Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Konstantni cilj kojem Crvena zvezda teži je da bude konkurentna u EL. Šta ta konkurentnost podrazumeva? Podrazumeva što više pobeda, što više neizvesnih mečeva, te sposobnost ekipe da bude ravnopravan rival većini protivnika i da što duže, teorijski, bude u igri za Top 8. Opisano nije lako izmeriti, niti odrediti neki jasan pokazatelj koji bi signalizirao šta je (relativan) uspeh. Neka moja skala jeste da broj pobeda treba da, u kontinuitetu, što bliže prati broj odigranih mečeva kući. Na nivou sezone, to je neki učinak od 14-16 pobeda, koji podrazumeva da ćemo imati nešto više poraza kući (od ekipa koje su krem EL, ali i onih koje nam tradicionalno ne leže) nego brejkova. Možda nekome predstavljeno ne izgleda na prvi pogled kao uspeh, ali kada se pogledaju budžeti, preliveni u roster, sasvim je jasno da Zvezda u skoro pa ni jednom meču nije favorit. Šta konkurentnost donosi? Takmičarsku motivaciju kod igrača. samopouzdanje za ABA ligu, kao i interesovanje i veru kod navijača. U ABA ligi je cilj makar jednostavan -- titula, sa koje god pozicije ušli u Plejof. Ukoliko je cilj u EL ispunjen, teško je zamisliti da postoji neko u ABA ligi ko bi mogao da nam parira. Naravno, ni raspad u EL ne znači nužno da nećemo osvojiti ABA titulu -- ali ipak značajno utiče na samopouzdanje (naših i protivničkih) igrača i interesovanje kod navijača -- kao i na raznorazna novinarska i navijačka tumbanja rostera i tračeve, što dodatno podriva hemiju (toga ima čak i dok nam dobro ide). Dejan Radonjić zna kako ostvariti te ciljeve. U dve sezone, pre odlaska iz kluba, imao je skor u EL (u regularnom delu, bez tromeča sa CSKA) 28-26. Intezitet dominacije u ABA ligi ne treba previše ni spominjati.

 

Iako se konstantno priča o selekciji, odnosno izboru igrača -- pošto je to navijačima najopipljivije, selekcija je ipak "samo" jedan gradivni blok. Verovatno i bitnija jeste koncepcija tima, odnosno Radonjićeva zamisao kako Crvena zvezda treba da igra i izgleda na terenu, da bi mogla da ispuni zacrtane ciljeve i bude konkurentna. Treći jako bitan element jeste motivacija igrača. Ovi blokovi su međusobno neraskidivo povezani i često jedan bez drugogi trećeg nemaju previše smisla. Primera radi, ukoliko, kao u igrici, dovodiš dobre igrače, bez jasne koncepcije tima, najveći broj njih neće do kraja shvatiti svoju ulogu, neće moći da pruže maksimum, a u takvoj situaciji neće biti ni previše motivisani. Upravo smo takve slučajeve imali sa Gistom, O'Brajantom, Terijem.. dok je Kuzmić bio na relaciji FMP-Zvezda i igrao 5-10 minuta po meču. Nijedan od tih igrača nije pružio ni delić svojih mogućnosti, jer im nije ni bilo jasno u šta treba da se uklope, šta se tačno od njih očekuje -- pa vremenom počnu i sami da donose pogrešne odluke (pozli mi kad se setim Gistovog silovanja na postu) ili se jednostavne ugase. A samo sa pažljivim pristupom i izborom jednog od tih igrača, može da se dobije mnogo više nego time što si pojačanja doveo kamionom i ubacio u roster (vidimo na primeru Luke i Kuzmića). Ukratko, selekcija, bez jasne koncepcije/vizije, ne vodi ničemu -- a često uzrokuje i slabu motivaciju. Ima i trenera koji su dobri motivatori, iako im vizija i selekcija nisu baš na nivou -- oni su adekvatniji za turnirski sistem takmičenja (nešto kao ovde često spominjani Sale Đorđević), dok ne verujem previše u takve kada je u pitanju dugačka sezona u kojoj treba napraviti mašinu od ekipe.

 

Dejan Radonjić je uspeo da u Zvezdi objedini sve tri stvari. Potpuno je jasna njegova vizija igre -- i ne moramo sada detaljno da je obrazlažemo. Selekcija je podređena koncepciji tima i tu je potpuno rigidan -- onaj ko i najmanje narušava koncepciju za njega nije opcija i smatra da je to dugoročno veći trošak nego korist (slažem se sa njim). To je jako bitno i za motivaciju -- "popust" skoro da ne postoji ni za najbolje igrače, niko se ne štedi. Jako je bitno to što se Radonja prvi ne štedi (lead by example). Taj pristup -- svi zajedno, bez povlašćenih, na maksimalnom broju obrtaja.. dovodi do toga da igrači zaista razumeju svoju ulogu, veruju u istu i budu istinski motivisani (što je različito od nekanalisane energije, kad su igrači razujerni po terenu, na oko ginu, a primaju 90-100 poena po meču). Žao mi je neslavno završene epizode Saše Obradovića, ali on nije uspeo da uspostavi nijedan od ovih elemenata (kad se samo setim ubeđivanja da Radonjić ne bi ni mogao mnogo drugačiji roster da sklopi...). Bez vizije, sa katastrofalnom selekcijom (ej, čovek je pristao da mu dovedu Koloma, valjda je sam odabrao onog nesretnog Hola, a onda na to dodao i fizički inferiornog Ročestija).. a motivacija ubrzo isparila. Možda je i njemu trebalo vremena, ali mislim da je jasno i na tako malom uzorku da mu svakako nedostaje posvećenosti i svesti/znanja šta očekuje od tima i igrača ponaosob.

 

Radonjićeva posvećenost je glavni adut Zvezde i čisto sumnjam da neko tu može da mu parira. Željko Obradović, koliko god dobar trener bio, ipak mi deluje i kao čovek koji voli i želi da malo uživa po Srbiji, ode na po koju svadbu, krštenje, rođendan, popije dobro vino, sedne sa prijateljima.. Radonju u tim situacijama zamišljam da prema konobaru koji ga pita šta će da popije reaguje kao prema sudijama mašući rukama i kriveći glavu, gledajući na sat kada može da se vrati na posao, odgleda koju kasetu i radi na unapređenju tima. Takva posvećenost u jednoj organizaciji je "zarazna" i mora kroz strukturu da se prelije i na ostatak članova. Možda nije ni normalna za običnu osobu, ali najuspešniji ljudi su ekstremno posvećeni i vredni, a sport je odavno prestao da bude rekreativna disciplina i zahteva danonoćni rad, disciplinu i koncentraciju.

 

Sve navedeno treba uzeti u obzir kada se predlaže pojačanje. Radonjiću se zamera da je ziheraš (svakako jeste rigidan), ali ja ne vidim šta je ziheraški u tome što je na poziciji centra u sezonu ušao sa Kuzmićem i Mitrovićem. 99% trenera to ne bi uradilo i dovelo bi nekog OBrajanta ili Terija. I verovatno ni od jednog ne bi dobili ništa. Radonjić je odlučio da se posveti onome što ima, procenjujući da sa tim igračima može da ispuni cilj. I nakon 9 kola EL, oba naša centra imaju dvocifren prosečan indeks i statistički (prema indeksu) su u desetak najboljih centara EL. Kuzmić je defanzivno, uz još par centara, pre svega Tavaresa, među najboljima u Evropi; dok je Luka jedan od najraznovrsnijih igrača na postu, što je vrsta koja manje više izumire. I umesto da se čoveku skine kapa, i dalje se trabunja o tome ko bi na centru mogao da nas pojača, pa se onda pominje Lesort, kojeg smo (defanzivno) izbušili u Tel Avivu, upravo preko tog Luke. Smatram da nam jedno pojačanje jeste potrebno (ni sam nisam skroz pametan na kojoj poziciji), ali treba pažljivo izabrati, kako do sada postignuto ne bi bilo narušeno -- taj igrač treba da bude podređen odbrani, a u napadu će svakako uzeti minute i šuteve.

 

Šut jeste nešto što bode oči i vidljivo je koliko lakše ide kad lopte krenu da ulaze (tada izgledamo kao da smo ukucali šifre na igrici). Juče Ivanović, Holins i Dobrić iz uglavnom otvorenih pozicija 4/18. Niko od njih nije toliko slab šuter. I mučeni Holins je tokom prethodne sezone na 11 (od 38, znači skoro pa svaki treći) mečeva u EL ubacio 3 ili više trojki. Barseloni je u utakmicama na krv i nož ubacio na jednom meču 4. Koliko god iritirali njegovi promašaji, mislim da treba imati strpljenja i da će vremenom procenti celog tima doći na neki razuman nivo od 35 posto.

 

Čitav ovaj post je posvećen tome da najzad, posle par godina lutanja, igranja bez bilo kakve koncepcije, dovođenja igrača kamionom, nekanalisane energije, igra Crvene zvezde ima SMISLA. Igramo na jedini način na koji je moguće da budemo konkurentni, s obzirom na budžet koji je bio na raspolaganju za sastavljanje rostera -- a koji je i više nego skroman za evropske okvire. Nekome se ta igra sviđa, nekome se ne sviđa. To je stvar preferencija. Ja više volim ovakvu, sistematičnu, posloženu i ratničku košarku. Ne volim čak više ni da gledam utakmice sa dobrim procentima šuta, u kojima su odbrane bušne kao sir, a igrači nezainteresovani. To je kao igranje igrice na amater/easy nivou. I neki atraktivni potezi su lepi u meri u kojoj se protivnik istinski potrudio da takav potez spreči. Svestan sam da naša košarka frustrira -- ali ne frustrira samo navijače, već i protivničke igrače. Gubiš od ekipe koja ne može da ubaci trojku, koja nema nijednu zvezdu, u kojoj niko ne daje preko 10-12 poena u proseku i koja neretko na parketu ima petorku u kojoj makar 2 igrača ne znaju da tapkaju loptu (zadese se Laza, Simon i Kuzma na parketu). Otuda i te nesportske izjave protivnika (Kalnietis) ili makar izjave protivničkih trenera koje su na granici pasivne agresije.

 

Još jednom, ono što Radonjić sa momcima radi ima smisla. Ne znači da će svaki put, u svakom meču ili svakoj sezoni doneti rezultat. Može da se desi da u EL izgubimo korak, da neko drugi osvaji ABA ligu.. ali u nekom dužem roku, mi smo ti koji se pitamo i koji ćemo češće biti pozitivno, nego negativno iznenađenje.

  • Like 41
  • Love 1
  • Thanks 7
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, medobrundo said:

Konstantni cilj kojem Crvena zvezda teži je da bude konkurentna u EL. Šta ta konkurentnost podrazumeva? Podrazumeva što više pobeda, što više neizvesnih mečeva, te sposobnost ekipe da bude ravnopravan rival većini protivnika i da što duže, teorijski, bude u igri za Top 8. Opisano nije lako izmeriti, niti odrediti neki jasan pokazatelj koji bi signalizirao šta je (relativan) uspeh. Neka moja skala jeste da broj pobeda treba da, u kontinuitetu, što bliže prati broj odigranih mečeva kući. Na nivou sezone, to je neki učinak od 14-16 pobeda, koji podrazumeva da ćemo imati nešto više poraza kući (od ekipa koje su krem EL, ali i onih koje nam tradicionalno ne leže) nego brejkova. Možda nekome predstavljeno ne izgleda na prvi pogled kao uspeh, ali kada se pogledaju budžeti, preliveni u roster, sasvim je jasno da Zvezda u skoro pa ni jednom meču nije favorit. Šta konkurentnost donosi? Takmičarsku motivaciju kod igrača. samopouzdanje za ABA ligu, kao i interesovanje i veru kod navijača. U ABA ligi je cilj makar jednostavan -- titula, sa koje god pozicije ušli u Plejof. Ukoliko je cilj u EL ispunjen, teško je zamisliti da postoji neko u ABA ligi ko bi mogao da nam parira. Naravno, ni raspad u EL ne znači nužno da nećemo osvojiti ABA titulu -- ali ipak značajno utiče na samopouzdanje (naših i protivničkih) igrača i interesovanje kod navijača -- kao i na raznorazna novinarska i navijačka tumbanja rostera i tračeve, što dodatno podriva hemiju (toga ima čak i dok nam dobro ide). Dejan Radonjić zna kako ostvariti te ciljeve. U dve sezone, pre odlaska iz kluba, imao je skor u EL (u regularnom delu, bez tromeča sa CSKA) 28-26. Intezitet dominacije u ABA ligi ne treba previše ni spominjati.

 

Iako se konstantno priča o selekciji, odnosno izboru igrača -- pošto je to navijačima najopipljivije, selekcija je ipak "samo" jedan gradivni blok. Verovatno i bitnija jeste koncepcija tima, odnosno Radonjićeva zamisao kako Crvena zvezda treba da igra i izgleda na terenu, da bi mogla da ispuni zacrtane ciljeve i bude konkurentna. Treći jako bitan element jeste motivacija igrača. Ovi blokovi su međusobno neraskidivo povezani i često jedan bez drugogi trećeg nemaju previše smisla. Primera radi, ukoliko, kao u igrici, dovodiš dobre igrače, bez jasne koncepcije tima, najveći broj njih neće do kraja shvatiti svoju ulogu, neće moći da pruže maksimum, a u takvoj situaciji neće biti ni previše motivisani. Upravo smo takve slučajeve imali sa Gistom, O'Brajantom, Terijem.. dok je Kuzmić bio na relaciji FMP-Zvezda i igrao 5-10 minuta po meču. Nijedan od tih igrača nije pružio ni delić svojih mogućnosti, jer im nije ni bilo jasno u šta treba da se uklope, šta se tačno od njih očekuje -- pa vremenom počnu i sami da donose pogrešne odluke (pozli mi kad se setim Gistovog silovanja na postu) ili se jednostavne ugase. A samo sa pažljivim pristupom i izborom jednog od tih igrača, može da se dobije mnogo više nego time što si pojačanja doveo kamionom i ubacio u roster (vidimo na primeru Luke i Kuzmića). Ukratko, selekcija, bez jasne koncepcije/vizije, ne vodi ničemu -- a često uzrokuje i slabu motivaciju. Ima i trenera koji su dobri motivatori, iako im vizija i selekcija nisu baš na nivou -- oni su adekvatniji za turnirski sistem takmičenja (nešto kao ovde često spominjani Sale Đorđević), dok ne verujem previše u takve kada je u pitanju dugačka sezona u kojoj treba napraviti mašinu od ekipe.

 

Dejan Radonjić je uspeo da u Zvezdi objedini sve tri stvari. Potpuno je jasna njegova vizija igre -- i ne moramo sada detaljno da je obrazlažemo. Selekcija je podređena koncepciji tima i tu je potpuno rigidan -- onaj ko i najmanje narušava koncepciju za njega nije opcija i smatra da je to dugoročno veći trošak nego korist (slažem se sa njim). To je jako bitno i za motivaciju -- "popust" skoro da ne postoji ni za najbolje igrače, niko se ne štedi. Jako je bitno to što se Radonja prvi ne štedi (lead by example). Taj pristup -- svi zajedno, bez povlašćenih, na maksimalnom broju obrtaja.. dovodi do toga da igrači zaista razumeju svoju ulogu, veruju u istu i budu istinski motivisani (što je različito od nekanalisane energije, kad su igrači razujerni po terenu, na oko ginu, a primaju 90-100 poena po meču). Žao mi je neslavno završene epizode Saše Obradovića, ali on nije uspeo da uspostavi nijedan od ovih elemenata (kad se samo setim ubeđivanja da Radonjić ne bi ni mogao mnogo drugačiji roster da sklopi...). Bez vizije, sa katastrofalnom selekcijom (ej, čovek je pristao da mu dovedu Koloma, valjda je sam odabrao onog nesretnog Hola, a onda na to dodao i fizički inferiornog Ročestija).. a motivacija ubrzo isparila. Možda je i njemu trebalo vremena, ali mislim da je jasno i na tako malom uzorku da mu svakako nedostaje posvećenosti i svesti/znanja šta očekuje od tima i igrača ponaosob.

 

Radonjićeva posvećenost je glavni adut Zvezde i čisto sumnjam da neko tu može da mu parira. Željko Obradović, koliko god dobar trener bio, ipak mi deluje i kao čovek koji voli i želi da malo uživa po Srbiji, ode na po koju svadbu, krštenje, rođendan, popije dobro vino, sedne sa prijateljima.. Radonju u tim situacijama zamišljam da prema konobaru koji ga pita šta će da popije reaguje kao prema sudijama mašući rukama i kriveći glavu, gledajući na sat kada može da se vrati na posao, odgleda koju kasetu i radi na unapređenju tima. Takva posvećenost u jednoj organizaciji je "zarazna" i mora kroz strukturu da se prelije i na ostatak članova. Možda nije ni normalna za običnu osobu, ali najuspešniji ljudi su ekstremno posvećeni i vredni, a sport je odavno prestao da bude rekreativna disciplina i zahteva danonoćni rad, disciplinu i koncentraciju.

 

Sve navedeno treba uzeti u obzir kada se predlaže pojačanje. Radonjiću se zamera da je ziheraš (svakako jeste rigidan), ali ja ne vidim šta je ziheraški u tome što je na poziciji centra u sezonu ušao sa Kuzmićem i Mitrovićem. 99% trenera to ne bi uradilo i dovelo bi nekog OBrajanta ili Terija. I verovatno ni od jednog ne bi dobili ništa. Radonjić je odlučio da se posveti onome što ima, procenjujući da sa tim igračima može da ispuni cilj. I nakon 9 kola EL, oba naša centra imaju dvocifren prosečan indeks i statistički (prema indeksu) su u desetak najboljih centara EL. Kuzmić je defanzivno, uz još par centara, pre svega Tavaresa, među najboljima u Evropi; dok je Luka jedan od najraznovrsnijih igrača na postu, što je vrsta koja manje više izumire. I umesto da se čoveku skine kapa, i dalje se trabunja o tome ko bi na centru mogao da nas pojača, pa se onda pominje Lesort, kojeg smo (defanzivno) izbušili u Tel Avivu, upravo preko tog Luke. Smatram da nam jedno pojačanje jeste potrebno (ni sam nisam skroz pametan na kojoj poziciji), ali treba pažljivo izabrati, kako do sada postignuto ne bi bilo narušeno -- taj igrač treba da bude podređen odbrani, a u napadu će svakako uzeti minute i šuteve.

 

Šut jeste nešto što bode oči i vidljivo je koliko lakše ide kad lopte krenu da ulaze (tada izgledamo kao da smo ukucali šifre na igrici). Juče Ivanović, Holins i Dobrić iz uglavnom otvorenih pozicija 4/18. Niko od njih nije toliko slab šuter. I mučeni Holins je tokom prethodne sezone na 11 (od 38, znači skoro pa svaki treći) mečeva u EL ubacio 3 ili više trojki. Barseloni je u utakmicama na krv i nož ubacio na jednom meču 4. Koliko god iritirali njegovi promašaji, mislim da treba imati strpljenja i da će vremenom procenti celog tima doći na neki razuman nivo od 35 posto.

 

Čitav ovaj post je posvećen tome da najzad, posle par godina lutanja, igranja bez bilo kakve koncepcije, dovođenja igrača kamionom, nekanalisane energije, igra Crvene zvezde ima SMISLA. Igramo na jedini način na koji je moguće da budemo konkurentni, s obzirom na budžet koji je bio na raspolaganju za sastavljanje rostera -- a koji je i više nego skroman za evropske okvire. Nekome se ta igra sviđa, nekome se ne sviđa. To je stvar preferencija. Ja više volim ovakvu, sistematičnu, posloženu i ratničku košarku. Ne volim čak više ni da gledam utakmice sa dobrim procentima šuta, u kojima su odbrane bušne kao sir, a igrači nezainteresovani. To je kao igranje igrice na amater/easy nivou. I neki atraktivni potezi su lepi u meri u kojoj se protivnik istinski potrudio da takav potez spreči. Svestan sam da naša košarka frustrira -- ali ne frustrira samo navijače, već i protivničke igrače. Gubiš od ekipe koja ne može da ubaci trojku, koja nema nijednu zvezdu, u kojoj niko ne daje preko 10-12 poena u proseku i koja neretko na parketu ima petorku u kojoj makar 2 igrača ne znaju da tapkaju loptu (zadese se Laza, Simon i Kuzma na parketu). Otuda i te nesportske izjave protivnika (Kalnietis) ili makar izjave protivničkih trenera koje su na granici pasivne agresije.

 

Još jednom, ono što Radonjić sa momcima radi ima smisla. Ne znači da će svaki put, u svakom meču ili svakoj sezoni doneti rezultat. Može da se desi da u EL izgubimo korak, da neko drugi osvaji ABA ligu.. ali u nekom dužem roku, mi smo ti koji se pitamo i koji ćemo češće biti pozitivno, nego negativno iznenađenje.

Udarih ti + na nevidjeno, a citacu posle rucka, kad decu privezem za radijator, pa uz kaficu natenane😀

  • Like 4
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Gudura said:

https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1270754/baskonia-dusko-ivanovic-part-ways/

 

Dva su putica za nas sutra, ili ce da ih odvalimo ovako grogirane, ili ce da ih ovo trgne...

Putic vodi preko...

 

Referees

Crew Chief

BOLTAUZER, MATEJ

Umpire 1

MOGULKOC, EMIN

Umpire 2

BALAK, AMIT

 

Jos je Turcin najbolji. Sa Izraelcom ne znam kad smo dobili utakmicu zadnji put svih ovih godina, a Boltauzer je sa svojim hirovima posebna prica. Al' ajde da vidimo.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, medobrundo said:

Konstantni cilj kojem Crvena zvezda teži je da bude konkurentna u EL. Šta ta konkurentnost podrazumeva? Podrazumeva što više pobeda, što više neizvesnih mečeva.

 

Malo je pretenciozno da ti iz svoje subjektivnosti definises sta je cilj kluba. To treba da uradi neko iz kluba, sa tim izadje pred javnost, i onda dobije uzvratni feedback. U sustini o tome bi trebalo  da odlucuje skupstina al nesto ne verujem da je u ovim uslovima to telo nesto nezavisno i relevantno kao sto bi trebalo da bude. Takodje ne moze se gledati cilj u odnosu na budzet, vec se treba budzet pribavljati u skladu sa postavljenim ciljem, i na kraju da se svode racuni. Tu si isto omasio. Ostatak nisam imao zivaca da citam jer je predugacko. 

  • Tuzno 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, mmajstor said:

 

Malo je pretenciozno da ti iz svoje subjektivnosti definises sta je cilj kluba. To treba da uradi neko iz kluba, sa tim izadje pred javnost, i onda dobije uzvratni feedback. U sustini o tome bi trebalo  da odlucuje skupstina al nesto ne verujem da je u ovim uslovima to telo nesto nezavisno i relevantno kao sto bi trebalo da bude. Takodje ne moze se gledati cilj u odnosu na budzet, vec se treba budzet pribavljati u skladu sa postavljenim ciljem, i na kraju da se svode racuni. Tu si isto omasio. Ostatak nisam imao zivaca da citam jer je predugacko. 

Sasvim je normalno i pozeljno, a ne pretenciozno da Medo iz svoje ,kako kazes subjektivnosti, iznese sta ON misli da je cilj kluba. Posto on nije ni direktor ni vlasnik i ne odredjuje cilj nego iz svoje perspektive iznosi svoje misljenje o tome. 
Kao i sto svi mi ostali radimo ovde o svemu i svacemu.

Ne razumem sta ti znaci ovaj post?

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Koliko pehova ove sezone, sad jos i  povreda Mitrovica, taman pred gostovanje gde mozemo da jurimo pobedu. Nikako da budemo kompletni u nekom kontinuitetu. Mitar je juce odigrao izvanrednu utakmicu ofanzivno, bas steta. Sad ce Cirbes silom prilika morati da uzima minute. 

Link to comment
Share on other sites

Cudne stvari pisete, valjda znate da u Radonicevom sistemu nema sanse da se desi da svi odigraju maestralno i da ce uvek neko biti u padu, a neko ce da igra dobro. Prosto nije moguce ocekivati da svi igraju dobro i da dobijemo tipa 100-50 svakog jer su svi igrali dobro.

 

Jasno da je prvi Dejov cilj da udje u TOP8 EL, valjda isto misle i vecina navijaca. Mi u tom eventualnom 1/4  sigurno necemo biti apsolutni autsjderi jer prosto imamo siroku rotaciju i jako tvrd tim. 

 

Verujem  da imao sanse za F8 jer mislim da necemo imati neki drastican pad forme tokom sezone, takav smo tim jednostavno. Sad, dosta zavisi i od srece, trenutno se forma dize i izgledamo sve bolje, bice zanimljivo videti koliko mozemo da izdrzimo u ovom tempu utakmica. bez neke rezultatske krize

 

Sto se tice partizana sinoc, mislim da je bezveze davati Zocu neka opravdanja tipa on j ovde da se malo opusti, ima mlad tim itd...radi se ozbiljno o reputaciji trenera koji je tu reputaciju gradio godinama da bi sad blejao po svadbama, jeo janjetinu i napijao se po krstenjima.

 

Mi smo ih jednostavno unakazili jer oni nemaju dobro rasporedjene uloge, nemaju balans u timu a Zelimir ne izvlaci maksimum od igraca, malo su ih i timovi provalili jer se sve svodi na Pantera i Lideja....bukvalno ne vidim njegov tag,cemu tezi...ima vremena naravno jer im je tim mlad i rasce tokom sezone, ali njima bas treba pretumbacija u timu jer po meni ne izgledaju kao tim kojije bolji i od Buducnosti a to sam pisao pre par nedelja.

Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, Clash said:

Sasvim je normalno i pozeljno, a ne pretenciozno da Medo iz svoje ,kako kazes subjektivnosti, iznese sta ON misli da je cilj kluba. Posto on nije ni direktor ni vlasnik i ne odredjuje cilj nego iz svoje perspektive iznosi svoje misljenje o tome. 
Kao i sto svi mi ostali radimo ovde o svemu i svacemu.

Ne razumem sta ti znaci ovaj post?

 

Dobro okej, recimo da si u pravu. 

 

Stvar je da se ne slazim sa napisanim subjektivnim ciljem, a napisano je kao da je to defacto cilj kluba bez ostavljenog prostora da se o njemu nesto diskutuje. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Uprkos sjajnoj igri i velikoj pobedi koju su nam priredili srpski fudbaleri, moram da priznam da je za mene centralni sportski događaj sinoć bio košarkaški derbi.

Zvezda mi je nekako uvek bila iznad reprezentacije, a košarkaška sekcija ima posebno mesto u mom srcu. Valjda zbog svih onih ranijih, uglavnom nesrećnih godina, što u bivšoj, što u sadašnjoj državi.

Upravo odgledah na miru snimak na youtube, bez komentatora. Juče su linkovi trokirali, ton je kasnio za slikom, ili ga nije uopšte bilo (sve u svemu, Arena cloud se nameće kao jedino rešenje za nas "đilasovce" 🙂).

Elem...

- Podržavam dovođenje Pefija, ne samo zbog toga što je Uskoković neupotrebljiv na ovom nivou, već i zbog toga što Volters očigledno diše "na škrge". 

  Što se tiče Džonija, brine njegova nekonstantnost. Jednu utakmicu je najbolji na terenu, drugu ga nema nigde. Nadam se da je to posledica prilagođavanja i odsustva zbog bolesti i da će vremenom njegov doprinos biti neupitan.

- Priča o "šilbovanju" Holinsa je po meni čista glupost i ubeđen sam da Radonja i ne pomišlja na to. Dečko igra fantastičnu odbranu, a nije loš ni u napadu. Većina kritika se svodi na njegov šut za 3 poena, kao da su drugi bolji u tom segmentu. VD spominje dovođenje kombo-beka. Koliko ja znam, mi sada imamo samo jednog kombo beka,   spomenutog u prvoj stavki ovog upisa. Po meni, Cirbes i Uskok out (u FMP), centar (Lesor ili neko drugi) in. Što je pre moguće zaokružiti selekciju i uz skori povratak Vajta,  regulisati minutažu nosiocima (tu pre svega mislim na Kalinića i Kuzmića, pa i Luku).

- Još sinoć sam primetio da se Kalina pozdravio sa Žocom i pre i nakon utakmice. Verovatno najveći Zvezdaš u hali očigledno ne predstavlja uzor "najvernijim" navijačima.

   Ovde se neke stvari nikad neće promeniti.

 

Edited by harmonajzer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, mmajstor said:

 

Dobro okej, recimo da si u pravu. 

 

Stvar je da se ne slazim sa napisanim subjektivnim ciljem, a napisano je kao da je to defacto cilj kluba bez ostavljenog prostora da se o njemu nesto diskutuje. 

Po toj analogiji ne bismo mogli raspravljti ni o tom tvom drugacijem stavu ako napises da je to defacto cilj kluba. 
Na diskusionom foromu, gde smo raspravljali na pet strana da li se golub posrao u brisucem letu ili je prvo izveo luping pa onda? Na takvom forumu da nema rasprave o necemu?

Daj majstore nemoj zajebavati.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, harmonajzer said:

Uprkos sjajnoj igri i velikoj pobedi koju su nam priredili srpski fudbaleri, moram da priznam da je za mene centralni sportski događaj sinoć bio košarkaški derbi.

Zvezda mi je nekako uvek bila iznad reprezentacije, a košarkaška sekcija ima posebno mesto u mom srcu. Valjda zbog svih onih ranijih, uglavnom nesrećnih godina, što u bivšoj, što u sadašnjoj državi.

Upravo odgledah na miru snimak na youtube, bez komentatora. Juče su linkovi trokirali, ton je kasnio za slikom, ili ga nije uopšte bilo (sve u svemu, Arena cloud se nameće kao jedino rešenje za nas "đilasovce" 🙂).

Elem...

- Podržavam dovođenje Pefija, ne samo zbog toga što je Uskoković neupotrebljiv na ovom nivou, već i zbog toga što Volters očigledno diše "na škrge". 

  Što se tiče Džonija, brine njegova nekonstantnost. Jednu utakmicu je najbolji na terenu, drugu ga nema nigde. Nadam se da je to posledica prilagođavanja i odsustva

  zbog bolesti i da će vremenom njegov doprinos biti neupitan.

- Priča o "šilbovanju" Holinsa je po meni čista glupost i ubeđen sam da Radonja i ne pomišlja na to. Dečko igra fantastičnu odbranu, a nije loš ni u napadu. Većina kritika se  

  svodi na njegov šut za 3 poena, kao da su drugi bolji u tom segmentu. VD spominje dovođenje kombo-beka. Koliko ja znam, mi sada imamo samo jednog kombo beka, 

  spomenutog u prvoj stavki ovog upisa. Po meni, Cirbes i Uskok out (u FMP), centar (Lesor ili neko drugi) in. Što je pre moguće zaokružiti selekciju i uz skori povratak Vajta,

  regulisati minutažu nosiocima (tu pre svega mislim na Kalinića i Kuzmića, pa i Luku).

- Još sinoć sam primetio da se Kalina pozdravio sa Žocom i pre i nakon utakmice. Verovatno najveći Zvezdaš u hali očigledno ne predstavlja uzor "najvernijim" navijačima.

   Ovde se neke stvari nikad neće promeniti.

 

Arena cloud je super, u početku je loše radila, a juče sam bez problema i seckanja odgledao ceo derbi plus opcija vraćanja unazad koja je posebno dobra za nas koji hoćemo da bacimo pogled i na NBA, a moramo rano da ranimo pa ne može baš sve da se gleda live.

 

Što se tiče centra tu ko da je u pitanju šahovska partija Žoca i Radonje, čeka se potez da se odreaguje...možda tripujem

 

Što se tiče beka mislim da je to možda poslednji slot eventualne doselekcije u martu ili februaru da se odreaguje u slučaju povrede, eventualne šanse za top 8 i slično

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, medobrundo said:

Radonjićeva posvećenost je glavni adut Zvezde i čisto sumnjam da neko tu može da mu parira. Željko Obradović, koliko god dobar trener bio, ipak mi deluje i kao čovek koji voli i želi da malo uživa po Srbiji, ode na po koju svadbu, krštenje, rođendan, popije dobro vino, sedne sa prijateljima.. Radonju u tim situacijama zamišljam da prema konobaru koji ga pita šta će da popije reaguje kao prema sudijama mašući rukama i kriveći glavu, gledajući na sat kada može da se vrati na posao, odgleda koju kasetu i radi na unapređenju tima.

 

slažem se generalno sa upisom (minus za ovaj deo gde uživancija obradovića nešto sprečava da se potpuno posveti poslu) - ali mi je više fenomenološki zanimljiva ta percepcija radonjića, koji danonoćno razmišlja o akcijama i basketu i ništa ga drugo ne zanima.

 

nisam u fazonu da sporim da je tako, čak sam skloniji da mislim da i jeste baš tako, makar u nekim razumnim granicama.

nego me je podsetila na percepciju thibsa, koju su vrlo brzo prigrlili (a kako ne prigriliti) navijači knicksa.

 

lik isto ceni tvrdu defanzivu, tranziciju i sve što radonja voli. non-stop razmišlja o košarci, čak nema ni porodicu da mu nešto tu smeta.

kod njega u ekipi nema umetnika i šljakera, svi su šljakeri.

uloge su jasno podeljene a promene se dešavaju retko i sa debelim razlogom - neko koga menja u postavi, pre svega mora da je izgubio želju za odbranom i fokus u igri, promašaji nisu neka stavka. igra se od prve tekme kao da je finale i sve karte se bacaju na sto. modifikacije se prave isključivo zbog povreda a ne zato što trener smatra da treba nešto dodati na ono što već funkcioniše (if it ain't broken, don't fix it)

 

ono što kod thibsa postane ozbiljan problem, je što ne ume ili ne želi (glupo je reći ne ume kada je toliko posvećen basketu) da uradi modifikacije u plej ofu specifično za ekipu protiv koje igra. ta ekipa napravi specijale i neke dotad neviđene stvari za knickse ali on jok.

 

i sad, to nije problem kada si očigledno bolji od protivnika. ali kada si egal ili slabiji, to nemanje plana B dođe do izražaja.

 

ja sam iskreno i malko zaboravio kako se radonjić ponašao u egal plejof duelima, da li je pravio neke korekcije protiv duletovog partizana?

posle je sve do duela zvezde i budućnosti, gde je radonja bio u instranstvu, bilo uglavnom neinteresantno.

prošle sezone nisam nešto posvećeno gledao finala, strimovi su bili grozni.

 

 

Edited by oubrevo.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, pantelia said:

Bez Luke na oba meca u Spaniji, ogrebana roznjaca u duelu sa Panterom

 

to je ono u drugom kad je pokusao neki flouter i bacio erbol, ali i nehotice zakacio luku bas po oku.

koja jebena neverovatnoca da mu je ogrebao roznjacu. 

 

avramovic je grozan igrac, ne bi ga pozeleo ni fmp-u. jedino sto ima dobru odbranu, dobar rad nogu i solidan je kradljivac. napad uzas, nije plej, nije bek, ne vrti pik, nema sut.

500k + bonusi? smesno.

panter je izuzetno slabasan fizicki i prvo zbog toga ima veliki problem u odbrani, a kad naidje na dobrog defanzivca i u napadu. tesko stvara priliku za sut, nije da nema dribling i da nije brz ali protiv dobrog defanzivca ume da se muci. takodje ume da udje u seriju nerezonskih suteva. mur recimo ne deluje nista losije od njega, cak ima i neku kreaciju, laksi izlazi iz blokova.

lidej nema igru ledjima, malo je spor i trom, spor izbacaj.

smajliju treba uvek pustati sut, kad krene na ulaz vrlo zajeban. takodje svidelo mi se sto je uvek na of skoku, i jasno se vidi ima muda. sa druge strane u odbrani ne zna gde se nalazi, to je valjda naucio u ligi gde se odbrane bas i ne igraju do po. 

zagorac i danguba, bez komentara. zagorac je najjadniji igrac koji je igrao za komsije ono ikada, jedan vrabac je ostavio bolji utisak. dok je on tamo nece se oni leba najesti, tezak luzer.

madar u odbrani kao dete, isto fizicki limitiran. slanina bi ga unistila, a ne neki ozbiljni plej.

kuruc isto u odbrani pogub, ima fizikalije kao i smajli ali sve to deluje presirovo. 

sve u svemu previse fizicki tanka i generalno mekana ekipa, pogotovo spoljna linija. a ni 3/4/5 nije bas veselo. gotovo da nemaju pravu peticu, zeljko hoce da fura smal bol a to ne deluje da ce na dobro da izadje. koprivica jos i pruza sasvim ok partije u odnosu na ono sta se ocekuje. 

treba im centar ko leba. 

ne znam zasto sam ovo pisao, ali ne moze da skodi. mi smo im prva ozbiljna ekipa, ajde i huventud koji se raspao na kraju a imao +10 u 4/4. bas da ih vidim protiv bud i cedeoli koje rekao bih nisu nista losije od recimo huventuda. 

 

kod nas se zna, odbrana 1 na 1 mora da se igra stalno i da je igrac uvek u stavu. i kad se preuzima isto vazi. pogotovo kad budemo na ovom el intezitetu. ko god da je na terenu mora da bude agresivan. 

 

jedva cekam edina kod milosa da malo place. 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...