Jump to content

KK Partizan 2021/22 - New dawn


Nelson Bighetti

Recommended Posts

1 hour ago, realno *w said:

 

Slažem se dobrim delom, ali sve to ima svoje.

 

Sa jedne strane, Žoc je oduvek imao vrhunske organizatore, neke neverovatne kreativce kao što su Dijamantidis, Spanulis, Slukas. Sa druge, uzeo je i EL titulu i sa Diksonom, koji je upravo taj tip skorera.

U toj šampionskoj godini je imao i Bogija, kao jednog od najboljih kreatora sa dvojke.

 

Ovo su za sada sve sami skoreri. Zato sam i rekao da se nadam nekom timskom igraču kao bekap pleju, što bi mogao da bude Leo.

 

Ali što se napada tiče: naravno da je klasični plej sa dobrim pregledom igre, koji uz to ima šut, najbolje rešenje. A takvih je baš malo. Druga opcija su ovi pass-first igrači, koji po pravilu idu do 32% za tri, nekad ni toliko. 

Sa takvim igračima zna biti baš zaebano igrati neku posebno dobru ofanzivu. Eto spomenu neko Stefana Markovića, meni je Virtus prošle godine bio negledljiv kada on igra. Idu mu iza bloka, nema pika, otežani katovi, sve.

Kako su nas na SPu prošlom ubijali Jovićevi čuvari, ista priča.

 

Osim ako ne bude još nekih iznenađenja na 1&2, a ja ne verujem da će biti nešto spektakulrano, očigledno je da će ovde ići na neku kao princeton košarku, gde će svi u postavi biti podjednaka opasnost za koš, pa i šut, i gde će organizacija biti na raspoređena na više pozicija. 

 

Uz dobro postavljenu igru, sa spejsingom kakav ti nudi ekipa sa toliko dobih šutera, te sa puno off-ball kretnje i katova, organizacija može da bude lakša, nego sa nekim klasičnim plejom.

 

Ako je to koncept, onda posebno pažljivo treba da biramo preostale igrače. Odnosno, ne važi toliko za peticu, koliko za još jedno krilo ili četvorku, što zavisi od toga gde Žoc vidi Kuruksa i Lideja.

 

Pa dobro slazemo se u vecini(samo si mi se za Jovica ogresio,pogotovo tog zdravog sa SP,takav sigurno nije bio deficit na terenu)s tim sto ti imas volje da kucas malo duze.

Samo tog pleja sa kreacijom za malu ulogu/novce nije lako pronaci,tj nije lako pronaci takvog a da se ne raspada u ostalim elementima.Imate nedavni slucaj Hola doduse on je taj EK stvarno odradio, donosio je 20 poena iz pik igre po utakmici.Time receno  mozda i dzabe tupimo ovde kad ste verovatno vec i sad prejaki za to takmicenje.

Leo ako vam bude drugi plej svaka cast,nisu peckanja ili ostale gluposti on stvarno mora biti skup(za ono sto donosi,u odnosu na konkurenciju...),CV mu je paklen.

 

 

42 minutes ago, Ne sam Safete said:

Odmah mi je pao na pamet.

 

 

 

 

Kakva je ovo fora kad odgovaraš 1 čovjeku, da ubaciš množinu i prozoveš komplet grobare koji pišu ovde.

Da se razumijemo, nisi jedini i izvini što baš tebe pitam. 

 

U celosti ti ne mogu odgovoriti jer ce neko sigurno temu odvesti van kosarkaske iako ja to ne zelim.

 

Jer budimo realni,ali sada skroz realni,da nije on napisao nesto u ovom fazonu neko drugi bi 1/1.Da jos ljudi deli njegovo misljenje pokazuje broj lajkova na njegovom postu.

Da li svi tako misle-pa naravno da ne ali nemojmo sad meriti procente toga i pricati o nebitnim stvarima.

 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Wingwalker said:

 Uzima šuteve i pre isteka desete sekunde i sa 9 metara. Često i pogodi ludak. U krajnju ruku, biće zabavan za gledanje.

 

ovo je u današnjoj košarci sasvim normalna pojava za igrača koji ima range i dobru prangiju. 

napad već 10ak godina traje 24sek, igra se na više poseda i normalno je da se koriste prilike da se šutne sa 9 metara ako odbrana nije postavljena a taj igrač ume da je proturi kroz obruč odatle.

Link to comment
Share on other sites

Upravo tako ..dečkonja ima i range i opasne procente, ali i u Nantu i Kini je igrao kao Panter kod nas...1 na 5.

Žoc je control freak...što nacrta ili pozove to se igra...ili dodaješ peškire vazda. Brinem za njega.


 

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

Zna momak kod koga dolazi. Ako ne zna, saznace posle par treninga.

 

Treca varijanta je da se ZOC prilagodjava poslednjoj modi ofanzivne kosarke i otvara vidike i zivce za nesto pripaljivacke kosarke.

 

Kako god bude, ne brinem dok ne vidim razloga za suprotno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Hugo Punch said:

 

Ne brinem ja za njegovu prangiju no za boju Zeljkovog lica.

 

pre cca 3-4 godine, možda i 5, željko je imao intervju sa edinom i koletom u sred hotelskog hodnika jedno sat vremena. prilično bizarno i nestvarno iskustvo, ličilo je na neki od ranih radova braće koen, možda baš barton fink.

 

enivejz, on je tada pričao kako je prilično okupiran igrom aktuelnih šampiona milvoki baksa; pominjao je kako mu je strava to što imaju 11 igrača koji mogu da šutnu za tri poena i ostalo što je moderno.

 

hoću da kažem, mi te naše proslavljene trenere gledamo kroz prizmu neke stare yu škole košarke a željko je 100 x menjao i apdejtovao principe na kojima mu ekipa igra još u panatinaikosu.

 

takođe, šutnuti sa 9 metara u 10oj sekundi napada nije obavezno neodgovorna igra, ukoliko postoji nekakav dogovor i ukoliko nisi u nekoj kontri koja može da se završi sigurnim poenima. željko će se nervirati zato što zahteva od svojih igrača svaki detalj urađen najbolje moguće ali nemojte misliti da ga je uzeo da bi ga prevaspitavao. modifikovaće taj moore igru ali je došao da prangija.

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, UDresuKvinsiMilera said:

Pa dobro slazemo se u vecini(samo si mi se za Jovica ogresio,pogotovo tog zdravog sa SP,takav sigurno nije bio deficit na terenu)s tim sto ti imas volje da kucas malo duze.

 

 

Da, nije on tema, ali da odgovorim:

 

To nije bila kritika protiv Jovića generalno, nego protiv takvog Jovića. Jović je odličan igrač, strašno zahvalan, vrhunski defanzivac i asistent. Da bi njegova ofanziva bila na nivou, ne može baš da se potpuno raspadne na šutu. On je u dobrom delu karijeri bio na sasvim dobrim %, tipa 35%, što je više nego dovoljno za njega, u Bajernu imao 40%, u Himkiju preko 50 čak.

 

Na tom SPu su malo samo osetili nesigurnost, išli na taj rizik, udavili i njega i ostale. 

 

A Stefan Marković kojeg smo spominjali, je čitav jedan nivo ispod, po pitanju šuta.

 

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, realno *w said:

 

To nije bila kritika protiv Jovića generalno, nego protiv takvog Jovića.

 

 

svidža mi se kako si iskoristio evregrin citat tegeltije i upotrebio ga u diskusiji o joviću;

kao u majstori majstori, kada berček & onaj kli, nastavnik likovnog, objašnjavaju dikliću kako su uzeli koreografiju iz predstave za fudbalere, samo su pokrete šutiranja fudbalske lopte, zamenili pokretima čišćenja metlom :thumbup:

Edited by oubrevo.
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Referent said:

Kakav je malac? Kakva nam je mladež uopšte?

Aleksa je došao pred početak KLS

 

Ako sam dobro upratio od malog Radovanovića se najviše očekuje. Poseban kuriozitet je da navija za Partizan od rodjenja iako je rodjen u Nevesinju, ja sam mislio da tako nešto ne postoji :classic_smile:

1 minute ago, Alek The Great said:

Stepanovic moze da bude mlad samo u Srbiji.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

samo u Srbiji može biti star sa 23 godine

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Referent said:

Kakav je malac? Kakva nam je mladež uopšte?

Aleksa nam je igrao u kls... Sta ga znam. Nije me razocarao, ali opet, kls nije nikakvo merilo. Stretch opcija.

Radovanovic je krenuo u kost na prvoj utakmici na kojoj je dobio sansu. Agresivan, uvek na skoku, a nije ni operisan od kosarke. Sa tim stavom, dosta ocekujem od njega. Na momenat me podsetio na mladog Lucu.

Djordjije je najveci talenat medju nasim klincima. Bitniji igrac od Radovanovica za juniorsku ekipu. Zna da postigne kos na vise nacina, dobar je suter, i cini mi se da ima odlicnu konstituciju za svoju poziciju.

Tarlaca sam najmanje gledao... Utisak mi je da je jako talentovan, ali "prefinjen" igrac. Voleo bih da cujem nesto vise o njemu od nekog ko ga je ispratio.

Trifa + Zoc... Sky is the limit 🙂

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aleksa Stepanović je prototip igrača koji bi mogao da postane vrhunska radilica, pravi 3&D igrač, ali uz neverovatni rad. Ima sasvim dobre fizikalije, ima solidan  šut, ne boji se kontakta, svi preduslovi su tu. Jeste da ima 23 godine, ali za taj tip igrača, nikad nije kasno. 

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Alek The Great said:

Koliko sam cuo Jovic je navodno skoro pa invalid. Kazu da mu je kicma toliko u losem stanju da tesko da ce ga neko potpisati. Zato CZv i zateze sa pregovorima, pokusavaju da na osnovu toga sto vise spuste cenu. Zato je Stef bolja opcija, domaci igrac, jos 2-3 godine i penzija.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

 

Zvezda je inace poznata da dovodi igrace gde je glavni prioritet da ga sto manje plati, nema veze koliko ce i da li ce uopste da igra 😄

Link to comment
Share on other sites

  • uvrnuto locked and unlocked this topic
  • uvrnuto locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...