Jump to content

ABA Liga 2021/22, nikad jaca?


goldberg

Recommended Posts

Najbolje kad pricate o istom a svadjate se 😄 

  

8 minutes ago, goldberg said:

...mnogo prodora, malo suta spolja, teznja da se spusti lopta u reket po svaku cenu i dosta suteva iz reketa

(Sto je tacno, imaju najmanji udeo suteva za 3p od svih iole ozbiljnih ekipa)

 

A sto dalje implicira:

56 minutes ago, Martin Mystere said:

Budućnost je u svakoj od osam odigranih utakmica u dosadašnjem toku lige šutnula više slobodnih bacanja od svog protivnika.

 

Logicno. 

 

Dakle, obe tvrdnje su tacne. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Не сећам се да је Џиле пре фурао овакав стил. Било је ту много више прангијања? Баш ме занима како ће то све испасти, када идеш скоро контра од свих.

Link to comment
Share on other sites

Kakav raspad Mornara u 4/4. Rezultat na kraju 3/4 bio 56:54 za COL. Suđene im dve tehničke nakon trojke Pulena, Pulenu i Golemcu, Mihailović dao jedno od dva bacanja za 55. poen Mornara. Sledeći poen, odnosno trojku je Dao Gordić na 2min do kraja utakmice kada je COL vodila 19 razlike...

Edited by Knipex
Dodatak
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, goldberg said:

Imaju ubedljivo najmanje sutnutih i pogodjenih trojki u ligi:

 

Pa da, ali nije bitan toliko apsolutni broj koliko % od svih suteva iz igre. Pa tako Buducnost je u svega 29% slucajeva kada je sutirala iz igre to uradila sutem za 3p. Partizan (41%) i Cedevita Olimpija (42%) cak 4 od 10 svojih suteva obavljaju sutem za 3 poena. Zvezda je na 38%. 

 

Neke ekipe igraju na vise a neke na manje napada, pa je zato logicnije gledati udeo, ali i po tom parametru stoji to sto si izneo - to je njihov ovogodisnji stil igre. Sto zbog nekog stila koji forsira trener sa ovakvim sastavom (usled toga kakve igraca ima na raspolaganju), sto zbog izostanka jednog od najboljih trojkasa ekipe, Danila, a i zbog manjka jos jednog kvalitetnog niskog igraca. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sve se slazemo, naravno.

 

Inace, ako gledamo poredak vodecih ekipa po broju kikseva (izostavio sam FMP i Cibonu):

 

Partizan 0, Crvena zvezda -1, Buducnost -1, Cedevita Olimpija -2 ("kiks" je svaki poraz kod kuce i poraz u gostima osim kod konkurenata). Partizan ako dobije u derbiju ide na +1, a KKCZ na -2, inace ostaje ista situacija.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Martin Mystere said:

Lepo je videti da je Ejim i u Cedi igrač manje.

 

Nije igrac manje, nego mnogo oscilira.

 

Protiv Borca i Igokee u gostima indeksi 20 i 32, a to su mnogo vazni mecevi za "vitamine" (ili "zmajceke"). Protiv nas 13 poena, ali i 6 TO i 5 faulova, ali ne bih rekao da je odigrao lose taj mec.

 

Kako god, Cedevita Olimpija je otpustila Keena, videlo se da ni u ludilu to ne moze da funkcionise. Bas me zanima da li ce da se opet naprave ludi pa ne dovedu nikoga kao zamenu (kao u slucaju Daltona) ili planiraju nekog fizicki jaceg beka. Verovatno ovo prvo, pa opet igranje na dva fronta sa 8-9 igraca.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Referent said:

Не сећам се да је Џиле пре фурао овакав стил. Било је ту много више прангијања? Баш ме занима како ће то све испасти, када идеш скоро контра од свих.

Ili, u uproscenoj formi, kako se Dzile snalazi kad u rosteru ima Barovica/Vajlija umesto Dace Nikolica. Takodje, odlazak Dzonija nije nadomescen na odgovarajuci nacin. Znaci, u rudnik... 

(Ok, Dzejkob je vezao tri trice, ali na to se ne bih navikavao)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Arapoviću je tatica sredio ugovor u Krki.
Da se uzme još koji dinar dok može.
Cedevita je na +72 kad je on na parketu.
U svakoj utakmici osim protiv Zvezde je bio u plusu.
 
 
Što je svakako uvak i isključivo samo njegova zasluga a ne ostala četiri igrača koji igraju sa njim u petorci i ispravljaju njegove propuste - eto i sinoć je sa indeksom -5 i mnoštvom grešaka imao +16...

Jednom se videlo da u petorci ima četiri borca koji odigraju odlično i jedna štetočina koja na kraju završi u plusu, odnosno jedan igrač koji se bori, skače, daje poene i ne može da nadoknadi hrkljuš od strane ostale četvorice koji su se nekim čudom našli zajedno na parketu.
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...