Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

3 minutes ago, Kankkunen said:

Čovek je odgovorio na konstataciju novinara da igramo sa jednim centrom, što znači da će Luka igrati na toj poziciji.

Kad Radonjić zamrsi to niko živ ne može da raspetlja. :classic_biggrin:


Znaci trazi se pojacanje na 4? Moze... neki 4/5 kombo.

 

Da ima sut za 3p. I federe... i da je elokventan, i nacitan, i dobar covek, i sve pare salje kevi... 

 

OK. Bice dosta samo da bude pojacanje na visokim pozicijama. 

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Kooineeperk said:


Znaci trazi se pojacanje na 4? Moze... neki 4/5 kombo.

 

Da ima sut za 3p. I federe... i da je elokventan, i nacitan, i dobar covek, i sve pare salje kevi... 

 

OK. Bice dosta samo da bude pojacanje na visokim pozicijama. 

Ne :classic_biggrin: znači da je Luka petica i da će tako biti od sad pa na dalje i u buduće ... eto, to je sve, nema dalje.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, n4l1m said:

hollins je klupiran zbog 3 licne.. a posle je dobric uvatio ritam pa ga je drzao zbog toga, kad je pao, vratio je hollinsa..

a ivanovica nije istrpeo zbog da bi ga istrpeo, vec zbog 3 licne waltersa, koji je nakon ponovnog ulaska u igru napravio i cetvrti faul.

daklem, u obe sitacije su bile rezonske odluke.

Dobrić je uhvatio ritam pa je odigrao punih 16 minuta u cugu bez izmene, a pri tome, taj "ritam" se ogleda u tome da u 4. ćetvrtini nije imao šut iz igre za 7 i po minuta. Slobodna bacanja 2/5.

Toliko je izgubio snagu da je promašio oba slobodnjaka i tek onda izašao, jer je crko.

 

Holins je konačno uhvatio ritamtm u prvom poluvremenu, prvi put ove sezone, ali onda zbog treće lične ne igra tih 16 minuta. Kao da se napolje ide sa 4, a ne sa 5. A i stvarno je trebalo osetiti trenutak i gurnuti ga, bez obzira na taj riziktm jer je bio možda i najbolji naš igrač do odlaska na klupu. Ne mogu, npr, da zamislim da bi Kalinić presedeo toliko da je imao 3 lične. 

 

Nebitno, pobedili smo, neka bude da je to najbitnije, ali za mene apsolutno nije bila rezonska odluka, jer se tako igrač ne izvlači iz blata, a to je valjda važnije od rizika da ranije napusti utakmicu zbog faulova. Eto, na kraju je ostao na ta 3...nije ni igrao, tako da samo mogu da očekujem da se restartuje za sledeću tekmu na ono kao protiv CSKA.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, srlepajce said:

Sad snazno na Albu 

Naplatili smo deo dugova Zalgirisu sad je red i Albi za neke poraze u prethodnim sezonama kojima smo prakticno gubili šansu da održimo korak za top8.

 

Ako nam je trebala ovakva utakmica da bi dobili malo zivota od Holinsa i Ivanovića onda je vredelo

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Knipex said:

Biće da je to... Samo što je odigrao sa velikom energijom svoje minute i baš se trudio i u odbrani i u napadu. Može Holins da se proziva za šut koji ga do sada nije najbolje služio, za slabiji ball handling i generalno odluke u napadu ali za energiju koju ostavlja na parketu, za odbranu, želju i timsku igru to ne ide.

Holins zasluzuje sansu i strpljenje, iako se nekad sprdam da je kao Rajan Tompson, uveren sam da ce i on proigrati uskoro.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ako Kuzmic iole nastavi ovako, pojescu onaj sleper govana koji sam istovarao po njemu duze vreme. Odigrao je naprosto fenomenalno oba meca. Ajde Luka i nekako, ali sam za njega mislio da je izgubljen slucaj. Holins je zasluzio vise minuta u drugom, trebaju mu ovakvi mecevi da nasteluje ruku i samopouzdanje, ovo je Radonjicev promasaj vcrs. Koliko je na primer postupio dobro (a ja sam pogresio jer bih ga tad izvadio i pored cetiri licne Voltersa ) sa drzanjem Dzonija koji je przenica i mnogo ce mu znaciti ona poslednja cetvrtina.
Kuz vratio samopouzdanje, na putu su Holins i Džoni..
Kada klubu vratiš slavu, navijaču veru, a igraču samopouzdanje, onda si više od trenera, onda si Dejan Radonjić.
  • Like 7
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

Najvise raduje timska kohezija, vidi se da su svi bas dobri drugari. Ono Mitrovicevo odusevljnje kad je Ivanovic zavrsio ulaz pa onda i Dobriceovo bodrenje istog, vidim na klupi Lazarevic grli Uskokovica. Bas se vidi da su drugari a to je najvaznije, bez hemije nema pobeda.  Mnogo je lakse igrati kad znas da su tu ljudi koji ce poginuti da isprave tvoju gresku i kad oni znaju da ces ti isto uraditi za njih i kad svi verujete jedno drugome i dajete podrsku. Dejo je magija, u skorije vreme cu da mu uramim sliku da visi u dnevnoj sobi

Edited by Redstar0356
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Wingwalker said:

Dajte nekog 5-4 ofanzivnog jer stepen habanja je vidljiv već na pola oktobra. U kom to sportu imaš 4 tekme u 9 dana...ludilo bez premca.

 

 

 

 

 

Ma kakav stepen habanja vec sada. Daj ne zajebavaj. I ti i ostali, pereterujete sa tim zaljenjem tetiva nasih igraca. Ima nesto i do psihicke iscrpljenosti, tj motivisanosti za ovu boraniju. Pa valjda su i Radonjic i svi u upravi bili svesni rasporeda jos pre pocetka. Pisu ovde neki , kao da se paspored pravi iz nedelje u nedelju.Pa pravili bi roster od 20 igraca da je tolika muka, koliko se ovde kuka. Jos letos su znali da ih ovako nesto ceka i verujem da nisu iznenadjeni kolicinom snage koja im treba. Samo treba da se motivisu da izgaraju na svakoj. Tacnije da nimalo nepocenjuju protivnike u ABA ligi.

Edited by Vlada_79
  • Like 4
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Šarac said:

Nikad bolji post nisi postavio.

 

Pa zasto? 

Imamo igraca koji prinudno igra drugu peticu (Luka) i za sada to solidno izgleda... a imamo problem i na poziciji 4. Korona, izmorenost ili ne daj boze povreda i u ogromnom smo problemu jer ne postoji nijedan igrac koji moze da glumi peticu. Ako covek ima mogucnost da dovede jos jednog igraca u cemu je problem sa njim? 

 

A i sta se desava sa Cirbesom... jel se on vraca ili ne? 

Link to comment
Share on other sites

Najbolje igre pruzaju upravo oni igraci koji su igrali ranije u Zvezdi - Volters, Kalina, Kuzmic, Luka pa im je stepen uigranosti veci, dok toplo/hladno igraju oni koji nisu bili deo ovog sistema - Holins i Nikola. Kako vreme bude prolazilo trebalo bi ocekivati bolje igre i od njih. Mada ni sada ja ne bih rekao da su losi. Veci concern su mi Dobrivoje i Deda, mada mislim da i oni hvataju zamah. 

Edited by mmajstor
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, UDresuKvinsiMilera said:

Znaci od undersize petice ti hoces da pre svega zida???Sam si rekao da je undersized petica a hoces da covek bude i igra kao "klasicni centar"....To je opasan nonsense a ni ne znam odakle ti Zoran Savic,Barkley,Milojevic?Znas li koliko stvari,stilova,liga si ti pomesao tu i sto je najbitnije svi pomenuti osim Hajnsa su igrali pre cirka 30god covece.Hajnsu je isto izrazit forte zidanje i zato se otimaju za njega, kako ne.

 

Cam je imao u Aus utakmica po 20 skokova tako da ce to odraditi koliko undersize petica moze da uradi pa i mnogo vise.

Mada svakako niko trezven ne trazi od takve petice besprekoran skok i zidanje.

 

Jako mi se bezobrazno rugas na sa razlogom iznete statse a ti ovde  opasno brljas pa diskusiju zatvaram sa moje strane.

 

Mijesas pojmove, tj. poistovjecujes odredjen pojam sa svojim tumacenjem koje nije poptuno tacno. Fizicke predispozicije nisu samo skocnost, brzina i eskplozivnost, nego u ovom slucaju odredjena fizicka snaga, tj. gabariti koji su potrebni da bi se igrao klasicni centar. Naveo sam ti neke igrace koji su mi prvi pali na pamet, koji imaju tu gradju, zbog koje imaju veliku izometricnu snagu, maksimalnu, i repetativnu. U stanju su zbog jakog donjeg trupa i svoj sirine da cuvaju puno vece/vise igrace i kontrolisu defanzivu samim svojim prisustvom. U napadu ne moraju iskljucivo da zidaju, ali da prave jake blokove, imaju dobro pozicioniranje (sealing) da bi olaksali timski napad, imaju prisutnost u skoku itd. Undersize petica ne podrazumjeva automatski igraca koji igra small-ball, siri napad sutem, brzinom i napadom licem da pravi prednost, nego u ovom slucaju bukvalno undersize = fali centimetara/velicine.

 

Ako pogledamo istorijat pod kojim nas je Radonjic vodio, nismo imali tog centra sa kojim smo imali mogucnost igranja smallball-a. Nemam trenutno podatak, ali bas mi zanima za ove 4-5 sezone pod Radonjom, koliko su puta nasi centri pokusali za 3? Vjerujem da je jednocifren broj u pitanju zbirno. Cak je Bjelica igrao sa klasicnim centarskim zadatcima, Deon Thompson koji je doveden kao doselekcija, pa je takodje iskljucivo igrao kao klasicni centar. Dzoni najskoriji primjer, koji ima raznovrsne kvalitete je pokusan da se iskontrolise i koncentrise samo na centarske zadatke itd. U sezonama kada su nas razni Mijatovici punili sa centarske pozicije, ili ekipe u finalu izlazile sa centarskom linijom Zagorac&Daca Nikolic, nismo odustajali od nase igre, i spustali petorku, nego smo tvrdoglavo igrali sa klasicnim centrom u postavi (mene izludjivalo).

 

S toga, pretpostavljam, da igrac tipa Cam, koji je veoma dobar igrac, i kog bih ja licno sutra doveo, i vjerovatno puno drugih trenera, ne uklapa se potpuno u nas stil igre. Ako vec imamo da biramo izmedju njega i Pelle-a, onda mi je ovaj drugi vjerovatnija opcija. Mislim da bi mogao da ima instant doprinos, ne bi trebalo prilagodjavanje novim zadatcima, crtanju sta se smije i sta ne u centarskoj ulozi itd. Ako kojim slucajem dodje Cam, volio bih kad bi se Radonja adaptirao i prihvatio novu napadacku raznovrsnost sa kojim dolazi ovaj igrac. Upotrijebio ga adekvatno, dozvolio mu suteve iz vana, i dao mu priliku da se razigra. Znajuci kako Radonjic funkcionise ovo je sci-fi, ali eto da ostavimo i tu mogucnost, prilagodjavanja na nove trendove.

 

Za kraj, nije mi bila namjera da ti se rugam, izvinjavam se ako si tako dozivio moju repliku. Bold koji te uvrijedio nije bio direktno tebi upucen, i bila je obicna zajebancija u duhu foruma (cesta pojava, pogotovo na testovima u predsezoni), u smislu da ta skocnost i bf% ne doprinose puno u ovom slucaju.. ali ok, zavrsena diskusija i sa moje strane.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, UDresuKvinsiMilera said:

Inace na kom je nivou novinarstvo u Srb jbt...kakva pitanja dobija covek.Ne samo sto su kosarkaski lose osmisljena nego i novinarski generalno posle Zalgirisa isto bio horor.

 

Meni su ova pitanja odlicna i raduje me da ih postavlja neki novinar a da to nije Rajko. 

 

90 posto ljudi ovde na forumu izrazava zabrinutost kako ce Kalina da izdrzi sa tolikom minutazom u ovom ritmu, i kako ce Kuz kao jedini klasicni centar takodje izgurati jer od pojacanja ni traga ni glasa. Upravo je to novinar, sa potpunim rezonom, pitao trenera i dobili smo odgovor da on ne deli tu zabrinutost. Novinar treba da postavlja uoravo ta pitanja koja interesuje javnost a ne da se nesto snebiva.

 

Malo mi se i ne svidja Radonjin odgovor jer smo i 2017 najvise zavisili od jednog igraca (Jovica) pa se zbog izraubovanosti povredio na kraju sezone kada nam je trebala samo jedna pobeda da odemo u top8, ali nijednu sansu od nekoliko nismo uspeli da iskoristimo s obzirom koliko je on bio bitan sraf. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Princeton said:

Ako pogledamo istorijat pod kojim nas je Radonjic vodio, nismo imali tog centra sa kojim smo imali mogucnost igranja smallball-a. Nemam trenutno podatak, ali bas mi zanima za ove 4-5 sezone pod Radonjom, koliko su puta nasi centri pokusali za 3? 

 

Zar se nije u Izraelu Luka izvlacio iza linije za 3, doduse ne da bi sutnuo odatle, nego da bi pretrcavao svoje cuvare od kojih je brzi, ili da bi ispraznio reket za utrcavanje drugih igraca?

Ja ne pamtim utakmicu gde smo lepse igrali u napadu, a s obzirom da se ona nije ponovila verovatno je bila uzrok i njihove staticne odbrane. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da, Luka excluded. On nam je i u ranijim sezonama bio kratkorocna, iznudjena opcija da bi se adaptirali na izrazito brze petice. Sa njim moze jer je bas high iq igrac, cita napad odlicno, donosi pravovremene timske odluke itd. Dobio je dosta i na masi, pa je postao pravi centar.

 

EDIT:

Malo i self-quotes u vezi Luke i u kom smijeru sam prizeljkivao da se rijesi centarska pozicija (da se nadovezem na polemiku Cam ili Pelle):
 

Spoiler

  

On 5/21/2021 at 10:35 AM, Princeton said:

Jovic, Walden

Lloyd, Dobric, Blazic

Davidovac, Lazarevic

Kalinic, Ilic

Petrusev, Nnoko, Luka

 

Sutra bih potpisao bez ikakvog razmisljanja.

 

 

Kosarkaski iq i timski skil je svakako veoma vazan, i podrazumjeva se za sve igrace, pogotovo za vanjske/bekove. Sto vise takvih igraca na razlicitim pozicijama, to omogucava vise kreativnijih napadackih opcija - ne bih ja to sve natovario jednom igracu na pleca. Recimo Luka ima sut Bozemesacuvaj, ali zato ima taj osjecaj za kosarku, kretnju, ekstra dodavanje, sa kojim bi mogao da rastereti bekove u postavci napada. Licno meni takvi igraci prave razliku, i uvijek bi mi bili prioritet u odnosu na neke wannabe napadacke iso opcije u pokusaju. - LINK

 

 

Kontam, nama vise treba C-mrcina koji postavlja armirane blokove bekovima, i zida na niskom postu. Vertikalni spejsing je ok, ali nije neki primarni kvalitet sto se trazi. Isto mislim da ce Luka vise vremena provoditi na 5, nego na 4 - fizicki pravi upgrade u odnosu na sezone kod nas, izgleda da se bas radilo u ofsezoni. Bice on prijatno iznenadjenje. LINK

 

 

 

Edited by Princeton
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E sada da momci barem malo predahnu do petka i onda opet ova ludnica sa 4 meča za 7 dana. Petak je sjajna prilika da na krilima punog Pionira odemo na pozitivan skor pre duplog kola EL koje nam sleduje. Izđeđu toga nam pada put u Bar u goste Mornaru koji je blago rečeno užasno ušao u sezonu, ali otkud znaš kad će im se neko zapaliti i vezati 4 trojke, treba biti oprezan svakako. Smatram nas favoritima protiv ALBE, realno su ubedljivo najslabiji tim lige iako i oni imaju par zanimljivih igrača. Maodo Lo ako uđe opet u neku ludačku seriju, ko će ga znati, mastermind Luk Sikma, Erikson im je aut čini mi se. Sve u svemu, igračima svaka čast na pobedi u jako teškoj utakmici juče, okrećemo se novim izazovima. Što se navijača tiče, napunimo Pionir protiv Njemaca za jedan jako lep skor u EL.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...