Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

@realno *w

Pojedinačne karte za Eurocup utakmicu u Hamburgu će se uskoro naći u prodaji, danas sam zvao, kažu da gledamo svaki dan, biće ubrzo.
 

19.10. sam definitivno u Nemačkoj, tako da idem na utakmicu 100%. Ako treba bilo kakava pomoć oko kupovine karata i sl., stojim na raspolaganju. Važi naravno za sve zainteresovane.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

treba reći da je to sa one pokazne vežbe - predavanja koje je držao trenerima, da ne ispadne da je nešto pizdeo posebno na igrače

odlično štivo za pogledati, makar meni. često imam problem da razumem domaće trenere šta traže od klinaca na vežbi a kod željka mi je sve bilo kristalno jasno.

 

mnogo mi se dopao deo kada je pomenuo da ima i trenera za odbranu na treningu ako on drži napad i da ne želi da zna kakvu će odbranu on igrati. 

u fazonu je, iznenadi me

 

takođe je zanimljiva primedba da je jedan od najvećih minusa evropske košarke kretnja bez lopte.

kaže, u nba-u se igrači mnogo bolje kreću bez lopte; jeste atletika, brzina i sve ali nije to razlog

 

baš me je taj deo naterao da se zamislim, pošto bi evropljani, zbog slabijih fizikalija trebalo valjda više da polažu na kretanje bez lopte

 

bilo još puno zanimljivih stvari a opet, nikakva raketna nauka.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Stvarno je ovo rekao?Ja sam mislio da se ovakve stvari precute zbog hemije.

A sto ih je doveo ako su tako glupavi?

 

zapravo nije pričao samo u partizanu (iako mu je sveža bila tekma dan ranije), već generalno o košarkašima.

 

kaže (i ja to kao običan gledalac mogu da razumem) da su inteligentni igrači najvredniji ali da ih je avaj, jako malo

pominje kako ima običaj da kaže nekom liku koga smatraju za talenta - a koji i nakon par meseci ne može da savlada zahtevane kretnje - da on možda i nije talentovan za ovaj sport, nego za nešto druo. kaže, neki se ljute, neki prećute a neki mu se zahvale kasnije.

 

okej, željko nije prijatan lik na poslu ali kada zahtevaš najviše moguće, verovatno i ne može drugačije

 

svima preporučujem da pogledaju, ne zato što je otkrio nešto genijalno, nego ono, good stuff.

Edited by oubrevo.
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

@UDresuKvinsiMilera Mislim da je poenta i kontinuitet - 120 opcija poslije 3 godine treninga, 15 opcija poslije par sedmica treninga.. Ne bas da su igraci u KKP glupi. Mada jeste akcenat i na tome, da je lakse raditi sa inteligentnim ljudima :)

 

Inace, ima i razlog zbog cega su i igraci Partizana tu gdje jesu, i Zoc se treba adaptirati na sredinu gdje je dosao da trenira. Bolje i 15 ucinkovitih opcija, nego 50 gdje pola tima ne moze da drzi koncentraciju. Razlika je i koliko su ti igraci utrenirani od ranije, koliko su im poznate pozicije i kretnje. Lakse je igracu odraditi varijacije nekih opcija flex napada ako ga je trenirao 5-10god u mladjim kategorijama.

 

EDIT. Nisam gledao, evo sad se upravo spremam..

Edited by Princeton
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

po meni je ključan ovaj deo koji mu je stao u drugi tvit:

 

Quote

Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha?

 

to mi se isto jako dopalo - kada priča da nije stvar u mehanici (ker, mojne da radiš mehanički), već da igrači znaju (nauče, shvate) - šta žele da postignu tim kretnjama. jer gro priče je zapravo o hand-offu i bezbrojnim mogućnostima koja proizilaze iz toga ako se radi korektno i ako igrači razumeju šta žele da postignu time.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Ma Obradovic ima kompleksne setove, gdje po par puta kretnje na oko nemaju smisla, ali stimaju timsku odbranu na pogresno postavljanje, i nemogucnost ispomoci. Svaka kretnja ima racionalnost iza sebe, i tu svrhu. Ako je igrac u stanju da cita, i predvidja kretnje odbrane, da osjeti koja mu je opcija najbolja (kako za sebe, tako i za suigraca), onda je 10x lakse odigrati set, ustimati timing, i konstantno pronalaziti najbolje opcije jednu za drugom.

 

Onda imas neke igrace, vecinom Amere kojima to sve nema smisla. Zbog cega ce on 3x da odradi handoff, istrci, utrci, i pripali za 3, kad je mogao tako iz izolacije da uradi, sa istim ucinkom hmm 😄 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Princeton said:

Onda imas neke igrace, vecinom Amere kojima to sve nema smisla. Zbog cega ce on 3x da odradi handoff, istrci, utrci, i pripali za 3, kad je mogao tako iz izolacije da uradi, sa istim ucinkom hmm 😄 

 

ma naravno. čak nisam stekao utisak da je u fazonu - ovo je jedini način. 

dopalo mi se (mnogo mi se toga dopalo : )) što ga je neka situacija koju klinci naprave često vodila u korisnu digresiju - pa je na jednoj takvoj, kod priče o prodoru uz čeonu liniju, upravo pomenuo nešto tipa "ja radim ovako, neki drugi treneri bi probali xy opciju, tj insistirali na njoj i to je potpuno legit" (parafraziram malo)

Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, oubrevo. said:

okej, željko nije prijatan lik na poslu ali kada zahtevaš najviše moguće, verovatno i ne može drugačije

 

Da, u par navrata mi je zasmetao njegov nastup, ali baš ovo što kažeš.

 

Ali je takođe i pohvalio klince koji su stvarno ekstra odradili prezentaciju.

 

Meni je za oko zapalo kako potencira pas "preko leđa"(npr. centralni pik u desno, a igrač koji igra pik baca loptu skroz u levi ćošak) za koji treneri kad postavljaju odbrane uglavnom govore da se neće desiti ili se najlakše stiže. Ali ako imaš dobrog šutera sa dobrim pozicioniranjem i dobrog razigravača to je šah mat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Realno, odlican je klip, odgledao sam ga i ja iz nekih 2-3 puta. 

 

Super je bilo kada pokazuje nesto sa decom a onda se osvrne ili na utakmicu od sinoc, ili na neki detalj, nekog igraca od pre x godina. Covek sve to ima u glavi. Jeste par puta pecnuo igrace, tipa "ja im govorim ovo, a oni upravo to pogrese", tipa imali x izglubljenih na pocetku utakmice. 

 

Super mi je bio i onaj detalj kada prica o specijalima protiv Sarunasa, jer je ovaj znao koje setove ima, pa je znao da ce to braniti, pa je imao par specijala napravljenih samo za te utakmice, kada ih Sarunas procita. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"Pita Aco Petrović Željka, šta se desi kad trener odluči da ne brani prvi pik, ode ispod bloka u prvih 8-10 sekundi napada, kaže ništa onda igrač iz trka šutne i ako ubaci bude bravo majstore, a ako ne ubaci odi ovamo aj sad na klupu šta to radiš jesi li normalan [emoji23][emoji23] "

  • Like 4
  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Vas sam gledao najvise u predsezoni, skoro sve je bilo prenoseno.  Mislim da za sada sve ide kako je Zoc planirao. Energije i borbenosti imate dosta, sto je vazno i to se prelilo i na "zvijezde" u timu. Bas se ono igraci lome , cini mi se. Vidjecemo kad krenu dva meca nedeljno. Ali to ceka sve ekipe iz vrha

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...