Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

Ja bih rekao da je Dalas bolje za Voriorse, nego Finiks. Mora se obavezno imati na umu da je Dalas izbacio Finiks, jer se Pol igrački raspao u poslednjih 5 mečeva serije kao nikad pre u karijeri, a trešnja na vrhu torte je g7 koji mu je najverovatnije najlošiji plej of meč u karijeri. Samim tim su i Ejtona odsekli, napunili ga diskutabilnim faulovima, a Buker loš šuterski meč, sve je doprinelo da gledamo sinoćni Černobil u Finiksu. Igrao je Pol i protiv mnogo jačih odbrana, pa nije ovako nikad padao, biće da je nastupio decline i ne bih to pripisivao nekom mnogo velikom uspehu Dalasa da ga zaključa.

 

Kao što je već pomenuto Dalas odgovara Golden Stejtu kao ekipa više, nego Finiks, jer će Voriorsi sve vreme moći da koriste svoje najjače oružje u smallball.

 

 

edit: Sada će neko možda reći da bi se sa ovakvim CP3 Voriorsi lakše nosili, nego sa Dalasom, ali ja bih dodao da nema garancija da bi CP3 i protiv Golden Stejta odigrao katastrofalno. Teoretski ako bi Cp3 igrao u raspad modu, naravno da bi Voriorsima bilo lakše.

 

Edited by Dracarys
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, uini said:

 

ja nisam stekao takav utisak, makar u ovim matine tekmama koje sam gledao. 

 

napad je uglavnom surovo jednodimenzionalan kod obe ekipe, na momente kod celticsa i neorganizovan. 

 

za odbranu bucksa sam se slozio sinoc sa fritrouom, neozbiljno je onoliko kockanje sa sutom protivnika u plejofu, kamo za game, 7.

 

plus sto mi od napada zapadnih ekipa (i porazenih) ne krvare oci a odbrana je svima okej. 

 

Jbg, za moj pojam je ova "odbrana" koju igraju zapadne ekipe užas, sa izuzetkom Finiksa dok se nisu raspali u ovom PO. Što reče neko gore poješće ih Boston ili Majami sa sve parketom, koliko god da im je napad kako kažeš jednodimenzionalan.

 

26 minutes ago, Marvin said:

 

🤣🤣🤣

 

Legenda, plačem od smeha. 😄 

Link to comment
Share on other sites

Meni je Majami najtanja ekipa od sve 4 koje su još u igri. Ne znam zašto se oni percipiraju kao neko čudo. Lowry je gotov, što znači da preko Herroa koji mora da igra kao daleko najbolji kreator u ekipi (jer Jimmyu fali šut, a uostalom Boston ima mnogo žilavije igrače na boku od Sixersa) uvek imaš autoput jer lik nije sposoban da brani ništa. Za Horfa i Timelorda nakon rvanja sa Janisom Bam je 0.5 varijanta, uživaće u tom match upu. Videćemo i MMA duel Fucker - Grant W, nba verzija ličkog desetoboja u najavi. Osim toga, Tatum je imho bez premca najbolji igrač u toj seriji i, posle KD i Janisa, Đimi svakako nije neko koga se treba toliko plašiti. Jeste zajeban, mudonja i sve, al fali mu ta šuterska komponenta koju je teško nadoknaditi a fizički nije baš Janis/Lebron nivo bivola. Nije Tatum više onaj dečkić od pre 2 leta, vreme je u međuvremenu mnogo više radilo u korist Bostona nego Majamijevih veterana.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da ljudi upadaju u optičku grešku plejofa u kojem ekipe sa istoka igraju samo protiv ekipa, sa istoka je lte, koje su realno napadački rudimentarnije od ekipa sa zapada - da ne generalizujem, ali Dalas, Denver, GSW, Phoenix, Memphis, čak i Juta i onda od tih uslovno rečeno slabijih napada primaju manje poena a raste im DTG u odnosu na ekipe sa zapada koje se krljaju u 120ticama...

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, freethrow said:

 

u suštini, svi su tu negde, tj preneli su svoj odbrambeni performans u plejof.

samo što je kidd dodao više ntilkine od treće tekme u seriji, pa su sada i mavsi ozbiljni

 

nije zbog frenkija naravno ali igraju finu kolektivnu odbranu a DFS, bullock, maxi kleber (i frenki kada igra 13-20mins) su ozbiljni defanzivci

toliko imaju i ostali defanzivaca manje-više, možda par više (ili manje)

Link to comment
Share on other sites

Moj eye test kaže da je najjača serija bila Boston-Milvoki u toku dosadašnjeg plej ofa. Ono je bila prava fizička igra, tuča, nisam siguran da li ostali timovi imaju toliko igrača koji su spremni da se fizički obračunaju sa Keltima, a na to sve, Boston fino ubacuje i trice. Smešno će mi biti kada Hiro naleti na ove iz Bostona, ima da doživi flešbekove od odbrane LAL20 i MIL21, a trećeg skorera nemaju.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

po tuči je bila najjača; kada đana uvali svoje zlatno rame izuzeto od faula, moraš da se suprotstaviš ramenima koje imaš na raspolaganju.

 

fizikal tekma u pojedinim duelima, tu se slažem ali sveukupno, dosta "muva bez glave" akcija & generalnog razmišljanja, imho.

nisam impresioniran.

Link to comment
Share on other sites

Pa to, u Bostonu i Milvokiju su doslovno svi bili u fazonu ginemo do poslednjeg čoveka, dok ovamo gledamo Pula kako se vrti na ringišpilu i super nam je. No ofens, bat grejtr difens. 😄 Kao što ovde većinom niste impresionirani napadom na Istoku, ja recimo nisam odbranom na Zapadu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sada, posle sedme utakmice i onoga što je učinio, i oni kojima Dončić ne leži na srcu moraju sebi da priznaju da je dečko superstarčina, pa čak i Divac.

 

Pala mi je na pamet ona Paćinova rečenica iz Mirisa žene: da sam mlađi, ušao bih sa bacačem plamena i spalio ovo mesto. E tako je mladi Luka spalio Feniks i sve oko njega, sa tendencijom da dugo sa sebe ne skinu taj zadah paleži.

 

I sad zahvaljujući činjenici da je Luka odveo objektivno jedan od tanjih PO rostera u finale konferencije, protiv Golden Stejta imaju u džepu house money, koje mogu da razigraju i uvećaju, ili ako ih prokockaju da ne izgube ništa što je izvorno njihovo.

 

I kao takvi bi mogli da budu zaguljeni ne samo Dabsima, nego svima koji su preostali u trci za titulu.

 

 

Edited by Nek grmi jako
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, LordOfTerror said:

Generalno Dalas uz Boston i Majami igra najbolju odbranu u celoj ligi.

 

Milvoki je cele sezone podrum lige u tom segmentu, osim Janisa i Jrua sve minus igraci na tom delu terena. Jos kad nema Middletona to tek dolazi do izrazaja...

 

milwaukee je imao najbolju odbranu u playoffu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Boston igra 37. ECF od 75 sezona, a ukupno cetvrto u poslednjih 6 sezona (17, 18, 20, 22) ili da kazemo trece u poslednjih 5 sa ovom Tatum-Brown okosnicom, 17-te je glavni bio IT, ali bio je tu i ruki Braun, kao i sada veoma bitni Horf. Definitivno jedna ozbiljna konstanta. Zanimljivo je da su poslednja 2 finala konferencije izgubili bas od Majamija - bubble 20-te i 12-te kada su imali 3-2 i mec loptu na svom terenu protiv BIG3 Heata. Izgubili su zapravo poslednje 3 serije protiv Heata - 11, 12 i 20 a dobili su 10-te 4-1 na putu do velikog finala ...

 

 Btw, polako sa tim hot tejkovima da Majami nema sanse protiv Bostona, vidim da je to neki worldwide narativ. Ok, svaka cast Bostonu, prosli su Janisa & sampione u 7 utakmica, ali bez Khrisa Middletona. Nikako ne mogu da poredim izostanak TL-a i Smarta u nekim utakmicama i izostanak drugog najboljeg igraca sampionske ekipe, dokazanog sampiona Middsa. Prica se da Butler nema sut, ok, nema neki sut za 3 poena (i ako u plejofu i trojke pogadja, ocekivano) , ali zato je sa poludistance money, slicno kao Vejd. To je ipak nivo iznad Janisa, za koga si srecan kad uzme sut sa poludistance. Uz Giannisa, Tatuma i Doncica, Jimmy je svakako najvise pruzio u ovom plejofu. Neka je on 2nd tier superstara, vec je slao kuci i Giannisa i Tatuma, a sada i nesudjenog MVP-a, koji jeste imao puno problema, ali ono, prvi put guza uza zid u plejofu 2-2 nakon izgubljene 2 utakmice u gostima povratkom EMbida i G5 ide 40 razlike, i onda lagano dovrsavanje serije brejkom... 

 

 Prvo se pricalo da Atlanta ima 50-50 protiv Majamija, da bi G5 Majami dobio i bez Jimmya!  pa onda ako se vrati Biid da je Fila favorit...  Osecam se kao navijac Sunsa kome forum nikako da da dovoljno respecta ekipi za koju navijam 😛   

Edited by delgado
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...