Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

CJ u ovom trenutku i nema neku veliku vrednost, jer se ne zna šta će biti sa njegovim zdravljem, ali 'ajde da se nadamo da će sve biti ok po pitanju ove sezone. S druge strane, ja ne znam ni koja ekipa bi ga uzela s obzirom da je već nabacio 30 godina i ima ne tako dobar ugovor, plus teško se za njega dobija neki ol star, sem ako se ne prospe i par pikova prve runde što su imali šansu prošle godine u ovo doba za TOP10 igrača (Hardena), a sada ne mogu dobiti buđavog Bena. Pisao sam dosta puta o njemu, odigrao je nekoliko dobrih serija od kojih se najviše pamti ona protiv Denvera kada je odveo Portland u WCF 2019. godine. Uglavnom kada naiđe plej of, postaje žešća truba, sve visi na leđima Dejma. Njihova je najveća greška što nisu iskoristili i uzeli Hardena. Lilard i Harden bi bio već žestok tandem i maltene bi svake sezone bili jedan od favorita za prsten. Samo sam se grohotom ismejao kada su rekli da nisu zainteresovani da daju CJ-a, kao da sam znao da im sledi pad. Ja kažem, ponovio sam to i na fantasy temi, najlakše je na svetu biti GM, s obzirom na to kada vidim kakve sve budale sede u upravama tih franšiza.

 

Što se tiče Lejkersa, Vestbruk je porobio, moram priznati, ajde da priznam, bio sam malo u hajpu na početku dok se odradio trejd, ali sve kasnije kako se bližila sezona i kako sam sve više analizirao njihove kompatibilnosti sam zaključio da će to biti teški promašaj. Nažalost, ova sezona će morati biti bačena u vetar dok ne shvate da od WestBricka ima samo ime i ljuštura. Ne mogu da verujem isto da su se odlučili za THT-a, umesto da da zadrže Karuza. Karuzo je imao jedan intervju gde je rekao da mu je bilo jako žao što nije mogao da ostane i rekao je i da bi ostao i za 5 miliona po godini, ali su ga Lejkeri želeli za minimalac i naravno neće ni on da bude budala, otišao je u Čikago i uzeo veliku kintu. Karuzo je neuporedivo bolji igrač za ovaj tim nego klempava kornjača koja je plaćena 40+ miliona.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Već treća utakmica kako gledam malo Luku ove godine... Dosta sam razočaran. Fizički deluje nespremno, igra na neku staračku statičku snagu i onda i kreativnost koju ima dolazi više iz prostora koji stvara mišićima. Podsetio me na kasne godine Medžika Džonsona, tipa finale protiv Pistonsa, kada je tu bila visina, snaga, dribling leđima i asistencije preko ramena, ali bez kondicije, bez finog šuta (koji Magic nikada nije imao, osim sa penala, ali bi Luka morao da nabaci), bez agilnosti. Ja razumem i da je imao naporni ciklus sa SLovenijom i sve, ali ovo je igrač koji bi trebalo po svemu da bude u najužem izboru za MVPja ove godine ukoliko hoće da nastavi trend iz prethodne dve sezone... Ima naravno dosta i do trenera, do statične ekipe, do toga da osim Brunsona niko ne ume da doda loptu, ali opet, ne znam. Bez veze.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, freethrow said:

Sve neki poludisapointmenti. 

 

samo durant treba da igra ovu ligu, svi ostali da ispadnu. stefi u razvojnu kad šutira 9-20 i to je to

 

knicksi i kingsi da se fuzionišu na osnovu slova k that stands for, kupus. eventualno pacersi zbog turnera i brogdona, to sve da bude jedan klub. au, kkp.

  • Like 3
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Kosta said:

Hoce li DameTime nastaviti navijati za Portland ako ode Lillard?

Stay tuned.

 

I say what I mean and I mean what I say. Ne osuđujem ljude koji navijaju za igrača, pa tako podržavaju svaki tim za koji on zaigra, ali za mene lično će Portland uvek biti posebna franšiza. Dame je meni postao najdraži igrač velikim delom pod uticajem toga što igra u Portlandu. Tako da ako on ikada ode, svakako ću podržavati njegove lične uspehe i to je to.

 

10 hours ago, gggggggg said:

ide ka svom prajmu? za sest meseci ce imati 32.

 

Kakve veze imaju godine? Govorim o tome da smatram kako još uvek nije dostigao svoj maksimum. Niko pri zdravoj pameti neće trejdovati superstara i krenuti u rebuild u situaciji kada: 1. Taj superstar želi da ostane 2. Ima još mnogo da pruži igrački 3. Predstavlja najbitniji šraf za franšizu marketinški, ima svoj legacy, navijači ga obožavaju i svi koji rade tamo 

 

Što se tiče Dončića, kriminalan je ove sezone. Ušao je u nju sa 120-130 kg pa vi vidite. Nije to samo do trenera i igrača sa kojima on igra, njegova igra se ne menja otkako je došao u NBA - konstantno igra hero ball, pa ako to rezultira TD i pobedom super, ako ne onda jbg biće bolje naredni put. Moje mišljenje o njemu se znatno popravilo od letos zbog njegovog zalaganja za reprezentaciju, ali u NBA imam isti utisak već dugo: da je on već pokazao šta sve može i da će dalje ići samo na dole. Ima takvih igrača, koji "eksplodiraju" i to je sav bljesak koji vidimo od njih, ima "late bloomera" kao što je Nikola, tako da videćemo.

Link to comment
Share on other sites

Znači Brandon Jennings, Michael Carter Williams fazon? Ne verujem, Luka je decenijski talenat i ono što je pokazao do sada mi ne ukazuje na neki njegov pad. Kapiram da će se utegnuti, disciplinovati i dovesti telo u red, a što se tiče same igre, tu će nažalost užasno puno zavisiti od trenera koji ostavlja loš dojam. Zaista ne verujem da je ovo maksimum za njega, osim šuta koji može još neverovatno mnogo da stabilizuje (neću da kažem popravi), a tu pre svega mislim na slobodna bacanja, tu je i kontrola tela, osećaj za odbranu NBA (i igranje iste i napad na odbrane NBA), zatim razvijanje malo osećaja sa nekim saigračem, možda i Porzingodom... Ima tu dosta stvari koje mogu da ga uguraju u MVP trku, ali suština mog upisa je da se baš nedospustivo zapustio, a očigledno ima takav metabolizam da se prilično lako (loše) goji.

Edited by freethrow
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pa nisam rekla da će baš skroz da propadne 😆 Ali ne očekujem da će biti kao Stef, Janis, Jokić itd koji konstantno pomeraju svoje granice. Jednostavno, mislim da je eksplodirao i to je bilo to, dalje će raditi sa onim što ima. Evo reci mi neki aspekt u igri koji je unapredio otkako je došao u ligu? 

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, DameTIme said:

Kakve veze imaju godine? Govorim o tome da smatram kako još uvek nije dostigao svoj maksimum.

 

može li da šutira bolje generalno iz igre i za tri nego u aktuelnih 4-5-6 godina? ja mislim da ne može

može li da ima bolji ulaz pod obruč sa 32-33-34 god nego u aktuelnih 5-6-7? mislim da ne može

odbranu svakako neće popraviti

asistira toliko koliko asistira, verovatno da brojka zavisi i od sastava sa kojim igra

 

sve u svemu, jedino što lillard može da popravi je sastav u kojem igra. gubiće na brzini ali verujem da još dve sezone iza ove može da bude glavni igrač franšize.

nakon 34. je to rezervisano za nekolicinu, čiji kombo umeća, fizičkog stanja i generalnih performansi to može da dozvoli.

 

lillard zapravo igra blizu twilighta prajma. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, DameTIme said:

Pa nisam rekla da će baš skroz da propadne 😆 Ali ne očekujem da će biti kao Stef, Janis, Jokić itd koji konstantno pomeraju svoje granice. Jednostavno, mislim da je eksplodirao i to je bilo to, dalje će raditi sa onim što ima. Evo reci mi neki aspekt u igri koji je unapredio otkako je došao u ligu? 

 

dončić je ušao u ligu i tehnički i taktički prilično potkovan, a pri tome je u startu bio glavni igrač, pa ne može tek tako da se upre prstom na nešto očigledno, kao kod janisa koji je od kovača iz neke srednjevekovne priče postao košarkaš a zatim i odličan košarkaš. i biće sve dok mu performanse ne omatore (videćemo koliko će to trajati). jokić je kao autsajder najpre igrao malo pa sve više, da bi postao glavni igrač. inače, unapredio je odbranu od kada je smršao, u napadu je takođe teško proceniti, kao i kod luke.

 

i kod stepha je to konstantno pomeranje granica diskutabilno. naravno da je napredovao ali je glavna stavka bila ta kada je vezao par sezona zdrav, što se potrefilo sa idealnom selekcijom igrača i dolaskom novog trenera.

 

svi oni u principu napreduju, jer su majstori koji rade svakog dana. luku definitivno ograničava ta nemarnost u kilaži ali ujedno treba imati u vidu da ima 22 godine, tj da u februaru puni 23. puno mladih igrača ne haju za svoju ishranu i neke zdrave rutine kada su mladi, samo što je nečiji metabolizam i konstitucija zahvalnija za to a kod nekih ne.

 

lik voli da pobeđuje i priličan je egomanijak, tako da nemam dilemu da će se ubrzo dovesti u red na tu temu.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

@uini za nekog ko voli da pobjedjuje, prilicno lako se ugoji u offseason kad oni true greats naprave taj iskorak vise i treniraju i spremaju se za novu sezonu kao nenormalni a to je ono sto razlikuje njih od odlicnih igraca kojih ima pregrst. Za mene je veliki razocarenje koliko se ukrmacio u offseason i da uopste nije radio na onome sto je ocigledna boljka otkako je usao u ligu, kondicija i slobodna bacanja. Cak sta vise, djeluje mi da je iz sezone u sezonu sve gori u tom aspektu. Srce ima, to niko ne spori ali tijelo prodaje sto je i normalno kad ne brine o njemu.

Jeli su i MJ, i Kobi i Lebron itd itd sve i svasta u svojim 20tim ali se nisu ukrmacili ko Luka.

Talenat moze samo donekle da te izgura ali rad je ono sto te drzi na vrhu a vidjecemo dal to Luka ima, za sad djeluje da nije spreman da se zrtvuje maximalno i to je okej, covjek je ali onda nikad nece biti ono sto se ocekivalo od njega, da bude MVP i jedan od najboljih kosarkasa ikada.

Edited by Miki28
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, uini said:

 

dončić je ušao u ligu i tehnički i taktički prilično potkovan, a pri tome je u startu bio glavni igrač, pa ne može tek tako da se upre prstom na nešto očigledno, kao kod janisa koji je od kovača iz neke srednjevekovne priče postao košarkaš a zatim i odličan košarkaš. i biće sve dok mu performanse ne omatore (videćemo koliko će to trajati). jokić je kao autsajder najpre igrao malo pa sve više, da bi postao glavni igrač. inače, unapredio je odbranu od kada je smršao, u napadu je takođe teško proceniti, kao i kod luke.

 

i kod stepha je to konstantno pomeranje granica diskutabilno. naravno da je napredovao ali je glavna stavka bila ta kada je vezao par sezona zdrav, što se potrefilo sa idealnom selekcijom igrača i dolaskom novog trenera.

 

svi oni u principu napreduju, jer su majstori koji rade svakog dana. luku definitivno ograničava ta nemarnost u kilaži ali ujedno treba imati u vidu da ima 22 godine, tj da u februaru puni 23. puno mladih igrača ne haju za svoju ishranu i neke zdrave rutine kada su mladi, samo što je nečiji metabolizam i konstitucija zahvalnija za to a kod nekih ne.

 

lik voli da pobeđuje i priličan je egomanijak, tako da nemam dilemu da će se ubrzo dovesti u red na tu temu.

 

Napisao si prilično dugačak post a nisi odgovorio na moje pitanje, svaka čast. Evo pomoći ću ti - nije unapredio ništa, a to što je on došao tehnički potkovan je, kako bih ti rekla, samo izgovor.

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, uini said:

 

može li da šutira bolje generalno iz igre i za tri nego u aktuelnih 4-5-6 godina? ja mislim da ne može

može li da ima bolji ulaz pod obruč sa 32-33-34 god nego u aktuelnih 5-6-7? mislim da ne može

odbranu svakako neće popraviti

asistira toliko koliko asistira, verovatno da brojka zavisi i od sastava sa kojim igra

 

sve u svemu, jedino što lillard može da popravi je sastav u kojem igra. gubiće na brzini ali verujem da još dve sezone iza ove može da bude glavni igrač franšize.

nakon 34. je to rezervisano za nekolicinu, čiji kombo umeća, fizičkog stanja i generalnih performansi to može da dozvoli.

 

lillard zapravo igra blizu twilighta prajma. 

 

Čovek je tek 2019. godine došao blizu prajma, ali ti pišeš da je na zalasku prajma. Svaka čast još jednom.

 

Počevši od sezone 2016-17 on samo popravlja % za 3P i pomera svoj range, FG% drži na odličnom nivou uz manje oscilacije, ima prostora da popravi ball handling i ulaz. Asistencije je takođe podigao na odličan nivo i max 8.0 u proseku što je sjajno s obzirom da je više poenter nego asistent. Ali izgleda da samo njemu br. asistencija zavisi od toga sa kim igra 🙂 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...