Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Istina je da bi ovom timu najviše pomogao kombo bek sa dobrim šutem i ball handlingom. Takođe je istina i da nam fali šut. Čekaju se Holins i Dobrić da počnu da igraju na nivou na kom su, u ranijem periodu, pokazali da mogu. I to je sasvim očekivano i legitimno i što se tiče finansijske strane i što se tiče timske hemije. Ni u januaru neće biti kasno da se napravi doselekcija ako pomenuta dvojica ne uspeju da se podignu na očekivani nivo.

 

Povratkom Vajta će ekipa dobiti drugu dimenziju pod košem i produkciju sa pozicije 4. I njemu će trebati vremena. Siguran sam da će se dovesti još jedan igrač za unutrašnju igru jer ne verujem da će produžiti Cirbesa i tu očekujem neku 5/4 varijantu.

 

Što se tiče same utakmice, uvek su nam najteže išle te unapred upisane pobede. Razumem i nervozu zbog nemoći i lakoće sa kojom su nas rešavali. Očigledno su nas odlično skautirali, kako u odbrani tako i u napadu. Kuzmića su faulirali kad god su uspeli da ga spreče da postigne lake poene. Slali ga na slobodba bacanja koja ovaj očajno šutira. Sinoć 40%. Luki su zatvorili short roll. Kalinića usmeravali na čeonu liniju i zatvorili mu pas. Holinsu je igrač bio uz telo sve vreme. Jedino je Dobrić imao šansu da nas kako tako izvuče ali nije vratio šut i samopouzdanje još uvek. Volters je odigrao iznad svih očekinja, i naših i Albinih, ali on je bio sam a jedan igrač ne može da donese rezultat. Za Simonovića sam i na live napisao da može iz odbojke bi vratio loptu Voltersu samo da bude što manje kod njega. Odbranu je korektno igrao za razliku od Davidovca koji je obuo Simanićeve patike.

 

Kalinić mora da obavi par razgovora sa psihologom. Uzeo je preveliko breme na svoja leđa. Jeste on najbolji igrač ekipe, vođa tima, ali ne mora da preuzima toliku odgovornost. Ubi ga to. Previše je nervozan jer upada u zamke sopstvene želje. Srlja, siluje i pravi štetu a sve iz najbolje namere. To mu stvara dodatnu nervozu. Ima da prsne ako tako nastavi.

 

Satiru nas odsustva igrača trenutno, ali nismo mi ekipa koja će dovesti zamene na kratkoročne ugovore. Opet iz dva razloga, finansijski i timska hemija koja je kod nas izuzetno važna. Ritam utakmica je ubitačan i utiče kako fizički tako i psihički na igrače. Manjak treninga i rehabilitacije nakon utakmica. Ako ništa mislim da su Radonjić i igrači zaslužili da im se da dosta kredita i da se veruje u proces i ekipu. Biće još ovakvih poraza ali daj da malo verujemo ekipi.

  • Like 21
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Ne mogu sve da citam  jer sigurno ima svakakvih upisa ali ne znam da li je neko primetio totalno odstupanje od nase uobicajne igre?

Ajde njihovi procenti suta a i nasi,ajde te 50 50 lopte ali mi kao da totalno promenimo filozofiju igre protiv Albe.Od priprema kljukamo Kalinu na low postu,Mitrovica isto, cak cesto krecemo tekmu tako sto Lazarevic dobije isto tu loptu,Kuzmicu guramo loptu dole vec 3 godine i izgleda ocajno a sada kada su na tim pozicijama Da Silva i Olinde mi ni jednom na utakmici nismo bili dole,zapanjivo.I ovaj cuj mene Borisa hocu da kazem Olinde.Kuzmic je imao takve ofanzivne da je razgrcao celu unutrasnju liniju Albe zajedno.Umesto ovoga mi smo gledali kako Kalina pripaljuje trojke,za ukupni sut ekipe 5/24 za tri.Deki koji ima apsolutno nedefinisanu ulogu je isto cesto igrao dole sada ni to.

ne moze da se nabija dole kada protivnik bezobrazno skuplja

nije cak potrebna ni neka preterana mudrost da to uradis protiv ekipe koja sutira 25% za 3 

ista prica nas ceka i u narednom periodu, tako da spremite zivce

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Zaista je fascinantno kako forum odvratno izgleda posle poraza. Nije problem kritika koje je svakako dobra za diskusiju, nego odsustvo realnosti prilikom iznošenja zaključaka. Ponekad se pitam kako ljudi gledaju utakmicu? Sve više mi se čini da je boxscore jedini merodavan pojedincima, a to je ona odvratna karakteristika NBA lige koju je nametnula ostatku košarkaškog sveta. Ako je već tako i ako ćemo da merimo igrače isključivo po +/- , PIR, Off rtg, Def rtg... onda tek čude upisi kako je recimo Holins problem. Čovek nije trošio lopte kao Dobrić i Kalinić recimo, imao je 2-4 za dva i 2-5 za tri (od čega je jednu šutnuo na isteku napada pošto su mu je uvalili). 2 igubljene (onaj 3 faul u napadu nije video faula), dve blokade i taj famozni PIR 7. Poređenja radi Kalina -2, Dobrić -3. Mi smo utakmicu izgubili kad je Perez Perez svojim odlukama direktno uticao na rezultat u tih 4-5 minuta i dodatno uneo nervozu u ekipu. Radonja nije reagovao kako inače zna i posle je teško bilo vratiti se. Mi smo od onih prvih -16 do kraja igrali egal sa njima, plus ih je baš sralo kod svih odbitaka i onih par izuzetno teškoh šuteva koje su ubacili. Pored svih loših stvari, mi smo promašili 8 bacanja i uz minimum ubačenih otvorenih šuteva Dobrića i Kalinića, ova utakmica bi drugačije izgledala. Kad izgubiš sa 15 poena teško je reći da je sudijski kriterijum uticao, ali moj utisak je da je dosta pomogao Albi u ovoj utakmici. Što zbog direktnih odluka na našu štetu, što zbog različitog kriterijuma (ništa manje rukama odbranu nisu igrali Olinde, Da silva i onaj Delov). Matisek je na Kaliniću napravio očiglednu nesportsku (onaj lakat posle faula) u trenutcima kada smo ih stizali. U barem tri situacije na Mitroviću i Kuzmiću je moralo da se svira 2+1, and so on...
Davidovac je izgleda zaražen, što dodatno komplikuje situaciju (zbog kontakata) i pored ionako lošeg stanja u kome se nalazi, ovo je verovatno razlog što je sinoć bio ispod Simonović levela. No opet, to nije njegova greška nego Radonjićeva i tek sad mi nije jasna minutaža Lazarevića koja se u poslednje 3 utakmice drastično smanjila. Sinoć je Sikma bio pod kontrolom dok je Lazarević bio na njemu, kako je on izašao ovaj je počeo mnogo više da utiče na njihovu igru i uz onog smrdljivog Španca bio razlog onih +16. Lazarević se posle pojavio još dva puta kratko i to mi je baš velika Radonjićeva greška. Tvrdoglavo gura Simonovića i Davidovca, a ovaj mu greje klupu, ne razumem.
Pljujete Holinsa, a on sve racionalnije igra, plus u poslednje dve utakmice je izmišljao poene kad niko nije ništa mogao da ubaci. Znamo da nije igrač koji će tih par poena da pretvori u ludačke serije kao neki naši bivši igrači, ali je miljama daleko od štetočine kako ga se ovde ne retko predstavlja. VELIKI je problem Dobrić!!! Očigledna je odluka da se njemu dodeli uloga prve puške tima, ali kako vreme odmiče, meni se sve manje sviđa ta uloga za njega. On je tokom cele karijere bio nekonstantan i svi smo bili iznenađeni njegovom igrom na kraju sezone. Setite se kako smo svi pričali kako je 3&D igrač i da kada je već do ovih godina dogurao, da će teško nešto drugo uspeti da postigne. Sad odjednom, Kobra postade igrač od koga se očekuju Baron, Loyd brojke. Moj je utisak da pored povrede, na njega njega utiče i to veliko očekivanje od njega i odgovrnost koju je dobio. Slušajući neke njegove intervjue, siguran sam da mu samopouzdanja ne nedostaje, ali nije očigledno spreman (barem trenutno) na toliku odgovornost. Opet, to je na Radonjiću da uvidi i da mu pomogne u tome ili da ga rastereti na neki način. Da li dovođenjem nekog na 2 ili različitim setovima za njega ne znam, ali znam da mora da se uradi pod hitno inače ćemo i Dobrića izgubiti.
Baš sam odužio, ali me trigeruje odsustvo podrške timu koji od početka sezone nije sastavio tim iz pripremnog perioda u zvaničnoj utakmici. Nedostaje White koji je projektovan za jednog od glavnih igrača i tu se svaka rasprava oko rezultata završava, a para očigledno nema.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Kuzmic je imao takve ofanzivne da je razgrcao celu unutrasnju liniju Albe zajedno.Umesto ovoga mi smo gledali kako Kalina pripaljuje trojke,za ukupni sut ekipe 5/24 za tri.Deki koji ima apsolutno nedefinisanu ulogu je isto cesto igrao dole sada ni to.

 

to je potpuno tačno, kao što je i činjenica da je alba mogla da živi sa kuzmićevim učinkom, pošto su ga namerno & obilato faulirali snažno na zicerima, gde je kuzma završio sa 6/10 učinkom sa slobodnjaka. to je još i dobro kako mi je izgledalo tokom tekme.

 

primetio sam da je sikma vrlo brzo krenuo da okuplja ekipu nakon tih kuzmićevih razgrtanja i pretpostavljam, insistirao da se missmatchevi sa kuzmićem završavaju hackom. što je topla voda jel'te. oni su zauzvrat dobili fleksibilnost u odbrani - preuzimanja do besvesti koja su nas uz par dobro izvedenih presinga sredila. 

 

pretpostavljam da zato nismo još više išli na kuzmića

 

btw, slobodna bacanja 7:15 zvezda, 5:6 alba

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Lazarević ne gleda kos zato što je ušao u Radonjin sistem, odbrana, odbrana i samo odbrana. Ne znam kako ne vidi da tako ne može stalno , moraš imati nekog skorera koji će povećati ovih 20 posto suta za tri. To odavno nisam video, ovako konstantno los šut, zato sam pre neki dan pricao o Partizanu oni imaju igrace koji bi npr sinoc odgovorili na Albu sa dve tri trojke , nama će šut bas biti problem i u mnogo važnijim utakmicama, steta i u takmičarskom smislu sa 3-2 bi opušten igrali u Kneževini i Milanu, sad uz dva poraza tamo polako i ambicije u Evropi padaju a tek dolazi novembar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Previse zakljucujemo od tekme do tekme. Mi smo i protiv Igokee ovako choekovali, pa i od Cedevite smo mogli da izgubimo i od Future, ali smo pokazali cojones, stisli odbranu i dobili. Nekad za EL nivo to nije dovoljno, pogotovo kad bude prckanja kao sinoc od strane sudija.

 

Ono sto je zakljucak je da smo nekonstantna ekipa i da mozemo da pobedimo CSKA i da izgubimo od Crnokose onda za tri dana. Mnogo fali Vajt, sa njim u ekipi sam siguran da bi imali bar jednu pobedu u EL vise, jer je nama produkcija sa pozicije PF prebedna. Meni je tu cak Davidovac problematicniji od Simona, s tim da on po mom misljenju ne moze to da igra, a opet na nizim pozicijama je ubedljivo najgori defanzivac, a u napadu sporadicno isporucuje. Jos se i ugojio ove sezone, bukvalno izgleda kao da ima 35 godina. Lazarevic treba da igra po 25 minuta, ostalo neka pokrpi Simon, ne moramo dati 5 poena s te pozicije, ali je lakse i tako nego da Davidovac da 5 poena, a preko njega primimo 20.

 

Jebe nas i ta SG pozicija, s tim da ja mislim da ce to okej da bude kako vreme bude odmicalo, ali daleko od one produkcije koja se ocekivala. Dobric je finis prosle sezone odigrao iznad ocekivanja i svojih realnih mogucnosti, a Holins opet donosi slicne stvari kao on. Ali siguran sam da ce podici procente suta obojica, jer je ovo bas lose.

 

Nisam vise siguran ni sta nam treba, ni gde nam treba, ali sam siguran da guramo ovako do nove godine i da ce onda da se vidi sta i kako. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ne moze da se nabija dole kada protivnik bezobrazno skuplja

nije cak potrebna ni neka preterana mudrost da to uradis protiv ekipe koja sutira 25% za 3 

ista prica nas ceka i u narednom periodu, tako da spremite zivce

Ali ja zaista nisam video to skupljanje,ne iskljucujem da nisam slep doduse.Video sam provociranje Sikme nad Kalinom(vrlo uspesno) dok je npr Dobric imao barem 5 otvorenih trojki ali sve iz neke zbrke i polu kontri,Holins opalio 2 3 iz teskih i mucnih kretnji,Nejt par iz driblinga i eto mozda jednu iz izlaznog pasa,Simke one svoje preko ruke,Kalinic skoro svaku posle raspale akcije pri isteku napada preko ruke a sutnuo je 6 trojki(prva je bila otvorena i iz dobrog napada ostale sve ovakve) itd.

Mozda je samo nasa igra bila krs pa nije bilo izlaznih paseva i pored ovog skupljanja koje pominjete ali mi sutirali zbog toga nismo.

Grubo gledao rekao bih regularan broj uzetih trojki i na nama svojstven nacin nikakve promene nisam video zbog skupljanja.

Link to comment
Share on other sites

Jeste, Perez Perez je odlucio odlukama, kako da nije. Nama je problem sa ekipama koje imaju IQ jer mi bar tu grabimo prednost jer igracki mi nista nismo bolji od Albe. I njihovi fanovi su bili u fazonu ako ne dobijemo u BG, necemo dobiti nigde...

 

Iz naseg ugla tim je dobar, nekom..krvava kolena, cuda-muda, ali realnost kad se gled asa strane da smo po rosteru jad i beda i tako su nas i  stavili u kladionicama i 2-3 je dobar rezultat za sad.

 

Kalinic je fizikalac, on najbolje ide iz drugog plana, zato mislim da mu bas uloga lidera nije potrebna a sad svi to ocekuju od njega, nikad on nije bio nikakav trpac,nti ce biti..on je neki Dejmond Grin fazon, ali drugi par opanaka je sto nemamo jos par Zvezda da bi on potpuno usao u tu ulogu.

 

Mi igramo sa dosta rovitih igraca na mestu ''beka'', ne treba zaboraviti da nije bilo Ivanovica, da je Vajt poverdjen i da su ''najgori'' centarski tandem bili uz Nejta najbolji igraci na terenu

 

Misliti da ovaj tim kontinuirano moze dobiti je teska besmislica i za ABA ligu, a ne za EL. 

 

Meni je sve bilo jasno kad je Dejo rekao da da zelimo tj cilj je da budemo bolji nego prosle sezone, on je suvi realista. Mene sad ovde zanima dal je tacna fraza:'' on da ma 10m bi doveo iste igrace'' ili jednostavno negde skripi sa parama.

 

Nije dzaba Nebojsha od Zeleznika ljut na njegovo cedo koje je vodio kao mecku kroz selo po TV stanicama jer mu je direktno i odmah izbio 700k evra vec jos bar toliko je izbio na levate i penzionere koji su igrali u KKCZ prosle sezone. Samo mi to necemo nikad saznati, ali po kolicini ozlojedjenosti u intervju prema SO ja bih rekao da je to.

 

Nase je da budemo realni, pobeda u EL vodi do  F8 i tako u krug, meni je realnost 13-15 pobeda tj ne realnost vec uspeh, sve ispod je losije za mene, iznad je cudo i veoma dobar rezultat.

 

Kad se setim hajpa  svog kad je dosao Kalinic, jer mi je nekako uz njega isao neki prenajeban skorer, jasno je svima po sistemskom radu DR da o doselekciju vrsi u nekom zimskom periodu ako za to bude potrebe. Nama su trenutno problem poJeni i povrede za koje mi nemamo bas neki luksuz a skoro pola tima je vec proslo kroz to.

 

Besmisleno je pricanje o liceci dok ne mozes da imas halu Stark Arenu za EL meceve, dobro je da opet nismo isli u Vrsac ili Novi Sad:)) moramo i mi kao navijaci izaci iz opanaka.. negde mi se javlja da ceta sina Dragana ceka u prikrajku i da ce ubrzo biti svega.

 

Sto se mene tice, igraci i struci stab imaju podrsku sto bi reka jedan covek i da sve izgube do kraja, ne zato sto tako misli konselijer vec zato sto vidim da ta skupina ljudi daje svoj maksimum za nas sveti dres. Meni je to apsolutno dovoljno u ovom trenutku.

 

 

Sto se tice samih igraca, slazem se nekim postom gore da mi nemamo klasicnog beka, apsolutno tu niko nema atribute jednog klasicnog beka i  ne znam dal je ta uloga dobra za Dobrica posle povrede i ocigledno ima nekih problema, a i za Holinsa..

 

Sve u svemu tim je jos rovit, poraz od Albe kuci nije sramota..da se nisu borili koliko su mogli rekao bih da jeste, ovako ne...

Edited by Devil In My Pants
Link to comment
Share on other sites

48 minutes ago, Knipex said:

 

Kalinić mora da obavi par razgovora sa psihologom. Uzeo je preveliko breme na svoja leđa. Jeste on najbolji igrač ekipe, vođa tima, ali ne mora da preuzima toliku odgovornost. Ubi ga to. Previše je nervozan jer upada u zamke sopstvene želje. Srlja, siluje i pravi štetu a sve iz najbolje namere. To mu stvara dodatnu nervozu. Ima da prsne ako tako nastavi.

 

Jedna situacija od sinoc koja pokazuje koliko ga opterecuje ovo sve.

Igracu pozdravljaju publiku i svi krecu da pozdrave sipku samo Kalina sam ide prema svlacionici.

Luka to primeti i zove ga, ovaj se trzne kao neko ko je u nekim svojim teskim mislima i tek se onda vrati.

A da ne govorim kako bi ovi akademici sa sipke shvatili da je otisao a da nije njih pozdravio i eto ti novi problem ni iz cega.

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Iako se pokušava sa Kalinom kao liderom očigledno je da to ne ide kako treba.

Po do sada svemu vidjenom Wolters je taj koji nosi ekipu u svakom momentu i vidi se da igra sa dosta iskustva i stvarno deluje kao lider.

Veliku pomoć ima i u Luki i rekao bih da su trenutno njih dvojica lideri ove ekipe,a i bilo bi dobro da Kalina to skonta i da oladi malo od te uloge, na neko vreme.

@Knipex je isto to lepo primetio i ne samo da srlja već se iz utakmice u utakmicu raspravlja sa sudijama,a to mu svakako ne treba. Sinoć je dobio drugu tehničku u zadnje 3 tekme cini mi se i to sigurno nije način kako se ponaša lider ekipe.

Neka se on skoncentrise na teren,a trener neka priča sa sudijama.

 

Sinoćna tekma je bila indenticna tekmi Zvezda Zalgiris samo obrnute uloge ovaj put.

 

 

 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ima tu i jedno dublje pitanje koncepcije rostera, koje me kopka od pocetka sezone, ali nisam hteo nesto da mracim

ali kontam bolje sada da napisem nego da ispadne naknadna pamet

prvo, for the record, ja obozavam i radonju i kalinu

jedan sam od retkih koji je bio za to da mu se da jos jedna sansa nakon onog debakla od cibone

 

e sad, koncepcija rostera ove sezone je, po meni, za radonjine standarde pomalo cudna

jeste tu domaca osnova, poznati igraci etc

ali je ubedljivo najskuplji igrac tu jedan kalina

kalina je vrhunski igrac, nema sta, ali on je po vokaciji ultimativni hustle, glue-guy, elitni prasinar kako je neko ovde vec pomenuo

i u takvoj ulozi je idealan fit za veliki broj ekipa u evropi. bogatijih timova od kkcz. timova koji mogu sebi da dozvole da prasinara plate 800k ili ceo milion

 

da li je to pravi koncept i za ovakvu kkcz?

da se gro novca grune u ono sto negde mozes da pokrpis i iz svog domaceg poola? i sto si istorijski tako i radio

a da se taj novac preusmeri na ono sto nemas  u zemlji, na umetnika, iso trpaca, sutera, dominantnog ballhandlera?

sto je radonja istorijski i radio sa marcusom, djenkom, quincyem, kinseyem...

 

rekao bih da je kkcz previse siromasna ekipa da bi gro novca dala na elitnog prasinara

...koga zatim tera da bude nesto sto nikada u karijeri nije bio

za te novce se mogu dovesti 2 igraca koji ti krpe ono sto u domacoj ponudi nemas

 

ne tvrdim  da sam u pravu, mozda ovo sve na kraju ispadne odlicno

zavisi i kako se zapravo meri uspeh

za EL verujem da smo negde vec zakasnili

ako je uspeh ABA onda to moze sve dobro da ispadne

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, oubrevo. said:

gde je kuzma završio sa 6/10 učinkom sa slobodnjaka.

 

7 minutes ago, Martin Mystere said:

U stvari, završio je baš kako je izgledalo tokom tekme - sa 4/10 šutem sa linije slobodnih...

Lepo sam ja napisao 40% ali uini ne veruje :s_d:

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, propolis said:

Iako se pokušava sa Kalinom kao liderom očigledno je da to ne ide kako treba.

Po do sada svemu vidjenom Wolters je taj koji nosi ekipu u svakom momentu i vidi se da igra sa dosta iskustva i stvarno deluje kao lider.

Veliku pomoć ima i u Luki i rekao bih da su trenutno njih dvojica lideri ove ekipe,a i bilo bi dobro da Kalina to skonta i da oladi malo od te uloge, na neko vreme.

@Knipex je isto to lepo primetio i ne samo da srlja već se iz utakmice u utakmicu raspravlja sa sudijama,a to mu svakako ne treba. Sinoć je dobio drugu tehničku u zadnje 3 tekme cini mi se i to sigurno nije način kako se ponaša lider ekipe.

Neka se on skoncentrise na teren,a trener neka priča sa sudijama.

 

Sinoćna tekma je bila indenticna tekmi Zvezda Zalgiris samo obrnute uloge ovaj put.

 

 

 

 

 

 

.

 

Nije on poceo u ovom mandatu da se raspravlja sa sudijama..Vec godinama je takav, narav, ...znaju ga i redovno ga caste tehnickim...

 

.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, attolini said:

 

.

 

Nije on poceo u ovom mandatu da se raspravlja sa sudijama..Vec godinama je takav, narav, ...znaju ga i redovno ga caste tehnickim...

 

.

 

Dobra ti fora sa tačkicama, brišem ekran 🤣🤣🤣

 

 

 

Onda ne može da ima ulogu lidera ako je u tom fazonu. Meni se to ne dopada jer je nemoguće da se skoncentrišeš na igru,a nešto malo posle te tehničke je izdivljao coast to coast i napravio off faul. 

Verujem i da ekipu izbaci iz ritma sa tim raspravama sa sudijama.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Naravno da sa Kalinom kao liderom i glavnom napadackom opciju ide najbolje moguce, jer je ubedljivo najbolji igrac u ovom timu i u napadu i u odbrani. Ne, ajde da damo loptu Holinsu u ruke i tu ulogu, pa da gubimo od Borca u Pioniru. Ili da na silu od Dobrica pravimo nesto sto ocigledno ne moze da bude. 

 

Samo sam cekao da krene kenjaza i po Kalini, cim ga malo stane sut. Dakle nije problem sto je koncepcijski promaseno i imamo dva identicna beka od kojih ni jedan ne moze da ti garantuje da ce da se pojavi na utakmici, sto nemamo zamenu na SF, sto na PF imamo penzionere Simonovica i Davidovca, i sto ce verovatno kako sezona bude odmicala da bude jasno da nam ipak treba i taj centar, ne, problem nam je NAJBOLJI igrac u ekipi. 

 

Morate da prestanete Nikolu Kalinica da gledate kao prasinara koji je dosao iz kragujevackog Radnickog i koji donosi hustle, jer je on covek druga najbolja trojka u Evropi. Po profilu nije skorer, ali je za nase uslove i kao skorer sasvim dobra opcija jer moze i trojku, moze i dvojku da pogodi, moze i da se gura, moze i jako do samog kraja, a svi ostali igraci u nasem rosteru ne mogu ni 3 od 4 toga da ispune, a vecina ni 2 od 4. 

 

Ovo samo moze na KKCZ topiku. Problem je najbolji napadac u ekipi, a zasto? Zato sto ga ja gledam kao prasinara koji je bio pre osam godina, iako je on u medjuvremenu napredovao pa bivao i jedna od prvih napadackih opcija i u nekom tamo Feneru koji je igrao F4, al nebitno to, ja ga se secam kao igraca kog je Duda slucajno poveo na prvenstvo. 

 

Dakle, rezime - Nikola Kalinic je najbolji igrac KK Crvena zvezda i to ubedljivo. Drugi je Nejt Volters, a razlika u kvalitetu je poprilicna. Nikola Kalinic je drugi najboljI SF u Evropi posle Vila Klajburna. Nikola Kalinic ne moze da izadje iz opanaka, jer je Nikola Kalinic alfa i omega ove ekipe i bogu hvala pa je i Dejan Radonjic toga svestan. Nikola Kalinic, dakle, mora da bude prva napadacka opcija ove ekipe i to je realnost, to je koncepcija tima, i osim sto trazite krivce u svakom, pa ce i Radonjic da bude lemur za metar dana, gledajte malo siru sliku, ali da, samo ovde moze da se procita paradoks da je nekoj ekipi najbolji igrac problem. Ej ne ide sa Kalinicem koji je doslovno klasa iznad onog sledeceg- ne ide s njim kao liderom, aj da damo Davidovcu lidersku ulogu, pa da vidimo. Kao da to tako funkcionise u svetu sporta. Pa onda, ne ide sa Kalinicem kao prvom napadackom opciju, nista ajde da damo Dobricu da sutrai 20 puta pa da dajemo 40 poena po tekmii. Ili jos jace - ne uklapa se koncepcijski u lidersku ulogu, kao da se koncepcija pravi u metafizickom smislu, a ne u onom koji ti donosi najbolji rezultat.

 

Ali da jos jednom ponovi - Nikola Kalinic bogotac, alfa i omega, i donece opet taj Kalemegdan u junu, kao i kad je bio prasinar iz Radnickog pa se posprdao sa umobolnim NBA dikrajderom LBJ-a Sasom Pavlovicem. 

Edited by Markoss
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Btw, Kalinic igra za 650k godisnje, uz mogucnost da sledece leto ide gde hoce, ako to pozeli. Ponuda koju je imao od Barse je glasila 850k po godini. Nije nikakav milion bio u prici, ali je sasvim moguce da ce tamo i da zavrsi, bar su mu takvi planovi gledajuci naredne godine.

 

Mislim, bivali su primeri zvezdasa poput Teodosica koji su imali za 100k vecu ponudu od EC ekipe u odnosu na onu Zvezdinu, pa su ipak isli za italijanskim soldima ili Bjelica koji da ne bi poziva koji se ne odbija od ultra kopa i jedne posete na nbg-u kasne junske noci, zaduzio broj 8 i igrao kod njegovog kako tvrdi kosarkaskog oca Zelimira. Btw, taj Zelimir je zvao i Kalinica u KKP i nudjeno mu je vise nego sto ima u Zvezdi. 

 

Cisto jos jednom da se povuce da je Kalina ozbiljna legendica kluba i da se to ima na umu i kad se odigra losije, kad se bude nervozniji, kad se sutira 0 od 10 i slicno, cisto malo da ima vise nekog kredita kod navijaca koji su prosle sezone gledali kosarkaske prevarante poput JoB-a, Feldina, pa su tu bili i razni Vladimiri Stimci, Filipi Covici, celavi treneri neznalnice, pa treneri neznalice koji ulaze u porodicu Covic i tako. 

 

Uzivajmo malo vise jer konacno igramo dobru kosarku, nekad malo bolju, nekad malo losiju, ali nema potrebe da se coast to coastuje iz nedelje u nedelju, menja misljenje, varira od toga da igramo F4 i da se raspadamo i da nam treba 10 igraca. 

Edited by Markoss
  • Like 9
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Apsolutno niko ne spori da je Kalina ubedljivo najbolji igrač. Nego smo neki mišljenja da se od njega traži previše. Ok, sasvim legitiman argument je, ako ne on, ko onda? Pošto u ovom momentu jesmo tanki napadački. Ali ajde da vidimo kakva če ta uloga biti kada budemo u punom sastavu, i sa tim pojačanjem.

 

I takođe stoji da Kalina može da ubaci koš na mnogo načina. Ali je problematično kad se toliki % napada oslanja na njegov individualni kvalitet. Još posebno kad to nije tamo gde je najjači (recimo low post, ili spot up trica), nego šutevi iz driblinga... Jer recimo da se je to od njega tražilo u prošlim klubovima, mi verovatno sad nebi pričali o potencialno najboljoj trojki u evropi

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Doveo bih i ja Kalinića uvijek bez dileme. Samo je potrebno da se pronađe neki idealni balans. Nije baš to tako lako, nijesu igrači roboti da ih podesiš kako poželiš, a ni Radonjić nije genijalni programer. Ja se slažem da Kalina troši mnogo posjeda i da igra previše minuta, ali se isto tako slažem da je naš najbolji igrač, čak je i napadački najpotentniji na ovom nivou uz Woltersa. Kako tu pronaći neki idealan balans? Ne znam, teško je reći. Sve to očigledno sadrži neku grešku. Mislim da je u Valensiji napadao više sa niskog posta, a kod nas više igra licem, napada više sa perimetra.

Link to comment
Share on other sites

@Markoss potpuno se slažem sa tobom i prosto mi je neverovatno da se Kalinić karakteriše ovako kako to većina ovde radi.
Samo neko ko se nikada nije takmičarski bavio sportom može da kaže da igrač mora apsolutno svaki put da se kontroliše uorkos očiglednom sudijskom tendencioznom suđenju. Treniraš, trudiš se, spreman si i onda dođe neki lik koji iz nekog njemu samo poznatog razloga tvoj napor sruši u dva minuta sa tri očigledne greške (namerno ili ne potpuno je nebitno). Svaka čast svima ovde sa foruma koji bi se poneli drugačije. Da li bi Nemanja Vidić bio to što jeste da se svaki put ustruačavao i povlačio kod svake sudijske odluke? To što je dobio x crvenih samo je učvrstilo legendu o njemu.
O Kalinićevim nekim odlukama u napadu možemo komentarisati, ali nemojte da mu prebacujete što se ponaša kao vođa ove ekipe, jer on to jeste i zaslužio je što je najvažnije.
Znamo svi da Radonja ne trpi samovolju i odstupanje od dogovora, a opet Kaliniću je dozvoljeno da se zaleće i rešava napade u prvih 5 sekundi. Možda on ima takve instrukcije, što bi meni bilo logičnije, jer mi u ovom trenutku porađamo koševe iz pozicionog napada, a Kalinić jeste naš najbolji napadač.
Dosadan sam, ali mislim da je White ključ svega. Sa njim će se otvoriti prostor za Kalinića, ali i za Dobrića, Holinsa, Ivanovića... Nešto što je uigravano celo leto, palo je u vodu u trenutku i teško je kroz utakmice, pogotovo ovako teške i na svaka dva-tri dana, to nadomestiti.
Strpljenje nikoga nije ubilo, mogli bi i mi ovde da malo sačekamo i damo priliku treneru i igračima da pokažu koliko mogu. A to će biti tek kada budemo kompletni.


Sent from my SM-N985F using Tapatalk

I moram još da dodam, a vidim da niko nije postavljao.
Lazić izgleda bolje posle tolike pauze od pola igrača iz ekipe. Sinoć je ono za koliko ima snage odigrao maestralno. Pogodio trojku, rotirao, pritiskao, svuda ga je bilo. Podcenjue se dosta njegov izostanak.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Sačekajmo malo sa Dobrićem ljudi niste fer, tri meseca nije igrao, ni Larkin se ne bi odmah vratio u trpački mod. Neka je sinoć promašio sve, ne može drugačije da se vrati nego kroz utakmice.. Isto važi za Kalinu, nosi ceo tim na leđima, i EL i Aba.. Ceo paket, odbrana, napad, skok, energija.. Sinoć smo igrali bez Ivanovića, teoretski profil kakav nam najviše nedostaje. Neko ko daje fluidnost napadu, neku pretnju sa trojkama, slobodna bacanja, neki lak koš.. Jbg bićemo dosta slabiji bez njega koliko god je stegnuto krenuo. Što je najgore i pored toga ja imam neku veru da se vraćamo u pobednički kolosek, recimo da dobijamo 4/5 narednih utakmica.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, mister-no said:

Sačekajmo malo sa Dobrićem ljudi niste fer, tri meseca nije igrao, ni Larkin se ne bi odmah vratio u trpački mod. Neka je sinoć promašio sve, ne može drugačije da se vrati nego kroz utakmice.. Isto važi za Kalinu, nosi ceo tim na leđima, i EL i Aba.. Ceo paket, odbrana, napad, skok, energija.. Sinoć smo igrali bez Ivanovića, teoretski profil kakav nam najviše nedostaje. Neko ko daje fluidnost napadu, neku pretnju sa trojkama, slobodna bacanja, neki lak koš.. Jbg bićemo dosta slabiji bez njega koliko god je stegnuto krenuo. Što je najgore i pored toga ja imam neku veru da se vraćamo u pobednički kolosek, recimo da dobijamo 4/5 narednih utakmica.

Fitkivno ovo bolje Dejanu da kazes nego nama simpatizerima.On je taj koji je pojeo Holinsove minute zarad Dobricevih a momak ni u jednom aspektu igre trenutno nije bolji od crnog mu brata.Kao sto sam kazes ne moze suter bez 3 meseca treninga da krene treci mec sa 6 ispaljenih trojki,ulazi u totalni kontra ritam.Juce tih sest da su Lazarevic ili Lazic sutnuli dali bi isto makar jednu a verovatno vise.

 

Dakle Dobrica previse i prerano bacamo u vatru a Holinsa nekako premalo,duplo golo za nama ispostavice se gorecu poziciju.

 

Za nase stabilne rezultate i igre pogotovo u aba su potrebni bas Dobric i Ivanovic koji za sada nisu ni na pola onoga sto mogu i trebaju da igraju.Aba boraniju bas oni trebaju da "odradjuju" kvalitetom, u El je svakako sta uradimo i to igramo na neke druge resurse i nacine.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...