Jump to content

Eurocup 2021/22


propolis

Recommended Posts

Eurokup počinje novu sezonu sa novim formatom.

Ove sezone 20 ekipa će biti podeljene u dve grupe sa po 10 timova od kojih prvih 8 prolazi u knock out fazu. U knock out fazi se igra samo po jedna utakmica gde će domaćin biti bolje plasirani iz regularnog dela.

Ne dopada mi se ideja da se završnica igra na jednu dobijenu utakmicu jer time se daje veća šansa slabijim ekipama da naprave iznenađenje, a to mi nekako ne ide sa idejom da se kroz EK dovedu dve jake ekipe za EL.

Inače i ove godine finalisti EK imaju mesta u EL sem ako Monako ili Uniks budu u Top 8 EL. U tom slučaju samo osvajač EK ide u EL.

 

A grupa

Andora, Lokomotiva Kuban, Huventud, Partizan, Lietkabelis, Trento, Slask Metropolitans, Turk Telekom, Hamburg.

 

B grupa

Valensija, Promiteas, Gran Kanarija, Ulm,

Budućnost, Virtus, Bursa, Venecija

Cedevita Olimpija,Burž

 

Na prvi pogled se vidi da je A grupa mnogo lakša i da će favoriti iz te grupe imati mnogo lakši posao da obezbede prednost domaćeg terena u završnici.

 

Prva ekipa iz A grupe koja može da se svrsta u favorite za osvajanje je Partizan jer ima najboljeg i najiskusnijeg trenera koji zna kako se osvajaju trofeji i kako bi te utakmice trebale da se igraju. 

Željko je raspustio celu prošlogodišnju ekipu i doveo kompletan novi tim, iz prošle sezone ostali samo Dangubic, Zagorac i Trifunović. Odlučio se za kupovinu instant kvaliteta u kombinaciji sa talentovanim mladim igračima koji bi trebalo da čine okosnicu Partizana u godinama koje dolaze.

Iz Milana je doveo Lideja i Pantera proverene igrače koji znaju kako se igra Euroliga i sa njima je dobio instant kvalitet. Od mladih talentovanih igrača treba izdvojiti Smajilagića koji je neverovatan potencijal i mladog Izrealca Madara.

Druga ekipa iz ove grupe koja ulazi u krug  favorita je Lokomotiva Kuban. Kuban svake sezone bude među najužim kandidatima za osvajanje,ali odavno nisu ušli ni u polufinale i videćemo ove godine da li će opravdati ulogu favorita. 

Kuban ima fantastičnu petorku Amerikanaca Tompson-Mekolum-Kid-Vitington-Viliams, ali na klupi nema kvalitetnih zamena koja je sastavljena od ruskih igrača tako da Kuban ne očekujem dalje od polufinala.

Metropolitans vodi najuspešniji francuski selektor Kole i uz Turk Telekom i Huventud važe za jedne od jačih ekipa u grupi.

 

B grupa je neverovatno izjadnačena i biće zanimljivo pratiti je. 

Valensija je sigurno prvi favorit za finale i malo je falilo prošle godine da budu u Top 8 EL i da ostanu u EL. Promenili su igrački kadar,ali su ostali Dubljević,Tobi,Van Rosom, Labejri koji čine kostur ekipe godinama. Najveći hedikep je sigurno odlazak Kalinića, a od pojačanja treba istaći Dimitrijevića i Lopez-Arestegija koji su imali odlične sezone u Huventudu.

Virtus je otpustio Djordjević iako je osvojio italijansko prvenstvo,ali nije uspeo da izbori EL što ga je koštalo posla. Doveden je iskusni Skariolo i pred njega je takođe postavljen isti zadatak,a shodno tome je dobio i novac za sklapanje ekipe.

Virtus ima EK dream team Teodosić, Belineli, Judo, Hervey, Manion, Sampson, Weems, Abas... međutim početak sezone je krenuo loše sa povredama tako da su ostali na duže bez Judoa i Abasa, a Manion ima neku bakteriju posle koje je dosta oslabio i pitanje je kad će se vratiti na parket. Međutim brzo su reagovali i doveli su Kordinijea jednog od najboljih bekova prošlogodišnjeg EK-a.

Između Gran Kanarije, Venecije, Budućnosti, COL, Ulma su sitne razlike i nijanse će odlučivati pobednika.

 

U polufinalu očekujem Partizan, Virtus i Valensiju, a za to četvrto mesto ima dosta kandidata podjednakog kvaliteta.

 

Sve u svemu čeka nas jedna mnogo zanimljiva Eurokup sezona, komšije uživajte 😎.

 

 

 

 

 

 

Edited by propolis
Slovo
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

U istoriji glupih takmičarskih koncepata, ovaj je možda do sad najgluplji. 8 od 10 ekipa iz svake grupe prolazi, znači da će pola utakmica da budu rekreacija. A onda čitav plej of na jednu utakmicu. Meni je ovo glupo do granice bola. 

Edited by Chaos Is Me
  • Like 24
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

U istoriji glupoh takmičarskih koncepata, ovaj je možda do sad najgluplji. 8 od 10 ekipa iz svake gruoe prolazi, znači da će pola utakmica da budu rekreacija. A onda čitav plej of na jednu utakmicu. Meni je ovo glupo do granice bola. 

Nece biti rekreacija jer nije bitna samo pozicija u svojoj grupi nego da imas bolji skor od ekipa i iz druge grupe. Da je sistem glup to stoji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pustio Valensiju, kad ono SK6 nije HD. Baš loše izgleda, nisam imao pojma da ima kanala koji nisu HD, osim aj baš nekih krš.

Još kao neki fish eye snimak.

 

Mislim, baš slabo gledam tv, ali recite mi da ne moram da ga menjam, da nije do njega. 😄

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, uvrnuto said:

Pustio Valensiju, kad ono SK6 nije HD. Baš loše izgleda, nisam imao pojma da ima kanala koji nisu HD, osim aj baš nekih krš.

Još kao neki fish eye snimak.

 

Mislim, baš slabo gledam tv, ali recite mi da ne moram da ga menjam, da nije do njega. 😄

Kod mene skroz OK slika, a nije neki TV ...

Link to comment
Share on other sites

Nije lose, dosta skoka,energije....fali generalno Danilo da povuce visoke blize liniji za tri, kako bi nasi visoki dosli do jos veceg izrazaja. Takticki smo odlicno odigrali, svidja mi se ova tvrda (iako je bilo mnogo koseva) i kontrolisana igra Dzikica, bilo i nekih novih akcija. Ne bih se slozio sa Stefanom u vezi Micova, on suterski nije i formi ali znaci puno. Dosta i pomaze,iskusno rotira, e sad jbg oni sutevi sto mu ulaze cijelu karijeru sada ne ulaze ali nemam dilemu u vezi toga. Najbolja Cobsova partija od pocetka , napokon pocela lopta da kruzi , da se igra hrabrije u pasovima. Gledao sinoc i Cedevitu, koja je dobila Granku u gostima, Partizan se prosetao kroz Hamburg tako da nije to lose. Duga je sezona, bice i neplaniranih poraza ali ovaj EC mi je sve simpaticniji. Steta zbog novog sistema ali ko zna...

Edited by Nemam_ti_kad
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...