Jump to content

Rio Tinto - ekologija i/ili revolucija


Diogen

Recommended Posts

Ocigledno je da se od litijuma u Srbiji, i RT od strane vlasti ne odustaje..istina, retorika im je nesto meksa, ali, to je samo uvijanje..medjutim, kocka je bacena, prvo su se udruzenja uveliko prosirila, drugo sada je i opozicija u Skusptini, a ubedjen sma da ce svi glasati protiv eksploatacije litijuma, i desnicari cak, pre godinu dana, svi smo nekkao spavali, bili jos i osmauceni od korone, bavili se vise  vakcinama, umiranjem od iste, svako iz  svojih razloga se najvise time bavio, istina je da je malo i rat u Ukrajini gurnuo  stranu pricu o RT, ne u potpunosti..ipak, ova prica, koliko god rezimski mediji radili svoj kurvanjski posao(kada kazem to, uopste se ne odnosi na zene koje s ebave prostitucijom, pridev kurva ima za mene potpuno drugo znacenje), vecina ljudi, cak i glasaci SNS, ne zele zapravo eksploataciju litijuma..dovoljno im je vide sta se desava samo ovim "obicnim" zagadjivanjem vazduha..dalkeo smo od kraja borbe, ali, neke bitke su dobijene..

Edited by Harmonika
Link to comment
Share on other sites

Nikad ja tog skapanog podlipaša nisam zvao nadimcima, a nije on ni bitan, nego ono sto on simbolizuje, i on i taj vas Vucic za koga ste se uhvatili kao pijan za plot. To je tzv "beogradska carsija" (aka doktori i filozofi) i srbstvo "koje je vec postalo religija", sto bi reko kalemar iz Drenovu, drugi skapani simbol istog. To je kad je neko lud, pa sve odbija. Takvog i treba svi koji prođu da šutiraju, zato sto smeta.

Link to comment
Share on other sites

Da, ja sam Vucicevac  koga placa Rokfeler, i Putin u isto vreme:classic_biggrin:..rece Sormaz onomad da je Putin platio one protetse 2020, sve se uklapa:classic_biggrin:..a preko Save me placa Rokfeler..ti osim sto si doktor si i odlican detektiv

Edited by Harmonika
Link to comment
Share on other sites

Ti prvo treba da ne citas sa preskakanjem :lol_2: Niko tebe ne proglasava za vucicevca, a sto se Rokfelera tice treba ruku da mu ljubite. Nego ste se uhvatili za tog vucica kao pijani za plot, kao da bi ne znam sta napravili da nije on, a u stvari ste svi koji se derete protiv svega gori od njega. Tu jedini koji su gori od svih tih vucica i milosevica i te rulje su ovi ugledni građani i raznorazni "nacionalno svesni" mislioci. Budalesine kakve svet nije video. Nigde ne mogu da se cuju takve ludosti i gluposti kao sto tu mogu da se cuju od "elite" među šljivama. Kad tu bagru i njihova baljezganja prestanete da smatrate za bilo sta drugo osim onoga sto jesu - budale i budalaštine, koje su dobre samo za podsmeh i sprdnju, tad ce vama biti bolje. Pre toga ne. Dok to čime takvi tu zagađuju okruzenje ne razotkrijete kao budalastine, gad i smrad, možete sve tu da čak i da sterilišete čime god hoćete, i dalje ćete živeti u gadu i smradu, i to je to.

Link to comment
Share on other sites

 

Na ovoj teme se piše o eksploataciji litijuma, rudarenju, otimanju imovine, trovanju, budalaštine pišu oni koji to ne vide, koji znaju ko je glasao za Miloševića, a ne zanaju ko je sede u Miloševićevoj vladi i partiji, smetaju im profesori hemije, tehnologije i geologije i ono što tvrde kao stručnjaci a ne smetaju im popovi koji su se udružili sa RT, koji ne dozvoljavaju ulazak u crkvu protivnicima otvaranja rudnika na plodnoj zemlji, filozofiranje, da ne kažem sviranje onome je svesno zalaganje za trovanje vode, nešto što je već sada, a tek će biti najvredniji resurs, nezamenjivo je, niko ne može bez njega, jebeš električne automobile, biće baterija i bez litijuma, smisliće kinezi i japanci nešto, a već su smišljene pedale, i jedna naučna institucija koja se bavi zaštitom vode je prodata mafijaškoj firmi koja se inače bavi nekom građevinom i transportom, sad će dobiti od sebe i sertifikat da je to dobro, da nam voda i ne treba, pićemo pivo samo i šampanjac samo dok legnu milijarde koje smo zamislili.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/13/2022 at 3:20 AM, Amigo said:

Ne mislim da to ima ikakve veze sa Putinom, jednostavno neki strah od novog, "ćute" neka kazu ko ih finansira, jer taj lik je zvanicno nezaposlen :classic_laugh:.

Lakse je svirati q....u, nego ici na posao svaki dan 8 sati. Kada bi cijeli svijet tako razmisljao jos bi bili u kamenom dobu.

 

CIA i Vatikan i Soroš i Rokfeler...

 

Link to comment
Share on other sites

Naravno da znaju ko je slobista. Svi koji govore ili su ikada rekli "zapad" , "strane kompanije" , "privatno" , "okupacija" , "kolonijalizam" , "neoliberalizam" itd , to su sve anticivlizacijski elementi, komunjare, ksenofobi, palančani i štetočine. I slobisti.

 

I niko nije zamislio nikakve milijarde. Odavno je napisao bohumilo, ta rudna renta može da bude i nula posto, kao u... ne znam, USA valjda, napisao je on. Nema to veze ni sa čime. Nego samo se neki sprdaju sa odvratnim običajem širokih masa "na tim prostorima" da se zadrto deru protiv svega i protiv svake promene na bolje, osim ako ta promena nije nekakvo poživotinjavanje. Kao što su naprasno kad su izgmizali oko 1989 izvukli iz nekih klozeta milion raznih "običaja" koje su sad smislili i za koje niko normalan nije ni čuo do tada. E, tad ih nema da se deru protiv toga, nego takve stvari oduševljeno prihvataju. Valjda im toliki domet.

 

A vidiš, ovog puta popovi su progresivni, nisam to znao. To je onda OK. Tako i treba. Eto, kad je kod popova, ni te popove ne slušaju kad im govore da slave nisu bahanalije, nego porodično okupljanje. Ali zato slušaju "profesore" , komada tri, kad im podstiču plemensku ksenofobiju i govore im gluposti o nekakvom navodnom trovanju.

 

More pusti džunglu na njih, Hati.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Jeste, jeste, tu i kod ruja su jedina dva mesta na svetu gde je komunizam odusevljeno docekan kao njihova ideologija, zato sto su ovi tu bili komunjare mnogo pre nego sto se Marks rodio. I još su. Zar to nije ocigledno? Tu im duse bazde na komunizam, vecini. "Narod da se pita". Rš! Rš!

 

A ne oplakujem Titovu Jugu zbog komunizma koji nije ni bio, nego tvrdim da je kao prvo, ona bila vise deo sveta nego ovo sranje, koje je kontra normalnog sveta, i bila je liberalnije i otvorenije mesto za uticaje sa strane, sto je cinjenica, eno, skoro sam prenosio sto je onaj jedan rekao."sto je nesto bilo razlicitije, drugacije i egzoticnije to je bilo primamljivije, a ovi koji se loze na palanacka sranja i lokalne gluposti su bili uglavnom za sprdnju", a drugo, ksenofobčine, atavisti i nacoši su mogli da ocekuju samo pendrek i kundak. Pa i to na marginama drustva, gde su bili proterani, kako je jedino prirodno.

 

Ako se mnogo i tamo raskokodacu, dolazila je u obzir i varijanta demokratskog mraka. To je dobro, to tako treba. I jedan od Rokfelerofih je na strajkace u vezi rudnika slao nacionalnu gardu, posle govorio da se kaje, ali to nije vazno, jer posao je bio zavrsen. Tako se to radi.

 

Zasto jos uvek letacko osoblje zovete "stjuardese" i "stjuardi"? Zasto i dalje pusite gde je to zabranjeno? Sto ste se drali da se ukine zabrana prodaje alkohola nocu? Zasto ne napravite masovne proteste gde cete se drati "necemo vracanje vojnog roka niti bilo kakvo vracanje nazad bilo cega sto je jednom ukinuto"?

 

Zasto ne napravi vas Savo koskofil i vi ostali protest na kome trazite da svako ko pomene Kosovo i te stvari, a nije istoricar ili slican, i ne govori o tim stvarima kao o stvarnim događajima, i to bez laganja i patetisanja, onako kako je bilo, nego ih pominje u kontekstu mitova o caru lazi & co, o "stradanjima naseg naroda" , "ugrozenosti Srba", "resavanju nacianalnog pitanja", opiranju mrskom "zapadu" , "duhovnim vertikalama" itd momentalno omasti konopac, kao tezak zlotvor i veeeeelika stetocina? 

 

I najvaznije od svega, da li jos uvek nosite one torbice preko grudi?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/10/2022 at 6:36 PM, Harmonika said:

Ko kaze da Cuta cuti? To sto ga nema u medijima svaki Bozji dan ne znaci da cuti..

 

Ne kazem da cuta cuti po svim pitanjima nego da resi ovo u nedeljicama da ne ispadne da se na forumu cupa kosa zbog necega za sto je on `zaduzen`

 

Inace procitala sam da je cuta pre par dana izjavio da ni mrtav nece krociti u skupstinu u odelu i kravati, kaze bice ovakav kakav je, kao od majke rodjen - znaci farmerke i neki duskic...To recimo nije normalno ako postoji dress code, onda ni u skupstini nece moci ni za sta da se zalaze jer nece imati pristup a izgleda da je bas tvrdoglav po tom pitanju oblacenja nece pa nece da lici na neku gospodu vec da se vidi da pripada radnickoj klasi...

 

Najbolje uraditi kulturnu revoluciju da se svi obuku kao proleteri a ne samo cuta.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pa evo ovako:

1.Ako krene  neki bager, masina, ili sta vec ispod zita, tu ce sigurno biti za blokade i slicn akcije..za sada, ne cini se tako..sto n eznaci da nece doci, pre ili kasnije..

2.Jedna od privh stvari koje c ekao psolanik uraditi jeste preldog zakona o zabrani eksploatacije litujma na teritoriji cele drzave..inicijativa je vec gotova, preko 30 000 potpisa..samo d akrene novi saziv Skusptine..predlog se ocekuje na jesen, tada valjda pocinje redovno zasedanje..

3.Ima i drigh ekoloskih problema, ne samo RT..bar jednom nedeljno je na nekom protetsu, akciji..ili na razgovovrima sirenja kolacije, jer ne moze ni sve jedna covek sam, treba pokrettai sto vise ljudi moguce, sirit svest

3.Inace, vec skoro gdinu dana, ima imanje u Nedeljicama..hteo da kupi, medjutim, kokanovic mu je smaoinicijativno poklonio..dok RT ne zeli da da ni za miliajrde..

 

a sta ce  nositi, ne interesuje me, dokle god ne vredja nikoga..noslili su i radikali majce sa likom Seselja, pa nikom nista..odleo en cini ni coveka, ni poslanika..zanima me d aga vidim na delu, kao psolanika,onda  cu komentarisati..i kritikovati, ako i kada bude povoda

Edited by Harmonika
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Milenko Puzigaca said:

Naravno da znaju ko je slobista. Svi koji govore ili su ikada rekli "zapad" , "strane kompanije" , "privatno" , "okupacija" , "kolonijalizam" , "neoliberalizam" itd , to su sve anticivlizacijski elementi, komunjare, ksenofobi, palančani i štetočine. I slobisti.

 

I niko nije zamislio nikakve milijarde. Odavno je napisao bohumilo, ta rudna renta može da bude i nula posto, kao u... ne znam, USA valjda, napisao je on. Nema to veze ni sa čime. Nego samo se neki sprdaju sa odvratnim običajem širokih masa "na tim prostorima" da se zadrto deru protiv svega i protiv svake promene na bolje, osim ako ta promena nije nekakvo poživotinjavanje. Kao što su naprasno kad su izgmizali oko 1989 izvukli iz nekih klozeta milion raznih "običaja" koje su sad smislili i za koje niko normalan nije ni čuo do tada. E, tad ih nema da se deru protiv toga, nego takve stvari oduševljeno prihvataju. Valjda im toliki domet.

 

A vidiš, ovog puta popovi su progresivni, nisam to znao. To je onda OK. Tako i treba. Eto, kad je kod popova, ni te popove ne slušaju kad im govore da slave nisu bahanalije, nego porodično okupljanje. Ali zato slušaju "profesore" , komada tri, kad im podstiču plemensku ksenofobiju i govore im gluposti o nekakvom navodnom trovanju.

 

More pusti džunglu na njih, Hati.

Bravo Dr. Puzigaca! Bravo doktore! Treba im skresati sve u brk! 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Harmonika said:

Bojana:classic_love:

 

U jeeee, ala im ga rece! I ova koja je vidim strucnjak za elektroniku  (verovatno i za viruse i sve ostalo) i taj sto nece da obuce odelo, ali hoce poslanicku platu. Je li, a jel idu oni na redovne servise kod mehanicara? A kod psihijatra? Ovaj drugi im je ocigledno potrebniji.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Je li, a koja je onda razlika između takvih sto nece da nose odelo u parlamentu, radikala sa majicama sa šešeljem (njega ce pod glog, za svaki slucaj), ovih sto unose lisce u predsednistvo (pa ga valjda pasu tamo), ovih sto hoce u EU, ali pod svojim uslovima, onakvih sto su kao ambasadori, a oni vređaju ljude tako što su obukli navodno "narodnu nosnju", valjda pretpostavljajući da će tamo gde to rade za takvo nekulturno ponašanje imati razumevanja, jer su smatrali da oni tamo nose suknjice od pruća (na slici) itd?

 

spacer.png

 

Sve go divljakčina i primitivac, samo neki su "naši" divljakčine i primitivci, a ovi drugi nisu, eto ta. Ala su vam uzdanice, svaka vam cast i vama i njima. Ako vas takvi ne izvuku, niko nece.

Link to comment
Share on other sites

Da živimo svi u slozi, ekolože ti pomozi:

 

“Ne bih baš rekla da se Rusi mogu nazvati fašistima i nacistima, a u Ukrajini ima ozbiljnih znakova nacifikacije.“ - Branka Prpa

 

Tim luđe i tim gore, ako znamo da ovu Prpinu izjavu dijele po društvenim mrežama predstavnici platforme MORAMO u koju su se slili Pokret Ne davimo Beograd, zajedno sa Otvorenom građanskom platformom AKCIJA i Ekološkim ustankom. Dakle, Prpina misao je relevantna “najprogresivnijim političkim pokretima u Srbiji“, kako su sami sebi tepali

 

Quote

Nagradno pitanje- Znate li ko je izgovorio ovu rečenicu?


“Ne bih baš rekla da se Rusi mogu nazvati fašistima i nacistima, a u Ukrajini ima ozbiljnih znakova nacifikacije.“


Ne, ne radi se o Vulinu, Dačiću, niti bilo kojem Vučićevom jastrebu. Nije ovo kazao niti Milomir Marić, niti neki njegov klon sa trovačkih televizija u Srbiji. Nije ovo preko usta prevalio niti neki Obradovićev kvisling, a niti kakav eko-četnik.


Ovo je izgovorila Branka Prpa, povjesničarka, partnerka ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, žena koja je bila jedan od stubova tog opozicionog sistema u Srbiji, a koji je čvrsto stajao i branio dostojanstvo građana ove zemlje i u Miloševićevoj i (donekle) u Vučićevoj eri.


Pa kako je, do đavola, moguće da se Srbija, gledajući i sa desna i sa lijeva pretvorila u neku vrstu ruske gubernije u kojoj se i ovi prvi i ovi drugi utrkuju ko će se više uvući tiraninu Putinu?


Tim luđe i tim gore, ako znamo da ovu Prpinu izjavu dijele po društvenim mrežama predstavnici platforme MORAMO u koju su se slili Pokret Ne davimo Beograd, zajedno sa Otvorenom građanskom platformom AKCIJA i Ekološkim ustankom. Dakle, Prpina misao je relevantna “najprogresivnijim političkim pokretima u Srbiji“, kako su sami sebi tepali.

...

A sva istina je jedna i jadna, ti buljuci promašenih ljudi i sudbina zapravo žele ono što i Putin dok obmanjuje svjetsku javnost o nekakvoj denacifikaciji, žele da se prvo Ukrajina pa onda redom, zatre sa lica zemlje zapadno mišljenje, svijet, način života i civilizacija na krilima te tako perverzno romantizirane “ruske misli“. Žele da se jednom za svagda okonča, kako oni to zovu, unipolarna hegemonija makar na ruskim gusjenicama. Zapravo, upravo na ruskim gusjenicama.


Svjedočimo in vivo jednoj propasti građanskog lijevog mišljenja (ako ga je uopšte i bilo) u Srbiji, propasti u kojoj se većina intelektualne elite u svom beskonačnom napljuvavanju Vučića otela kontroli i otišla u zagrljaj Putinu ne shvatajući da ih je Vučić uz osmijeh šutno u taj zagrljaj.


Ali, ne možemo za sve kriviti kralja laži Vučića, jer morate u sebi imati tu crtu gluposti da bi dobrovoljno skočili u ralje ruskog fašizma. Jer, kojem narodu su ovi mentalni desperadosi opozicija, ni Vučićeva vlast mu neće teško pasti.


Dragan Bursać - Kako je srbijanska ljevica postala desnija od Vučićevih četnika?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Jer, kojem narodu su ovi mentalni desperadosi opozicija, ni Vučićeva vlast mu neće teško pasti.

 

Tako sam i ja mislila do skoro.

 

Medjutim sada vec izgleda da `progresivci svih boja` pocinju da se plase da Vucic ne uradi nesto glupo™️

Npr. sankcije Rusiji.

 

Tek na sankcijama rus, Vucic pada. Ali ako ih ne uvede, pa taj ce dozivotno da ima svoju opoziciju koja ga podrzava.

 

Komicno ali istinito je da te opozicija podrzava.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 

Ipak, učesnici ekoloških protesta i ne samo ekoloških, idu korak dalje, organizuju se u političku partiju.
Srećno.

Quote

 

Otvorena građanska platforma „Akcija“, pokret Ekološki ustanak i Skupština slobodne Srbije, koji su na aprilskim izborima nastupili u okviru koalicije „Moramo“, formirali su danas političku organizaciju „Zajedno“.

Kako su rekli novinarima nakon osnivačke skupštine u beogradskom klubu „Dorćol plac“, novoformirana stranka neće imati jednog predsednika, već će funkcionisati po principu tri koopredsednika koji će biti lider „Akcije“ i stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, osnivač Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i članica Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Stranka Zelenih, je li to ona stranka koju vodi onaj bivsi LDPovac, Cabradi? To je lazna ekoloska partija, nisu uopste bili ni deo blokada, niti su branili Stare Planine, nista..kao i svaki komadic LDP, verovatno je jos jedna Vuciceva satelit partijica, loklanog karaktera..ovi oko Cute, SEOS, su ipak ozbiljnije price..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...