Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

39 minutes ago, szsd21 said:

Da li neko zna kako se mogu kupiti pojedinačne karte za Zalgiris? Da li mozda moze i online? Nisam iz BG-a...

 

Trebalo bi da bude moguće preko Tickets.rs

 

Makar je moglo dok nije počela korona.

 

37 minutes ago, Don Radonja said:

Nego sta kazete na Nejta?Mnogo je bolji igrac nego u proslom mandatu.

 

 

34 minutes ago, Don Radonja said:

Sta kazes za Vanilicu?

 

29 minutes ago, Betolingar Misdongard said:

Mislim da se u poređenju Woltersa i Ivanovića dobro vidi razlika između igrača sa nekoliko EL sezona i igrača koji je u karijeri najviše sezona proveo kao član EC ekipe. Wolters je odavno adaptiran na ovaj nivo košarke, pun je iskustva i igra sa dosta rutine. Večeras je bio briljantan, odigrao je kao neki prekaljeni as evropske košarke. Ivanović je van Budućnosti imao par izleta u inostranstvo, ali to su bili klubovi slabijeg kalibra. Ne kažem da je ovo neki veliki uzorak, situacija je svakako promjenljiva, ali Nate trenutno djeluje dosta bolje. Na kraju moram reći da sam zadovoljan sa njima dvojicom kao tandemom na poziciji PG.

 

Evo čovek odgovorio, praktično skoro sve što bih i ja rekao.

 

Mene pogotovo impresionira njegov napredak u odbrani, u prvom mandatu je bio paradigma mrtvog belca. To je sada neuporediovo bolje, očvrsnuo je, nema tu više laganog prolaza. To je ono glavno što ga razlikuje u odnosu na ranije, plus naravno, iskustvo koje je pokupio u međuvremenu.

 

Što se Ivanovića tiče, on je očito impresioniran svime onim što se dešava oko njega, i to je glavni razlog što igra van ritma i donosi popriličan borj pogrešnih odluka. Takođe, fizika nije na njegovoj strani.

 

No, mislim da će se polako adaptirati na nove uslove i da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Green23 said:

❤️

Kakvi smo maleri, u ovoj situaciji sam pomislio: Boze, samo da se neko ne povredi u doskoku 😁

 

Ponosan na momke i Radonju! Kakva spartanska ekipa!

Bice padova, bice poraza, ali ovi momci ako ovako nastave, u malo srece da se sto pre kompletiramo, mogu mnogo.

Bravo!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Vlada_79 said:

Nazalost, povratkom Lazica, verovatno ce i uloga Lazarevica biti  manja. Treblo bi ga vise ohrabrivati da sutne cim je malo usamljenj.

Sto neko napisa, nije slucajno dobio toliko minuta od Radonjica. Ej , pa lik je dosao iz FMPa i igra u prvoj sezoni 20+ minut EL kod Radonje!

 

Da, verovatno se hoče smanjiti. Ali ono što ide u prilog Lazareviću je to da je kao švicarski nož. Može da se ga upotrebi na milijon različitih načina i bukvalno na svim pozicijama u dobrani, tako da če se minuti za njega lako pronači. Mislim, pa jel ima iko u istoriji košarke da jedno kolo čuva Veselya, a drugo kolo Wilbekina. I oba puta odradi strašan posao. Znam da se ponavljam kao pokvarena ploča, ali ovo je stvarno nešto neverovatno

 

5 minutes ago, Milos 3.14 said:

Posle ovih partija Mitrovića i Kuzmića šteta bi bilo da dođe petica koja nema šut

 

Prejaki smo ako dođe neko što ima šut. Tako da daj neko nepokretno drvo od 125 kila, da zadržimo EL koliko toliko takmičarski zanimljiv

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Predragdjape said:

Kad se oporavi Vajt, sta mislite, da li ce u nekim kombinacijama igrati kao stretch 5?

Jako je nezahvalno baviti se prognozama vezano za Whitea. Ali hajde da budem optimista i kažem da će se vratiti do početka februara i da će biti onaj stari White. Pod takvim uslovima - da, on svakako može na strech5. Mi imamo Luku i Whitea koji mogu i na 4 i na 5. Imamo Kalinu, Lazarevića i Davidovca koji mogu i na 3 i na 4. Hollinsa, Lazića i Dobrića koji mogu i na 2 i na 3. Woltersa i Džonija koji mogu i na 1 i na 2. U takvim uslovima, broj kombinacija je zaista veliki i pozicione korekcije se mogu vršiti ne od meča do meča, već i između četvrtina na istom meču, da ne kažem i u realnom vremenu, preko par izmena. Poenta je da smo sposobni da se prilagodimo svakom matchupu, a da li će to biti dovoljno za pobede zavisi i od suvog kvaliteta protivnika, naših procenata pre svega za 3... Ma, samo da nam se Aaron oporavi u fulu, pa nek igra i na krilu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Iako smo svi u ekstazi zbog sadasnje forme, treba ostati pribran i kad ona bude pala, mislim da nam je svima jasno koliko smo ofanzivno ograniceni ( iako nas prilicno maskira odlicno kretanje i uigranost tima ). Strpljenje ce nam  svima tada biti neophodno, ali imam utisak da je taj famozni centar ( bilo Monroovog tipa ili mozda cak pre neka stretch petica ) uz oporavak Vajta jedino sto fali ovoj masineriji da nam pruzi jednu nezaboravnu i blesavu sezonu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sta ono rekoste, kad se kompletiramo i dodje centar ne mozemo tamo na prolece da dodjemo do neke serije od 7-8 pobeda? Ne mozeeeee malo sutra bre!  


Takodje, zanimaju me misljenja, branimo poslednji napad, koju postavu bi izveli? 
 

Lazic, Hollins, Kalinic, Lazarevic, Vajt  bi po meni bila najjaca defanzivna postavka.  Radi se o branjenu jednog napada, nemoj da me napadnete kako nema ko da vodi loptu!  

 

EDIT: Sto se tice uporedjivanja Lazarevica i Lazica, gluposti, imace obojica ulogu u ovoj Zvezdi i ne znam da li ste primetili da smo tanki sa rotacijom, tako da ce svima vrlo dobro doci smanjenje minutaze, osim ukoliko ne zelite da izgorimo do decembra. Smanjice se minutaza svima kad dodje Laza jer smo takvi da imamo mnogo igraca 2-3 i 3-4. A Laza moze na 2-3 da igra. 

Edited by Redstar0356
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Tunji Awojobi said:


Sve ostalo što si rekao donekle stoji ali verovatno bih mislio to i za ovaj pasus da nisam video kako su se ponašali navijači Kelna na utakmici LE u Beogradu, a i u Londonu te godine. Stoka neviđena. Ni ti navijači nisu bili iz Srbije, niti su bili Srbi.  

 

Sve je pocelo pricom o nepostovanju mera za sprecavanje sirenja Covida na utakmici u ponedeljak. Nadovezao sam se podacima da se ponasanje Srba u Nemackoj sto se te teme tice uopste ne razlikuju od onih u Srbiji. Na to se nadovezuje neko ko je na osnovu par dolazaka na utakmioce u Nemacku sebe proglasaio ekspertom socijalnog ponasanja Srba u Nemackoj ubedjujuci me da ne poznajem Srbe iz Nemacke i da su to samo stereotipi o Srbima. Za ovih 16 godina u Nemackoj sam ih sasvim dobro upoznao. Kao primer sam naveo ponasanje Srba iz NEMACKE na jednoj kosarkaskoj utakmici.

 

Niti sam pominjao fudbalske navijace, koji su po definiciji po panasanju neuporedivi sa kosarkaskim, osim toga da su to bili Nemci koji zive u Britaniji onda bi tvoja paralela imala smisla.ovako...

 

Link to comment
Share on other sites

Brutalna odbrana, pakao, plus kontrola skoka kakvu odavno nisam video. 

Kad se na to doda pametna igra u napadu, sjajna utrčavanja koja smo im prodavali celu tekmu, dobro su i prošli sa samo -12. 

Lazarević dečko suvo zlato, sve radi, kao što rekoh pre neki dan, mini Kalinić.

Nejt doktorska partija, tajming za svaki pas i šut savršen, plus im je ukrao par lopti, štaš više.

Ipak pre svega timska košarka, uvek ekstra pas, imaju momci poverenje jedni u druge, hemija u ekipi, ma milina.

 

@n4l1msmiri živce, uživaj u pobedi i daj bre one guske, zaslužili su momci :heart:

 

  • Like 2
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Betolingar Misdongard said:

Kad se dobije meč u gostima u EL onda sve izgleda savršeno, ali treba nama dobar centar. EL je maraton, ako želimo da se borimo za top8 onda će nam trebati dobar centar. Neće uvijek sve izgledati ovako bajno.

 

Ma stati je, kada se vrati jos Cirbi, bice  Zvezdoo, zgazijih sve, zgazijih sve, zgazijih sveee! Zvedoo, zgajih sveeee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salim se malo, bas me ponela euforija. Cekao sam na ovakve pobede zaista dugo.:smiley58:

 

Link to comment
Share on other sites

Btw, znali se kakav je Maccabijev neslavni rekord po broju postignutih poena kod kuče u EL? Odnosno za koliko smo to fulali?

 

Rasprava Vanilica ili Džoni je po meni bezveze. Prošlu utakmicu smo pričali kako je Džoni starter, sad vičemo kako je Nate. A realnost je takva kako smo predpostavljali kad su podpisani. Dva pleja koja če otprilike jednakomerno podeliti minutažu. Jednom če povuči jedan, drugi put drugi. Zavisi ko je u boljoj dnevnoj formi i kakav je gameplan protiv datog protivnika. Vanilica danas doktorski, tu nema šta.

 

Lazarević i Mitrović takođe. O Stefanu sve več rekošmo. Luka mislim da je iznenadio sve osim Radonje sa ovim predstavama do sad. Čvrsto, pametno, odmereno. Ma odlično.

 

Kalina jeste naš lider, ali opet bi ja malo smanjijo te njegove iso miniature na minimum, a mislim da če tako i biti kad se kompletiramo. Ne kažem da on ne treba imati ulogu u napadu i uzimati šuteve. Ali znamo gde je najproduktivniji. Post, pa kad primi loptu u skračeneom uglu (ili kako se to kaže), spot up trica, tranzicija, itd...

 

Deda koliko god se atletski i defanzivno ne uklapao u ovaj roster, znače nam ti detalji koji on donosi.

 

 

 

 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Crni said:

More li staStistika za nas ljubimce iste?

More 

Lazarevic: 10 uspesnih stavljanja u dzep protivnickih igraca, 3 ispadanja muda po podu, 6 poena. 

Wolters: 17 poena, potrcao jednom za 26 minuta na parketu, 4 asistencije. 

Kalinic: 19 poena, vise puta blamirao protivnike koji su pokusavali da ga cuvaju, po 5 skoka i 5 asistencije. 

Mitrovic: dabl dabl, nisu mu javili forumski strucnjaci da je lom i da je njegovo vreme proslo. 

 

  • Like 2
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Napokon, posle 4 sezone, osecaj kad ne moras da zavisis od toga da li ce sut da te krene, ili da ti se razigra najskuplji amer, ili da ti se stranci skapiraju te veceri, ili da se protivnik epski  raspadne, ili da ti se uklope igraci iz 26  doselekcije u toj sezoni, ili da kunes svoju sudbinu sto ti se povredio igrac koji je bio bas u dobroj formi...

 

ne, cist old skul skil, mozak i muda do poda a iz toga izadje ovako nesto. sto je najbolje, sad jedva cekamo sledeci mec. Taj Zalgiris se bas dugo provlaci protiv nas

sigurno ce biti neceg novog u igri i sigurno se necemo predati ako ne krene kako treba. steta sto je Sale debitovao bas protiv nas pa je morao da se dokazuje publici. da je neko drugi bio u prvom kolu sigurno bi bili blize pobedi 

 

 

  • Like 19
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...