Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

Ajde da se malo zabavimo predviđanjima...daleko je ponedeljak...kakva vrsta petice nama treba...evo ja cu prvi.. mislim da to neće biti neki klasični uguzivac nego neko ko ima nisko težište i dobar blok i ko može da isprati igru u napadu i odbrani kretanjem i brzinom. Balsa i Dušan su dovoljno visoki i za očekivati je da su dovoljni za odbranu od ekipe koja ima jednog bas visokog a dominantnog. Pitanje je da li u takmičenjima u kojima ucestvujemo i ima takvih.  I Smajli može da igra u većini situacija.S tim da mislim da bi Balsa bar u ABA mogao da navezba dve tri centarske finte i da ih forsiramo kad ima prostora za to. On je dobar sa kupljenjem lopti oko obruca ali treba mu tehnike pa posle i rutine. Imaće vremena i prostora.  

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je već sad jasno da je ta petica takođe mlađi igrač, da li Smaljijevih ili Madarovih godina ili neki kao Kuruc.

Problem bi mogao da bude ako mu je to prvi dolazak u Evropu, a najverovatnije je takva situacija, pa tu može svašta ispasti.

One priče da stiže odličan stratni centar u rangu Ledeja i Pantera su smešne.

Za sada je Smajli prigrabio tu poziciju i pretpostavljam da se čeka igrač koji može da igra u kombinaciji i sa Ledejom i sa Smajlijem.

Ali svakako stoji da to neće biti igrač koji će doneti trenutni kvalitet, već će to biti mlad igrač kao većina sastava i da će nositi visok plafon, ali i i nizak pod.

Link to comment
Share on other sites

Mozda Mozli sve ovo vreme u tajnosti trenira. Pa kao u sportskim dramama, predstavlja se tim u Areni prodju svi igraci, gase se svetla, a komentator: "dame i gospodo, njegovo srce je porazilo sve prepreke! Broj 42 - Vilijaaaaam Moooooozli" 😁

 

 

 

Ofc, realnost je da zoc verovatno izgubio strpljenje i da zeli mladjeg centra...

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, madafaka73 said:

Što bi rekli klinci, a da vam ne bude muka? Druže, ne ulazim u to da li vas je Bog pogledao i lično poslao Željka, niti mi je bitno koji je razlog njegovog dolaska. Vrhunski stručnjak je kod vas, možda i najbolji u novijoj eri evropske košarke. Kupili ste dva odlična igrača kvaliteta EL startera. Doveli ste fringe NBA igrače Smailagića i Kurucsa. Napravili solidnu domaću osnovu sa Zagorcem, Avramovićem, Dangubićem, Trifunovićem, uz spomenutog Smailagića. Imate jednog od najperspektivnijih mladih plejeva u Madaru, Moora koji tek treba da pokaže svoj kvalitet. A tu su i talentovani klinci od kojih može nešto da bude u sledećih par godina. Imate obezbeđen budžet ne samo za ovu, već i za sledeće dve sezone. Jel sam spomenuo i najboljeg trenera u Evropi? A tek treba da potpišete startnu peticu.

 

I na sve to, a sa posebnim osvrtom gde ste bili zadnju deceniju i naročito prošle sezone, ti tražiš još? Nije ti dovoljno. A da te pitam, zašta nije dovoljno? Da se uzmu EC i/ili ABA, a i KLS i KRK ako može? Sa kojim pravom kukaš na ovaj roster i ovakvog trenera, znajući kakve su vam igre (sa izuzetkom kratkog perioda pod Trinkijerijem), a posebno rezultati bili u skorije vreme? Jel se to možda probudila iskra elitizma još jednom, pa se širi kao plamen koji treba da proguta sve protivnike sada i odmah? Mislim, malo realnosti i strpljenja ne bi bilo na odmet.

 

Konkretno, kod vas poziciju 1 pored Madara može da pokrivaju još Moore i Avramović, uz Puntera kod koga će biti lopta kad se lomi. Osim toga, Željko pokušava da osposobi Zagorca za ulogu sekundarnog kreatora. Ball handling na nivou ekipe vam je generalno dobar, imate i visoke igrače koji umeju da spuste loptu na parket i napadnu koš licem. Protok lopte vam je sve bolji, kako se uigravate. A uz sve to, imaćete timske akcije i kretnje koje će anulirati odsustvo klasičnog pleja, jer vas Željko uči kako se igra košarka, pametna košarka, sa i bez lopte. No, to nije dovoljno. Daj još Slukasa ako može, nek ide život.

 

Smailagić dečko pokida u par mečeva, LeDay je odličan PF, doći će vam startni centar po Željkovom ukusu, imate Kurucsa, Zagorca i Dangubića koji imaju odličan size za svoje pozicije  i dobri su u skoku, a kao posledica svega pokrivate prostor vrlo dobro, uz neophodnu agresivnost na lopti. Meni ovo deluje ne kao nesklad između spoljne i unutrašnje linije, već sasvim suprotno, kao jedna vrlo skladno posložena ekipa. Kad dođe centar.

 

 

Kad mi neko kaže - ej, tražiš mane ekipi sa Panterom i Lidejom, do juče igrali  Đumić i Milutinović npr.... Stoji naravno, ali ta dvojica su igrali sa jednim jedinim ciljom da se ne blamiraju previše i to je to. 

Ova ekipa ima drugi zadatak, to je EL i uveren sam da njena budućnost zavisi od ostvarenja tog cilja. E sad, neko će možda probati da me uveri je to dugoročni projekat, sa EL kao ciljem koji može da se ostvari i sledeće, ili one tamo, ali ja sam uveren da to nije baš tako.

Ako gledaš da je cilj osvajanje Evrokupa ili ABA lige, onda se stvari drastično menjaju. Kao prvo, jako bih voleo da se EL napadne kroz EC, a ne da se čeka završnica ABA, pa da se ista pretvori u ono što su igral Cz i Bud pre par godina.

 

Sa druge strane EC, u nikad gorom formatu, sa 4 plejof kola na 1 utakmicu. I što je najgore - neizvesnom prolaznošću u EL. Po sadašnjim tvrdnjama, u EL idu finalisti. Ali isto tako je obećano zagarantovano igranje EL ekipama koje su se prošle godine plasirale kroz EC. U teoriji, ako bi Uniks i Monako bili među 8, Đordi bi morao nešto novo da izmišja. Sad, male su šanse da Uniks tu nešto uradi, pa i za Monako bi to bio podvig, al opet, doveli su ludog Džejmsa, ko zna kako će to da izgleda.

Tako da kad pričam o manama ekipe, to radim samo iz ugla poređenja sa Virtusom, Valensijom, 

 

Što se pleja tiče, Madar je mega-talenat, to mi stvarno nije sporno. Ali isto kao klinac koji je do sada igrao samo neobaveznu košarku u ligi u kojoj se inače igra brzo&ludo. Sve to se videlo na terenu na ovim pripremama. Odnos asistencija i izgubljenih 1:1 u najbolje slučaju. U neizvesnim završnicama još gora situacija, imao je dobre momemente u smislu da pogodi šut, ali onaj koji mu je neko drugi pripremio. U velikoj meri zavisimo od brzine njegovog napretka.

 

Quote


Pošto aludiraš da Zvezda igra EL neobavezno, pa nam je zato lakše, dok vi imate stenu od dve tone na leđima u vidu pritiska da se uzme EC, da ti kažem nešto... EL i EC su neuporediva takmičenja. Zvezda ne igra opušteno jer tako želi, već zbog toga što smo u takvoj konkurenciji donji dom po kvalitetu igrača i posebno po budžetu. Videćeš šta je EL ne samo kao posmatrač, već i kao navijač ako uđete tamo u dogledno vreme.

 

 

Ne mislim da CZ igra opušteno, naravno da je duplo jače takmičenje EL i naročito  ako se u završnicu uđe sa šansom da se bori za Top8. Da ne pričam o nekom igranju plejofa u vreme kada je otprilike i plejof ABA.

Apsolutno priznajem Zvezdi maksimalno pošteno igranje do kraja svake sezone, bez obzira na šanse za plejof. Ali jednostavno mislim da psihičko trošenje nije isto kada se boriš za top8, i kada jednostavno igraš da uzmeš neku pobedu više. Pa ako uspeš super, ako ne - ne.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, odupri se ludilu said:

Ajde da se malo zabavimo predviđanjima...daleko je ponedeljak...kakva vrsta petice nama treba...evo ja cu prvi.. mislim da to neće biti neki klasični uguzivac nego neko ko ima nisko težište i dobar blok i ko može da isprati igru u napadu i odbrani kretanjem i brzinom. Balsa i Dušan su dovoljno visoki i za očekivati je da su dovoljni za odbranu od ekipe koja ima jednog bas visokog a dominantnog. Pitanje je da li u takmičenjima u kojima ucestvujemo i ima takvih.  I Smajli može da igra u većini situacija.S tim da mislim da bi Balsa bar u ABA mogao da navezba dve tri centarske finte i da ih forsiramo kad ima prostora za to. On je dobar sa kupljenjem lopti oko obruca ali treba mu tehnike pa posle i rutine. Imaće vremena i prostora.  

 

Ovo je baš teško predvideti. Na "prvu loptu" sam očekivao neku pravu peticu, ali kada pogledam Željkove rotacije i ove "nano-ball" postave, zapitam se da li on želi takvog igrača, ili ćemo ipak gledati još jednog 4-5 igrača, sposobnog da preuzima i koji se kreće dosta i u napadu.

Ako bi morao da predviđam, jedini bih pomislio da je u pitanju igrač sa boljim defanzivnim kvalitetima, na uštrb ofanzive.

 

Uglavnom, kad god sam pomislio da mogu da pretpostavim kakvog će igrača dovesti, nisam bio u pravu ni izbliza, tako da se jednostavno predajem i čekam da vidim šta su zamislili. 

 

 

16 minutes ago, propolis said:

Madar nece imati vise od 15mpg,ako bude imao vise onda je zaheb Mur i vrv ce ga promeniti u toku sezone.

Pričamo za ozbiljne utakmice ne Krka,Split,etc...

 

Nema šanse, očekujem bar podjednaku minutažu, sa tendencijom da se Madarova poveća. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Lazme i taj tip laganih petica, mislim da se ne razmatra - Smajli i Leday su opcije za te brze postave. Protiv Monaka se vidio veliki nedostatak fizikalija u reketu, par veoma lakih unosenja igraca sa loptom u kos i beskonacan broj skokova u napadu. Slazem se da se timskom odbranom moze neutralisati taj nedostatak, i brzinom u napadu primorati protivnika na promjenu, ali ipak za citavu sezonu je isuvise stresno po ekipu, i potrebna je jedna jaka petica. Ne nuzno jaka u smislu da moze da bude prijetnja na niskom postu i da zida ili sta ti ja znam, nego da kvalitetno moze iskontrolisati/braniti reket.

 

Spoiler

Ceka se sigurno i rasplet sa nasim pojacanjem - ova dva poteza mogu da odluce osvajaca ABA lige.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Imate tim sa cetiri skoro identicna krila. Sa tim da Dangubic, Trifunovic i Rade imaju samopouzdanja u rangu Lebrona. Nemate igraca koji ide jako na obruc,nesto Avramovic pokusava al je kao Perce i Radetu uspe jednom od deset puta. Mnogo vam je veci problem od Mura ovaj Kuruc...sakriva se, a ovi diletanti sajbaju kao sutra da ne postoji.

 

Opet, ovo su pripreme i verujem da su ovo neki probni baloni, zavisi i koji ce centar doci, ali delujete svilenkasto, onako narodski receno da vam se igraci gade znojavog tela.

 

Angola je tri puta bolji igrac od svakog vaseg krila, zna jako i do samog kraja, al eto. Oni i ne idu nesto ispod kosa, zidanje da ne pisem...dosta od suta zavisite pa cete dosta puta videti da vodite 15 pa gubite 10...

 

Jasno da neki igraci igraju u drugoj brzini, ali opet ta manjkavost snage i igre ispod obruca je jako vidljiva. Videcemo kad krene sezona, ali meni je neverovatno da danasnj treneri koriste po cetiri krila klasicna u jednoj petorci...pa cak i timu. 

 

Mur je dobar, ali ako mu se da lopta, za sad je samo skretnicar, ali ako je to bilo samo zagreavanje, Mur je sigurno klasa od igraca..

Link to comment
Share on other sites

@Devil In My Pants Ne znam bas, gledao sam bio Partizan protiv Cede i cini mi se da su bas udarali u pojedinim momentima u zid Partizanove odbrane. Sve su stizali u odbrani i bilo je bas frustrirajuce za Cedine igrace. Doduse, jedini put sam tad i gledao i da se razumemo, ne verujem da ce Zeljko da trpi "svilenkastu" igru. Ako ti se odnosilo na igru u napadu a ne na defanzivu onda je to drugo, ali nisam nesto primetio bi u napadu neku ziherasku postavku. Ne znam, Zeljko je opasan lik, pritom znamo d ce dovesti centra, ne bi me zscudilo i jos neko spolja da dodje. 

Edited by Dl91
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, oubrevo. said:

 

  Reveal hidden contents

o kupu da ne pričamo.

 

 

Spoiler

Kontam da obe ekipe zatvaraju roster sa centrom, s toga i toliko odugovlacenje i pazljivo probiranje. Opet, glavni smo konkurenti jedni drugim u dostizanju najvaznijeg cilja, dokopovanje do EL i naredne sezone, zato mi je i normalno da se pripazi na profil igraca koga ce konkurent da dovede.

Moguce da si i ti u pravu, i da mi je prilicno glupo razmisljanje.. jbga nagadjam.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Najidiotskija stvar od svega je što će Srbija pre dočekati 2 predstavnika u fudbalskoj Ligi Šampiona (tj, kvalifikacijama za istu), nego cela stara Juga 2 predstavnika u EL.

A gde smo u tom ebenom fudbalu, a gde u košarci.

 

Vrhunac nesposobnosti su ove stvari vezane za prolaznost u EL. Što reče Urbanos, neverovatno je da timovi ni kad počne sezona, nemaju potpune informacije. A normalno bi bilo da se sistem zna za bar 2 godine unapred.

Edited by realno *w
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Madar je imao sinoc 1 ili 2 suta ka kosu. To nije slucajno. Ocigledno je cilj da se upali napadacki fitilj sekundarnim igracima (a.k.a. ne-nosiocima).

 

Pre toga ona mikro petorka vs PAO u 2/2. Te stvari mi govore da ce igra u zvanicnim mecevima biti daleko bolja, a da zoc opasno mesa i krije karte.

 

Makar se ja tešim ovim zaključcima. 🤷‍♂️

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Ne sam Safete said:

Meni se sve čini da ti veliki, jaki i pomalo statični centri lagano izumiru.

Treba  nam veliki,jak i brz.U to  ime smo pominjali "Ajnštajna".Dao bih za njega i deo budzeta za sledeću sezonu,ako u ovoj mislimo da idemo jako i do samog kraja.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, KockoOblo said:

Treba  nam veliki,jak i brz.U to  ime smo pominjali "Ajnštajna".Dao bih za njega i deo budzeta za sledeću sezonu,ako u ovoj mislimo da idemo jako i do samog kraja.

Pitati Andoru da nam pusti Artjoma na pozajmicu

Edited by Luchifer89
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...