Jump to content

IndyCar 2022


Radoye

Recommended Posts

Rehol za Indikar Radio posle trke: "Good racing with Rossi, Herta, Scotty. Just one particular guy [Grosjean] not so clean. We're gonna need to have a little sit down - a little conver-sa-cion - to find out what the hell is going on here... All the drivers need to get together. I'm not the only one with a problem. It's quite a significant number of drivers that have had run-ins with this guy. I won't name him, but as another driver in the series told me, 'You can't teach an old dog new tricks.' And, you know, it's kind of been his reputation over his whole career in Europe and we're learning his reputation quickly here. As I said on TV, when the roles are reversed, the officiating had better be consistent because it's gonna be reversed at some stage. I'm not gonna play nice. This guy has overstayed his welcome."

 

Pato na podijumu, problems sa sampanjcem:

 

 

:lol_2:

Edited by Radoye
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Radoye said:

Pa bas i nije bio pasivan u finisu, bice dobro ako ga Rehol ne odvali od batina :lol_2:

 

Pato bogotac!

 

Prva dva stinta je bio ocajan, a tek od treceg zivnuo i to nakon sto je i u njemu jedan deo bio zaglavljen iza Njugardena, e kad je njega resio napravio je posao.

 

Poslednji stop je po meni za Grozana bio 2 kruga ranije nego sto je morao, tj trebao je imati goriva za jos 2 kruga, ali pretpostavljam  da je iz tog straha od SC otisao ranije, a to je ono sto mi smeta, niko ne sme da ide na strategiju da u finisu ima 10-15 krugova mladje gume, jer zbog SC moze da izgubi previse.

 

Herta je bio fenomenalan do greske, ali nije da se greska nije ocekivala, to je postao trademark za njega, najagresivniji, ali svaku drugu trku to ga dosta skupo kosta.

Link to comment
Share on other sites

Potvrdjen 33. ucesnik za Indi 500:

 

Quote

The Indianapolis 500’s 33rd and final entry belongs to the No. 25 Chevy that will be driven by Stefan Wilson in a partnership between Cusick Motorsports and DragonSpeed, making use of a Dallara DW12 chassis supplied by A.J. Foyt Racing.

 

https://racer.com/2022/05/05/wilson-and-cusick-join-forces-with-dragonspeed-for-indy/

 

https://racer.com/2022/05/05/indy-partnership-the-first-step-to-getting-back-to-indycar-says-dragonspeeds-julian/

Link to comment
Share on other sites

- Navodno Pato O'Vord potpisao produzetak ugovora sa Meklarenom u Indikaru a u trecem bolidu za kompletnu sezonu pridruzice mu se Aleks Rosi. Na upraznjeno Rosijevo mesto u Andreti doci ce Kajl Kirkvud koji je ove sezone kod Fojta. Takodje se ocekuje da ce Dzimi Dzonson nastaviti jos jednu kompletnu sezonu za Ganasi kao i Kastroneves za MSR. Navodno nekoliko timova je pokazalo interesovanje za Rinusa ViKeja ali se ocekuje da ce ostati kod Karpentera, kao i za Ajlota koji je trenutno kod Hunkosa. Pominje se i moguci povratak Olivera Askjua koji trenutno vozi u Formuli E.

Link to comment
Share on other sites

Pocinje Mesec Maj tradicionalno prolecnom trkom za VN Indijanapolisa:

 

GPI_TicketPrices.jpg?la=en&vs=1&d=202110

(cene ulaznica - prilicno popularne!)

 

U zadnjih par godina od pocetka pandemije ustalilo se da se na Granpri konfiguraciji IMS vozi dvaput, jednom na prolece kao predigra za Indi 500 i jednom u avgustu u sklopu Naskar vikenda. To znaci da ove godine dvojica brane titulu pobednika, Rinus ViKej (prolece) i Vil Pauer (leto). Inace na ovoj najevropskijoj od svih Indikar staza uvek mozemo ocekivati dobar nastup F1 "izbeglica" kojima odgovara perfektna podloga. Prosle godine Roman Grozan je bio oba puta drugi i ne bi trebalo da bude iznenadjenje ako se ovaj put popne stepenik vise.

Mada, njegov nastup na VN Alabame nije mu pomogao da stekne puno prijatelja u Indikar padoku, uz kontakte s nekoliko vozaca tokom vikenda (ukljucujuci i timske kolege Rosija i Hertu) od kojih je najglasniji u kritikama bio Grem Rehol koji je najavio da ce vozaci poceti Grozanu da uzvracaju istom merom...

Po prvi put ove sezone videcemo u Meklarenovom bolidu #6 Huanpabla Montoju koji ce takodje da nastupi i na Indi 500.

 

Satnica vikenda ovde:

 

https://www.indycar.com/Schedule/2022/IndyCar-Series/Indianapolis-Race1

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Radoye said:

Kvalifikacije, Pauer na polu ispred Palua i Njugardena: https://racer.com/wp-content/uploads/sites/85/2022/05/indycar-results-quals.pdf18.pdf

 

Trka je sutra (subota), 9 uvece po srednjeevropskom...

 

Zbog cega u subotu a ne u nedelju?

Mada kako je Grozan prosao u kvalifikacijama i nije neka steta sto cu propustiti.

 

Otkud Dixon ovako los? Neka kazna?

Edited by Romantik
Link to comment
Share on other sites

Ovo se uvek vozi u subotu da bi ostalo vremena da se rekonfigurise staza za pocetak slobodnog treninga za Indi 500. To je cele sledece nedelje, kvalifikacije su za vikend. Onda onaj tamo vikend (kad se vozi Monako) je trka.

Dosta vozaca je imalo problema sa setapom, ukljucujuci i Diksona. Timovi crvene gume dobijaju tek za kvalifikacije i mnogi su otkrili da iako su na crnima sasvim OK da im crvene nisu donele nikakav napredak ili da su cak i sporiji, pa je tako razlika izmedju onih kojima crvene rade i kojima ne rade bila dovoljna da spreci prolazak u Q2. Tu je dosta favorita poispadalo.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...