Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

1 minute ago, duboko said:

Sto se tice snimka za trojku: ako je stopalo previse blizu, oduzima se jedan poen, a ako jako zgazi onda kos ne vazi.

 

Ako se ne varam ovo nije prvi put da gubimo kod Efesa u zadnjem sekundu. 

Nije, Šarić je pogodio poludistancu onomad.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, UDresuKvinsiMilera said:

Au ko me je terao da udjem na forum i vidim da je Lazareviceva trojka...trojka.Ona druga je jos cistija da ne trazite,iz ugla.

 

Pre vidjenja ove trojke sam hteo da kazem da je ovo podnosljivo ako ne klonemo,samo sto je to tesko posle ovakvog meca i dva promasena bacanja najboljeg igraca.Da je neko pisao najgori scenario ne bi smislio gore po nas.

 

Samo da se razumemo ovo je najbolji moguci Efes koji dominira Evropom godinama.Znaci dobri Larkin i Vasa,igraci iz senke isto vrhunski,Anderson,jebeni Plajs i Danston.Odbranu ovakvu nisu igrali godinu ipo/dve jer su omatorili ali eto podmladio se Danston i kriterijum je bio kao narucen za njih.Jedna od najboljih nasih utakmica u novijoj istoriji a ko nesto zamera u vezi sa igrom nije bas cist ili nema pojma jednostavno.

Da sad premotam na neka finala/ polifinala EL proslih godina ne znam da li bih gledao kvalitetniju utakmicu od ove.

 

Kakva je tekma bila vidi se i po nikad korektnijoj izjavi Atamana i Vase kojem je bukvalno zao,nahvalio nas ko niko nikad iz cista mira.Te najbolja smo odbrana pa kaze kako nam fale mnogi bitni igraci itd.

 

 

 

 

Nema niceg glupljeg od kurtoaznih izjava nakon tekme  cisto da bi protivnici zaboravili kakvo si govedo bio za vreme iste

 

S druge strane, cak i da su bili korektni, ne bismo imali nista od toga. Ne verujem da je Krka mnogo srecna sto su ih pohvalili Radonja i Mitar

 

stvarno je glupo bilo sta lose reci za ceo tim posle ovakvog meca. krenulo je kao da smo otisli turisticki do Istambula a zavrsilo se na 1 loptu.  ko je to mogao da ocekuje...

 

Dese se ovakvi mecevi 1 u sezoni kad svasta ulazi (kao protiv reala u gostima). To nije realno ali ko se jos obazire na realnost 

 

nema druge nego da ih rascmarimo u Pioniru 😁

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, duboko said:

Sto se tice snimka za trojku: ako je stopalo previse blizu, oduzima se jedan poen, a ako jako zgazi onda kos ne vazi.

 

Ako se ne varam ovo nije prvi put da gubimo kod Efesa u zadnjem sekundu. 

 

.

 

Nije ni prvi put da smo pokradeni, i to najvise boli...Kao sekirom su prestali da sviraju Efesu sve, Dunston se nakraju bunio vec za svima ocigledne faulove...

 

Nemam sta da zamerim za petorku na kraju, medjutim cuvanje rezultata i bez hrabrosti u napadu poslednjih tri minuta obicno Radonji da rezultat...ali samo kad je odbrana kamena...Ovako nas dobi Vasa..

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, CGorac said:

Razumijem ja da je ovo teško podnijeti, i da se ima potreba da se traži krivac te da je trener prvi na tapetu, ali hajmo malo realnosti.  Evo npr. ti isti se pitaš prije ovoga gore što je Radonja tražio tajm-aut, trebalo je na brzinu da izvedemo loptu, pa jbt koliko puta se u zadnje vrijeme dešavalo da kad je gusto i u tranziciji, da mi bacimo loptu protivniku u ruke.  Plus, siguran sam da im nije na prethodnom tajmu rekao: "samo ih pustite da daju dvojku, ako i za tri sekunde, a onda imam strašnu akciju za ostatak koju ću sad odmah da vam objasnim"...  Nego su sad svi generali.

 

Niko nije rekao da je krivac koji zasluzuje strasni sud, nego da je pogresio i to dobrano. Zasto preterujete... ovaj tvoj kolega pominje i neko razapinjanje samo ako se ukaze na ociglednu gresku. 

 

Kad je gusto i u tranziciji? Samo je trebalo da izvedemo loptu i ne da idemo u tranziciju nego da je sacuvamo sto duze jer im odbrana nije formirana. Ako je to sto si napisao razlog za tajm aut onda je to donosenje odluke iz straha i traumaticnog iskustva, a iz straha se uvek donose lose odluke. To sam odmah u lajvu napisao pre nego sto se tekma zavrsila pa se ne moze reci da sam general posle bitke. 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Dl91 said:

Zaboravlja se raspored, mislim da imamo Fener kod kuce u petak, pa Futura u Pg u nedelju, pa zatim Real kod kuce i Zalgiris arena u cetvrtak. Prva sledeca je Zenit, to moramo dobiti. Bice pakleno, ova pobeda bi nam donela mnooogo....

Sa Realom mozda i imamo neke vece sanse, 6 igraca im zakacilo Koronu, eh sada da su nasi igraci to bi bilo sigurno dve nedelje karantinga, i dve nedelje ulaska u tim, Posto je to Real eto nijh sve vec u sastavu sledece nedelje.,

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Ili poznajes basket ko moja drugarica koja isto tako kaze au dao je sve on na kraju,pa sta treba da promasi bacanja namerno?ili te jede nervoza,Vasa je navikao na svakakve povlastice u igri od strane sudija pa tako se i danas ponasao,kliberenja i ostalog nije bilo.

Zna se sta je kliberenje,klimanje glavom,unosenje u facu,gezenje protivnicima a toga nije bilo ni na vidiku.Bilo je sportskog pozdrava sa svim nasim igracima i korektne izjave posle meca,ne pravite neprijatelje gde ih nema,pogotovo ne od nasih ljudi.

 

Radonji isto ne znam sta se zamera posle ovog,igrao flaster na Larkinu dobio 5/5 za tri id Plajsa,jbg.

Na kraju je mogao samo pri rezultatu 80:83 mozda da pravi faul,ostalo sve na mestu.I mec bi dobili da je Kalina odradio sto i svaki pro kosarkas moze,1/2 sa bacanj isto jbg.

Markovicev faul za bacanja nad Vasom 5 sekundi pre isteka napada je bio kardinalna greska,ne znam rezultat ali Vasa se gobeljao,lopta je isla kao Moermanu koji bi tesko sta uradio na trojci za 5sek.

 

 

Svakako bi mi bio gotivniji da je promasio 1 bacanje 🙂 

 

sto se tice kliberenja i okretanja ka sudijama, stvar utiska. draze bi mi bilo da smo dobili uprkos tome ali bice prilike

 

Radonja rece onomad da dolazi zima. Sledece je North remembers...

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, medobrundo said:

 

Svako predviđanje šta bi se desilo u sportu da je igrao ovaj ili onaj je paušalno

 

Moje mišljenje je da bi igranje Ivanovića promenilo ništa i da bi meč opet išao u tesnu završnicu

 

Neko bi onda posao - zašto smo dovodili Markovića, da sedi na klupi, a toliko iskustva ima, makar bi sačuvao loptu i postavio napad.

 

Kao što kažeš, sve je to pausalno i svako ima pravo na svoje mišljenje.

 

Moja poenta je da milion ovakvih mečeva ide na jednu loptu i da ne mogu treneri tu mnogo toga da promene, iako ljudi očekuju neke supermoći.

 

Naravno da je završnica daleko od savršene, nerealno je od ovakvog tima i očekivati istu. Nerealno je od bilo kog time to očekivati.

 

Igrali su Kari i Klej utakmicu 7 protiv Klivlenda i GS nije ubacio loptu u koš minutima, sve do kraja meča. Verujem da bi neko pametniji od Kera rekao da sutnu čim pređu pola, realno jednu bi ubacio.

 

Ovakve završnice su uvek lutrija i realno je da pobedi tim sa jačim individualcima. Mi smo imali svoju priliku, makar da je jedno bacanje ušlo.

 

..a uvek će postojati oni koji će misliti da oni baš vide nešto što stručni štab ne vidi - pritom je to uglavnom najočitija stvar, jer je i naše poznavanje košarke plitko 

 

 

Moje zamerke prema Radonjicu su sto cesto menja game plan kada imamo "osetniju" prednost a zavrsnica se priblizava ili npr kad stignemo protivnika nakon velikog minusa. 
Jednostavno, ako smo na jedan nacin uspeli da udjemo u seriju i napravimo razliku, zasto pokazujemo "strah"?
Prethodni put sam ovo primetio protiv Igokee. 

U fazonu...super je sto smo ovako leprsavo igrali, hajde batalite sad to, idemo ono nase. Cekaj poslednje sekunde, spusti Kalinicu, nesto cemo ubaciti.

Mislim, nisam ni ja strucnjak da sad dajem prevelike kritike na racun Radonjica, ali neke stvari upadaju u oci. Ne samo meni.

Imali smo priliku da ne udjemo u ovako tesnu zavrsnicu. Cak je i publika bila umirena na 7 razlike i 3 minuta do kraja. I onda smo resili da cekamo zadnje stotinke, bacamo kamenje (Markovic) i airball (Wolters x2). 

 

Nisam strucnjak ni za fudbal, pa znam da nije dobra opcija da se povucemo u 16 nakon datog gola i igramo bunker : )  

 

Nisam se ovoliko iznervirao, ne pamtim...

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Dropkick Murphys said:

 

 

Nisam se ovoliko iznervirao, ne pamtim...

Dok se nerviras dobro je(i ja sam se iznervirao jbg Radonja zeznuo).

Nesto najgore sto sam shvatio pretproslih sezona je kad utakmicu gledas ravnodusno.Znaci da si ravna linija da se ne mozes obradovati a tek razocarati,

Tako da je ovo dobro. :))

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, mmajstor said:

 

Niko nije rekao da je krivac koji zasluzuje strasni sud, nego da je pogresio i to dobrano. Zasto preterujete... ovaj tvoj kolega pominje i neko razapinjanje samo ako se ukaze na ociglednu gresku.

 

OK ako je to tvoj pogled na stvar; iskreno, ne samo u vezi ovoga, nego svega što pišeš čini mi se da ti je primarno bitno da je Radonja na tapetu, odn. generalno svakako da su ti razmišljanja o ovom timu dijametralno suprotna od mojih, tako da - rekli smo obojica šta smo imali, nema svrhe preganjati se.

Link to comment
Share on other sites

Teze cemo mi ovo podneti nego igraci.

Imali su oni svi teskih poraza i znaju kako dalje. 
90% nas je mislilo da ce nas otresti kao sljivu a oni su se borili koliko mogu i znaju.

I tako rade od pocetka takmicenja. Imali smo i Fener i Barsu pa i posle toga nisu pali nego i dalje oru terene po Evropi.

Samo White i Kalina bi mogli bez problema da igraju u ostalim EL ekipama. Ostali su i nama bili meh kad su stigli. I sada su posle svake losije partije na listi za odstrel.

Znaju oni sve ovo i sta rade?

Skupe se na treningu i na utakmici i guraju dalje.

Zajedno.

To se cesto podrugljivo definise kao hemija. 
Neka, meni dovoljno da ih bodrim kad god mogu.

Pa dokle god se stigne.

  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Dl91 said:

Zaboravlja se raspored, mislim da imamo Fener kod kuce u petak, pa Futura u Pg u nedelju, pa zatim Real kod kuce i Zalgiris arena u cetvrtak. Prva sledeca je Zenit, to moramo dobiti. Bice pakleno, ova pobeda bi nam donela mnooogo....

Stvarno paklen raspored. Da bar budemo kompletni, ali teško da će se Deda oporavit do Zenita ali barem postoji šansa da bude spreman za Fener i dalje šta nam već sledi. Pa mi niti jednu takmicarsku utakmicu o ovoj tekućoj sezoni nismo odigrali kompletni. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Moje zamerke prema Radonjicu su sto cesto menja game plan kada imamo "osetniju" prednost a zavrsnica se priblizava ili npr kad stignemo protivnika nakon velikog minusa. 
Jednostavno, ako smo na jedan nacin uspeli da udjemo u seriju i napravimo razliku, zasto pokazujemo "strah"?
Prethodni put sam ovo primetio protiv Igokee. 

U fazonu...super je sto smo ovako leprsavo igrali, hajde batalite sad to, idemo ono nase. Cekaj poslednje sekunde, spusti Kalinicu, nesto cemo ubaciti.

Mislim, nisam ni ja strucnjak da sad dajem prevelike kritike na racun Radonjica, ali neke stvari upadaju u oci. Ne samo meni.

Imali smo priliku da ne udjemo u ovako tesnu zavrsnicu. Cak je i publika bila umirena na 7 razlike i 3 minuta do kraja. I onda smo resili da cekamo zadnje stotinke, bacamo kamenje (Markovic) i airball (Wolters x2). 

 

Nisam strucnjak ni za fudbal, pa znam da nije dobra opcija da se povucemo u 16 nakon datog gola i igramo bunker : )  

 

Nisam se ovoliko iznervirao, ne pamtim...

 

Nisam siguran da to uvek ide od trenera, iako on, naravno utiče. Samim igračima se skrati ruka, ubrza puls.. nisu džabe clutch momenti drugačiji od običnih. Mnogo veći strah od greške, traži se sigurnije rešenje, mnogo je više onih koji bi uradili sve samo da ne ispadnu krivci. Trener nekada ni ne može da povuče ručnu, a naravno da i sam nekada doprinese osećaju straha.

 

Sve u svemu, samo mislim da nije potrebno uvek tražiti krivca, čak i kada se prebace očekivanja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, CGorac said:

 

OK ako je to tvoj pogled na stvar; iskreno, ne samo u vezi ovoga, nego svega što pišeš čini mi se da ti je primarno bitno da je Radonja na tapetu, odn. generalno svakako da su ti razmišljanja o ovom timu dijametralno suprotna od mojih, tako da - rekli smo obojica šta smo imali, nema svrhe preganjati se.

 

Mnogi uzimaju u obzir neku daleku istoriju pisanja, ali ne dolazi u obzir da ni blizu prizeljkujem nekog drugog trenera nego sto je Radonjic, pa onda nema ni razloga da nekog drzim na tapetu. I na pocetku sezone sam pisao kako imamo tim, hemiju i kvalitetnu igru, i da malo samo treba da bi napravili taj dodatni iskorak. Kada napravi gresku/greske glupo je to precutati i kada postoji dobra namera a ne samo losa. 

Link to comment
Share on other sites

Odlicna nasa igra u Istanbulu. Ocigledno dizemo formu, uz to i zdravstveni bilten je sve bolji. Ogromna je steta sto ovo nismo dobili. Razmisljam da li je Radonjicu palo na um da zavrsava Lazarevic? Zadnjih 10 sekunde klincu lopta u ruke. Tako se radja veliki igrac...  Verujem da ce nam se za ovakav poraz vratiti protiv Reala. Sada jos jace uz ovakav pristup nema zime. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, medobrundo said:

 

Nisam siguran da to uvek ide od trenera, iako on, naravno utiče. Samim igračima se skrati ruka, ubrza puls.. nisu džabe clutch momenti drugačiji od običnih. Mnogo veći strah od greške, traži se sigurnije rešenje, mnogo je više onih koji bi uradili sve samo da ne ispadnu krivci. Trener nekada ni ne može da povuče ručnu, a naravno da i sam nekada doprinese osećaju straha.

 

Sve u svemu, samo mislim da nije potrebno uvek tražiti krivca, čak i kada se prebace očekivanja.

 

Ja ipak mislim da je itekako bilo rezona da Ivanović dobije neki posed u završnici pa ako ne prođe da ga vadi. Napadi u završnici nam nisu ličili ni na šta, a svakako Ivanović može nešto sebi da iskreira i poznat je po dobroj igri u clutchu a zna da iznudi bacanja. Lazić i Hollins su takođe mogli da dobiju koji minut u završnici, da zajašu malo Vasu u odbrani. Opet, Radonja je hteo da nagradi Lazarevića i to mi je u redu. Nije se moralo ući u jedan meč poseda na kraju, mi smo napade u poslednji 5 minuta igrali sa idejom da potrošimo 24 sekunde i to je to. Svakako nam ni sudijski kriterijum nije išao na ruku kasnije, izbacili su nas iz bonusa za 2 i po minuta u 4/4 i generalno pustili solidnu tuču igračima Efesa. 

 

Jesam razočaran porazom ali pre svega jer smo veći deo meča bili na vrlo visokom nivou protiv šampiona evrolige koji uopšte nije bio u indisponiranom izdanju već imao trojke Plajsa, Dunstona u najboljem defanzivnom izdanju, Vasin takeover u drugom poluvremenu i vrhunsko šutersko otvaranje utakmice. Šteta. 

 

Svakako, "puna podrška Radonji i igračima". 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Cirbes i Holins...da se ne ljubimo...

Dovesti zamene pa da se posibamo za taj top 8...ne vidim njihovu svrhu nikako

Samo sto ce mi to ostati pusta zelja izgleda...

Sta nam bog da ovako...Mozda bolje daa dovedemo igraca na poziciji golmana,posto svaku utakmicu u El koju vodimo 5,6 raz u zadnjih par minuta..mi cuvamo vreme..danas nas je to kostalo a moglo je jos neke utakmice

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Ja ne mogu jos uvek da dodjem sebi, kako smo ovo uspeli da sje*emo i zasto? 🤕

 

Svaki potez koji smo odigrali u zadnjih 85 sekundi je bio tragicno pogresan, ali bas sve je uradjeno tako da se zavrsi ovako. Tri napada ne znamo gde bijemo guraj Kalinu u izolaciju i moli se, zar nema Radonja neki specijal za ovakve prilike? Jedan jbni napad da je nacrtao dobili bi ovo, a mi ne dobacimo do obruca u dva poseda. Tri glupa faula na njihovoj polovini pravimo sa +6 i 40-50 sekundi pred kraj, pa cekaj jbt da predju mi smo izgubili 0,9 sekundi pre kraja znaci ta tri prerana faula tacno za njih odigrano. Kalina se doduse raspao koncenteacija nula, plus je dao onaj zadnji kos. Ali Pefi kao iskustvo u ovakvim trenucima treba da prelomi a on tri brainfarta u dva napada, onaj njegov glup faul prelomio definitivno. Za ovo si nam trebao majatore, Krku mozemo i bez tebe…

 

Uzasno se osecam, mrzim ovakve utakmice. Bolje da smo izgubili sa 20 negde jos u 3/4 manja muka ali samoubiti se serijom ovakvih infantilnih gresaka i pasti 0,9 sekundi pre kraja znaci uzas jbni, besan sam 😡

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, duboko said:

Sto se tice snimka za trojku: ako je stopalo previse blizu, oduzima se jedan poen, a ako jako zgazi onda kos ne vazi.

 

Ako se ne varam ovo nije prvi put da gubimo kod Efesa u zadnjem sekundu. 

 

Ubacio nam Dario dugu dvojku, isto tekma oko NG na jednu loptu bila. Tad sam se iznervirao kao nikad, bar do danas. 

 

Potpisujem za Vasu. Lucha se korektnije ponasao protiv nas prosle nedelje. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...