Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Imajući u vidu kako sa koliko pompe smo otvorili temu vezanu za prelazni rok, i kako se ona za par dana pretvorila u pomalo komičnu priču, kao i potrebu da diskutujemo i o drugim stvarima a ne samo o budžetu naših (sportski)omraženih komšija, odlučio sam da otvorim temu vezanu za sezonu koja je pred nama.

 

Hajde da vidimo šta se može učiniti u situaciji u kojoj smo trenutno. Da porazgovaramo o tome u kom pravcu treba da se kreće klub, šta očekujete od izborne skupštine kluba, da li je to predstava kao i politički izbori u Srbiji ili nas možda očekuje turbulentno leto.

 

Naš klub ove sezone učestvuje na 4 fronta. Evroliga, ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Košarkaška liga Srbije. Klub svakako neće odustati od svojih ambicija, ali će rezultati (nažalost) verovatno najviše zavisiti od raspoloživog novca. Navikli smo da ključni igrači kluba budu stranci, od odlaska Gudurića iz kluba nemamo bisere u našem timu i generalno klub se (moje mišljenje) nakon 2017. godine pogrešno orjentisao za naredni period. Tada smo trebali napraviti reset, umesto da ganjamo rezultate po svaku cenu. Ipak, bolesni odnosi unutar ABA ligaških vođa doveli su do toga da patkometrija bude glavna zanimacija navijača.

 

Želeo bih, ukoliko se ostvare slutnje da smo manje više marginalizovani za ovu sezonu, da klub krene da misli na duže staze. Želeo bih da Ogi Dobrić dobije još jaču ulogu u timu i da mu se još više veruje. Želeo bih da tamo negde za tri-četiri godine ponovo možemo da se pohvalimo da imamo zdravo domaće jezgro igrača.

 

Nisam protiv stranaca, ali sam duboko uveren da klub kakav je Crvena Zvezda ne može da posluje zdravo ukoliko svake godine menjamo 6-7-8 igrača rostera.

 

Dakle, ovo je tema o svemu vezanom za novu sezonu našeg svetog kluba, osim za prelazni rok.

 

Nek nam je sa srećom.

Edited by NMX
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Izinata cemo gurnuti oko u prst svima koji su posumnjali da mogu biti bolji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

salim se.

CZV je uvek jaka, bez obzira ko je na drugoj strani.

Uz publiku mislim da mozemo do Plejofa EL i da osvojimo sve domace trofeje.

Edited by Tomiprunet
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zbog cega bi se dogovarali ko ce da otvori neku temu? Nisam znao za to. Jel to bitno?

 

Ovo je druga tema koju ja otvaram na ovom forumu, a otvorio sam je jer je sezona de facto pocela cim su krenuli potpisi igraca znaci da ti isti igraci bivaju placeni za novu sezonu.

 

Otvorio sam je jer mi nije jasno zasto nas vise ima na komsijskoj temi nego na nasoj. Izgleda je mnogima Zvezda u srcu samo kad ima novca, kao sto je evroliga bila zanimljiva samo dok su rezultati bili dobri. Toliko smo zanemarili istu da evo vec mesec dana od kada se igraci dovode nama nije palo na pamet da otvorimo temu o novoj sezoni naseg kluba. Sposobni smo jedino za prepucavanje na transferima, jedino nas patkometrija zanima.

 

Otvorio sam je i zato sto mi smeta to sto Zvezdasima vise treba da seru na nekim tata temama i kukaju zbog nepravde im ucinjene nego li da diskutuju o svom klubu. Ovaj klub ce i dalje postojati i imati dobar tim. Decenijama su drugi imali vise novca pa sta, zivelo se.

 

And guess what? Bio sam u pravu.

 

No dobro, kad budemo ugasili nase komplekse i strahove, mozda ce se povesti i konstruktivna rasprava, pa rekog valja imati temu gde se nece tolerisati mocvara.

 

Ako imate nekog ko je politicki pogodniji ili popularniji, da otvori temu, nemam nista protiv. Sigurno ce ta tema biti zanimljivija.

 

U medjuvremenu, ja cu ponoviti svoju molbu da se moralni pobacaj od teme, nazvan tata, zatvori i zabrani i da se uspostavi normalna komunikacija sa postovanjem svih strana razgovora.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Cemu defetizam jebote? U Radonja eri smo brdo puta pobedjivale timove sa vecim budzetima i uopste nam nije tesko padala underdog situacija (pa cak i u prosloj sezoni smo bili u njoj). 

 

Dakle, idemo jako, da se sastavi tim, da se sibamo. Ako pobedimo - super, ako izgubimo - super. Al nemoj da budemo malokrvni i predajemo se u julu. 

 

Opet kazem, moje zelje su da zadrzimo i Voldena i Noka i dovedemo PG i SG ili SF, u zavsinosti od toga gde se Dobric vidi, i to je to, zatvaraj radnju. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Post koji je otvorio temu je sasvim na mestu. E sad, ko treba da otvori temu za mene licno je potpuno nebitno. Mislim da se previse pridaje znacaja tome. Jedina zamerka mi je na naslov, jer je nekako bas defetisticki. Ok, vidim sta se desava i u nasem i u susednom dvoristu, situacija nije ruzicasta... Ali, nije nuzno da ce ova sezona biti potpuno izgubljena. Ako ni zbog ceg drugog, ono zbog Radonje i momaka koji ce biti u timu i koji sigurno nece bez velike borbe predati tron regiona i domacice. Ako uopste budu predavali. Da je u naslovu npr. "godina koju mogu pojesti skakavci", lakse bih svario. Kako god, naslov me svakako nece spreciti da pisem na ovoj temi. 

 

Toliko o formi, sad o sustini.

 

Sta se moze uraditi u ovoj sezoni? Odgovor je isti kao i za bilo koju drugu sezonu, samo sto nas sada muka tera da dodatno i dublje razmisljamo. Dok smo bili manje-vise usamljeni na vrhu i dok se pitanje konkurencije olako shvatalo, jedina nasa briga je bila koga cemo dovesti od igraca, sto naglasava popularnost teme o prelaznom roku iz godine u godinu. Sada je drugacije, pa odjednom esencijalna pitanja ponovo gledaju svetlost dana, a to su problemi mladjih kategorija, tzv. razvojnog kluba, skautinga, mesta sportskog direktora i konacno funkcija direktora kluba, a uz njega kratkorocna i dugorocna strategija kluba i finansiranje istog. 

 

Ovom prilikom ne bih u analize i nudjenje potencijalnih resenja, ne zato sto ih nemam, vec da bih ova pitanja ostavio da vise u vazduhu i potaknu forumase na razmisljanje i debatu. Lako cu se ubaciti kad i ako osetim potrebu. 

 

Skupstina kluba moze biti prekretnica, ali i ne mora. To zavisi od odluke sa politickog vrha - u cemu su zamislili da Zvezda glumi ove sezone. Da li u jednom dobrom trileru, sa dve relativno jednake po snazi suprotstavljene strane, da li u monodrami gde jedan sve prica, da li u vodvilju ili pak hororu... To na zalost odavno ne zavisi od nas, pa nam ostaje da sacekamo tu odluku i prihvatimo je ili ne prihvatimo. Sta god da bude, treba razumeti da uvek postoji izbor, koliko god da se cini da ga nema. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

@madafaka73 Naslov je svojevrsna sprdnja na "nase" trenutno raspolozenje. Ja sam uvek optimista i vazan mi je moj klub kakva god je finansijska situacija, naravno 🙂 Defetisticno je nase generalno razmisljanje. Mnogi klubovi nemaju novca koliko bi hteli, pa opet funkcionisu. Nekoliko poslednjih godina uspeha Zvezde ne daje nam za pravo da se ponasamo kao da nam je bogom dano mesto u evroligi i titula svake godine, a ja imam opsti utisak da je upravo takav neki superiorni status ono sto privlaci mnoge ljude klubu. To mi je tuzno. Zvezda je nasa bila prva ili zadnja. 

 

Sa sustinom se potpuno slazem, samo sam hteo da malo klarifikujem ovu formu. I meni se gadi kukanje, a koga predstavljaju skakavci ce biti jasnije shodno nasem odnosu ka klubu.

Link to comment
Share on other sites

I ja mislim da se previse drami oko toga ko ce da otvara temu. To da smo glasali ko ce, je bilo vise zbog toga sto niko nije otvorio do septembra pa smo onda bodrili nekoga od ovih sto imaju smisla za to. A sad ako neko ima zelju da otvori i potrudi se, neka ga.

 

Aj, nek je sa srečom

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Tomiprunet said:

Kome smeta jaki Slavisa i Hugo Punch, smeta mu i jaka Crvena Zvezda KK.

ne smeta meni nista od toga. nego zna se red. tema prelazni rok do 7 dana pre prve utakmice u sezoni, zatim se otvara  tema za sezonu.

ne, kao ti prosle godine: "srecno drugovi, ajd' svi na svoje radne zadatke". ne ide.

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, pavijan2 said:

ne smeta meni nista od toga. nego zna se red. tema prelazni rok do 7 dana pre prve utakmice u sezoni, zatim se otvara  tema za sezonu.

ne, kao ti prosle godine: "srecno drugovi, ajd' svi na svoje radne zadatke". ne ide.

Hejj, salim se ja. 🙂

Link to comment
Share on other sites

Tema je tu, ako baš nekome toliko smeta ili većina misli da treba da se otvori druga, neka bude tako, za sada možemo svakako ovde pisati.
Ja sam malo stariji i svakakvih sezona se preturilo preko glave, samim tim na ovu sledeću ne gledam kao kraj ili nešto loše. Prosto okolnosti su se promenile i dok god novac nesrazmerno pristiže u klubove (ne mislim samo na CZ i Par) to će se u velikoj meri odražavati na rezultate. Samo nije baš uvek tako, dešavalo se (a pogotovo CZ) da uslovno "slabiji" odnese pobedu kada je najbitnije (setimo se samo strašne Cibone). Zato Zvezda jeste i biće uvek veliki klub, jer ima tu sposobnost da pronađe način da iznenadi kada je svi otpišu, a veliki broj navijača je između ostalog razlog tome.
0no što mene hrabri i zbog čega sam uzbuđen možda i više nego u prethodne dve sezone, jeste činjenica da nam na klupi sedi gospodin Radonjić. Mi ga često nazivamo svakako, što od milja što zbog šale, ali on je pre svega jedan gospodin, odmeren u svemu, vredan, radan i izuzetno skroman. Ja još nisam nigde video da je kukao zbog ovogodišnjeg budžeta ili dešavanja kod komšija i siguran sam da će tako biti do kraja sezone, kako god se završila. To je odlika pravog sportsmena i gospodina i ja sam veoma srećan da jedan takav čovek vodi Zvezdu.
Sad kad malo bolje razmislim i vratim film, pa svaki sastav koji je on pravio na leto jeste slika njegovog karaktera i filozofije. To su uvek bile fajterske ekipe koje sve što imaju da kažu i pokažu to naprave na terenu. Predsednik je već druga priča i to već svi dobro znamo. Deo koji obavlja gospodin Radonjić je uvek bio za ponos nas Zvezdaša i ja mu se iskreno zahvaljujem na tome.
Tu dolazimo do ovogodišnjeg sastava i hajde da pričamo o onima za koje smo sigurni da će igrati sledeće sezone.
1 Ivanović, Uskoković
2 Dobrić (nemojte odmah drvlje i kamenje i meni je 3 ali obzirom da nemamo sigurnu ni jednu 2-ku neka ga ovde)
3 Lazić, Lazarević
3-4 Davidovac, Simonović
4 Vajt
4-5 Mitrović
5 Kuzmić
Obe pridošlice su igrači koji se ukalpaju u ovo sve prethodno napisano, starosedeoci i jesu to zato što su sa Zvezdom i gospodinom Radonjićem rasli prethodnih godina. Svi potežu pitanje Simonovića, pa i Mitrovića i verovatno su u pravu, samo treba uzeti u obzir da ih je trener tražio. Da li zato što je imao informaciju o finansijskom stanju kluba ili zato što zna nešto što mi ne znamo, vreme će pokazati, a za to vreme naše je da mu verujemo. Ukoliko ostanu Noko i Volden, nama nedostaje samo tri igrača na pozicijama 1, 2 i 4-5. Uz imena koja se ozbiljno pominju (Jović i Hermansson), nama samo taj visoki nedostaje. Ako i samo ako sve ovo bude kako je najavljeno ja sam siguran da mi uzimamo ABA ligu! Zašto tako mislim? Pa jednostavno mi od početka priprema treba u sistem da uvedemo samo 4 igrača (Hermansson, Ivanović, Vajt i taj visoki), svi ostali se grade iz početka i bez obzira na eventualno visok kvalitet rostera, trebaće vremena da sve to legne. Za to vreme mi možemo pobeći koju pobedu i uz prednost domaćeg terena (tu već stupa predsednik na scenu) ni Barsa ne bi bila sigurna. Da se ne lažemo, ovakav sastav bi verovatno većina nas potpisala svake sezone, samo se ove neki strah uvukao u Cigane jer jel' te neko troši sumanute novce. Što reče Dobrić u onom podkastu: "izađem na zagrevanje i vidim ih, pa kažem sebi i oni treniraju košarku kao i ja, odmerićemo snage pa ko bude bolji". Ja sam siguran da je to nešto što je kao kulturu u našoj Zvezdi usadio gospodin Radonjić i da zato svi koji igraju za njega (barem u Zvezdi, mada je i Ivanović svašta nešto lepo rekao o njemu) daju možda i više nego što zapravo mogu.
Možda sam nerealan, ali zar nije navijanje za voljeni klub jedna od onih stvari koju nikako ne možeš razumno da objasniš nekome ko sport ne prati ili recimo svojoj ženi (devojci).
Previše se vrti sve oko para u svim sferama života, u sportu je to postalo pogotovo izraženo, a zaboravljamo svi da nismo počeli da navijamo za Zvezdu zato što je najbogatija i ima najbolje igrače. Ja sam počeo zbog Srebrenka Repčića, Duleta Savića, Zdravka Borovnice, Zorana Radovića, Zufera Avdije, Slobodana Jankovića...
Šta god da bude predstojeće sezone siguran sam da 99% nas (ostavio sam 1% mada ne verujem da ih zaista ima) neće prestati da navija, već će biti čak i glasniji u svojoj podršci klubu.
Zato bez straha, sa verom da se može pošibati sa svakim, uživajte u sezoni pred nama. Jer ako je šta sigurno, to je da će biti kao ni jedna prethodna, a ja verujem i u Kalemegdan u junu opet!!!

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

  • Like 11
  • Love 4
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Bilo bi lepo da sklonite ove skakavce iz naslova teme.

 

Nije bitno ko će otvoriti temu, @Hugo Punch je napisao dobar uvodni post. Tu je i glasanje. Nije glamurozno otvaranje teme, kao što smo imali prilike da vidimo u nekim sezonama, ali ni sezona koja nam dolazi nema nekih preduslova da bude takva, naprotiv, prilično je tmurna ovih dana. Što opet ništa ne mora da znači jer ima dosta vremena do početka. Samo je naslov teme užasan...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@fener

@makabi

zalgiris

@cska

alba

@monako

@milano

 

Kada se tera Radonjic?  Posle kog kola  trazimo da i nama neki ZOC dodje i drzava upumpa pare ili da odustanemo odmah i ustupimo komsijama a mi dad  igramo grupu smrti sa  Hamburgom i SLaskom?

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

  • NMX changed the title to KK Crvena Zvezda 2021/22
  • uvrnuto featured and unfeatured this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...