blizi se osmoj :krstipd4: Od takvih se i ne moze ocekivati drugo nego ovakve stvari kao iz ovog teksta.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Tomiprunet said:

Ja bih dao Novaku da grade gde god hoce. Bez ikakvih tendera. Za dzabe.

Da, i verovatno bi njemu i sličnima rado bio kmet. Doduše ni sad niko svima koji slično misle ne brani da se time bave.

 

To je ova prica. South Park, epizoda Osama Bin Laden has farty pants. Mrzi me pisem celu pricu, poenta je da decaci iz South Parka odu u Avganistan kod grupe avganistanskih decaka, i sad se nesto posvađaju, i ovi kritikuju kulturu ovih avganistanaca sto kao ritualno kolju koze, a ovi ce "i to je bolje nego kultura gde se divite bogatasima koji hodaju po crvenim tepisima" a jedan od decaka iz South Parka ce "tu nas imaju" :lol_2:

 

E to je ta prica. Bas zabole nekoga sto srbadija hoce da postoje age i begovi, i da postoji raja po kojoj pomenuti pišaju, a ona aplaudira uz pokliče "oho ho, ala je toplo". Zato mi je bas drago sto postoji (Vučić da ih trti i) civilizovani svet gde takve guze, na svaki nacin. 

 

Ima i ona prica, o klubu za džentlmene gde je neki skorojević konstantno pokušavao da se ubaci, ali je odgovor uvek bio "ma može on da postane vlasnik ove zgrade, ali član kluba neće postati nikada". Ne pripada tu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Accuphase said:

A ja naivan mislio da takve stvari rade samo oni matorci po zabitima što se žene Albankama iz Albanije...

 

Isplivala velika tajna Dijane Đoković: O ovome je ćutala 30 godina

 

A, značaj ove vesti je?

Godinama i deecenijama se pitam zašto novine i portali objavljuju svakakve trivije iz života nekih poznatih  ličnosti, sve sa onim, Otkriveno..., saznali smo..., Isplivalo..., Nećete verovati.... Ko to uopšte čita, šta nalazi u tim informacijama. Šta mene briga za Dijaninu Tajnu, čuj, krstila se, dobila ime na krštenju, to ze valjda zove znamenje, pa šta, koliko još miliona je uradilo isto, treba li da joj se divim ili da je osuđujem. 

A, tek prenošenje takvih vesti...

 

 

.
 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pa zato što to nisu mediji, niti su to vesti, nego su to portali za vaćarenje onih koji klikću na te bombastične naslove, koji onda zarađuju od tih klikova. Koji to čitaju, pa valjda isti oni koji čitaju Treće oko i gledaju te Farme i ostalo. Da li je to odvratno, jeste, ama nezakonito nije. Da mene nek pita sve bih to zabranio, zato što je ružno i odvratno. Ne znam kako. Smislio bih nešto da zabrana ne izgleda kao gušenje slobode govora. Kao "drug Tito" iz filma Maršal: "neki pod slobodom govora podrazumavaju mogućnost da objavljuju svakojake gluposti i budalaštine; mi smatramo da je takva sloboda govora  nemoralna i toga kod nas neće biti" :lol_2:

 

Ma to je benigno, a pravo zlo su razni doktori i filozofi i samoproglašeni književnici i slični na ovih nekoliko patrijotskih portala gde sipaju zlo non stop, sve kao civilizovano, a u stvari sve više i više upadaju u nekakve vrtloge ludila, ono je strašno. U poslednje vreme su skroz pobenavili, pa više ne znaju šta laju. Kao dasu izašli direktno iz onih kratkih priča koje su odavno ljudi pisali na starom forumu

 

Ono je neverovatna mržnja prema progresivnom svetu i zlo koje se tamo širi od tih nekoliko desetina/stotina lica, iam ih na spiskovima koje sami prave, oni ih zvu "peticije". Kakvi horor filmovi i slično, onde je pravo zlo. Kad bi tu postojao neki stvarni sistem, i kad bi to bilo ozbiljno društvo, onakve zlikovce bi trebalo zauvek skinuti sa državne sise i zabraniti im bilo kakvu aktivnost, takođe pronaći ko ih finansira, jer od prodaje svojih "knjiga" sigurno ne žive,  kao ni od državnih "plata" , najuriti sve to na margine društva, zauvek, pa neka jedu ladna... u "minhenskim pivnicama", gde u stvari pripadaju. Jadna li su njihova deca koja žive sa onakvim zlom, ovima koji ih imaju. Ako je taj "srpski narod" nečija žrtva, onda je žrtva tih zlikovaca i njihovih finansijera, koji su ga ubedili da veruje u neki potpuni zaum, samo da bi mogli da ga jašu. Neverovatno zlo.

Link to comment
Share on other sites

Koga bre bole ona stvar šta radi porodica Đoković( i ne samo ta porodica) privatno?

Ili smo svi pomalo zadrugari tj volimo da guramo nos u tuđe dvorište i pametujemo'

Novak Đoković je sjajan teniser i sa tenisom tu završava svako moje dalje intersovanje za njega, s'kim pije kafu ili čaj, s9kim peca ribi ili ide u šoping me apsolutno bole qrac

još otvorili temu posebnu 😕 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pisanje o svakojakim glupostima iz tuđih života je samo jedan od primera simbioze „novinara” (= bedna piskarala koja ne umeju da napišu ni vremensku prognozu) i mentalne gologuzije koju najviše zanima da zaviruje u tuđe živote. To je ista ekipa koja mora da komšiji zaviri u tanjir, da sazna šta onaj ispred njega u prodavnici ima u korpi ili da bulji u tuđi frižider. S druge strane, ni onaj koji to deli sa drugima samo zato što je poznata ličnost nije cvećka. OK, možda je nekome simpatično znati da poznati pevač u slobodno vreme voli da peca, da se poznati glumac bavi maketarstvom i slično, ali vesti kao iz naslova teme su izraz idiotluka i onoga ko ih piše i onoga ko ih čita.

 

Moram priznati da ne zavidim poznatim ličnostima na tome što im se svaka budala meša u privatni život. Jedno je kada naprave javni gaf, a drugo je kada do prodavnice izađu u trenerci pa ih zbog toga kritikuju. Pre neki dan sam preleteo preko naslova u kome je pisalo da je neki opskurni glumac (Radivoje ili Radoje, prezimena se ne sećam) imao saobraćajni udes, a u podnaslovu je pisalo da je vozio pijan i slupao auto. Da je u pitanju neki običan čovek, vest bi bila negde na dnu strane i pisalo bi da je X.Y. (inicijali, pa starost) vozio pod uticajem alkohola, udario u drvo (kokošinjac, banderu itd.) i da je predat nadležnom tužilaštvu. Nesrećni Radivoje je završio sa punim imenom i prezimenom i slikom ispod naslova. Moram da priznam da mi lik nije bio poznat, a to što je vozio pijan i lupio u drvo je stvar pravosuđa. Savršeno mi je nebitno da li se slupao neki nepoznati Pera Perić ili taj (meni nepoznati) Radivoje. Neka sud radi svoj posao, a ako je Pera Perić/Radivoje slupao nečiji kokošinjac ili šupu, neka plati kaznu i štetu i kraj priče.

 

Dugujem i objašnjenje zašto sam kao primer naveo glumca. Pre 15-20 godina sam prevodio nešto za BITEF, a zbog potrebe posla sam morao da razgovaram sa jednim poznatim glumcem, čiji je identitet za ovu priču nebitan. Moram priznati da sam imao tremu jer sam bio na početku karijere, a trebalo je da razgovaram sa nekim ko je poznat i glumačka veličina. Organizator me je uveo u bife do njegovog stola, a trema je nestala praktično čim sam seo jer je čovek odmah pokazao da je ljubazan, prijatan i predusretljiv. Odmah mi je dao kopiju teksta, čak me je i pozvao na probu bez publike i rekao da slobodno podignem ruku ukoliko bude prebrzo izgovarao svoj monolog, objasnio gde može biti odstupanja od teksta jer su na brzinu morali da zamene nekog glumca i za petnaestak minuta smo završili službeni deo. Sedeli smo još 20-30 minuta uz kafu (da, kafu, nisu svi glumci alkoholičari) i ćaskali kao da se dugo poznajemo. Čovek je na kraju čak i rekao da mu je bilo prijatno jer je uspeo da otrese dosadne novinare kojima je vest ukoliko taj isti glumac ode u trenerci na pijacu (valjda su očekivali Armanijevo odelo), u kući kod prijatelja popije nekoliko čašica, pojede pljeskavicu na ulici i slično. Jeste da tada nije bilo toliko portala na internetu, ali „novinarstvo” i mentalna gologuzija se nisu promenili.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Perkos2 said:

još otvorili temu posebnu 😕

I to ne bilo ko, nego ozbiljan forumas:classic_huh: 

 

4 hours ago, Perkos2 said:

Ili smo svi pomalo zadrugari tj volimo da guramo nos u tuđe dvorište i pametujemo'

Radi se na tome... Ovo sam i ja napisala na jednoj drugoj temi gde je erwin prvobitno postavio ovaj uvodni post pa posle ga prebacio ovde. 

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Pisanje o svakojakim glupostima iz tuđih života je samo jedan od primera simbioze „novinara” (= bedna piskarala koja ne umeju da napišu ni vremensku prognozu) i mentalne gologuzije koju najviše zanima da zaviruje u tuđe živote.

Ma bravo covece! Mentalna gologuzija, to je to 👍

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pa dobro, jeste, ali očigledno namera nije da se tračari o privatnom životu "selebritija" nego ukazivanje na karakter i integritet istih, i na karakter društva koje ih zaliva. Kako god, stanje "srbskog novinarstva" i tih "srbskih tabloida" koji su garantovano najgori, ako ne na svetu, onda u Evropi svakako, po količini gadosti i prljavštine koju objavljuju, samo pokazuje stanje društva koje ih je isprđelo.

 

Dobro, nije to započelo za vreme aktuelne vlasti, što jeste, jeste, nego za vreme "žutih". Tada su dnevni listovi koji su bili nekakvo svetlo  u mraku devedesetih počeli da budu sredstvo za zaglupljivanje, pa da na primer neprekidno smaraju nekakavim "starletama" koje su sami smislili, i tada su počeli u tim listovima da se pojavljuju naslovne strane sa slovima od 10cm "DRKAO GA" o nekom vojniku KFORa ili  koji je valjda uhvaćen na delu isl. Ovi su samo sve podigli na viši nivo.

 

Što sve pokazuje koliko je Milošević bio u pravu, i koliko je bio samouveren, jer je znao koliko se ta banda kojoj je pripadao nakrala, kad je prilikom silaska sa vlasti, mislim da je tada, a ne prilikom hapšenja, onoj njegovoj ćerki koja je histerisala rekao nešto kao "ne brini sine*, vratićemo se mi pomoću para". Tako je i bilo, mada je u međuvremenu crkao pa nije to video.

 

To što su ti srbski tabloidi kakvi su nije slučajno, i nije im cilj čak ni zarada na klikovima, to je sporedno, nego upravo ovo što je Milošević rekao. Da "oni" kad se pomoću ukradenih para vrate, trajno ostanu, tako što će još više zaglupljivati već zaglupljene, da se tu ništa ne bi promenilo, nego da ostanu age i begovi (kao ovaj iz uvodnog posta) , i raja koja im aplaudira dok je guze.

 

Zato je važno "održavati vatru" i stalno podsećati na pitanja kao što je članstvo u NATO, prihvatanje stvarne prošlosti, pa i Rio Tinto, jer su to trenutno u ovoj šizofrenoj atmosferi više psihološka nego praktična pitanja. Kako, pa kao što je pobeda Trampa na izborima dala vetar u leđa raznim maloumnicima širom sveta, koji su do tada smrdelli u rupama i već bili pomireni sa sudbinom, tako bi i bilo kakav mali napredak u vezi "paradigme antisrbstva" aka "pravi patriotizam" koji se bavi ovim temama ohrabrio normalne, kojih i tu ima poprilično, samo su trenutno malo u defanzivi pred najezdom varvara, finansiranih tim parama o kojima je govorio Milošević, i što su u međuvremenu još nakrali.

 

* ovo što je dotični nazivao ćerku "sine" takođe dokazuje i koliko je bio u pravu još jedan "doktor i filozof i književnik", Dobrica Ćosić. Ono kad je pisao slavopojke Miloševiću kao o "paradigmi srpstva". Jer to i jeste "paradigma srbstva", uz onaj kiseli kupus na terasi stana u Brizbejnu, Australija, gde je prosečna  godišnja temperatura 26 stepeni. Nazivanje ćerki sinovima, kao nekakav vrhunski... ne znam, dokaz ljubavi ili nešto, prema... pih, kakve li bede... ženskom detetu. Normalni bi rekli da je to u stvari uvreda. Nešto kao "nije da osuđujem tvoj način života, ako si tako zadovoljan" i slično. Zaum.

Edited by Milenko Puzigaca
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Da, i verovatno bi njemu i sličnima rado bio kmet. Doduše ni sad niko svima koji slično misle ne brani da se time bave.

 

To je ova prica. South Park, epizoda Osama Bin Laden has farty pants. Mrzi me pisem celu pricu, poenta je da decaci iz South Parka odu u Avganistan kod grupe avganistanskih decaka, i sad se nesto posvađaju, i ovi kritikuju kulturu ovih avganistanaca sto kao ritualno kolju koze, a ovi ce "i to je bolje nego kultura gde se divite bogatasima koji hodaju po crvenim tepisima" a jedan od decaka iz South Parka ce "tu nas imaju" :lol_2:

 

E to je ta prica. Bas zabole nekoga sto srbadija hoce da postoje age i begovi, i da postoji raja po kojoj pomenuti pišaju, a ona aplaudira uz pokliče "oho ho, ala je toplo". Zato mi je bas drago sto postoji (Vučić da ih trti i) civilizovani svet gde takve guze, na svaki nacin. 

 

Ima i ona prica, o klubu za džentlmene gde je neki skorojević konstantno pokušavao da se ubaci, ali je odgovor uvek bio "ma može on da postane vlasnik ove zgrade, ali član kluba neće postati nikada". Ne pripada tu.

Mislis na mene, da bi ja njemu bio kmet? ne naravno ne bih. 

Pa Djokovic je toliko zaduzio Srbiju da Srbija jednostavno treba sve da mu dozvoli. Bolje da on gradi sportske terene i da ulaze u Srbiju nego neki Rio Tinto. Od Djokovica Srbija i Srbi samo mogu imati koristi.

Link to comment
Share on other sites

:smiley26:  Ne mislim na tebe lično, komentarisao sam... to što piše. 

 

Ali dobro. Znači, neka tamo "Srbija" treba nekome ko je najbolji u bilo čemu, da dozvoli da radi šta god hoće. OK, da ne ulazimo u moguće pretpostavke šta ako taj poželi da...  ali, šta je to "Srbija"?

 

Konkretno, kako bi to stanovnici neke Marinkove bare, koja se pominje u poslednje vreme, ili nešto, imali korist ako bi osoba X izgradila terene za wgaf na mestu  wgaf? I zašto bi uopšte stanovnici Marinkove bare trebalo da imaju korist od toga što je osoba X najbolja u nečemu sa čime oni ama baš nikakve veze nemaju?

 

Jel to nesto kao ovo:

 

 

Pa što bi rekao Ivica Dačić, zašto ste ih onda smenjivali?

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

:smiley26:  Ne mislim na tebe lično, komentarisao sam... to što piše. 

 

Ali dobro. Znači, neka tamo "Srbija" treba nekome ko je najbolji u bilo čemu, da dozvoli da radi šta god hoće. OK, da ne ulazimo u moguće pretpostavke šta ako taj poželi da...  ali, šta je to "Srbija"?

 

Konkretno, kako bi to stanovnici neke Marinkove bare, koja se pominje u poslednje vreme, ili nešto, imali korist ako bi osoba X izgradila terene za wgaf na mestu  wgaf? I zašto bi uopšte stanovnici Marinkove bare trebalo da imaju korist od toga što je osoba X najbolja u nečemu sa čime oni ama baš nikakve veze nemaju?

 

Jel to nesto kao ovo:

 

 

Pa što bi rekao Ivica Dačić, zašto ste ih onda smenjivali?

 

 

 

 

 

 

 

Pa ti stanovnici Marinkove bare i ovako nemaju nikakvu korist. Oni nemaju korist ni od samih sebe. Kao i bilo gde u Srbiji. Kakvu korist ja imam ovde u Tavankutu od povrsine zemljista u centru sela? Bas me briga ko ce tu nesto izgraditi. Bolje da izgradi neke sportske terene pa da mestani mogu da idu da se bave sportom, nego da mi neki seoski kriminalac kopji je na tenderu dobio izgradi nista, i naraste korov ambrozije od koje ce celo selo kijati i imati probleme sa disanjem od leta pa kasno u jesen.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Tomiprunet said:

Pa ti stanovnici Marinkove bare i ovako nemaju nikakvu korist. Oni nemaju korist ni od samih sebe. Kao i bilo gde u Srbiji. Kakvu korist ja imam ovde u Tavankutu od povrsine zemljista u centru sela? Bas me briga ko ce tu nesto izgraditi. Bolje da izgradi neke sportske terene pa da mestani mogu da idu da se bave sportom, nego da mi neki seoski kriminalac kopji je na tenderu dobio izgradi nista, i naraste korov ambrozije od koje ce celo selo kijati i imati probleme sa disanjem od leta pa kasno u jesen.

Ali može da posadi marihuanu, struju za prihranjivanje ili kako se to već zove ionako neće plaćati, mislim taj "seoski kriminalac".

Link to comment
Share on other sites

  • fancy changed the title to Split sa Đokovići - svakodnevica jedne porodice...
  • fancy locked this topic
  • fancy unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...