Jump to content

FK Crvena Zvezda 2021/2022


tsva

Recommended Posts

Nova sezona – nova nafaka.

 

Sezona kupanja i letnih raspusta je siguran znak da Crvena Zvezda zapocinje novu sezonu opet na 3 koloseka. Za ocekivati je da sezona bude bas duga, naporna, puna svega i svacega ali i da bude uspesna barem na  nacin na koji u ovo vreme i u ovim okvirima definisemo uspeh. Ocekuje nad mnogo utakmica, duga zimska pauza i onda jos vise utakmica pogotovo ako se prezimi u evropi a nije nemoguce. U prosloj kovid sezoni Zvezda je rutinski upisala duplu krunu usred hronicnog nedostatka konukrencije na domacim pasnjacima. Ponekad je to bilo i prelako i predosadno. Imali smo samo 3 velika kiksa (neresen rezultat). Postigli smo brdo uglavnom regularnih golova (114) i osvojili brdo bodova (108). Da li to ista vredi, pokazace jedino i iskljucivo evropa. Realno, mnogo teze su bile trening utakmice 11 na 11.

 

I kup smo osvojili pesice. Zreb nam je bio blago receno naklonjen ( ni Terza ga nako izabrao ne bi) tako da do finala nismo ni igrali takmicarsku utakmicu. U finalu je bio povuci potegni al na kraju ipak zasluzeno na guzove. S obzirom da je proslo 17 bajrama od kad je poslednji pu Zvezda vodjena Robertom Prosineckim osvojila kup ( kao da je konkurencija Mancester ili Bajern) ne treba previse kukati. Prosla je jos jedna sezona na kojij ni jedan derbi nismo ucinili gledljivim. Najgora utakmica koj je postala zlocin nad srpsim fudbalom jer je lakse zapamtiti skidanje gaca igraca nego neki dobar fudbalski potez. U 3 proslosezonska derbija uspeli smo da ostvarimo jednak broj golova i crvenih kartona. Ostvarili smo pobedu, dva neresena rezultate uz penal kup. Zlocin koji traje.

 

Evropa je bila klimava ali je zavrsena za ponos. Na penale smo ispali iz kovid LS kvalifikacija ali smo onda suvereno dosli do takmicenja po nasoj meri – Lige Evrope. Tu smo bili svoji na svome. Nije bio petica ili sestica. Bili smo ili ravnopravni ili bolji a jedini poraz smo pretrpeli u Hofenhajmu mada smo i tu mogli bolje. Ispali smo kada su Pankov i pogotovo Gobeljic rekli da je dosta. Mogli smo i vise a zasto nismo…Nismo jer klub vode lopovi i mafijasi koji guraju nepismene ili polupismene igrace koji nemaju kvalitet ni za spansku cvajtu. Zato sto sportski sektor vodi jedna Mitar (preskocio loptu) Mrkela koji ne ume da sakutira ni na youtube-u. Sto 3 godina nemamo rezervnog levog beka i sto smo revans u Milanu docekali bez stopera i bekova. Zato sto se vracaju raspali Srnici a Radulovici salju po Graficarima. Zato sto bonus igraci veze s vezom nemaju pa je stagnacija vise nego ocigledna. Zato sto je Magico bio bolestan. Zato sto omladinska skola bezveze postoji jer ne moze da napravi standardnog prvotimca ispod 25 godina. Zato sto je za svakog od 18, 19, 20 godina prerano i zato sto se bojimo da ne izgore. Zato sto Terzic odlucuje ko ce dobiti sansu po tome s kojim je menadjerom potpisao i koliko piksle ude u private dzepove. Zado sto je fasisticko pravilo ogranicenja stranaca i dalje na snazi pa Muhamed s Komora postade Srbin ko rahmetli Evandro. Zato sto je sudjenje neadekvatno pa ne mozemo da se naviknemo na evropske kriterijume jer u evropi nema poklon penal kad je kriza. Mislim mogu da nabrajam do prekosutra …. 

 

Sto se tice igrackog kadra, proslu sezonu ispisali su Borjan ( 1 mega kiks naspram million odbrana), Milunovic u oba pravca, Sanogo kad je batine drzao na umerenom nivou, Ben jer kad god treba on isporuci , Katai dok je dobrog zdravlja i Ivanic koji se potupuno rehabilitovao nakon sramotne sezone i po pre toga. U supronom pravcu mozemo da pomenemo standardne kadnidate Gobeljic pre svega, Vukanovic, Srnic, Petrovic pa rehmetli Spiridonovic. Bonusi su posebna, tuzna prica FKCZ. Imali su lepu nicim zasluzenu obaveznu minutazu a napravili su mnogo malo da ne kazemo nista. Omladnisku skolu sto pre ukinuti.

 

Elem od proslosti se ne zivi (mada kad pogledate platni spisak svih zaposlenih u FKCZ, skontate da ni to nije istina)  tako da pocinje novi krug. Prvenstvo i kvalifikacije svaka 3 dana taman da nekako preguramo ove vrucine. Za titulu smo i dalje prvi favoriti. Imamo jednog konkurenta koji se nakon par godina ultra raspada konsolidovao pa moze da nam parira u serijama pobeda o kojima sanja i jedan Djokovic Novak. Ako se ponovo oproste od evrope u ranoj fazi, bice zestoko. Ako dodju do grupnog takmicenja, nemaju sirinu dovoljnu da se pobedi svaka takmicarska utakmica ikao je takvih sve manje i manje. Ne treba sumnjati da Terzic odavno radi na logistici koja od ovog leta sigurno ukljucuje trafo stanice koje ce napajati VAR sisteme. Da li ce VAR zauzeti novu ulogu Djekne ili ce nekad da proradi ne znamo. I kad ako proradi ne mora da znaci da ce da poboljsa pravdu na terenu jer to ne funkconise ni u UEFI. Za ocekicvati je da ce u nekoj selendri kad tad da gadjaju sudiju laptopom ako ne promeni neku odluku.

 

Kup ce opet biti sporedno takmicenje koje cemo igrati dosta neozbiljno sve do cevrtfinala tj. proleca. Ako dodjemo u zavrsnicu opet ce biti hrkljusa u zlocinu zvanom derbi. Bilo bi korisno da te utakmice igraju uglavom klinci ali to se nece desiti jer planiraju da nas siluju Krstovicem Gobeljicem i Vukanom silnim.

 

Evropa je cilj svega, esencija postojanja FKCZ. Bez evrope mi smo niko i nista i umesto disanja punim plucima, vegetiramo. Ceka nas Kairat. Payback is a bitch zvuci narodna poslovica prekookeanskih plemena. Bice lepo videti koliki su budzeti sada jer onomad Kairat je imao veci budzet od Sitija i Barselone zajedno. Sada bi imperija trebala da uzvrati udarac, Ne treba ih potceniti, treba ih zgaziti mada je realnije ocekivati novi fudbalski zlocin posto su nama noge teske a oni u punoj snazi. Uzrecicu:” jebes ekipu gde je Rade Dugalic starter” mozes i da preokrenes i da kazes “jebes klub gde je Gobeljic u kadru.” i neces pogresiti. Svako ko misli da Gobeljic nece na teren nikada nije gledao Rodica. Uzdati se da ce roda da iznese sve te utakmice je cist debilizam. Jedan je Gobelja kapiten i jedini preostali gardista. Nema na svetu da neko bolje skida gace.

 

Imamo realnu sansu da igramo Ligu Evrope. To je nase takmicenje, to je nasa domena. Tu nece ruzno da nas karaju, tu mozemo da se takmicimo tu prelazimo centar, cak ponekad i s loptom. Ako nam se ponudi Liga Sampinjona, sto da ne. Terzi trebaju dodatni prilozi da poveca dug. Imamo dosta jak igraki kadar iako to ne treba suditi dok se prelazno rok ne zavrsi. Dragovic i Krsticic ce doneti kvalitet, Dioni je za sada macka u dzaku, Ohi jos veca, Koga cemo sve prodati i kada, I da li cemo uopste to ne zna ni bog. Brine sto ce nam Rajin isprdak biti alternative u spicu a Gobelja na bekovima i kapitenskoj traci. Sve ostalo je dobro popunjeno. Imamo sirinu. Mozemo da se takmicimo. Treba ocekivati I minutazu za Srnice, Vukanovice, Pavkove itd… Guzva je velika. Bice tu svega i svacega. Da sacekamo.

 

Imamo izgradjen system igre (osim zlocina zvanog derbi) sa dobrim prekidima i tranzicijom. Imamo cemu da se nadamo. Koliko je to sve stabilno u ovim vremenima, kakva je finansijska konstrukcija, to ja ne znam. To moraju ovi sto su blize klubu da objasne. Lako smo se navikli na evropski kontinuitet tj nase prirodno staniste. Pretrpili smo promene i u strucnom stabu. Ostaje da se vidi koliko ce to da ima uticaja, Kad smo vec kod strucnog staba i cinjenice da se od proslosti ne zivi tu je i dalje neunistivi Nenad Krntijas – olicenje fizicke spreme, rada i zdravog zivota. Da daje primer mladjima ili upaljac po potrebi (Veljko Nikolic).

 

Tako je kako je. Cirkus je ponovo u nasem gradu, pa dok traje…

Edited by tsva
  • Like 17
  • Love 3
  • Thanks 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • tsva changed the title to FK Crvena Zvezda 2021/2022

Браво Цваја:Hail:

 

Да додам да се Станковић прошлу сезону "ломио" хоће ли постати тренер. Ову сада или ће постати што ваљда сви желимо или ће бити само још један од батађориних стручњака и климоглаваца на труле компромисе са "менаџментом".

Link to comment
Share on other sites

Danas prvi tim koji bude istrcao mislim da ce biti preslikan za Evropu.

 

Jako me zanima kako ce uklopiti Bena,Kangu i Falka.. ko ce biti klupiran, a ko ce igrati prvu postavu.

 

Mnogo ocekujem od Falka, cini mi se da je Markos pre mesec dana rekao da  ce Falko biti nosilac igre ove sezone.

Ipak mora da “opravda” to najskuplje pojacanje

 

ps Nek nam je sa srecom 🔴🔴

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Angažovala je Crvena zvezda ovog leta i talentovanog desnog beka Milana Ilića iz Loznice. Kao što je planirano, mladi reprezentativac Srbije odlazi na kaljenje, pa će u narednih šest meseci braniti boje Železničara iz Pančeva u Prvoj ligi Srbije.

Ilić je igrama u dresu Loznice skrenuo pažnju šampiona Srbije, ali i zaradio poziv u mladu reprezentaciju. S obzirom na veliku konkurenciju na Rajku Mitiću, odlučeno je da bude poslat na pozajmicu, pa se tako preselio u redove Železničara. Plan je da posle kratkoročne saradnje sa klubom iz Pančeva putuje sa Crvenom zvezdom na zimske pripreme u Tursku.

Link to comment
Share on other sites

Šta se dešava sa ostalim prekobrojnim igračima?

 

Spiridonović, Jirka, Luka Marković, Vukanović, Marong

 

Dodao bih Srnića, ali znam da on ostaje barem do zime na legendarnoj poziciji univerzalca.

 

Hoće li prodavati jednog štopera ili ostaviti ovako 5 komada i 3 beka od kojih je jedan Gobeljić? Računam da Bakayoko ostaje kao opcija na strani u formaciji sa 3 štopera.

 

I poslednje, za koga se očekuju ili mogu da dođu ponude uz dozvolu da idu: Degenek, Pavkov, Kanga, Nikolić, Petrović, Gavrić?

 

Idealno bi bilo recimo naći klub Pankovu, Petroviću, Nikoliću, naći levog beka, otarasiti se Srnića, Vukanovića, Gobeljića, Krstovića, dovesti još jednog veznog koji bi mogao biti bonus. Ali naravno, mislim da nećemo videti nijednu od ovih stvari.

 

Za kraj, dodao bih da su Srnaldo i Vukan ušli u poslednjih 6 meseci ugovora, a Gobeljić, Rodić, Pankov, Ivanić, Gajić, Jirka, Gordić i naravno pozajmljeni Dioni ušli su u poslednju godinu ugovora.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ikac said:

 

 

Hoće li prodavati jednog štopera ili ostaviti ovako 5 komada i 3 beka od kojih je jedan Gobeljić? Računam da Bakayoko ostaje kao opcija na strani u formaciji sa 3 štopera.

 

 

I od tih bekova jedan dobar, ali feleričan (Rodic)

 

Nadam se da ce do kraja avgusta Roda dobiti konkurenciju.

Nzm dal nam je promakao onaj mali iz Cuke sto ode u Lacio za 3 milke.

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, merosina said:

I od tih bekova jedan dobar, ali feleričan (Rodic)

 

Nadam se da ce do kraja avgusta Roda dobiti konkurenciju.

Nzm dal nam je promakao onaj mali iz Cuke sto ode u Lacio za 3 milke.

 

Nije promako, samo nismo mogli do njega nikako.. Cuka je stabilan klub, i nece nam davati igrace za 100k i 20% kao ostali..

Link to comment
Share on other sites

Nek nam je sa srećom nova sezona i da "drug" tsva bude srećne ruke makar kao prethodnici.

 

Nemam očekivanja ni u životu, a kamoli u fudbalu, ali svi preduslovi za još jedno proleće postoje, ne bi me začudilo ni u LŠ... Dragović, Falko smatram da će izneti sezonu, uz standardne nosioce iz prošle sezone, mali Stanić otkrovenje i iznenađenje za mnoge..
. Pupupu, da ne ureknemo...

Srečno, cigani lu...

Link to comment
Share on other sites

nisam ni znao da pocinje prvenstvo, a sad kad vidim da su nastavili sa izavljavanjem prema deganeku, koje je pocelo krajem prosle sezone, smucilo mi se i pre pocetka..

stidi se stankovicu, a ti terzicu i ostala bagro iz uprave napusite mi se qurtza!!!

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...