Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

Evo nekih mojih baš grubih očekivanja od sezone, nije isključeno da sve promašim - po tierima:

 

EAST:

 

1. NETS - ako budu zdravi i pravi KD i Harden, niko im se ne pita ništa, pa ni Bucksi. Ovo sve sa ili bez Irvinga, koji je imho ionako čist luksuz i još jedan iso strelac kada je Harden prihvatio PG ulogu glavnom distributera. Čak mi deluju nekako "zdravije" kao ekipa bez Irvinga. KD bi mogao da pojuri i MVP priznanje, a i bez te formalnosti za mene je najbolji igrač u ligi. Očekujem odličan doprinos Millsa, stara je to kajla i zna da igra pobedničku košarku. Ostaje problem tih visokih i bez obzira na atraktivna (bivša) imena, ne ulivaju mi sigurnost tu. Defanzivno važan igrač koji se uvek preskače kod njih nekako je Bruce Brown.

 

2. BUCKS - kategorija za sebe, malo ispod Netsa (KD ih je mogao lako izbaciti i sa 20% Hardena lani) a iznad svih ostalih. Izkruziraće regularnu sezonu, više me zanima da li će neko od ovih plaćenika sa klupe nešto smisleno odigrati, tipa Hill, Allen ili Hood. Naravno, navija se iz sve snage da Giannis ne uzme opet MVP-a jerbo bi to bio još jedan poraz košarke kao preljepe igre.

 

3. SIXERS, HAWKS, CELTICS i ajde na mišiće HEAT - svaka od ovih ekipa ima neke felere. Najmanje ih imaju možda Hawksi koji imaju strašnu dubinu plus to saznanje da su igrali finale konferencije prošle sezone. Njih mogu da vidim i da možda ugroze ovaj tandem na vrhu. Očekivao sam na prvu loptu mali regres ali stvarno su preduboki, mogu da prežive bez bilo koga (čak i Younga) osim Capele za čije poslove jedino nemaju neku zamenu. Sixersima ništa ne verujem, sa Simmonsom ili bez njega (osim ako u trejdu za njega ne dođe neki bek jebač), niti verujem da Embiid može odigrati 60+ utakmica da pojuri MVP nagradu. Kelti vrebaju iz prikrajka, mislim da su sklopili interesantniju ekipicu nego lani, Schroder - Horford mogu biti osnov dobre klupe uz situacijske minute za Kantera. Dosta toga zavisi od Timelorda, da li je legit starterska opcija ili je rupa između ušiju prevelika. Možda čak malo i rehabilituju Richardsona koji ne može biti toliko loš kako je delovao u Mavsima. Heat ima plitak roster, a 2 od 3 udarnih igrača su već veterani (Lowry, Jimmy). Herro možda kandidat za šestog čoveka. Od Oladipa na očekujem ništa i kad se vrati, nekako mi slabo paše na ovaj roster.

 

4. KNICKS, PACERS, BULLS, WIZARDS, HORNETS - frapirao bih se da neko od ovih uđe u drugu rundu PO. Bullsi imaju atraktivnu petorku ali su bušni kao sir u odbrani, plus me živo zanima raspodela lopti između Lavinea i Derozana, a gde je tu Vuč, a gde je tu Lonzo kome isto treba lopta da bi bio koristan. Pacersi bi mogli biti žilavi i prebaciti malo teret napada sa Sabonisa na bekove, ja bih lično i trejdovao Sabonisa dok ima solidnu vrednost. Dosta zavisi od stanja Warrena, Leverta itd. Wizardsi mislim da će igrati smisleniju i čvršću košarku nego lani, imaju dosta solidnih NBA igrača i jednog pravog all stara pa da vidimo. Hornetsi mi smrde na fejl, em mi je muka od hajpovanja ružnijeg brata Balla, em su oni u stvari bili u igri dok je Rozier bio vruć a Hayward vodio glavnu reč. Pošto niti verujem u Rozierovu konstantu, niti u Haywardovo zdravlje, niti da je Lamela toliko dobar koliko kaže njegov ćaća, nekako im najmanje verujem od svih pobrojanih da mogu i do play ina. Ostaju Knicksi kao možda najsolidnija ekipica ovde, verujem u lagani Kembicin resurrection, naravno ne na Hornets dane al ipak da bude dobar PG, imaju više napadačkog talenta nego lani, a u odbrani će se svakako truditi. Iako očekujem regres Randlea, ima ko da pokrpi eventualni pad njegove produkcije. 

 

5. RAPTORS, CAVS, MAGIC, PISTONS - odron ekipe od kojih neke imaju smisla a neke ne. Raptorsi imaju dosta bednu klupu, a ni startna petorka im nije bogznašta, trebalo bi da promovišu Barnesa i da završe sa projektom "Siakam - franšizni igrač" koji ne vodi nigde. Na centru su zaista bedni i stvarno ne vidim šta oni mogu da ponude da preskoče nekog od ovih iznad. Cavsi imaju nekih ok igrača ali sve je to naslagano bez ikakvog plana i poretka, defanzivno su raspad svi osim Allena i nema tu sreće. Magic je loš ali makar imaju sa čime da rade što se razvoja tiče, više mi se sviđaju od Pistonsa koji će nade polagati u Cadea dok Grant glumi zvezdu a Hayes NBA plejmejkera. Primetio sam i ružan trend hajpovanja Isaiah Stewarta koji osim što je jak, mlad i što se trudi zapravo nema košarkaških kvaliteta. Dakle, kod ove 4 ekipe vredi gledati razvoj lutrijskih pikova i to je to.

 

 

WEST:

 

1. NUGGETS, JAZZ, SUNS - stavio sam ove 3 ekipe ispred svih jer imaju kontinuiteOdt, složen sistem i neku pokazanu rutinu dobijanja mečeva. Za Denver sam već pričao da mislim da su super, čekaju Murraya i napadaju titulu, nema tu šta da se čeka. Razvoj Portera u graničnog all stara je dobrodošao. Jazz ima jezgro koje je razvalilo regularnu sezonu, a moguće da će i ovu. Njihovi problemi se ogole u PO. Čak su i zakrpili rupe solidnim igračima za klupu. Duboki su i imaju vrhunske šutere, najboljeg rim protectora u ligi, pa i nekoliko 1 na 5 dobrih iso strelaca. Sunsi su moguće usrali motku sa ovim odbijanjem da daju max Aytonu ali ako ne bude problema na polju hemije zbog toga - nema zime za njih, sviđaju mi se potpisi Shameta i Javalea da se ojača klupa, udarnici se znaju i možda neće morati toliko da se troše.

 

2. LAKERS, MAVS, WARRIORS - Kod Mavsa previše isti roster, sa gorim trenerom, možda mogu u najboljem slučaju do druge runde na krilima Luke ali ne verujem Porzingisu a još manje da će Bullock biti neki krucijalan dodatak. Drugi najbolji kreator je još uvek Brunson, fin igračić ali nije to klasa za najveća dela. Dubsi bi morali da budu bolji, pre svega napadački, sve i da 50% Klaya odigra 20-30 utakmica. Sviđaju mi se njihovi off season potezi, nisu to igračine ali jesu igrači koji se koncepcijski uklapaju u ono što im treba. Odmah da kažem da ne verujem u Poolea kao novu inkarnaciju Clarksona, ali verujem u boljeg Draymonda i veći kolektivni IQ koji ova ekipa ima u odnosu na prošlosezonsku. Verujem i u Stephovu MVP kandidaturu. Zašto Lakersi nisu u prvom tieru? Pa za početak treba da vidimo da li je ovo uopšte košarkaška ekipa ili cirkuska trupa. Premalo je tu šuta, i ovo malo šutera što imaju su više volume scoreri nego punokrvni šuteri. Takođe, mislim da je stvarno teško naći manje komplementarnog igrača Lebronu od Westbricka i da će taj bromance vrlo brzo da pukne. Sve i da je Lebron na solidnom svom nivou (iako je kiborg i ovde postoji upitnik), za mene se priča oko Lakersa uvek vrtela oko jednog imena - Anthony Davis. Ako bude kilav kao prošle sezone, nema od njih ništa, ali ja mislim da je red da malo povuče i podseti kakav je igrač, pa se ne bih iznenadio i nekom MVP sezonom u njegovoj režiji, ima to u sebi sigurno ali da li ima volje?

 

3. CLIPPERS, BLAZERS, GRIZZLIES - možda sam malo potcenio Blazerse ali ekipu koja ne igra odbranu ne mogu ozbiljno da shvatim koliko god bili potentni u napadu, a jesu potentni posebno ako je Nurkić zdrav i u dobrom stanju. Opet ne vidim nikakve pomake na rosteru koji bi njihovu grozomornu odbranu učinili barem malo podnošljivijom. Clippersi bez Kawhia mogu biti nagazna mina, ali dosta je tu upitnika a pre svega da li je George sposoban da u kontinuitetu igra kao prva zvezda, koja je prava verzija Ređi Ćeksona - onaj neustrašivi momak iz PO ili onaj bezveznjak iz Pistonsa, koliko godina ima Serge Ibaka, da li je Mann legit i da li opasne 3&D role mogu da ponove Morris i Batum? Grizzliesi naravno zavise od JJJ i njegovog progresa, a čak i da bude skroman imaju dovoljno energije za play in. Ali ako je on stvarno ono što bi mogao biti, onda imamo jednu uzbudljivu ekipu koja možda još nije za skok u sledeću kategoriju ali uskoro bi mogla biti.

 

4. PELICANS, WOLVES - ekipe koje imaju talenta da se umešaju u borbu za PO, ali Pelicansi su disfunkcionalni i apsolutno se ne zna ko će tu šta igrati, posebno među bekovima, a Wolvesi jednostavno imaju premalo NBA igrača i standardno premalo odbrane. Ali opet, obe su mi ekipe zabavne za gledanje i unose dosta uzbuđenja.

 

5. KINGS, SPURS, ROCKETS, THUNDER - Kingsima ne verujem nikada pa ni sada, mislim da će uskoro da preseku šta od ovoliko bekova koji vole loptu, šta sa ovim veteranima koji bi bolje došli kao role playeri nekim PO ekipama i da li se konstatuje propast projekta Bagley. Spursi će možda igrati smislenu, borbenu i logičnu košarku ali premalo je tu napadačkog talenta, Rocketsi će ako ništa biti zabavna banda sa pucanjem na koš više, a ovakav OKC je uvreda za ligu i nadam se da će ih izbaciti u Evrokup.

  • Like 10
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, AgroLaki said:

Jasno, ali mislim da to dosta kvari odnose na relaciji igrač-franšiza. U zavisnosti kako su nastupili prema njemu sada, može da mu se digne patka i da samo budži statistiku, pa posle neka ga mečuju.

 

ako se ne varam, na kraju sezone sunsi mu mogu ponuditi vece novce (veci max) nego bilo koji drugi tim, dakle u slucaju da uzme qo, i posle ode iz phx-a, opet bi na kraju uzeo manje novce nego sto bi mogao uzeti od sunsa.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@Chaos Is Me, slažem se u načelu sa projekcijom istoka, s'tim što meni heat pre pripada tom tieru nego celticsi. mnogo je kod njih nepoznanica od trenera preko uklapanja sidekicksa, na kraju krajeva i gm je rookie. takođe, nisam siguran da tatum i brown imaju još prostora za napredak, iako su mi jako gotivni igrači.

 

po meni su heat i celtics neki tier za sebe a svakako bliži bullsima, pa i knicksima, pacersima nego 76ersima i hawksima.

pozitivna iznenađenja su moguća ali ne ohrabruje ni ta (deklarativna) rešenost ime udoke da igra sa williamsom trećim i horfordom u paru.

ne vidim naročitu poentu toga. baš me zanima kakav je udoka trener, da li ga hvale po difoltu spurs coaching drveta ili ima nešto.

 

e da, oko bulls odbrane; čini mi se da ne mora biti naročito loša, pošto su lonzo i caruso kao sidekick odlični defanzivci na perimetru, caruso čak po brojkama jedan od najboljih u ligi (mada def brojke ne treba uzimati do kraja bukvalno) a i pat williams se pokazao kao sasvim dobar u tom smislu. nije to dovoljno da odbrana bude dobra ali mora da bude bolja nego prošle sezone, pogotovo što je odbrana perimetra danas otprilike pola odbrambenog posla (zaštita obruča je druga, tu su u banani)

 

malo banalizujem ali mislim da će bullsi iznenaditi odbranom ukoliko im napad bude radio kako treba.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Chaos Is Me odlicna analiza, u skladu sa reputacijom. Moje misljenje se razlikuje u sledecem:

1. Ne verujem da je Toronto isti tier sa Cavs, Magic, Pistons. Imaju znacajno vise kvaliteta, petorke FVV, Barnes, OG, Siakam, Boucher i sa klupe Trent kao divljak, Dragic i Achiuwa nisu ni prici lose kao od ovih ostalih timova. Plus imaju vrhunskog trenera, igraju opet u Kanadi, tako da oni bi morali tier gore. Naravno, sve pod uslovom da igraju ozbiljno a ne besramno tenkuju kao prosle godine.

 

2. Mavsi su previsoko, nikad ne treba zaboraviti koliki je Kidd dunster (credits to @Malkolm Brogdon

 

3. Kingsi i Sparsi moraju tier gore jer ovo sto igra u OKC i HOU je bas sramotno za NBA ekipe.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Na stranu što je Simmons nezreo lik, neko ko je zapostavio svoju igru - onu koja mu donosi milione dolara, na stranu što je psihički prsao i propuštao zicere, izgubio sigurnost, na stranu sve to što svi znamo - ja ne mogu da verujem koliko je u ovoj priči druga strana ispala pičkasta: od odvratnog Riversa koji jedva čeka da pobaca sve oko sebe pod autobus, imam utisak da bi i Ostina bacio pod Lastu kad bi mogao i kad bi mu to donelo još par godina blamiranja po ligi, pa do meni jako gadnog i isfoliranog Embiida koji izigrava velikog stuba franšize, a pri tome je jasno da bi propustio 8 titula Filadelfije u nizu za jedan MVP, pa do ostatka tima koji samo ćuti i prati narativ. Tako da - da, malo se zezam, ali se i ne zezam. Odvratni su mi i neozbiljni i nezreli i neodgovorni. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...